(Bu arada soracak olursanız şimdiden söyleyeyim ben müslüman değilim sadece merak ettiğim için araştırıyorum.) Diyelim ki ben o cehenneme gönderilmek için yaratılmış insanlardan biriyim, benim ne suçum var da cehenneme gidiyorum? Sonuçta bunun için yaratıldım ve hiçbir suçum yok? Allah insanlara akıl ve irade veriyor, ama bu insan sadece cehenneme gönderilmek için yaratıldı e hani nerede bu kişinin akıl ve iradesi?
İslam konusunda bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
Allah c. c. Herkese irade vermiştir. Dünyada iyi ve kötü yollar vermiştir secimi size bırakmıştır. Araştırıp gerçeği bulabilirsin ben müslüman ailede büyüdüm ama 17 yaşında kadar hiç birşey bilmezdim yehova şahitleri ile başladım incili okudum başka kitaplar da okudum sonra kuran okudum videolar seyrettim ve kesin olarak islami seçtim cehennem için yaratılan mutlak var ama irade sahibi olarak oraya gitmemek için çaba vermemiz lazım ömür boyu içki içsen kötü şeyler yapsan yine de sana cehennemlik diyemem iyi şeyler yapsan tam dini yaşasan sana cennetlik diyemem son anda dinden de çıkarsın tovben de kabul olur. Allah c. c. kullanalım diye bize akıl vermiştir
0
12 Yorumla
Soran
+1 yıl
allahın beni cehenneme göndermek için yaratması benim seçimim değil, hani nerede bana verilen irade?
beni cehenneme göndermek için yarattı diye konuşmam sadece örnek vermek için kendi üzerimden gidiyorum çok karışmasın diye.
“Andolsun biz, cinlerden ve insanlardan bir çoğunu cehennem için yarattık.” allah beni cehenneme gönderme amacıyla yaratıyor, cehenneme gitmeyi ben seçmedim ki, nerde bana verilen irade?
sen diğer yarıda olmak isteyip dinini yaşamak istesen bile belki de gidemezsin cennete, belki allah seni cehenneme gitmen için yaratmıştır ve sen ne yaparsan yap dediğin gibi son anda gidemezsin, hani senin iraden ve seçimlerin? sen dinini yaşadın ve cennete gitmek istedin doğru yolu seçtin, iyi bir kul oldun sonuçta
ya ben sana sen cehenneme gideceksin demedim örnek veriyorum sadece. neden anlamamakta ısrar ediyorsun ki, allah kendisi demiş cehenneme göndermek için cin ve insan yarattım diye, sen iraden ile bne kadar iyi bir müslüman olursan ol cehenneme gönderilmek için yaratıldıysan iraden ve seçimlerin hiçbir şeyr yaramayacak
hayır, ben allahın bana verdiği irade ile çok iyi bir müslüman olabilirim ama onun (allahın) dediğine göre cehenneme gitmek için yaratıldıysam mecburen cehenneme gideceğim. yani bana verilen iradenin hiçbir anlamı yok.
Tamamını oku ayetin onların kulakları vardır duymazlar gibi devam ediyor yani kimleri dediğini açıklıyor gaybi yalnız Allah c. c. bilir ve cehenneme gideceği kesin olan firavun gibi karısı hind gibi kişiler de dahil olan cehennemliklerden bahseder günümüzde de var israil mesela zulm yapan hindistan cin mesela amerika mesela ya anlamak istersin ama açıkça anlattım inatla aynı şeyi yaziyorsun sana ne kadar anlatsam da anlamazsin ayette dediği bu işte onların kulakları var duymazlar bunu düşünmeni isterim
Ayetin doğrusunda cehennem için yaratıldığı değil cehenneme uyumlu yaratıldığını söylüyor (cehennemi seçebilme kabiliyetinde olduğu ve şeytani faktörün bulunması). Ardından ellerinde imkan olduğu halde farkına varamadiklarinı vurguluyor, bu ayette geçmişe yönelik bir atıfta bulunuyor. Herkesin bildiği gibi kuran sonradan indirilmiş bir kitap geçmişteki insanlarıda ele alıyor. Zaten ayetin içeriğine bakarsan eski ibretlik bir kıssadan bahsedilmesi üzerine bu ayet çıkarılıyor. Bu sebeplede birçok insanın cehenneme uyumlu yaratıldığı kanaatine varıyor.
Hepimiz sınanmak üzere geldik bu dünya hayatına. Allah elbetteki onun cennete gideceğini, ötekinin cehenneme gideceğini biliyordu. Ama önemli olan bizim bilmiyor oluşumuz ve hangi yokdan gitmek istediğimiz. Yani Allahın sonucu biliyor oluşu, bizim cevaplarımızı değiştirmiyor, bizim cevaplarımızı bildiği için o kulum buraya bu kulum oraya ait diyor. Kısacası seçimi yine biz yapıyoruz. Allahu Teala da bizi, bizim karıncayı izlediğimiz gibi izliyor
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
ben kendi iradem ile cehenneme ait olmadım ki? allah istedi oraya ait olmamı bu nasıl bir sınanma bunu ben seçmedim, çok saçma
Nasıl kendi iradem dışında cenneti yahut da cehennemi seçmedim diyebilirsinki? şu an bu soruyu sorman ya da sormamana bir ikilemdi ve sen sormayı seçtin. Sürekli seçimler yapıyoruz hayatta da ve bunların neticesinde de bir karşılık alacağız
yok yok okuduğunu anlamama sorunu var onlarda, Türkçe okuyanda aynı. körü körüne bu saçmalığa inanıyorlar bi de çoğu kulaktan dolma bilgilerle çevresinden duyduğunu biliyor, hiçbiri kitabını okuyarak müslüman olmuyor.
Kuran'ı Kerim farklı dönemlerde, farklı kişiler tarafından farklı şekillerde yorumlanmış bir kitap aslında. Değişmediği iddia edilse de ucu açık olduğu için içeriği değişmese de anlamı değişmektedir. Bu nedenle manipüle edilmektedir.
Sorduğun soru o kadar abes kalıyor ki, kadını dövebilirsin, uzaya çıkmak imkansızdır, denizlerin suları birbirine karışmaz, dua edince her şey düzelir diye bir inanca sahip bu insanlar, bırak kitabın değişmesi kalsın.