Mor menekşe yetiştirmek istiyorum ama zemin katta yaşıyorum, evde biraz rutubet var. Bitkimi olumsuz etkilemesinden korkuyorum. Menekşe yetiştirmek için oda sıcaklığı ve ortam gereksinimleri ne olmalı?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
3Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar,
Eğer evinin konumu yeterince güneş görüyorsa ve aydınlıksa Afrika menekşe yetiştirebilirsiniz. Menekşeler çok fazla güneşten hoşlanmazlar ama aydınlık ve iyi hava alan pencere kenarlarını veya balkonları severler. Afrika menekşesi yetiştirilirken bilinmesi gereken bir kaç püf noktası vardır. Bunlara dikkat edildiği sürece sağlıklı bir şekilde büyüyecektir çiçekler.
Afrika Menekşesi Bakımı
1. Işık Ve Isı İsteği
Sağlıklı bir menekşenin en büyük temel ihtiyacı ışıktır. Afrika menekşesi doğrudan güneş almaktan hoşlanmazlar ama aynı zamanda güneş almayan ortamlarda da çiçek açmazlar. Bunun için perde arkasından güneş görmesi daha doğru olur. Eğer çiçeğin yaprakları çok fazla sarkmışsa çiçek çok fazla güneş ışığına maruz kalmış demektir ve uzun ve yukarı kalkmış yapraklar ise çok az ışık aldığını gösterir.
2. SulamaMenekşe çiçeği çok hassas bir çiçektir. Eğer çok fazla veya çok az sulanırsa çok çabuk ölürler. Bu nedenle Afrika menekşesinin su ihtiyacına çok dikkat etmek gerekir. Bulunduğunuz ortamın nemine göre su ihtiyacını belirleyebilirsiniz. Yaz aylarında haftada 2 kere, kış aylarında ise haftada bir kere menekşelerinizi sulamanız yeterli olacaktır. Sulamadan önce toprağının kuru olduğundan emin olmalısınız. Nemli toprağa su verilmemelidir.3. Toprağı Ve SaksısıBahçe toprakları menekşeler için ağır bir topraktır. Hassas olan menekşeler için toprağı nemli ve hava alan hafif toprak olmalıdır. Saksı seçiminde ise çok fazla kökleri olmadığı için yüksek saksı yerine geniş yayvan ve hava alması için delikli saksı tercih edilmelidir.
4. ÇoğaltılmasıAfrika menekşesinin çoğaltılması oldukça kolaydır. Budama yaparken yapraklarının en az 4-5 cm sapı olmasına özen gösterin. Budadığınız yaprakları bir süre su içerisinde bırakarak saplarının köklenmesini sağlayabilirsiniz. Kökleri çıktıktan sonra toprağa ekebilirsiniz.
Bitki Ve Çiçek Bakım Uzmanı
Eylül Emira Doğan