Sizler ne zaman ve nasıl Müslüman olmaya karar verdiniz? Müslüman olmanızda etken neydi? Madem Müslümansiniz müslüman olmanıza sebep olan şeyler neydi.
Hadi bakalım bana hakaretler küfürler yağdıran bir cevaplasın
Ciao🍀🦇
Evet öğrendim ben eskiden Müslümandım belirli bir sorgulama sürecim oldu deistken Hristiyanlığa da ilgi duydum daha sonra agnostik /ateist oldum.
Bizim toplumumuzda genelde ataerkil bir din inancı var. Çocuk daha çok küçükken bu inanç ona empoze edilir. Kimisi iyi bir şekilde etmeye çalışır kimisi kötü bir biçimde eder lakin ortaya sorgulamayan hatta kendi kitabını araştırmayan küçükken yaz kurslarında arapçasını okuyup türkçesine bakmayan. "Oku"mayan bireyler ortaya çıkar.
Ben dinleri oldukça araştırdım mitolojiyi de temelde neredeyse hepsinde benzer hikayeler geçer lakin isimler veya zaman farklıdır.
Ha deyinmeden edemiycem belki ismini vermem problem olur... lar köşkü vb. Youtube kanalları var😂 gerçekten saygı duyuyorum lakin oldukça komik mesela" ateisti Müslüman yaptık, Hristiyanı dize getirdik vb." Başlıklar atıp oyuncu kullananlar var birde bunlara inan araştırmayan insanlar.
Veya deist bilim adamlarına müslüman diyenler var, var da var...
Bu arada sözde dinlerine hoşgörü dini diyorlat lakin dinden çıkan biri öldürülmeli icma diye bir şey var eğer bir tanrı var ve insanlara seçme fırsatı veriyor ve onları sınav için bu dünyaya getiriyorsa bu adaletli bir sınav sistemi değil.
Din düşmanı olarak algılamayın benim siyer ve Kur'an yarışmalarında derecelerim vardı. Yazları özel din eğitimi veren okullara da gittim.
Denilene göre tanrı bizden üstün bir varlık o halde biz onu ancak onun bize lanse ettiği bir biçimde algılayabiliriz. Yani 2. Boyutta birinin 3. Boyuttaki kişiyi 2. deki açıdan algıladığı kadar bilmesi gibi dolayısı ile onu tam manası ile kavrayamayız bizde bu yeti yok. O halde neden kavrayamadığım bir varlığa inanayım ki?
Ve yaratıcıya bilimsel diyenler bilimle dini bağdaştıranlar kitapları incelediğimizde bilimle oldukça tezat düşüyor. Mesela Nahl suresi 15 te " Biz dağları, karaları zelzeleden korusun diye yarattık " diyor mesela bu bilimle tezat dağ olan yerde daha iyi zelzele olur.
Tatlı su tuzlu karışmaz der lakin karışır. Ve daha bir çok örnek var...
Tabi tek sadece bu dini değil tüm dinleri sorguladım.
Dinle ilgili kısa bir yazım
Özetle ben çok sorguladım ayet ayet, hadis hadis, din din.
Ve şu sözle yazımı noktalamak isterim bu arada oldukça güzel bir soru;
“Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır.”- Lucius Annaeus Seneca
Son söze katılıyorum din üzerinden cahil insan kiskirtilir maalesef.
Öncelikle bu soruyu cevaplama sebebim : beni sorularınıza davet etmeniz. Genel olarak düşüncelerimi ifade etmeye çalışacağım.
Ben müslümanım. Bu dine ailem inandığı için bende onlarla birlikte yaşarken öğrendim ve inandım. Ancak şu an bulunduğum yaşta ve konumda akıl bari olmuş bir birey olarak İslam dininin benim için hayatımın anlamı olduğunu düşünüyorum.
Dünya hayatında : doğmak, yaşamak ve ölmek olarak anlamsızca geçen bir ömür yerine bu kainatı yaratan bir ilah olmalı. Ve yaratılırkende neden varız? cennet, cehennem var diye düşünenler için ise biz imtihan edilebilmek için gönderildik. Birden cehenneme konsaydık adil olur muydu?
Ayrıca benim farklı dinden arkadaşlarım ve tanıdıklarımda var. Kafirun suresinde dendiği gibi : senin dinin sanadır, benim dinim bana.
Ben bir müslüman olarak bildiğimi anlatıp bilmeyen insanlara aktarma sorumluluğundayım. Ama kimseyi zorla dine alıp alıkoyduğum yok. Ve de siz burda kendinize baskı yapıldığından ve de saygısızlık yapıldığından bahsediyorsunuz. Evet, yani bir dini yaşıyorsanız sizin yaşam alanınız. Kimsenin müdahil olmaya hakkı yok. Ancak sizde bizim dinimize saygı göstermeden yorumlarda bulunduğunuzu fark ettim. Bizim dinimizce Alemlere rahmet olarak saydığımız Allah resulüne " muho" gibi lakap takma lüksünü kendinizde görüyorsanız bir başkasının size yorumlarda saygısızlık yapması görülebilir. Yani siz saygı gösterdikten sonra saygı bekleyin lütfen.
Son olarakta Türkiye'de dininizi rahatça yaşamak için alan aramalarınız için toplumuzda her toplumda olduğu gibi iyi davranan ya da haksızlık yapan az ya da çok vardır ama önemli nokta olan nokta şu ki : bunu yalnızca Türkiye üzerinden baskı olmayan yer diye tabir etmekte yanlış olur çünkü farklı ülkelerde de özgür bir şekilde İslamiyeti yaşayamayan müslümanların olduğu söz konusu. Ama siz daha rahat olabileceğiniz nokta, konum ararsanız o da sizin hayatınız, tercihiniz.
İncili 20 30 sayfa kadar sanırım okuyup etkilenmediğim hiç bir temele dayandıramadığım için okumayı bıraktım birde kliseden bir kitap verdiler Gerçeği Arama Yolunda diye o da duruyor öyle bir ara okumaya niyetlendim ama onada devam etmedim ilgimi kaybettim okurken bütün ilahi dinler temelde birbirinin aynı ben Tanrı'nın bu dinlerde anlatıldığı gibi olduğuna inanmıyorum insanın kendini çok önemli çok değerli görmeyi istemesine temel oluşturuyor gibi duruyor belki yanılıyorum ama fikrim bu
Ahlâk, fazilet, vicdan, merhamet ve adalet farzını uygulayan din benim dinim... O din kitaplarının hiç biri de Allah kelamı değil eğer onun saydı insanlık bu olmazdı.. Tekvin51:Isgalettigin yerde erkeklerin organını kes toprağa gön. Hamile kadınlarına bebekleri çıkar mizraga geçir bu sana Yahovonun emridir.. Böyle din olur mu? Japonyada bu kitaplar yok ama benim dediğim din var.
Cevap
13Cevap
Evrensel Kilise kanalında baya bir vakit geçirmiştim ve videolarını izlemiştim hristiyanlığı evet hristiyandan öğrenmek isterim sana agnostik biri olarak
Hangi sehirdesiniz özel olmazsa
Hayat senin hayatın, okuyup araştırıp Hristiyan olmaya karar verdiysen de kimsenin sana laf etmeye hakki olmaz. Elhamdülillah ben de Müslimanım. Ama annem ve babam, doğduğum ortam Müslüman olduğu için bu şekilde benim inancım ve ben de gördüğüm din dersleri dışında detayli olarak araştirmak istiyorum inşallah tüm dinleri. Senin için hayırlı uğurlu olsun : )
Birsuru hristiyan kanalı ve vaaz dinledim sayfalara mesaj attım anlamadigim konuları bundan 2 ay önce olsam hristiyan olabilirdim ama şu an istemem çünkü semavi dinlerde sıkıntı var tümden bence hristiyanlikta da sevemedegim ayetler var ayrıca seks yapmayi sadece çocuk yapmak için bir araç olarak görüyorlar bu çok ilginç gelmişti
Çoğu insan genelde özgürce cinsellik yaşamak sanıyor hıristiyanlığı. İsin asli öyle değil. Evdeki hesap çarşıya uymayınca o ilgi kayboluyor
Hristiyanlikta şehvet yasak yani evlensen bile çok seks yapamiyorsun ve sade giyinmen lazım bana saçma geliyor dinsiz gayet mutluyum
Anladım dedim ya işte çoğu insan serbest bir yasam için hıristiyanlığa ilgili. Neden bilinmez insanlar bizim dinimizde herşey serbest sanıyor. Ama sonra öğrenince kısıtlama kuralları vs vazgeçiyor.
Büyük ihtimalle sende yaşam şekline uygun sana karışmayan kısıtlamayan din aradın ,
Suna size açık olarak yazayım
Müslümanların büyük kısmı İslam dini bilmedikleri gibi
Hıristiyanlar da kendi dinlerini bilmiyorlar
Eğer müslümanlar kendi dinlerini bilselerdi başka dinleri araştırıp o dinlere geçme hevesinde olmazlar di
Semai dinlerin içinde en geniş kapsamlı detaylı olan din dini İslam dir
😂😂
Müslümanım çünkü bu dini ben seçmedim. Doğduğum andan beri aşina olduğum din bu din. Doğrusu diğer dinleri de derinlemesine bir araştırmaya girmedim çünkü dinden çıkarım diye korkuyorum. Ama bir Hristiyandan öğrenip araştırsaydım belki de Hristanlığı seçebilirdim.
zaten islam dininde allah ın varliğini sorguladiğin anda dinden cikiyosun oysa ki kuran in ilk kelimesi “oku” eğer bi tanri varsa neden böyle birseyi yasaklasin? cünkü insanoğlu arastirdiği zaman islamda cok fazla yanlisin olduğunu anlayacak ve islamdan uzaklasicak. iste bu yüzden eğer Müslümansan allah in varliğini yokluğunu sorgulayamazsin körü körüne inanmak zorundasin. 😐
@hilalsupaz hıristiyanlığı teolijisini okuyun lütfen
okumustum 🙂
@hilalsupaz internet üzerinden yorum vs değil. Hristiyan web siteleri kitapları vs
hz İsa ve mesih inanci ve incil cevirisi okumustum
@hilalsupaz türkçe içerikli çok güzel tanıtan kitaplar filmler var degerlendirmek size kalmış.
öneri alabilirim :)
@hilalsupaz hüküm gerektiren yeni kanıtlar Josh Mcdowell
Apologia carlos madrigal
Gerçekleri Saptiranlar isa karataş.
Onun harici kiliselerde ücretli ücretsiz pek çok yayın var
meryemana net sitesi
meryemana sitesine bakmistim diğer önerilerinizde bakicam, tesekkürler :)
@hilalsupaz rica ederim neredesiniz özel olmazsa
İstanbul
@hilalsupaz temin edebilirsin oradan o zaman
arkadaşlar salak mısınız Allah ın varlığını falan sorgulamadım sadece diğer dinleri araştırmadım dedim ya
14 yasimdayken islam dininde bircok yanlis olduğunu düsünmeye baslamistim sonra arastirmaya karar verdim. yahudi olamazdim öyle bi kan bağina sahip değilim. hristiyan da olamazdim cünkü eğer bi tanri varsa benim gibi bi insanin onun oğlu olduğuna inanmam sacma 😐 panteizm ve deizm inanclari akil ve mantiğima en uyanlar oldu sonra deist olmaya karar verdim paganizmi neden eledim bilmiyorum 😐
Öğrenmedim ama olabilir neden olmasın. Sığ biri değilim insanları dinine göre yargılamam. Her türlü bilgiye açığım.
Sonunda insanca birisi geldi. Küfürler, tehditler , hakaretler etmekten başka birşey yapmadılar. Yazık insanlara acıyorum
Bence çok yanlış. Dinden önce ahlak gelmeli. Herkes kendini yargılanmalı. Kimsenin hayatı kimseyi bağlamaz.
Bı video izlemiştim youtubeda bı adam incilin mealinden bir parça okumuştu hiristiyan olanlara onlar bile daha kendileri bile bilmiyorlardı mealini duyunca çok şaşırdılar emin olun benimde dinleme şansım oldu İncil bana pekte mantıklı gelmedi açıkçası kuran daha mantıklı zaten mealini bildiğim için herkesin dini kendine kimse kimseye karışamaz kimse kimseden sorumlu degil.
Bence ilk önce Allahın varlığına inanmak lazım. Çünkü herşeyin bir ilk var oluş sebebi var. Bu da sinsile yoluyla kainatın yaratılışına kadar gidiyor. Bizim düşüncemiz sınırlı. Allah ise sonsuz. O yüzden herşeyi bilemiyoruz. Ama Kuran-ı Kerimdeki ayetlerin doğruluğunu yüzyıllar sonra gerçekleşen olaylardan ispatlayabiliyoruz. Her iki dinde yayılmacı dinler. Milyarlarca inanlar mevcut. Ama en azından senin Hristiyanlığa neden geçme gereği duyduğunu bilmek isterdim
Her hangi bir dine mensup olmak kişilere baglı değil dir doğduğu cogorafya itibari ile yetisme şekli bunu belirler ne yazikk ki bunu anlamadiğimiz gibi cok ağır eleştiriler ve hakaretler ediliyor. Ama şöyleki islam dini isa yı kabul eder ve mesih olarak görür kişilerin kendi dini ni uygun ve yüce görmesi yetistirme bicimenden kaynaklanan ve yanlış bir olgu dur.
Ben de Hristiyan bir Türk'üm.☦ <3
Türkiye'de herkesin ön yargısı olduğundan bilinmiyor ama bu topraklarda Süryani denilen bir ırk ve göçmenler var.
Bende Türk ve katolik mezhebinden.
Sana yemin ediyorum mesaj kutum tehditler ile doldu taştı.
Mardin gibi çok etnik kökenli şehirlerimizde bu sorun yok ama sosyal medyadan ya da yobaz insanlar yüz yüze kötü davranabiliyor maalesef.
Siz neredensiniz hangi mezhep ayıp olmazsa kendinizden bahseder misiniz rica etsem
Ben ortodoksum ve Süryaniyim.
Ailem ve çevremin hepsi ortodoks ama baba tarafımda katolik de var.
Hristiyan bir Türküm deyince ondan sordum. Kafatasçı değilim o anlamda düşünme.
Ben Yuhanna ya göz atmıştım. Ama fazla karakter olunca bana ilahi kitaptan daha çok Yunan Mitolojisi gibi geliyor. Mesela Lilith, İslam da olmayan biri. Ve hepsinin de hikayesi olunca inanmasam bile beğeniyorum.
Lilith meselesi çok farklı konu.
Sence farklı tanrılar olabilir mi peki.
Bence asıl yaratıcı bir tanedir, çünkü o onun babası, o onun oğlu diye sonsuza kadar sayardık. Belki melekler gibi yardımcı rolünde olan bilmediğimiz yaratıklar olabilir. Ama sonuçta kitapların yazıldığı yıllarda doğmadım. Yani dediğim en ufak şeye dahi sadece inanırım, garantisini veremem. Hatta Tanrı nın sevgi olduğunu, yarattıklarını sevdiğini okuruz, söyleriz, inanırız ama o sevginin bizim duyduğumuz sevgi olduğundan şüpheliyim. Sonuçta sevgiyi Tanrı yarattı, neden yarattığı bir şeye ihtiyaç duysun ki?
Samimi olarak cevap verirsen çok memnun olurum. Hristiyanlığı seçmene, Türkiyede misyonerlik faaliyetinde bulunan, kişi veya kişilerin etkisi oldu mu veya araştırmaların sonucu kendin mi yöneldin?
Kendim merak ettim ulaştım
Bizim asıl kültürümüzde olan şey hoşgörüdür. Dil, din ve ırk ayrımı yapmak bize yakışmaz. Herkesin inancı kendinedir.
Peki ya neden?
Çünkü, yaradan bizi yarattı ve akıl, irade verdi. İki yol sundu bizlere ve bunlardan istediğini seç dedi. Lakin, bu her iki yoldan gitmenin de bir sonucu olacak dedi. İyi ve kötü sonuçlar.
E hal böyleyken hiç kimseyi yaptıklarından ötürü yargılamak bize düşmez.
Diğer semavi dinlerden pek de bir farkı yok benim gözümde. Çok da ilgili değilim açıkçası mitolojiye, dinler tarihine falan
Bi, bir semavi din değiliz. Aslında islamiyet ile bir ilgimiz alakamiz yok. Islama göre sözde aynı tanrıya tapıyoruz
Dedim ya, ilgimi çekmiyor
Evet araştırdım sadece hristiyanlığı değil bi çok dini araştırdım ve yüzeysel bir araştırma değil baya derin bir araştırmaydı 1 yılımı aldı ve gerçekten müslümanlıktan çıkacak durumdaydım sonrasında biraz daha araştırdım ve kendimce doğru yolu bulduğumu düşünüyorum şu anda Müslümanım ve dinime bağlı bir insanım belki klasik gelecek ama sözler koşku diye bir kanal var oradan videolar izleyede bilirsin belki işine yarar
Incilde kadınların ırzına geçin ya da bakire olmayan kızı taslayarak öldürün ayetini görünce daha araştırmak istemedim
Hangi ayet atsana bir onu göreyim bende.
Okudun mu yoksa googleda incilde şiddet ayetleri yazıp islami sitelerden mı gördün.
Gülerek okudum. Birincisi Tevratta yahudilerin düşmanları ile yaptığı savaşları anlatıyor burası. Dini yaymak için bir katliam değil.
Bakire kız meselesine gelince israil halkı pagan ulusların içinde yaşadığı için farklı görünmedi gerekiyordu.
Hepsi bu.
Birde incil diye tevrat karıştırma hatası etmeyin
Deistim dinleri baya araştırdım en sonunda dinlerin olmadı gerçeğini gördüm rahata doğruya kavuştum
Orada mutluysanız ne güzel
Evet biliyorum birkaç arkadaşım olmuştu öyle. Ben kimseye bu yüzden yargı dağıtmam herkesin inancı kendine. Önemli olan insanlıktır.
hristiyanlığın diğer dinlerden iyi yanı ne neden müslüman olmayayım neden yahudi olmayayım da hristiyan olayım?
Ben İncil okudum. Ama Hristiyan olayım diye değil aynı zamanda tevratta okudum. Tevrat daha mantıklı. Eğer müslüman olmasaydım yahudi olurdum.
Ben sana Hristiyan olduğun için hiçbir zamana hakaret etmedim. Hristiyan birinden de hristiyanlığı dinlerim evet.
Öğrenmedim. Sana gelince herkes dininde özgürdür istediğine inanırsın istediğine inanmazsın bu hem TC anayasasında hemde İslamiyet'te vardır
Keyfe göre değişmiş bir inancımı sanmıyorum. İlk geldiği halini elbette ama sonrası 😒
kutsalkitap. org diye bir site var. O siteden anketlere katılıp ücretsiz İncil ve Hristiyanlık hakkında çeşitli kitaplar aldım. Onları okuyarak Hristiyanlığı öğrenmeye çalışıyorum. Ayrıca aklıma takılan bir soru olduğu zaman o siteye soruyorum
Bende oradan aldım 😇😊
başka sitelerde var
Benim dinle bir çabam yok benim için farketmiyor hepsi birbirinden saçma sadece Allah'a inanıyorum.
Dinlerle aram yok aram 0 Benim müzik dizi ve filmlerle aram çokiyi
Evet babamın Katolik Hristiyan arkadaşlarından biliyorum yeterince
İslam hak dini en güzel din allah katında gecerli olan din gerek duymuyorum ama farklı insanlarda inançlarına sinusz saygı duyuyorum. Müslümanlık insanlara göre gitmek doğru değil kuran en güzel örnek ve bide yürüyen kuran (Hz Muhammed sav) :-)
😂😂 yazikk yaa
Dinlere merak salmadım hiç.. İslamiyeti bile bilmeyen çok iken kim Hristiyanlığı öğrenmek ister ki.. kendi dinlerinden haberi yok insanların
Tam tersi düşünen kişiler de var.
Merak ettiğim bir şey var. İncil her yerde farklı mı değiştirildiğine dair kanıt yok mu
Hıristiyanların her yerde farklı incil okuduğuna ve değiştiğine dair olan kanıtlar nelerdir
Ben de size soruyorum muhalefet olmak için değil merak ettiğim için
Yok böyle şeyler tabi ki, hepsi yalan ve iftiradır. Bütün dünyada hakkımızda bir sürü yalan ve yanlış iftiralar atıyorlar. Yok netmiş bilime düşmanmışız, her türlü yeniliğe karşıymışız, rönesans dine karşı olan bir saldırı ve faaliyetmiş. Söyle yazsam hepsini bir ajanda dolar
evet isterdim ondan görmek isterdim
Saçma şeyleri öğrenmeye gerek duymam
Ne gibi mesela?
Bende fanatık ruh hastası insanlara saygı duyamıyorum. Keşke dindar dinsiz ne kadar fanatık varsa hepsinin biryerine dinamiti koyup benzini döküp yaksak.
Evet aynen öyle bende iyi gülüyor ve eğleniyorum ve nedense bu fanatikler sanal alemde böyle kalabalık. Yoksa gölgenizden korkan insanlarınız. Müslüman mısın dinsiz mısın bilemiyorum ama , tek ortak özelliğiniz var. Konu misyonerlik faaliyetleri olursa bu iki kürt kopekleri ortak yolu buluyor
Bana göre sen yanlış yoldasın. Ben araştırıp okuyup hristiyan oldum. Madem müslüman ve allaha inanan birisin anlata bilelim nasıl müslüman olmaya karar verdiniz nasıl oldu. Yoksa körü körüne iman edenlerden misiniz hıristiyan düşmanı mümine hanım
Ehl-i kitap’tan Allah’a ve âhiret gününe inanmayan, Allah ve resulünün yasakladığını yasak saymayan ve hak dine uymayan kimselerle, yenilmiş olarak ve kendi elleriyle cizye verinceye kadar savaşın.
Tövbe 29
Evet , sevgili müslüman sende haklısın. zaten senin o uyduruk terör dinin bizleri öldürmeyi ve saygı duymamayi emrediyor
Dinler insanlardan değil kitaplardan öğrenilir.
Okuma ve anlama yeteneğiniz varsa " izlere sormak istediğim; hiç Hristiyan dinini Hristiyan kaynaklarından araştırıp okudunuz mu? Okuduysanız okuduğunuz kitapların adı vs nedir " diye sordum.
Öyle mi diyorsun özenti arkadaş seni?
Okuma ve araştırma alışkanlığın bile yok özenti seni.
Deve sidigini az iç
ooo misyonerlik faaliyeti
Noldu ki
hiç takılıyorum öyle ciddiye alma bu kadar kardeşim
Herkesin inancı kendine yargılamak kimseye düşmez
Bir dine inanmıyorum böyle daha huzurluyum
Dinler ilgimi çekmiyor
Senin önereceğin kitaplar nedir peki
Hiç birine inanmıyorum
miyonerimiz eksikti o da geldi, ekip tamam
Aynen öyle.
yakışır