Sizce bir kiz kaç yaşında kapanmalk tesetture girmeli esinizin kapali olmasını mi istersiniz açık mi
Cevabın nedir?
Küçüklükten beri muhafazakar bir ortamda büyümüş bir çocuğun kapanmamasını beklemek zor zaten. 13 yaşında kafasına sokmaya başlıyorlar artık çocukların. 18 yaşına gelmeden hiçbir baskı yapılmamalı, gerçi hiç baskı yapılmamalı zaten. Kapanacaksa kendi kararı olmalı. Ama bizim toplumumuza bakıyoruz küçük yaşlardan beri insanların kafasına sokuyorlar bu durumu ve hiç tercih şansı bırakmıyorlar ortada. O kişi ister kapansın ister çarşafa girsin bana çok samimiyetsiz geliyor. Kapanacaksa kendi kararı olmalı ve kişisel olgunluğa eriştikten sonra olmalı. Gerçi şahsi görüşüm, kapanmak saçma. Kadınlar kendilerini kapatacaklarına erkekler başka yerlerede bakmayı öğrenmeli. Tüm kısıtlamaları kadından beklemek çok bencilce.
125 Yorumla- +1 yıl
Tabiki baskı yapacaklar kısmına o cevabı verdim ben. Yanlış anlaşılma olmasın. Kişi kendinden sorumludur kararları kendini bağlar. Bunu da karar verecek olgunluğa geldiğinde yapmalıdır. Aksi halde yaptığı eylem aile baskısını da içereceğinden dolayı samimiyetini yitirir. Saygılar ;)
Allah nasip ederse kapalı olmasını isterim tabiki.. Yaşı yok istediğin zaman kapanmalısın ve kapandığın zaman bunu hakkıyla yapman lazım
80 Yorumla
Tam olarak olgunlaşıp fikirlerinin daha sonra değişmeyeceği bir dönemde. Benim arkadaşım lise sonda kapandı üniversite ortamına girince açıldı. Verdiğin karardan ve kendinden emin olmak lazım.
Eşin bu durumda ne düşündüğü önemli değil. Sen kapanmak istiyorsan bunu kimse engelleyemez ya da yorum yapamaz. Kendi hayatını başkasına yaşatma. Herkesin fikri kendine nasıl istiyorsan öyle yaşa60 Yorumla
- Cinsel Yaşam konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılBen 18-20 yaş diyorum. 13-14 biraz çocuğun aile etkisinde olduğu kendi düşüncesinin net belli olmadığı bir zaman. Ancak kişi 18-20 yaşında hala aynı düşünüyorsa kapanabilir. Universite ve kamu alanlarında da sorun yaşamamalı.
Kapalı değilim, erkek olsa idim de açık kadın isterdim. Hayat tarzımdan dolayı.52 Yorumla- +1 yıl
Bu öyle sana göre bana göre bir durum değil. Nasıl ki uzay hakkında cahil iken pulsar şöyle nova böyle diye sallayıp rezil oluyorsan bunda da echelül cahilin olarak rezil olma
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
40Cevap
Cinsel Yaşam konusunda 454 cevap paylaştı. açılmak ya da kapanmak kişinin kendi terçihi olmalı. ancak işi hangi yönden ele alacAKSIN. sosyal yönden ele alırsan çevreye uyum saglamalı. dini yönden degerlendirince burada bulug çagına girmiş olması önemli.. kıskançlık aolayı işin bir başka yönü
10 Yorumlabencede yasla alakali degil normalde ergenlik caginda kapanilmasi gerekiyor diyebiliyorum ama kapanipta neler yapanlari hepimiz biliyoruz dolayisi ile kendi inanciniza gore kendinizi hazir hissettiginizde kapanmaniz en dogrusu olur
60 YorumlaNe zaman Allah için kapandığını idrak ederse o zaman. Bunun yaşı yok. Ayrıca biraz sonra ölmeyeceğimiz bile belli değilken fazla düşünmeye de zaman yok.
70 Yorumla
+1 yılYaşı yoktur bunun ister 10 ister 50 Allah ne zaman içine o aşkı verirse ne zaman kendini tam anlamıyla hazır hissedersen
50 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 11,7b cevap paylaştı. Bence kapanmamalılar. Ve eşimin de açık olması tercihimdir. İlla kapanacaksa da en az 25 yaşını görmeli.
019 Yorumla
+1 yılGerçekten içinden ne zaman kapanmak geliyosa o zaman kapanmalı bence kendisi kalpten istemeli kapanmayı çevre baskısıyla kapanmalı bence...
10 Yorumla
+1 yılKendini ne zaman hazır hissediyorsa o zaman kapanmalıdır. Ve eşinin etkilemesine izin vermemelidir. Bu senin kararın.
10 Yorumla
+1 yılKendini kapanmaya hazir hissettiginde kapanmali yani tesetture girdikten sonra cikmamali , cikacaksa hic girmemeli
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
bak geçen mesela bir kız sormuştu bu sitede açmak istiyorum diye 17 mi 18 mi yaşında kapanmış. sonra eğer böyle problemler yaşanacaksa ergenlikten sonra kapanmak daha dogru diyorum, ama dini yönden tabi daha erken
00 Yorumla
+1 yılHerkes İslam fıtratı üzerine doğar, Tek Kitabımız var ve orada yazanlara göre bluğ çağında kapanmış olması gerekir... Eş için kapalı açık ayrımı yapmam.
20 Yorumla
+1 yılKapanmalı, etmeli, yapmalı diye bir şey yok.
İsterse kapanır istemezse kapanmaz.20 Yorumla
+1 yılkendini maddi ve manevi olarak ne zaman hazır hissediyosa o zaman kapanmalıdır
20 Yorumlaergenlik çağına girdiginde kapalı olmalıdır fakat ergenlık cagında kapanmak istemeyeblirdaha kucuk yaslarda alıstırmak doğrudur
20 Yorumla
+1 yılBnce 11-12 yaslarında.. tıpjı bnim dünyalar güzeli prenses yegenim gibi :)
60 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,6b cevap paylaştı. ilerdeki eşim nasıl olur bilmem ama güveneceğim birisi olsun yeter
00 Yorumla
+1 yılEşimin kapalı veya açık olmasına karışmam ama açık daha hoş gelir gözüme ve bence reşit olduktan sonra kapanmalı bayanlar.
11 Yorumla13-14 yaşları bluğ çağı denıyor kapanmalı artık tabikide kapalı olcak açık olan kıza selam bile verilmez
07 Yorumla
Soran+1 yılO niye
İnsanların her türlü fikrine saygım var bu yüzden ne zaman kapanmak isterse kapanabilir bence
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 335 cevap paylaştı. kapanıyosan başkaları için değil Allah (c. c) için kapan.
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 433 cevap paylaştı. Kapalı olmasını isterim dinen 14 yaşından sonra diye biliyorum
21 Yorumlaergenliğe girince kapanmalıyız bence şu an ben 10 yaşındayım 2 yıl sonra kapancam bu ara kapanmak çok güzel bir şey erkekler bizim biryerimizi göremiyor kuran hocam dedi
22 Yorumla- +1 yıl
burada olman ugun değil
- +1 yıl
Çok küçüksün
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence hiç. İlla kapanacak ise de kendi iradesi ne zaman isterse o zaman olmalı.
00 Yorumla
+1 yıldoğrulukla dürüstlükle insanlıkla kapan, örtüyle türbanla peçeyle değil..
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılKendini ne zaman layığı ile kapanmaya hazır hissederse o zaman
00 Yorumla Ergenlikden sonra aile ve toplumun baskısı yüzünden kapanır.
00 YorumlaErgenlik çağina girdikten sonra kapali olmasi gerekir.
10 Yorumlakendi ne zaman kapanmaya hazır olursa o zaman günümüzde o kadar kapalı kadın varki dışı kapalı içinde fırtınal kapuyor
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılLise doneminde kapanmak bana mantikli geliyor cunku kizlarin vucudunun fiziginin en dikkat cekici oldugu donemdir
10 Yorumla
+1 yılergenlikte kapnmali. tabiki de isterim kapi olmasini
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZihinler kapanmasına ormanlar yok olmasın sokak köpeklerine sahip çıkalım kapanın önüne bir tas su da biz koyalım
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTaçminlerin sınıfındayım 7/B Dilaraya söyleme çok kızar
Kucukken. Kapanmasi daha iyi esimi ben zorlamam. Ama kapali. Olmasi. Beni daha cok mutlu. Eder
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbuluğ çağına erince kapanmalı normal şartlar altında :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBuluğ çağına eriştikten sonra kapanması uygundur bence :)
00 YorumlaSanane bizim eşimizden ne yapacan?
12 Yorumla- +1 yıl
-1 verenim, madem onane o zaman sorusundan sanane?
ben 25 yaşında kapanmayı dusunuyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCani nezaman isterse ozaman kapanabilir bizde zorlama yok :d
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKapanması için zorlamam ama çok açk giyinememesini isterim
00 Yorumlahiçbir zaman kapanmam.
05 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
diger dünyayı düşün
Soran+1 yılAnladım teşekkür ederim :)
istemiyorsa hiç bir zaman
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yıltesettüre karşıyım ama çıplak gezsin de demem
00 Yorumla
+1 yılBana kalırsa bir kız hiç yaşında kapanmalı
11 Yorumla
Soran+1 yılNeden
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir kızın kapanmasına hiç gerek yoktur. Düşünceler engellenemez. Kapandı diyede dindar ve namuslu olunmaz. Ben ne örtülüler biliyorum her türlü kaşarlığı yapan
03 Yorumla
Soran+1 yılBir kaç kişi yüzünden bütün kapalilari yargılaman hic doğru degil Allah rizasi icin tesetturu tam anlamıyla yerine getiren insan çok
Cevap sahibi+1 yıltamamına yakını benim dediğim gibi ama
Soran+1 yılBence sen öyle görmek istedigin için öyle görüyosun
+1 yılzorlam olmayıp kalbiyle kapanmalı
00 Yorumlaİstedigi zaman. Zorlama olmamali
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 441 cevap paylaştı. Bugünlerde ne cok taktınız buna? Ne zaman isterse.
