Bakteriyel boyutta bence kesin ama amfibik ya da gelişmiş bir varlık bilmiyorum bunun için bir çok etmenin gözünden bakman lazım bilimsel açıdan. Dinsel olarak çok farklı seviye ama
114 Yorumla- +1 yıl
Belirli araştırmaları ve çalışmalı takip ediyorum. Mars atmosferinde su buharı bulundu bu demek oluyir kj daha önceden yaşam olabileceğinin kanıtı olabilir. Su içerisinde bir sürü mikrorganizma bulunduruyor. Aynı zamanda ingulizlerde hidrojen kalıntıları bulmuştu. Bunlar önemli yapı taşları. Kuvvetli dayanaklar olduğunu düşünüyorum.
- +1 yıl
Yaşam için çeşitli bileşenler olmasi şart mesela Amonyak , Silikat ve Karbon gibi. Mars ve Venüs aslında Dünya nın sonunun nasıl olucagi hakkında bize fikir veren 2 projeksiyon. Geçenler de Venüs un atmoferisinde Amonyak bulundu bu önemli bir gelişme. Güneş sistemi içinde çeşitli yerlerde yaşam olabilir. Bana göre buralar Jüpiter ve Satürn un belli başli uyduları
- +1 yıl
Plutonun yörüngesi net bir şekilde neptunle kesişiyor bu yüzden gezegen olarak kabuk edilmiyor. Net bir şekilde kendi yörüngesi de tespit edilemedi. samanyolu halaksisin3 baktığımız da da yaklaşık olaraka 50 milyar gezegen bulunuyor birebir keşfi demek dünya ve evrenin gidişatı için çok önemli. Bence tabii
- +1 yıl
Onlar sonsuz zaman ve uzaya sahip ama hiçbirşeye bağlı değiller. Onlar zamanda belirli bir yeri bulamıyor iletişim kuramıyorlar. şu an için 5. Boyutta geçmişten geleceğe yön verebilirler. yani biziz. Bizi kimse bizden başkası kurtaramayacak. Zamanda bukulmenjn yegane amacı da bu bence.
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Sadece mantıklı düşünürsen evrende sayısız gezegende hayat ve bizden ileri medeniyetler var farklı boyutları kullanıyorlar. 1950 de ABD de çöle düşen bir uçan daire nin incelenmesinden sonra internet ağı ve uydu haberleşmesi led lamba teknolojisi çok gelişti. Öncesinde bu konularda hiç bir bilgi yoktu internet iletişimi hakkında.
112 Yorumla- +1 yıl
Beğendiğimi dile getirip üstüne birde beğendim yazdım zaten. Ki konunun uzunluğunu ve derinliğini iyi biliyorum ve vakifim. Daha ne yapabilirim sana yardımcı olmak için amacım baştan savmak değil ciddi ciddi soruyorum. Bana bir soru kipiyle yaklaşmadın yaklaşsaydın bu şekilde cevaplardım açıkçası.
+1 yılMikro makro ilişkisine göre en küçük sistemde bile canlılar varsa neden en büyük sistemde canlılar olmasın?
Bir deniz kumunda bile binlerce mikrop, bakteri yaşarken koskoca evrende ve galaksilerde nasıl olur da hayat olmaz.
Belki bizim bildiğimiz yeşil renkli dostlarımız yoktur ama mikroskobik olsa hayat vardır10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Eminim uzaklarda bir yerlerde onlar da bu soruyu birbirlerine soruyorlardır :D
19 Yorumla- +1 yıl
Pareidolia diyorsun yani :D Neye benzediklerinden ziyade dünya gibi "basit" bir gezegende bile bu kadar çok popülasyon varken öte gezegenlerde mutlaka birileri olmalı. Evet mikroorganizmalar heyecan verici fakat tip 1 medeniyete göre devede kulak kalıyor bence. Ha ikisi de devrim niteliğinde o ayrı tabii.
+1 yılönce dünyada hayat var mı onu sorgulamak lazım
126 Yorumla- +1 yıl
herkes uzayda ve ölümden sonrasında hayat var mı diye düşünür oysaki kritik soru dünyada yaşam var mı oldugudur.. istedigin yere özgürce gidebilir misin? istedigin işi yapabilir misin? istediğin yaşam tarzını seçebilir misin? doğumdan ölüme kadar herseyi ezbere yaşıyoruz bunu sorgularsanda şarlatan ve aptal damgası yiyoruz ve üstelik bizi dinle bilimle yani uzay ve ölümden sonra yasam var mı zırvalıklarıyla doldurup yasarken yasamı sorgulamamıza izin vermiyorlar..
