Ya benm arkadas gecen dedi ki sunni erkek olursa kiz alevi olursa nikah (dini) olur. Kiz sunni adam alevi olursa olmaz. Bu dogru mu? Alevilerde müslüman degilmi zaten? Kafam karman corman oldu biri beni aydinlatsin ama gercekten biliyosaniz cvp verin yoksa sizde yanlis bilgiden gunaha giriyosunuz
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Son Derece doğru bir tespit. Bunu söyleyen ve inanan çöl develerinin hepsinin ebedini araplar nikahlarina alıp musluman Sünni birer bireye dondurdukleri için kendileride başka inançlardan insanların kizlarini nikahlayarak kendi inanclarina döndüreceklerine inanırlar. Emevi çöl develerinin inanç sisteminde gayet normal bir durum.
Merhaba, Size şu an Bu Konuyu Anlatamam Ama Burdan:
https://www.youtube.com/watch?v=OLm2qevEFXcİzlerseniz Size Yararı Dokunacaktır.
Tsk ederim
Fakat bu adamın ailesi Namaza, Ramazan Orucuna, Hacca, Tesettüre vs karşıymış.
Adam Sünnilige geçmiş. Anne ve babası görmesin diye Banyoda namaz kılıyormuş.
Yani bu adam artık bir Sünni"olmuş karıştırmayın.
Kökeni ne olursa olsun.
Kelimeyi Şahadet getirip,
İslamın şartlarını ve Farzlarını reddetmeyen herkes Müslümandır. Bu dini kitaplarımızda açıkça belirtilmiştir.
Yok ondan bahsetmuyorum hz ali peygamberer diyorlar ve orucu baska zmn tutuyolar onlardan bahsediyorum
Ozaman uzak durun.
Hz Ali bir peygamber degil bir Halifedir. Ramazan orucuda Ramazanda tutulur. Diger farzlarda belli.
Iste ben birine bunu anlatmaya calisdim dedimki sonucta 5 sartdan birine inanmiyosan hani dogru degil inaniyosan tam inanuyosun buna inanmiyorum sunu inaniyorum diyemezsin ki diyorum yok bu sirktir dikatli ol falan diyo moralimi bozdu. Ne alakasi var kardesim 5 sartdan birini yalanliyosan yani her kim olursa olsun yalanliso sonucta? Hala musluman diyemeyiz ki? Ben boyle diyerek guunaha mi giriyorum yani? Oyleyse söylemem birdaha
Îslamın şartlarını veya fazlarını inkar edenler dinden çıkarlar.
https://youtu.be/9HtOlxSxC9U
Bu durumda ben yanlis bisey demedim ozaman?
Dogru demişsin.
Aleviler de müslüman, Hanefi, Sünni, Şafi de müslüman
Bunlarin farki ne hepsinin hanefi ve safi zaten sunni kategorisine girmiyor mu
Hepsi müslüman zaten sadece inanış şekilleri farklı. Buna takmamak gerek, müslüman yani. Evlenmen sorun olmaz
bende sünniyi ve sana katılıyorum.
Aleviliği bırak, müslüman olmayan biri ile evlenmek bile günah değil. Hz. Muhammet döneminde hristiyanlarla müslümanılar falan da evlenirlermiş, ayrıca Osmanlı'da da öyle. Kaldı ki zaten aleviler müslüman. Sorun yapma yani kendine.
evet. padişahların karıları bile yabancı
Peygamber efendimizin zamanında meshep yoktu zaten. sadece inanan müslüman vardı. meshepler sonradan çıktı
@Adanaaşk kim diyo sonradan cikti
Mesela bizden çok ileri düzeyde Müslümanlığı yaşayan Anadolu Selçuklu zamanında evleniyorlardı demekki sorun yok
Evlenir. yurt dışından evlenenler de müslüman değil. onlar evlendiğine göre.
Ne sunni musluman ne de alevi. İmam nikahını kıyan dahil. Allah’ın dinin de ayrım yok.
Ne sacmaliyosun sunni musluman tabi ki. Ayrim yokzatende mezhepler sonradan cikmis bundabisey yok
Hurafe bunların hepsi. Bir mezhebin olması Allah’a muhalif olmak demek. Sen sunnisin anlaşılan. Namaz 1 hafta kılmazsan ölüm cezası var saçma mezhebinde. Al sana sunnilik
Oyle birsey yok. Kaynak nerde? Ayrica ben sunniyim dedim sunnilikde 4 mezhep vardir o mezheplere pek uymadim daha sadece sunniyim
Hadis kitaplarına bak. Kimseye birşeye inandıracak değilim. Google önünde. Gerçek sunniler işid Taliban gibi gruplar.
Şu soruyu sorman bile inancını sorgulamak için bir sebep.
Sen ne sacmaliyosun
Erkek inanıyorsa problem yok kadın inanıyorsa erkeğin görüşü önemli gibi bir durum var ortada. Kendi görüşünün ya da hislerinin erkeğe göre daha değersiz olduğu bir inanışa göre diyorum bu soruyu soruyosan birşeyleri sorgulama zamanın gelmiştir.
Sorgulamanin zamani falan gelmedi 🤣 erkege gore daha degersiz degil kurL böyle
Yani kural erkeğe göre daha değersiz olman gerektiğini belirtiyorsa ortada bir gariplik olması lazım bence. Ama bizim herkesin görüşüne ve inabcına saygımız sonsuz. Esenlikle kalın efendim 😊
Keske sende yanlisindan dönsen hem ahiretin hem dunya hayatinnguzellesir 😊 tartismak icin söylemiyorum yanls anlamayin. kadin ozeldir islamda
Sizin görüşunüze göre olabilir. Dediğim gibi saygı duyarım. Benim tek kendimi bağdaştırabildiğim hadis 'Cennet annelerin ayakları altındadır' 😊
Biliyorum bakin bende saygi duyuyorum herkese ama şu bir gercek ki herkes musluman olarak dogar sonradan kendinizi degistiriyorsunuz malesef yani hristiyanliink falanda degil tek gercek din Müslümanlikdir ama siz neden böyle oldunuz sonradan mi atheist oldunuz yoksa nasil oldu
Bu konu uzun biraz özelde konuşsak daha iyi olurdu ama şöyle özetliyeyim; şu an ki gençliği bilmem ama benim gençliğimde (2000 2010 arası) bende herkes gibi yaz tatilimi camide kuran kursunda geçirdim. Hatta inanır mısınız bilmem televizyonda kuran okumuşluğum var o dönem. Çok kez hatim yapmışlığım var. Yaş ilerleyip kendi kararlarımı kendim almaya başlayınca bana mantıklı gelen yolun bu olduğuna karar verdim. Kadınlara saygım sonsuzdur. Bu konu inancımın değişiminde sadece küçük bir nokta.
Cok uzuldum bak ne guzel hatim yapmissiniz dogru guzel yoldaymissiniz ama keske böyle olmasaydi
Yani. Bunlar bakış açısı hep. Sen ve diğer 1 milyar müslümana göre doğru yol 6 milyar diğer insana göre yanlış yol. Mesele hep birlikte herkesin yoluna saygı duymaktan geçiyor 😊
Biliyorum saygi duyuyorum ama suanda yol yakinken ben sizin ve diger muslumanlarin ve kendimin yanmasini istemuyorum belki yine dönersiniz dusunursunuz.
(Içinden diyorsundur buda zorla beni geri döndürücek cattik ya diye 😂😂😂) kusura bakmayin ama icimden gecenleri durduramiyorum. Ama daha fazla uzatmayacam merak etmeyin tabiki herkese saygim var 😊👋
Yok canim. Beni müslumanlıktan uzaklaştıran şey açık görüşlülüğüm ve mantığımdı. Ben yine her görüşe açığım. Yani biri çıkıp güzel bir argüman sunarsa yine inanırım. Fanatik görüşlere sahip birisi olmadım hiçbir zaman. 😊
Ne gibi bir aeguman istiyorsun ki sonucta kitabimiz var ve yazanlar bir bir dogru cikiyor arstirmalra gore din adamlari bile dogruluyor.
😊
Dediğim gibi birden fazla kez hatim indirmiş biriyim 😊 Kitap ne yazık ki tek başına argüman olarak bana yeterli gelmedi. Haksız bulduğum çok nokta oldu.
Peki ne diyebilirim ki sonucta dine kalpten inanicaksin illa bir kanita gerel bile yok kalbinle inanmiyosan zaten boş o yuzden senin icin pek yapabilicegim bisey yok keske olsaydi
Aynen öyle. Kanıt inancı öldürür diye bir söz var belki duymuşsundur. Aşk hayatında bile bu böyledir. Ben materyalist biri olduğum için bu konulara kanıtsız yaklaşamıyorum ne yazık ki. Bu sebepledir ki kendimi agnostik olarak görüyorum. Yani yaratıcının varlığı ne kanıtlanabilir ne de çürütebilir benim görüşümde 😊
Yapacak birsey yok :) e peki siz evlenirseniz karsinizdaki dini önemli mi? Cunku musluman olan kadin musluman olmuyann erkekle evlenemez ulkedeki cogu insanda musluman oldugu icin biraz isiniz zor
Benim için önemli değil. Ben müslamanken çıktığım ateist kızlarda olmuştu. Kimsenin hayatına karışma hakkına sahip değilim. Bu benim görüşüm. Hatta ramazan ayında defalarca buluşmayı reddettiğim bir kız arkadaşım vardı 😅 şu an içinde durum aynı. Karşı tarafı rahatsız etmediği sürece ben herşeye okayim. 😊
Sen muslumanken zaten musluman olmuyanla cikabilirsin tabiki musluman birini secsen daha dogru olur ama dedigim gibi erkekde sorun olmyr bildigim kadarda. Simdi dersin ayrim var falan hayir. Sonucta soy erkekden geliyor :). Evet siz rahatsiz olmazsiniz bundan suphem yok 😊🤣
Bak bu çoğu tarafça uygun görülmüş bir yanlış. Müslümanın bırak bir gayri müslimle aşk yaşaması ( ki islama göre kadın erkek farketmez müslüman bie kişinin evlenmeden karşı cinsle el ele tutuşması ya da başbaşa kalması dabi haramdır.) zina yapmayan kişinin yapanla evlenmesi dahi haramdır. Ama baktığında islam kültüründen erkek her b*ku yer ama kız hep bakire olmalıdır. Oldu canım, başka? Herkes kitaba uyabilse belki böyle sorunlar olmaz (ki kitaptaki cinsiyetçilikler ayri bir konu ona girmiyorum hiç). Ama meselr ordan başlıyor. Balık baştan kokar derler ya bu kitap uylanabilir pratik bir kitap değil. Ne önceden öyleydi ne şimdi öyle. Ilk problem orda başlıyor. Kadını her zaman baştacı yapan gerçek türk kültürünü yoketmesi mevzusuna hiç girmiyorum.
Evet cogu erkek herseyi yapip kiz bakire olsun kafasinda ama bunun islamla alakasi yok. Bizim dinimizde ikiside kendini muhafaza edicek haramdan
Ben onu yazdım zaten. Kural bu ama uygulanabilir bir yanı yok. Tecrübe etmediğin için bilmiyosun belki ( ya da tecrübe etmişte olabilirsin bilmiyorum) aşk, sevgi her ne kadar ruhun gıdası onu besleyen şeyse cinsellikte aynı şekilde bedenin gıdasıdır. İlkel bir ihtiyaç ve bizim kültürümüzde erkekler bunu gayet benimsemiş durumda. Evlenene kadar fellik fellik bu ihtiyaçlarını giderebilecek bir kadın ararken hatta bunun için afedersin türlü maymunluklar yaparken iş evliliğe geldiğinde bu kadınları aşağılamaları, ucuz görmeleri ne kadar doğru? En başında zaten bu kadınları hor görmelerine sebep olan inançlarının kendilerine verdiği güç. Benim atalarımın yönetici bildiği kağan ülkeyi yönetirken kendi annesine danışırdı. Biri gelip kadının namusunu sorduğunda hiçbir erkek söz söylemez (çünkü onlara söz düşmez) kadın gerekiyorsa kendi namusunu kendi arardı. Bir zamanlar biz türkler namusun iki bacak arasında değil kafada olduğuna inanırdık. Ta ki araplar bizleri kılıç zoruyla müslümanlaştırana dek. O zaman tüm örf ve adetimiz değişti. Şimdi erkekler sözde namus için kardeşlerini, eşlerini, kızlarını öldürmeyi kendilerine hak biliyor. Niye? Çünkü kitap zina edeni taşlayarak öldürün diyor.
Hayir gercekden dinine bagli olan biri bunlari zaten yapmaz nefsine hakim olmaya calisir. Bu konuda haklisin kenduleri herseyi yapar evliligie gelince söyle olsun böyle olsun evlenicegim kisi duzgun olsun kriterleri vardir birde 🤦♀️ amma bunun muslumanlikla alakasi oldugunu dusunmuyorum. Yetisdirilme tarzi cevre aile cok onemli burda. Bide elalem ne der dusuncesi
Ama daha fazla trtismayalim bence
Insanlarin ne kadar farkli dusunebiliceginide goruyoruz 😊😅
Yani ben çevreme bakıyorum ya da haberlere ne kadar hacı hoca varsa ya çocuga tecavüz etmiş ya bi kadına. Görünen köy kılavuz istemez. Bu tartışma değil, fikir beyanı. Ama bitirelim diyosan sıkıntı yok. Kal sağlıcakla 😊
Karakter meselesi suz gercekten suanda bir insanin yaptigi kotukugu neden dine bagliyorsun hoca olabilir meslegi ama demek ki pisligin tekiymis karakteri demek ki iki yuzluymus dinine göre hareket etmemis ama her hata yapan kuluda ay bak muslumanlar söyle böyle diyemezsin ki. Bende hataliyim Birsuru hata yapiyoruz Allah bilir kac kusurumuz var insaniz sonucta hepde hata yapicaz ama hatalarimizdanda ogrenmemiz lazim. Hoscakal 👋😊
Arkadaşın baya sacmalamış arkadaşım bu ne bicim soru aleviler tabikide müslüman hala geri kafalı insanların olduğuna şaşıyorum.
Yoo abim evlendi evlenenler de var
Abin evlenmisse olabilir ben on usormuyorum helal kilinir mi diyorum
Soran arkadaş sen iyi misin acaba alevi sunninin evlenmesi nezaman haram oldu
Bizde haram diye bir şey yok sünniler de olduğunu sanmıyorum çevreöde evlenen çok var