Ben yıllardır 30 farklı kaktüs ve çiçek bakıyorum fakat bu yıl bazı çiçek ve kaktüslerim böceklenmeye başladı kaktüslerim çürüyüp beyaz minik minik böceklendi çiçeklerimin yaprağında örümcek ağı gibi bir şey var ve üzerinde bu minik beyaz böceklerden var daha sonra bunları toprağımda görmeye başladım bir sürü toprak değiştirdim ama fayda etmedi bir kaç kişi arap sabunu ve kül karışımı bir karışım önerdi ama etkisi olmuyor sizce ne yapmalıyım böcekler iğne ucu kadar küçükler zar zor farkediliyor beyaz renk kanatları yok toprak üzerinde geziyorlar sirke sineği filanda değil çiçek aldığım kişiye sordum ilk defa böyle bir şey gördüğünü söyledi çiçeklerim için kimyasal bir madde kullanmak istemiyorum ne yapabilirim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhabalar,
Unlu bit öteki adıyla pamuklu bit olarak anılmaktadır. Bu böcekler bitkinin zayıf olduğu iyi bakılmadığı, sağlıksız olduğu zamanlarda ortaya çıkar.
Genellikle ani sıcaklık değişimin de veya yer değiştirme gibi zamanlarda ortaya çıkar. Bitkisel yöntemin yanında daha hızlı sonuç almak isterseniz internetten veya çiçek ilaçları satan yerlerden unlu bit ilacı alabilirsiniz. Kimyasal madde kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli unsur kullanım şeklidir.
Not: İlaç kesinlikle bitkinize zarar vermemektedir. İlaç kimyasal bir zehirdir bu nedenle çocuklardan, hayvanlardan ve gıdalardan uzak tutulmalıdır.
Uygulama Talimatı:
Uygulamayı açık havada maske ve eldiven takarak yapılması önerilir. Şişeyi kullanmadan önce iyice çalkalamalısınız. İlacı bir sprey yardımı ile yapraklarına, dalına ve toprağına 1 kez sıkmanız yeterli olacaktır. Eğer geçmediği takdirde 10 gün sonra tekrar uygulanılır.
Bitkisel Yöntemlerle Unlu Bitten Kurtulmanın Yolları
Kimyasal ürün kullanmadan da unlu bitten kurtulabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken bir kaç husus vardır.
Çay ağacı yağı
Bitki Ve Çiçek Bakım Uzmanı
Eylül Emira Doğan