- +1 yıl
dış mihrak dediğin seni uyutanlar.. insanı tek bir düşmanı var o da kendisidir.. onu aşamadığı sürece uzayla dinle vs kendini oyalar durur.. biri dini ilahlastırır diğeri bilimi ilahlastırır.. oysa tanrı bize din göndermedi kafanızdaki düşmanı aşıp gerçekleri anlayın ve hakkınızı yedirmeyin dedi..
- +1 yıl
Dinin kölesi olmayın derken bile tanrıdan bahsediyorsun. Bence senin sanrıların var. İnsanlar kendi benliğini aşmak için bu dünyanın bize artık yetmeyeceğini bildikleri için harekete geçiyorlar bunca senedir yapılan araştırmalar verirken tezler ve bilim insanlarını ve izafiyet teorisini ortaya atan einsteini (ki kanıtlanmış bir teoridir. günes sistemi dışında başka bir galakside bulundu) bile yok sayacak kadar kör olmak istemezdim. Konuyu senin için tartışmaya kapattım. Kendine dikkat et ve kendi benliğinde sıyrılıp etrafta olanlara odaklan derim.
- +1 yıl
din insanın uydurdugu birsey onu demek istedim peygamberler din adamı degildi sömürülenlere haklarını aramaları için liderlik ettiler sadece zaten kuranda din adamı kavramı yoktur din demek ise yasamı belirleyen kurallar bütünü demektir yani siyasettir..
- +1 yıl
ayrıca herseyi algılayacak kadar zeki olmadıgını sordugun sorundan görebiliyorum.. akvaryumun içindeki balık gibi akvaryumu sorguluyorsun sadece.. oysaki balık dısardaki yasamı dagları evreni algılayamaz..
- +1 yıl
Din denilen olgu tamamen insanı kısıtlamak için oluşturulmuş ve insanlar tarafından da yazılı olarak kitaplastirilmis normlardır. Dinleri bilemem ama bakış açılarına açığım. Ayrıca soruyu yönetmenin amacı doğruyu yanlışı algılamak değil aynı bakış acısında farklı görüşleri tartışıp konuşabileceğim birilerinin varlığı mevcut mu diye ortaya atılan küçük bir kıl tanesi. Ama görüyorum ki antilerde var. Sorun değil.
- +1 yıl
niye suçlu ben oldumki? az önce beni sanrı görmekle yani hayallerle boş şeylerle uğraşmakla suçladın bence tartısırken karsıya saygın yok ama aynı tavır sana gösterilince küheylan kesildin.. işte bundan bahsediyorum tartısırken bile YAPAY sın çünkü ezberin bozulunca sistem sana saldırgan olmanı söylüyor çünkü değişmek acı verir ve zahmetlidir
- +1 yıl
sen ve ben bize sunulan bilgiler üzerinden tartısabiliyoruz sadece.. aştayn şöyle demiş şunu bulmuş diğeri ötekini keşfetmiş vs.. yani birileri sana ezberi öğretmiş ve ezberi yapamadıgın deneyler ve gerçekleri ölçemeyerek tartısırıp duruyoruz.. oysaki bizler dünyanın yuvarlak oldugunu bile ispat edemeyiz sadece bize sunulan bilgilerle ispat edebiliriz.. ya bize sunulan ispatlar gercek degilse? nasıl emin olabiliyorsunki herseye?
- +1 yıl
Dikkatini çekerim görüyorsun demedim bence dedim bu gayet normal sana her bir kelime edildiğinde bu kadar açıklama yapma eğilimini göstermekte sanrım bu düzenin getirdiği bir durum olsa gerek. Ezberin bozulunca sende öfkelenip bir anda herşeyi algılayacak kapasitede bir zekaya sahip olmadığımı adlandırıp beni normal zeka seviyesinin altına itmeye çalıştın. Ne yani başkalarına değişin gözünüzü acın derken bile en ufak eleştiriyi kaldıramayan biri olarak bu duzende hala var olmayı ve sistemi sürekli kendi acından farklı bulurken onu değiştirmek için en ufak bir çaba sarf etmeyen biri mi bunları söylüyor bana.
