Yani bir yere sipariş vermek istediğimiz de mahalle cadde sokak bina numarası daire il ilçe Ve ; İsim soy isim telefon numarası isteniliyor Ama ben daireyi şöyle biliyorum açılımını : oturduğun yerin kaçıncı kat olduğunu yani giriş kat mı 1. İnci kat mı 2. İnci kat mı vs. Diye biliyorum Sizce arkadaşlar yanlış mı doğrusunu bilen varsa yazabilir mi? Görsel aşağı ekliyorum. ÖRNEK AŞAĞIDA'Kİ GÖRSEL DE 👇
Daire numarası vardır her binada. Eğer evinizin kapısında yazmıyor ise ailenizden birinin veya kendinizin ikametgah bilgilerini internetten sorgulayıp daire numaranızı öğrenebilirsiniz. Daire numarası kat numarası değildir. Kapı numarasıdır. Örnek verecek olursak zemin katta 3 farklı daire var ise bu dairelerin her birinin numarası olur.
1
42 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben şöyle biliyorum daire numarasını biz 1. Kat da oturuyoruz yani giriş kat da binadan girince hemen giriş de Şahsen ben de böyle biliyorum
Kat numarası adrese yazılmaz işte resmi adreste 1. kat veya 2. kat olmaz bina numarası ve iç kapı numarası olur sadece. Mesela oturduğunuz 1. katta atıyorum 3 tane ev var. Bu 3 evin her birinin numarası olur. Buna da daire numarası deniyor işte. Şahsen yanlış biliyormuşsun. :D
Yani şimdi açık adresi verirken mahalle cadde bina numarası daire il ve ilçe yazılacak Ama ben mahalleyi biliyorum caddeyi biliyorum bina numarasını biliyorum il ve ilçeyi biliyorum ama tam olarak daireyi bilmiyorum Ve görselde istenilen adres sokak ve daire Ama sokak değil yani oturduğumuz yer caddeye bakıyor oyüzden sokak yazmayacam
Oturduğunuz yere yeni taşınmamışsanız ikametgah adresi kayıtlı olur. Kendinizin veya evden 18 yaş üstü birinin e devletine girip arama yerine ikametgah yazdığında orada ikametgah sorgulama çıkar ona girdiğinizde oturduğunuz yerin açık adresini ( daire dahil ) görebilirsiniz. Sokağa baktığı için orayı yazmayın. Yanda başka bir sokak var ise orada olabilir çünkü. Bu durumda en mantıklı ve kesin doğru adresi öğrenmeniz için e devletten ikametgah adresinizi öğrenmeniz çok işinize yarayacaktır.
Evet atıyorum umurca mahallesi umurca caddesi 432. sokak 8A No: 7 Burada 8A bina numarası No:7 daire numaran No: da yazabilirsin İç Kapı No veya Numarası da yazabilirsin farketmez.
Ben şöyle yazacam ozaman Örnek veriyorum ; Kartaltepe mahallesi kartaltepe caddesi sokak yok caddeye bakıyor Ben adresleri hep şöyle yazarım mesela 31/2 ben böyle sipariş vereceğim üst kısımda yazdığım örnek gibi vereceğim İç kapıya da 2 yazacam yani
Evet ben şöyle yazacam tekrar yazayım yanlış olursa siz düzeltin çok önemli sonuçta bu sipariş vereceğim doğru adrese gelmesi lazım Şöyle ; Örnek adres veriyorum : Atatürk mahallesi Atatürk caddesi 31 bina kapı no: 2 yani 31/2 İç kapı ise daire için yani ; 2 Doğru mudur şimdi toparlamak için yazdım
Onlara iç kapı yazmama gerek yok ya bence Daire yazmışlar zaten 2 yazayım anlarlar herhalde kargoya verirken bir karışıklık olmaz umarım Zaten 31/2 diye yazıyorum anlaşılır umarım
Şöyle bir sorum olacaktı size belki bir fikriniz olur ben çünkü iyicene kafam karıştı yani şimdi onlar sokak yazmışlar ama ben sokak vermeyeceğim çünkü cadde üstünde oturuyorum sokak da değil adresi yazınca İnşallah sokak da gerekli olmadan siparişi kabul edemiyoruz diye geri bildirim gelmez umarım Sizce gelir mi
Bunu kafanıza göre yapmayın ama. E devletten baktığınız adreste sokak yok ise sorun yok. Ama var ise yazmanız gerekir çünkü e devlet ikametgah adresi resmi adresinizdir. Kargo resmi bilgilere göre hareket eder çünkü.
Evet haklısınız ikametgah da sokak yok zaten ben de biliyorum mahalle arasında oturmuyoruz cadde üzerinde oturuyoruz oyüzden bir sorun olmaz diye düşünüyorum
Hayır heyecan değil de ilk sipariş de değil ayrıca verdiğim oldu fakat böyle cadde vs. Olmadı hiç oyüzden baya bi takıldım yani oyüzden sorma gereği duydum karşı taraf herşeyi isteyince bir sormak istedim yani Ee caddeyi biliyorum mahalleyi biliyorum kapı no biliyorum apartman biliyorum kapı no biliyorum sokağı bilmiyorum çünkü sokak da oturmuyoruz bi düşündüm gerçekten düşündüğüm den bi ara şüphe eder gibi oldum 🙄😂 oyüzden kafam karıştı bir sormak istedim Sizden de çok teşekkür ederim çok iyi aydınlattınıž beni 😊
Cadde vs. Oldu tabi ki karışıklık olmuş sokak vs. Olmadı yani direk yazıp caddesini mahallesini verip gönderiyordum yani bu çok farklı geldi gibi oyüzden oldu
Sorun yok dediğim gibi E devlette resmi yazan adresin ne ise her yere her platforma o adresi gir. Resmi adresin o senin. Onun dışında bir şey yazmana gerek yok. Bu arada rica ederim lafı olmaz. Az bir faydam dokunmuşsa ne mutlu bana.
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2
Cevap
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Daire numarası şudur. Adama dersin su sokak su kapı numarası. Sonra şu kata çıkın. Örneğin 5. Kata çıkın daire no yanı o kattaki iç kapi numarası dairedir.