Merhabalar, Açıklamayı okuduğumda bahçenizin çok iyi güneş aldığını öğrendim. Onun için sizlere hem hoş kokusuyla iş yerinizi saracak hem de rengârenk görüntüsüyle gözlerinizi kamaştıracak çiçekler önereceğim.
Güneşi seven çiçekler hangileri?
1- Petunya
Petunyalar bahçe işlerini sevenlerin en popüler çiçeğidir. Geceleri çok hoş bir koku salar renkli çiçeklerden oluşan petunyalar, çok hızlı büyürler ve çoğalırlar. Gelişmek için güneş ve gübreye ihtiyaç duyarlar. Rüzgardan çok çabuk etkilenirler ve aşırı sulanmayı sevmezler.
2- Sardunya
Bahçe de veya balkon da yetiştirilebilecek en iyi çiçektir. Kendine has hoş bir kokusu olan sardunyalar bakımı en kolay çiçeklerdendir. Rengarenk ve bir çok çeşidi olan sardunyalar bol suyu ve güneşi severler. Sabah erken saatlerde sulamalısınız ve yapraklarını ıslatmamaya özen göstermelisiniz.
3- Begonya
Begonyalar; kırmızı, pembe, turuncu, beyaz renkte olan güzel çiçeklerinin yanı sıra çiçek açmadığında bile kalın kalp şeklinde yeşil yapraklara sahiptirler. Özellikle gölge olan yerlere katmalısınız. En büyük ihtiyacı nem ve toprağa atılacak gübredir.
4- Lobelya
Renginden ötürü benim en sevdiğim çiçeklerden biridir. Mavi kalın çiçekleri olan lobelyanın ayrıca beyaz ve pembe renkli olan çiçekleri de vardır. Kolay bakımı olan lobelyanın en önemli ihtiyacı güneştir. Lobelyanın toprağı kurudukça su vermek gerekir. Lobelya çiçek açtıktan sonra daha fazla çiçek açması için 6-8 cm kadar budanmalıdır.
5- Krizantem
Uzun ve derin saksılarda veya bahçe toprağında yetişebilir. Tek ihtiyacı olan şey güneş ve bol sudur.
Kaktüs & Skulent çeşitleri yaprak kısımlarında su biriktirdiği için uzun süre güneşe dayanıklı oluyor. Benim bu sıralar en çok tercihim skulent bitkiler oluyor. Çiçek açan kaktüslerde favorilerim arasında yer alıyor. Beş yıldır her yaz yeniden yeşeren kaktüsüm var. Üstelik skulent çiçekleri yaprak kısmından koparıp toprağın üstünde bekletiyorum kök salıyor yeniden ekiyorum. Çok arsız bir bitki olduğu için hemen çoğalıyor.
Merhabalar. Ben kendi evimde "Keditırnağı" çiçeği yetiştiriyorum. Güneşe fazlasıyla uygun bir çiçek. Keditırnağı: Bol güneş seven bir çiçektir. Çiçeklerinin güzelliğini güneşe borçludur. Kedi tırnağı çiçeği suyu çok sevmez, az sulanmalıdır. Suyu çok tutan ve çamurlaşan toprağı sevmez, hafif kumlu ve az gübreli topraklarda daha güzel yetişir.
Merhaba. Önerebileceğim en iyi bitki "Gaura Çalısı"dır. Çiçekleri 7 ay boyunca üstünde kalır. Susuzluğa dayanıklıdır. Güneşli ve yarı gölgeli alanlarda bakılabilir.
Güneşe uygun çiçekler; Gardenya bitkisi Mine çiçeği Kadife çiçeği Begonya Lavanta Manolya Petunya Çuha çiçeği ve Ateş çiçeğidir.
Bahçede bakılabilecek ama soğuğa dayanıksız/susuz kalmaması gereken çiçekler; Yıldız çiçeği Bodrum papatyası
Merhabalar,
Açıklamayı okuduğumda bahçenizin çok iyi güneş aldığını öğrendim. Onun için sizlere hem hoş kokusuyla iş yerinizi saracak hem de rengârenk görüntüsüyle gözlerinizi kamaştıracak çiçekler önereceğim.
Güneşi seven çiçekler hangileri?
1- Petunya
Petunyalar bahçe işlerini sevenlerin en popüler çiçeğidir. Geceleri çok hoş bir koku salar renkli çiçeklerden oluşan petunyalar, çok hızlı büyürler ve çoğalırlar. Gelişmek için güneş ve gübreye ihtiyaç duyarlar. Rüzgardan çok çabuk etkilenirler ve aşırı sulanmayı sevmezler.
2- Sardunya
Bahçe de veya balkon da yetiştirilebilecek en iyi çiçektir. Kendine has hoş bir kokusu olan sardunyalar bakımı en kolay çiçeklerdendir. Rengarenk ve bir çok çeşidi olan sardunyalar bol suyu ve güneşi severler. Sabah erken saatlerde sulamalısınız ve yapraklarını ıslatmamaya özen göstermelisiniz.
3- Begonya
Begonyalar; kırmızı, pembe, turuncu, beyaz renkte olan güzel çiçeklerinin yanı sıra çiçek açmadığında bile kalın kalp şeklinde yeşil yapraklara sahiptirler. Özellikle gölge olan yerlere katmalısınız. En büyük ihtiyacı nem ve toprağa atılacak gübredir.
4- Lobelya
Renginden ötürü benim en sevdiğim çiçeklerden biridir. Mavi kalın çiçekleri olan lobelyanın ayrıca beyaz ve pembe renkli olan çiçekleri de vardır. Kolay bakımı olan lobelyanın en önemli ihtiyacı güneştir. Lobelyanın toprağı kurudukça su vermek gerekir. Lobelya çiçek açtıktan sonra daha fazla çiçek açması için 6-8 cm kadar budanmalıdır.
5- Krizantem
Uzun ve derin saksılarda veya bahçe toprağında yetişebilir. Tek ihtiyacı olan şey güneş ve bol sudur.
Bahçe Ve Çiçek Bakım Uzmanı
Eylül Emira Doğan
Teşekkürler, Eylül hanım🎊
Rica ederim 😊