- +1 yıl
peygamberler bile sistemi değiştirememiş ben nasıl değiştireyim? hz muhammedin zehirlenerek öldürüldüğünü söylüyorlar mı hiç? 10 bin sahabesini ve ehlibeytini katleden muaviyeye neden evliya deyip yüceltiyorlar? din konularında bile anlatırken hemen yalancı olmakla suçlanıyoruz.. hadi onu geçtim tanrı peygamber göndermiş kitap göndermiş onu bile okuyan %7 ve anadilinde değil arapçasını okuyorlar.. şimdi bunca kör insanın aklı varken suçlu ben mi olucam? ben elimden geldiğince insanları uyandırmakla mükellefim sadece eğer bir grup olusurda birşeyler yapalım derse olur bu işler.. ama çoğunluk gerceklerle değil zannla uğraşır çünkü dünyanın boş uğraşı eğlencelidir.. dünyanın en iyi ünilerinde okursun ama sonra bir bakmışsın bir savasta milyonları öldürecek silahı icat etmişsindir.. ya da ezilirken iş adamı olursun sen ezmeye başlarsın.. bu dünya insanları uyandırmamak üzere tasarlanmış.. burası cehennem çünkü burda gözünü açarsan ancak cennete hak kazanırsın
- +1 yıl
Dünyayı kurtaracak tek şey kulaktan duyma ne olduğu bilinmeyen destan ve hikayelerden ibaret değildir. Tek kurtarıcısı bilim. Biliminde kötüye kullanıldığı yönlerin olduğu gibi dinin de turlu oyunlarla insnlari manipüle ettiği gerçeği tartışılmazdır. Dinle yönetilipte refah içinde ve halkının çok çok mutlu olduğu tek bir yer dahi görmedim. Bilimin olmadığı yerde cehalet boy verir. Bilinmeyene inanmak nedense insanlara basit gelir oysaki somuta inanmak daha basittir. Somuta dokunup onu hissede bilirisn veya 5 duyu organıyla algılayabilirsin. Ama soyut her anlamda zordur. Bilmedigin ve hissetmediğim birseye inanmak seni köreltir ve sorgusuz itaat ister. Her iki lafindan biri tanrı olupta tanrının istekleri haricinde yaşayan bir çok din mensubu gördüm. O zaman dinler niye var. Sadece basit normlarla insanların beyinleri 'ni küçülüyorlar.
- +1 yıl
o zaman herkes köprüden atlıyor diye bizde atlayalım.. önce patent hakkını kaldırsınlar çünkü bilim tüm insanlığa aittir birilerinin patentine değil sonrada zenginliği yasaklasınlar.. sonra bakalım yeryüzü cennete dönüyor mu..
- +1 yıl
teoride iyi ama uygulamada basarısız komunizm.. ben bireysel zenginliğe karsıyım fabrikaları tarlaları olsun insanların üretsinler istihdam yaratsınlar yeni seyler icat etsinler vs ama kazandıgını iyi bi sekilde bölüşsünler ve zenginden daha cok vergi alınsın.. işçilere gereken hakları verilse bugun 5-10 sene calısmayla herkes evini arabasını alır arkasına birazda parasını atar ve zenginleri takmaz sonra ama insanlar muhtaç olsun diye kapitalizm var.. kapitalizm iş veren diktatörlüğü demektir milletin ağzına bir parmak bal çalıp onların sırtına basarak zenginlesmektir.. kuran bile buna zulüm diyor karun ve firavun örneklerini gösteriyor gel gelelim kaç kişi bunu anlıyor..
- +1 yıl
senin gibileri bile yoruyorsa bu konular toplumdakiler ne yapsın :)
- +1 yıl
Benimde günlük belirli bir yaşantım var robot değilim sonuçta sürekli aynı konu üzerinde tartışıyoruz bir sonuca varamıyoruz. Sen bir argüman atıyorsun ben bir tane atıyorum bu muhabbetin sonu yok ki sonsuza kadar mı konuşalım. Ayrıca bedenende yorgun unca insan gerçekten yoruluyor. Sonu görsem devam ederimde ortak bir paydada çok az buluşabiliyoruz. Yapma allah aşkına sende görüyorsun.
- +1 yıl
sana anlattıgım seylerden cok konu cıkardıda pek ilgili değilsin neyse iyi aksamlar
Birçok belgesel izledim. Birçok film ve makale. Ama enson pentagon açıklama yaptı. Ufolar casus uçaklar şeklinde
01 Yorumla- Diğer konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılinsanoğlu bunu asla öğrenemeyecek :)
10 Yorumla
+1 yılUzaylilar bana inansin.
10 Yorumla
+1 yılMarslı olan birisi olarak inanıyorum.
10 Yorumla
+1 yılBence aramızda bile var uzaylı
10 Yorumla
+1 yılOlabilir diye dusunuyorum 😄
10 Yorumla
+1 yıl%100 var bence
13 Yorumla- +1 yıl
benim bulduğum kanıtlar yok tabii ki ama hakkında yazılmış yüzlerce kitap ve online makaleler var. Ayrıca yaşamın olduğu yerde inorganik ve organik maddeler aynı anda yaşayabilir ve bu kuralı karşılayan bikaç gezegen var
+1 yılKonuşmak isteyen kadın varsa yazsın
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne