tekel bayileri platformu (tbp) başkanı özgür aybaş paylaştı
ee içmeyin o zaman diyenler ölmüştür umarım
ee içmeyin o zaman diyenler ölmüştür umarım
Içmeyin.
İçkiyi iyi birşeymiş gibi göstermekte üstüne yok bu layik kesimin.
İçki iyi birsey olsaydı icip icip kaza yapip baskasinin canini almazdi kimse. Icicp icip karisini cocugunu dovmezdi kimse. Icip icip cinayet islemezdi kimse.
Ickin8n ovulcek bir yanı var da ben mi bilmiyorum?
Su icin.
kesinlikle ya👏 ÇSG seçilmeli bu görüş.
laiklikle ne alakası var içkinin? :d
-Evler çok pahalı.
+o zaman siz de ev almayın arkadaşım, kirada oturun.
-kiralar çok yüksek.
+o zaman ev alın, kira derdinden kurtulun arkadaşım.
-arabalarda ötv çok yüksek.
+siz de araba almayıverin arkadaşım toplu taşıma kullanın.
-alkol, sigara çok zamlandı.
+o zaman siz de kullanmayın arkadaşım.
-kanser ilaçlarının bazılarını sigorta karşılamıyor, çok pahalı ve yurtdışından gelmesi gerekiyor.
+o zaman siz de kanser olmayın arkadaşım.
-memleket çok vahim halde.
+o zaman siz de burada yaşamayın arkadaşım.
.
.
.
iyi alıştınız. biz hiçbir şey almayalım, istediklerimizi yapmayalım ama çok özgürüz di mi? iliklerimize işlettiniz şu "o zaman... mayın arkadaşım" kalıbını. s. kende hiç suç yok. bütün suç, el altında s. kilende.
soran süper cevaplamışsın kralicesin ❤️
Ben evden arabadan bahsetmedim.
Şimdi fiyatlar konusunda %100 katılıyorum.
Ama icki iyi birsey degil, birakin zam geliyorsa gelsin. Colugunun cocugunun rizkini ickiye veren var, icip icip teror estiren var.
Allah askina alkol ne kadar yararli insan vucuduna?
@mishapmgirl laik kesim iste başımızda mi yobaz ickiye zam gelmesi bundan icmemizi istemiyorlar diye avaz avaz bağırıyor çünkü.
Ama ben isin siyasi/dini boyutunda degilim.
Alkol iyi birsey olsaydi zaten su yerine alkol icin derdi doktorlar. Alkol insan vücuduna yarari yok ki kafa yapmak disinda. O da yararli değil
Hayatında hiçbir zaman arkadaş grubuyla bir bara gidip 2 kadeh sallayıp eğlenemeyen, asosyal çomarların bu zammı desteklemeleri kaçınılmaz tabi
insanların yaşadığı bu basit etkinlikleri kıskanacak çomarların her zaman olduğuna şaşırmamak lazım
Comarlikla alakasi yok aslinda. Icki icmeden de eglenebilir insan, ben cok eğlendim icmeden, ortamda ki herkesin ictifi halde.
Ama tabii bunu anlamak icin daha cok gencsin belli.
Eglence = icki değildir.
Ilerde beni daha iyi anlarsın umarım
ayy bir de sen erzincanlı mısın ya
erzincanlılar aydın olur genelde
bu ne böyle
abi bu sinir bu duyar ne bu kadar bir sakin olun ya, gören de ülkeye çok yararlı olan bir şeye zam gelmiş sanır, kız içkinin insan vücuduna olan zararından bahsediyor, hâlâ arkadaş ortamından, eğlencesinden bahsediyorsun. ALKOL ZARARLIDIR VE KÖTÜ ŞEYLERE SEBEBİYET VERİR.
Ben aleviyim alevilerin hepsi icki icer ama ben ickiye karsiyim. Ickinin bir misiye yarari olmus mu? Ben hic duymadim.
Aydinlik ickiyi sevmekle mi olur bacım allah askina?
hayır alevilerin hepsi içki içmez yanlış biliyorsun
Sonuç olarak çoğu içer ama bu da beni alakadar etmez, ickiyi sevmemem beni yobaz yapmaz, içeni de aydin biri yaomaz.
Ickiyi sevmek = laik aydin goruslu olmak değildir.
Bana biri desin ki alkolun vücuda su kadar yarari var tamam dicem de neyse
İçtiğimiz su, soluduğumuz hava, tükettiğimiz yiyecekler ne kadar sağlıklı?
Sağlığımızı çok düşünüyorlarsa gdo'lu sebze ve meyveler , tarım ilaçları yasaklansın
Tamam da bu konu cok fazla uzar, çoğu zaman elimizde olmayan şeyler tuketnek zorunda kalıyoruz. Ac kalamayiz ya.
Ama icki icmemek bize kalmis :)
Senede 1 bardak tuketirim max, o da evde kuzenlerle takilinca. Yeter iste. Fazlası zarar sonucta
İçki içemeyen ayran içsin diyollar gibi bir duruma doğru ilerliyoruz
Zaten işleri güçler sigarayla alkole zam yapmak. Bir salın be krdeşim
hala daha içmeyin yazacak kadar yüzsüzler
Cevap
5Cevap
içmeyin, çok mu gerekli sanki. vücudunuza birçok zararı var, limonata için, meyve suyu için, biz öyle artist şeylere bayılırız derseniz alkolsüz şampanya tüketin. içmeyin, içtirmeyin...
Nee bu haber moralimi bozdu şu an daha ne kadar zam gelicek bi yeter da
Gelmesin ya harbi sinirlendim şu an umarım gelmez.
Beyaz leblebiye de yapsınlar
Beni alakadar etmiyor
Umrumda değil içmiyorum zaten ne sigara ne alkol
üzücü ya zaten pahalıydı
Ona da mı içemiyecez desene
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?