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 487 cevap paylaştı.
+1 yılErgenlik çağından hemen sonra
12 Yorumla- +1 yıl
sen ne zaman düşünüon peki
- +1 yıl
o herkesın kendı dusuncesi kardeş. sen benle mi cehenneme gelcen?
Cinsel Yaşam konusunda 342 cevap paylaştı. bunun yaşı olmaz kalp meselesi
02 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
Normalde ergenlige girince
10 YorumlaErgenliğe girince kapanmalıyız
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 537 cevap paylaştı. Ne zaman gonulden olursa ozaman
12 Yorumla- +1 yıl
-1 verenim, sebebi gönülden güzel ifade ama nefis var gönül yok nefse kalsa asla kapanmak istemez ağaç yaş iken eğilir, zaten orta okulda açık okuyacak lisedede imamhatip dışı gene açık derken ne gönül ne irade kalır riskli bunuda düşün kardeşim.
+1 yılergenl, k çagına girince
10 Yorumla
+1 yılYaşla alakalı değil bu
00 Yorumlaneden kapansın ki?
17 Yorumla
Soran+1 yılAllahin emri olduğu için
Soran+1 yılBen zorlamiyorum zaten Allahin emri olduhu icon Allah istedigi için kapanicam
Soran+1 yılAma ben islamiyetin ilk yillarinda yasamiyorum suanda er ya da gec Allah bana kapanmayi emrettiyse ben kapanirim. Bu benim görüşüm he senin görüşün buna uymaz o zaman saygi duyarim
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence hiç kapanmamalı :DDD
07 Yorumla
Soran+1 yılNeden
Cevap sahibi+1 yılSaçını kapatınca noluyo yaniii
Soran+1 yılInancin ne
Cevap sahibi+1 yılNe yapcann
- +1 yıl
Evet, mahşere inanıyorsanız ordada kapanmıyanlara soru sorulunca niye emre itaat etmedin vede başkalarına kapanma diye tavsiye ettin o zamanda bende güleyim :))
Cevap sahibi+1 yılSiz emirlere çok mu itaat ediyosunuz kiii
- +1 yıl
Kapanmak sadece saçı kapatmak değildir, insan biraz araştırırdı
Cinsel Yaşam konusunda 849 cevap paylaştı. Kapanmamali.
07 Yorumla
Soran+1 yılInancin ne
- +1 yıl
-1 verenim, kapanmamali derken detay verseniz hoş olurdu. siz müslümanmısınız? eğer öyleyseniz kapanmanın kim tarafından emredildiğini biliyormusunuz? soruyu iyi okursanız : Sizce bir kiz kaç yaşında kapanmalk tesetture girmeli esinizin kapali olmasını mi istersiniz açık mi... yani kapanmalimi kapanmamalimi demiyor cevabınız yanlış hatanızı bildireyim dedim saygısızık etmek değil.
- +1 yıl
neden özgürlügün kısıtlanıyor ki
- +1 yıl
Devam et sen böyle, cehennemde VIP yerin hazırdır
- +1 yıl
Kapanmak ; Bayanın değer ve saygınlığı ile emniyetini sağlar. Ayrıca erkeğinde biyolojik ve yaratılış olarak bayana karşı cinsel arzu duymasını engeller..! Son olarak kapanmış bayan , sadece evlenince ve evinde eşinin yaninda açılır vede dar, mini, dekolte vb kıyafetler giyerek eşinin dikkati ile cinsel arzusunu cekerek cinsel hayatida sağlıklı ve düzenli olarak beraber yaşayıp eşi dışında kalan erkekler yanında kapanarak dikkat ve cinsel arzularını uyandırmayıp kendini eşine özel tutar..
Cinsel Yaşam konusunda 3,1b cevap paylaştı. Hiçbir zaman..
11 Yorumla- +1 yıl
Neden
12 13 yasından sonra farz
10 Yorumla
+1 yılblug çagında başlamalı bence
00 Yorumla
+1 yılErgenlik döneminde 9-10 gibi
10 Yorumlabir kız ergenliğe girdiğinde kapanmalı.
00 Yorumla- Devamını Gör (7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler