Sevgilim ateist. Ya aslında pek ateistte denilmez. Allah'a inanıyor ama dine inanmıyor. Mesela yağmur yağdığı zaman Miko durdur şu yağmuru falan diyerek Mikail'le dalga geçiyor. Yeri geliyor Allah'la da dalga geçiyor. Umursamıyor. Onun için üzülüyorum. Eskişehir'de yaşıyorum daha önce onu türbeye ya da camiye falan götürmeye çalıştım ama çok kötü kavga ettik gitmek istemiyor. Bu konu üzerine de çok tartıştık. Bilgim fazla sorduğu her soruya mantıklı bir yanıt verdim ama bazen öyle bir şey soruyor ki donup kalıyorum sonra bana ne oldu diye sorup dalgasına devam ediyor. Ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz?
Cevabın nedir?
Bak ben onlarca yıldır savaştım resmen inanmıyordular o dediğim kişiler şimdi ise hepsi müslüman oldular, onlara doğadan bahset, onuda şöyle izzah edeyim, düşün bugün telefonların üreticileri var, ve bu üreticiler olmazsaydı bu telefonlarda olmazdı... ve allaha gelince biz insanları yaratan kim allah ve doğada o kadar onca şey yaşanıyo ve öyle bir sistem kullanılmış ki sistemlerin en harikası nasıl ki herşeyin bir üreticisi var bu evreninde bu dünyanında güneş sistemininde asıl üretici Allah'tır... ve elinden geldiğince dinin güzelliklerini anlat, islamın barış dini olduğunu islamın yer yüzüne gelmiş en güzel din olduğunu ve islamdan önce tevratta incilde zeburunda var olduğunu anlat ve bunları anlatırken yumuşak anlat ve dini sevdir... islamı sevdir.. emin ol bunu başarabilirsen hayrı çok çok fazla... Allah büyüktür... :)
013 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkür ederim bu vermiş olduğunuz telefon örneği güzel bunu deniycem :)
- +1 yıl
ben teşekkür ederim.. yalnız inançlı biri olarak ilk seferlerde sıkılabilirsin, çünkü Haşa Haşa peygamberimize yalancı diyen bir zihniyet ve ilk etapta onların üzerlerine fazla gitme ve cevap veremeyecekleri konular üzerinde yoğunlaş mesela telefon gibi, ve şu soruyo sor onlara bu evreni bu dünyayı bu sistemi kim yarattı? madem allah değilse onlara göre tabi, kim yaptı bunca şeyi ve biz insanlar nerden geldik bu dünyadaki amacımız ne öldükten sonra nasıl birşeylerle karşılaşırız, sor bunları onlara emin ol cevap veremezler.. :) ve kuran diyor ki bütün insanlık bir araya gelse bir ayeti çıkaramazsınız ve bunca şeyi sahiplenen bir güç varken inanmamak aptallıktır falan de, ve son bombamda şu öldürücü nokta o erkek arkadaşına deki gel beraber bir deney yapalım bulutlara roket füze atalım bakalım bir yağmur tanesi akacak mı? ama birde allaha bakalım onca kudretin sahibi o istese yağdıralım, karınca duasını anlat ona... :) nasıl ki bir karıncanın duası ile her yer sel oldu :) anlat ona :)
- +1 yıl
Bu söyledikleriniz hakkında daha fazla araştırma yapıp ona anlatıcam gerçekten çok teşekkür ederim bu işime yarayabilir :)
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=9i0Go6YfdwM bilimin allahın var olduğunu bildiren bir kanıt... izleyebilirsiniz... veya istediğiniz sorulara hadislerle ve ayetlerle cevap verebilirim...
- +1 yıl
Güneşin doğuşu, bir alışkanlık olabilir mi - refleks kökenli bir alışkanlık. Gök cisimlerinin refleksleri imkansızlığımızın sınırlarını zorlayan hayali ve gerçekdışı güdüleri harekete geçirebilir mi ve biz, manada yükseldiğimiz ölçüde tabiatla ''tesadüfi bir uyum'' şansını yakalayabilir miyiz?
- +1 yıl
Ateist ve deizm arkadaşlar şu an karşımda olsaydılar eminim ki benden çok namaz kılardılar... onlar çok kanıtlar sunabilirim.. bugün HZ. Muhammetin Saçının bir parçası bizim arkadaşta va biz bu saç tanesini ateşe attık ve o kurban olduğum peygamberin saçı ateşte yanmadı vallahi ben şahidim ve arkadaşım milyon dolarlık teklifler yapıldı o kimseye vermedi o saç tanesini, ve işin garip yanı her sene kendi kendine uzuyor... o saç tanesini ateist ve deizm arkadaşlara gösterebilirim... beraber ateşe atabiliriz... ama gerçek şu ki islam dini vardı ve var olmaya devam edecektir... :) :)
- +1 yıl
cok guzel bır yorum Allah ıstedıgını kendı yoluna cevırır ınsanın ıcınde olacak bu.. ufacık bırseyın bıle bı uretıcısı varken bız vucudumuz beynımız gzumuz vss bırcok sey kendılıgınden mı var oldu eger bunu dusunen varsa gercekten o beynını kullanamayan bır asalak bırsekılde ölüp gıdecek yazık. cok sukur ınananlara ıcımızde korkuya ıcımızdekı sevgıye
- +1 yıl
Kardeş sana delil sunuyorum ve inanama özgürlüğüne sahipsin kimse sana zorla bu dayatmayı yapmıyor ama bizim inançlarımıza da saygı duy !!! İstediğin delili biraz interneti araştırırsan göreceksin senin demiş olduğun big bang patlaması dahi bir yaratıcının eseri, big bang patlaması sadece bir tesadüf değildir ve bir kudret diyor ki ben yaptım sana hergün mucize gösteriyorum varlığım için.. ama sen o yaratıcının varlığından şüpheliysen aç kuran aç incili aç tevratı aç zeburu neden var olduğunu listeliyor... ve biz müslümanlara göre allahın resulûnün saç tanesi yanmadı.. ben şahittim... gerisi sana kalmış bunca şeyden sonra inanmamak bence aptallığın ta kendisi olur... sana göz verdim görmen için sana ağız verdim konuşman için sana beyin verdim düşünmen için ama o beynide biraz kullan yahu... illaki bu sonsuzluk nasıl oluyor diyorsan öldüğünde karşılasırsın sonsuzlukla...
En İyi Cevaplar
+1 yılbir deist olarak kendi dinini empoze etmek için yola çıkan insanları itici buluyorum, sevgilim dahi olsa. Çünkü sizin görüşlerinizi dinliyor gibi yapıp aslında umursamadan yalnızca kendi söyleyeceklerini düşünürler. Muhtemelen sizin sevgiliniz de deist. Tanrıyı korkulacak bir şey olarak görmediğimiz için dalga geçebiliriz, bu saygısızlık değildir. Bilgi ne kadar yüce olursa olsun nezaketle ifade edilmezse bir değeri yoktur derler. Tartışmaya varmadan ifade edin kendinizi. Donakaldığınızda ben bunu araştırayım deyin araştırın cevabı bulursanız söyleyin bulamazsanız kendi dininizi sorgulayın. Değişime kapalı insanlar diğerlerini de değiştiremez. Belki de sizin görüşünüz değişir kim bilir.
03 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim, tabi görüşler farklı sizde kendinize göre haklısınız. Tekrar teşekkür ederim
- +1 yıl
rica ederim, teşekkür.
erkek arkadaşın gibiyim belki tıpkısı... karşıma biri çıktı 2 yıl birlikte olduk evlenmek istedi falan filan derkeeeenn başladı bana baskı yapmaya namaz kılacaksın şuna inanacaksın böyle davranacaksın söyle giyineceksin ve bu insanın bana zerre saygı duymadığını farkettim artık boğulmaya başladım ==> ben onun düşüncelerini ölsem benimsemem ama asla kendi doğrularımı ona zorla inandırmaya çalışmadım konusunu bile açmadım çünkü onu seviyordum ve olduğu gibi kabul ettim ama o benim düşünce yapımı asla kabul etmedi benim gibi düşünen anneme bile hakaret etti ona sorsan iyiliğimi düşünüyor ama bu iyilik olmaz olsun beni ben olmaktan çıkartacaksa zaten o bana değil olmamı istediği kişiye aşık
02 Yorumla- +1 yıl
Haklısın yaşananlar bazen etkiliyor imanı kafa karıştırıyor sorgulumayı sağlıyor anlıyorum ama ben onun üzerine hiç gitmedim. Şu olacak bu olacak vs.. Bir kaç kez geçti bu konu bir daha da açmadım. Doğru yolda değilsiniz. Ben ona bunu açıklamak istiyorum, inanmazsa inanmasın ama anlatmama da fırsat vermiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum.
- +1 yıl
yanlış yol yok amaca ulaşan farklı yollar var kimisi engebeli kimisi kısa... şunu söylemek isterim mutlak doğru sadece bireyin kendi yaşam amacına hizmet edendir ailesi çevresi tarafından benimsediği yargılardır başka biriyle asla aynı doğruları taşıyamazsınız herkes birbirine kendi doğrularını benimsetmeye çalışmasa inanın bu dünya daha güzel bir yer olurdu
Gizli Üye(30-35)+1 yılKiz müslüman siz kiza ateist ise oyle kabul et diyorsunuz. Müslüman bir bayan inancsiz veya baska bir dine mensup biriyle evlenemez. Soruna gelince arkadasim cok fazla zorlama derim ben eic yaptigin arkadasin benzetmesi guzel oyle söyleyebilirsin. Hem düşünsene bu kadar sey tesaduften olacak degil dimi? İnsan vücudu bile ne kadar özenle yaratilmis bir tanesi eksik olsa yarim yamalak olurdu. Herşey tesadüfle bu kadar özenli uyum içinde olamaz. O zaman bende pirinç su tuz yağ koyarim önüme rastgele atiyim bir yerlere bana pilav olarak geri döner mi o? Herşeyin bu kadar uyumlu olmasi bir yaraticinin göstergesidir. İnsallah sevgilin müslüman olur kolay gelsin diyelim :)
01 Yorumla- +1 yıl
İnşallah kardeşim sağol :)
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
47Cevap
- Diğer konusunda 311 cevap paylaştı.
+1 yılDeist o zaman. Sana göre mantıklıdır o sorular ama çoğu kişiye göre olmayabilir. İmkanı yok geri döndüremezsin. Seni terkeder yinede dediğinden dönmez. Ben de ateistim ordan biliyorum :) Bu konuyu üsteleme. Gerçekten canını fena sıkabilirsin. Belki onunla konuşup ben sana karışmayım sende benim yanımda dalga geçme diyebilirsin. Ama bence ortada kötü bir durumda yok :)
01 Yorumla- +1 yıl
Ben ona saygı duydukça o benim üstüme geliyor. Kötü bir durum var. Defalarca uyardım yanımda o saçma sapan esprilerini yapmaktan bıkmıyor.
Diğer konusunda 478 cevap paylaştı. Sorunun sadece başlığını okusamda sana kesin bir cevap verebilirim.. :)
Başımdan geçenlerden yola çıkarak cevap veriyorum sana.. Bir ateisti ya da ateist olduğunu sanan birini müslüman yapamazsın Sen..
Çünkü o kadar birikmiş bilgiye sahip değilsin.. Ve sana sorulan sinir bozucu aykırı sorulara kısıtlı bilgiyle cevap veremezsin...
Ben yapamayacağımı anladığım zaman yapabilecek birine götürdüm.. ve 1 haftadan az bir zaman sonra cuma namazına gittiğini duydum.. :)03 Yorumla- +1 yıl
Bende götürdüm yanında uslu uslu oturdu yanından kalktıktan sonra bana ne getirdin sen beni buraya dedi
- +1 yıl
Götürdüğün adam bahsettiğim biri mi peki? bence öyle değil.. Benim götürdüğüm kişinin konusması çok etkiliydi.. Zaten bu kişiler sen n benim kıramıcağımız kalınlıkta tabular duvarlar kurmustur kafalarına.. Ancak onların cevap veremeyeceği bir bilgi daarcığıyla yaklasırsak susarlar.. Ben hayatımda ben ateistim diyen biri kadar geveze ve çok soru sonra insan görmedim :)
Dr. Zakir Naik Adını ve videolarını arastır... Güzel cevapları var bu kişinin ve önemli noktalara değinir..
Diğer taraftan kişiyi götürdüğün kişiden vazgeçmelisin.. Eğer aklında tek bir soru işareti ya da bir tereddüt oluşturmadıysa sen den benden farkı yok demektir.. :) - +1 yıl
Teşekkür ederim verdiğiniz ismi araştırıcam
Diğer konusunda 544 cevap paylaştı. Bırak kendi seçeneğini yapmış iyi veya kötü sen ona anlatırsan sürekli şöyle müslüman böyle müslüman ol sevap kazanırsın gibisinden örnek diyorum yani yanlış anlama sevaba gireyim derken günaha girersin , ne demişler '' Her koyun kendi bacağından asılır. ''
01 Yorumla- +1 yıl
Devamlı anlatmıyorum, onu sıkmak istemiyorum iyice uzaklaştıracağımı biliyorum. Ama uzun zamandır da ne yapmalıyım diye düşünüyorum burası geldi aklıma ama şuana dek kimseden istediğim cevabı alamadım
aynı durum ne yazık ki benim başımada geldi beni kendine çekmeyi başardı. ateist ya da deistlikte bişey değil islamiyete inanmıyo çünkü sorularını yanıtlamıyo ama biraz düşününce ateistliğinde cevaplayamadığı sorular çıkıyo. geçenlerde bir ablayla konuştum bana bir ayet okudu ve beni ikna etmiş kadar oldu şu ana aklımda değil önemli ya hemen unuturum :(
01 Yorumla- +1 yıl
Evet cevaplanamayan sorular var işte bu yüzden onu inandıramıyorum
Bir ateist asla dine donmez, çünkü dindar insanlar genelde sorgulamadan inanirlar, ateistler sorgular ve bu sorgulama sonucu ateis olmaya karar verir. Yani senin ona soyleyecegin herseyi o zaten düşünüp mantiksiz olduguna karar vermiştir. Bende ateistim ve ateizmden bu derece çekinmeyin iyi bir insan olmak için dindar olmak gerekmez
04 Yorumla- +1 yıl
Kendine göre haklısın kardeşim saygı duyarım.
Sehabelerden biri evine kim gelirse boş çevirmeden yollarmış, karnı açsa doyurur, susuzsa suyunu verir, konaklayacak yere ihtiyacı var evinde misafir edermiş. Bir gün bir ateist gelmiş uzun bir yoldan geldiğini ve karnının da aç olduğunu söylemiş ama adam onu evden kovmuş. Allah ona demiş ki o kulum bana inanmadığı halde ben ona yüz çevirmedim sen onu nasıl kovarsın? - +1 yıl
Sen bunlari yazarak belki kendince islamiyetin bir hosgörü dini oldugu mesaji vermeye calistin ama bana gore yazdiklarin işin hikaye kismi, islamiyette boyle bir hosgoru yok maalesef, istersen atesitlerin yani mürtedlerin cezasinin ne olduguna bak. İslamiyete gore cezalari ölümdür.. Ve dediğim gibi ateistleri dine dondurmeye calisma bosyere , emin ol ben islamiyeti bircok kişiden daha iyi bilirim. Cocuk yaslarimda nur cemaatine girmiş onlarla yillarca beraber olmuş biriyim, toplu ortamlarda muezzinlik hatta imamlik bile yaptim. Risale-i Nur okudum , hocaefendinin tüm vaaz kasetlerini benim donemimde moda olan walkmenlerde dinledim.. Sonuc olarak boyle bir karar aldim, demem o ki siz ateistlerin hepsini dini bilmediği ya da yanliş anladiği için ateist oldu saniyorsunuz ama emin olun bircogu dini bircok insandan fazla biliyor, bosa yorulmayin yani
- +1 yıl
Seni Müslüman yapmaya uğraşmayacağım. Senin kararındır ben saygı duyarım. Hoşgörü mesajı vermeye de çalışmadım. Neyse sende insansın bende senin benden benimde senden bir farkım yok kardeşim.
Ona biz ateist değil deist diyoruz her neyse, değiştiremezsin ve değiştirmemelisin de. Kimse kimse için değişmek zorunda değil hem inanç konusu tamamen kalple ilgilidir zorla olmaz. Madem bu kadar rahatsız ediyordu bu durum seni o zaman hiç sevgili olmayacaktınız. Senin inancın gereği böyle bir kişiyle olman doğru değil zaten, madem çokta önem veriyorsun bu tür şeylere neden hayatında?
01 Yorumla- +1 yıl
İlişkiye başladığımız da bu durumdan haberim yoktu yeni öğrendim sayılır çok olmadı ve kendimi çoktan ona kaptırmıştım.
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnladığım kadarıyla sevgilin okumuş islamla ilgili birçok şey.. Bir kez şu unutulmamalı ki asla ama asla temel şeyleri halletmeden ayrıntıya girilmemelidir. Önce bu kainatı yaratan bir yaratıcı olduğuna ikna etmek onu kabul etmesini sağlamak lazım Sonra Hz. Muhammed (sav) min O'nun son peygamberi olduğuna ikna etmen lazım Sonra Kuran ı Kerimin Allah'ın Emir ve Yasaklarını bildiren bir kitap olduğunu söylemen lazım.. Birde bir tavsiye Eskişehiri bilirim Eğer sevgilin Allah'ı tanımak bilmek ve hakikati öğrenmek istiyorsa tramvaya atlasın Gökmeydan durağında insin Sarar İmam Hatip lisesinin aşağısnda cami var karşısındaki yoldan yürüsün OKUR apartmanı bulsun zili çalsın ateist olduğunu söylesin Orda Müthiş ilme sahip hocalar var Onlara aklına gelen tüm soruları sorsun İnanıyorum ki bambaka biri olarak yanına gelecektir
03 Yorumla- +1 yıl
Çok sağolun
Cevap sahibi+1 yılRica ederim Not alın OKUR apartman aklına ne gelirse sorabilir Hatta yanında bir not defteri götürsün Kesinlikle bambaşka biri olarak yanınıza geleceğine inanıyorum.. Fakat şüphesiz hidayeti veren Allah'tır. Sizde dua edin.
- +1 yıl
Tekrar teşekkür ederim, onu oraya gitmesi için ikna edeceğim
Şu linke bir göz at belki yardımı dokunur.. benzer bir konuydu tekrar yazmayım dedim.
www.kizlarsoruyor.com/.../q1568892-muslumanlar-nerde-su-soruma-cevap-versinler06 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
Gusül abdestin olmadan gezersen, bastığın toprak sana lanet okurmuş. Onun verdiği örneği söyliyim. Biz evliyiz babamlar bir kaç haftalığına bize geldi herkes uyuduktan sonra biz ilişkiye giriyoruz ve o ara babam rahatsızlandı ve ya annem acilen hastaneye gitmemiz gerekiyor. Abdest alacak vaktim yok ne olacak? bunu ona nasıl açıklayacağım?
- +1 yıl
Hayır böyle bir durumda abdest alamıyorum ne olacak diye soruyor. Zaten kendisi gusül almıyor.
- +1 yıl
öyle bir durumda abdest alamazsa bunun matematiğini Allah (C. C) yapar.. bende bişey sandım bunamı cevap veremedin? ona deki sen niyetlendinde kısmet olmadıysa gönlü rahat olsun toprakda rahatsız olmaz bu durumdan. kendine bahane aramasın üşeniyorum rahatlık hoşuma gidiyo desin.
Gizli Üye(30-35)+1 yılNamaz kılmasını sağla zaten yaptıkttan sonra içi huzur dolacak. Ben hoca mıyım beraber hocaya gidelim sna her sorunun cevabını söylesın de. kaç yasında bu cocuk genelde üni. okuyanlarda böyle şeyler görüyorum orda akıllarına girenler var diye düşünüyorum
03 Yorumla- +1 yıl
22 yaşında, namaz kılmasını istedim ona güzel yaklaşarak sadece bir kez denemesini istedim ama olmadı. Annemin bir arkadaşı var hafız onunla aramız çok iyi ikisini tanıştırdım ve ablam her şeyi anlattı ona ama ablamın yanından ayrıldıktan sonra öff çok sıkıldım ne getirdin beni bu illet kadının yanına falan dedi. Daha sonra ablam bizi çağırdın da işi var gelemeyecekmiş de dedi.
Cevap sahibi+1 yılEvet sen gerekeni yapmışsın erkek arkadaşın mı bu? Baskı yapmadan sıkıldıgında falan gel namaz kılalım gibi seyler söyle için rahatlıcak falan de . Ya da kuran ayetlerini okut.
- +1 yıl
İşe yarayacağını sanmıyorum ama deniycem kardeşim çok teşekkür ederim
zor be moruk. benimde vardı öyle bir ark aynı senin dediğin gibi bazen öyle bir konu oluyorduki tıkanıyo insan cevap vermkte. başarabilirsen çok iyi olur ama baktın olmuyo fazla üsteleme bence, allah onlarıda hidayete erdirsin
01 Yorumla- +1 yıl
Amin kardeşim sağol
+1 yılÇok bir ilmin yoksa milleti inandırmaya çalışma daha fazla soğutursun. Merak edip soru sorarsa sen de "Ben şu an bunun cevabını bilmiyorum ama öğrenip söyleyeceğim" de ve bir bilenden öğren. Ama kesin kararını vermişse onu ikna edemezsin.
03 Yorumla- +1 yıl
Kesin kararını verdiğini sanmıyorum. Çoğu şeyi biliyorum ona anlattım ama konuyu değiştirip farklı bir şey soruyor. Ordan oraya atlıyor kafamı allak bullak edip ne anlatacağımı unutturuyor.
- +1 yıl
Bu işte çok bilgili değilsen çok fazla tartışmaya girmeyeceksin yoksa kafan allak bullak olur, cevap veremezsin ve o haklı olarak seni yendiğini düşünür. Bir arkadaşım da İslam hakkında zerre bilgisi olmadan bir grup Ateist'i müslüman etmeye çalışıp, kendisi de Ateist olmuştu.
- +1 yıl
Doğrudur, neyse teşekkür ederim size
Öncelikle sevgilin deistmiş ama neden değiştirmek istiyorsun ki kendi hayatı?
Ayrıca malesef bu düşünceleri ikna yöntemiyle değiştiremezsin, kendisi cidden inanması gerek. Zamanla belki...01 Yorumla- +1 yıl
Değiştirmek istiyorum çünkü bizimki sıradan bir ilişki değil. Ailelerimiz falan tanıştı sözlüyüz ve önümüzde ki yaz nişanımız var. Ben kapanmak istiyorum mesela o istemiyor beni daha da açmaya uğraşıyor. Her zaman değil ama namaz da kılarım cuma vakitleri de kuran da okurum evlendiğimiz zaman buna karşı çıkacak. En önemlisi de ahiretini düşünüyorum.
Eskişehir'de normal öyle şeyler çok var ama bence uzak dur ateşte beraber olmak müslümana yasak cinsiyet ayırt etmeksizin ama bilhassa bayana çok yasak
02 Yorumla- +1 yıl
Biliyorum ama şimdilik sadece uğraşıyorum onu döndürmek için, sorum da bu zaten ne yapıcam?
- Diğer konusunda 763 cevap paylaştı.
+1 yılDeğiştiremezsin öyle kabullen onu. Müslümanlar akıllı da diğer dinlerde olanlar ya da ateistler aptal diye bişey yok, daha bile zeki olduklarını düşünüyorum şahsen. Herkesin düşüncesi kendine boşver üstüne gitme hiç.
00 Yorumla Deistmis o ve deistler Allaha inanir o hem inaniyo hem inanmiyo o da naptigini bilmiyo bir iyice arastirsin deist mi ateist mi karar versin sonra seninle tartissin :D
00 Yorumla
+1 yılZorunda mısın? Herkesin inançsızlığı kendine. Bir gün herkes müslüman olacak misyonunu birakin be kardesim..
12 Yorumla- +1 yıl
Zorundayım, ben onun sözlüsüyüm. Lütfen bana yardımcı olacak bir cevabın yoksa yorum yapmaya kalkma. Bir gün herkes müslüman olacak misyonunu az öte de tartış hadi bakalım.
- +1 yıl
Bırakın ki tartışma konusu olmasın madem.. Nerde ne tartışacağıma karar verirken sanmıyorum ki sizden izin alayın.. Insanlaea hos goruyle sadece insan icin bakmayı ögrendiginiz vakit yardım için bir cevap bulabilirsiniz..
+1 yılEdemezsin.
Benim de sevgilim inanmıyor. hayır mümkün değil, o seni yoldan çıkarır sen onu yola sokamazsın.00 YorumlaDiğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. Değiştirmeye çalışma, onu olduğu gibi kabul et, hatta onu anlamaya çalış, belki de o haklıdır!
03 Yorumla- +1 yıl
yetiştirilme şeklimiz çok farklı, gördüğümüz öğrendiğimiz şeyler...
- +1 yıl
Evet öyle
- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılbişeyi 40 kere söylersen olurmuş
40 kere müslüman ol de:D01 Yorumla- +1 yıl
ahahah :D
+1 yılSaygi duyabilirsin mesela.. O sana deist olman konusunda baskı yapıyor mu?
03 Yorumla- +1 yıl
evet yapıyor, sorduğu sorular bazen beni düşündürünce aramıza hoşgeldin falan gibisinden esprilerde yapıyor.
- +1 yıl
Sen de ona sorular sor tartışın bu iyi bir şey ama baskı falan yanlış sonuçta herkesin aklı fikri var ve onun doğrusu da bu.
- +1 yıl
öyle, teşekkür ederim
Bayansın işin daha zor. Elinden geleni yap ama olmazsa seni bırakırsa bırak. Günah.. Sen kendi ahiretini düşün olmuyorsa.
01 Yorumla- +1 yıl
Haklısın ama ne yapacağımı bilmiyorum
Mevlanaya sormuslar o kadar çok kitap okumuşsun ne biliyorsun mevlana haddimi bilirim demiş haddini bilmez densizin birini mi yola getirmeye çalışıyorsun
05 Yorumla- +1 yıl
Evet, çalışıyorum. Son bir kez daha deneyeceğim olmazsa bitecek sözü falan atıcaz.
- +1 yıl
Bak insan ogluna yol sunulmuş denilmis ki bu aydinlik yol bu da karanlık yol tercih senin denmiş o karanlik yolu secmis ama secerkende bu yaptiklariyla kendisine ufak bir bataklik kurmus tam altinda bir insan batakliga batarken elini uzatip senden yardim istiyorsa elinden tutup cekebilirsin eyer o o batakligin içinde mutluysa senin uzattigin eli tutup seni de batakliga çeker hem allaha inaniyor hemde alay ediyor diyorsun tovbe hasa huzurdan allah askina sen ne dediginin farkinda misin allahin yarattigi kitaba inanmiyorum ama allaha inaniyorum ama onunla da dalga geciyorum nerde inanc biz babalarimiza nasil saygi duyup seviyoruz insanoglu allahina inaniyorsa zaten bu gibi davranislarda bulunmaz senin arkadas yoldan çıkmış
- +1 yıl
Evet öyle haklısınız
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim, sağolun sizede :)
cahillerle tartışmayın ben hiçbir zaman yenemedim demiş imam gazali terket en iyisi o dinsiz imansız herifi tabi aşk dediğiniz şey dininin önüne geçmıyorsa
01 Yorumla- +1 yıl
Haklısınız
+1 yılönce müslümanlığı dört dörrtlülk yaşayarak işe başlayabilirsin
02 Yorumla- +1 yıl
Yaşatmıyor, kapanmak istiyorum kapanmama izin vermiyor.
- +1 yıl
o kim ki izin vermiyor haşa ALLAH tan da mı... tövbe tövbe. basit bir insanın mı hükmü geçiyor sana yoksa seni yaratanın mı akıllı ol biraz..
Gizli Üye(36-45)+1 yılSevgilin ateist değil deist.
Sonuçta Müslüman olsa da bir daha asla dinden hiç çıkmamış bir insan gibi olamayacak. Ona Allah'la peygamberle dalga geçmemiş biri diyemeyeceksin. Böyle biri Müslüman olsa ne olur olmasa ne olur.02 Yorumla- +1 yıl
Müslüman olursa eğer benim bunları deyip dememem önemli değil, Allah'ın ne diyeceği önemli. Anlatabildim mi?
Cevap sahibi+1 yılSenin deyip dememenden bahsetmiyorum. Allah'la peygamberle dalga geçmemiş olma durumunun gerçek olup olmamasından bahsediyorum.
Niye böyle bir çaban var ki? Onlar seni ateist mi yapmaya çalışıyor biraz düşünün ya. Böyle düşüncelerle gelmeyin.
01 Yorumla- +1 yıl
evet çalıştı, sorduğum sorunun cevabı bu değil. ben daha farklı bir şey sormuştum
- Diğer konusunda 367 cevap paylaştı.
+1 yılAllah sana benim yarattığım aciz kul için benden vazgeçtin mi desin istiyorsun?
03 Yorumla- +1 yıl
Ben Allah'tan vazgeçmedim, geçmem de. Uğraşıcam onun için değiştiremezsem bitecek. Hakkımda hayırlısı. Size sorum, onu nasıl inandırabilirim islam diye bir din olduğuna mucizelerden onu etkileyecek ne anlatabilirim? Başına çok şey geliyor ama farkında değil ki hepsi bir işaret apaçık orta da bir adam yanı başındayken birden bire yok olmaz rüyalarına girmez ne bileyim anlattığım zaman sadece gülüyor. Onu etkilemem lazım ne yapmalıyım?
- +1 yıl
valla kardeşim firavun bile Allaha secde etmiş vaziyette öldü tam kelime i şehadet getirecekken Allah onada izin vermedi son anda yanlış bilmiyorsam meleklerden hz. cebrail ağzına çamur tıkadı ve kelime i şehadet getiremeden öldü firavun. firavun bile Allahı kabul etmiş ama ne fayda.
- +1 yıl
Teşekkür ederimm bunu da bir örnek olarak gösterebilirim :)
+1 yılçok basit bir örnek verebilirm... ve eminim işe yarayacaktır.
03 Yorumla- +1 yıl
nedir?
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=RbXX-1JKzuY
https://www.youtube.com/watch?v=GDzBPg_FSlg
ikinci bölümdeki ilaçların örneğine dikkatli dinle... ve o kişiye ilet. - +1 yıl
Teşekkür ederim
Allaha inanıp dalga geçmek nasıl oluyor demekki inanmıyor
01 Yorumla- +1 yıl
Kafamı yoran da bu
Bırak istediği gibi düşünsün boşver herkes kendine bakmalı
01 Yorumla- +1 yıl
Görüş farklı... teşekkür ederim
+1 yılEşhedü Enla İlahe İllallah Ve Eşhedu Enla Muhammedin Abduhu Ve Resulu dedirtmen yeter reyiz
01 Yorumla- +1 yıl
şlasjşlads :D
Espri şeklinde denedim. Küfür etti.
+1 yılsordugu soruları paylaş sor ögren cevabını ver ve araştırıyım bu konu hakkında sana söylerim de
06 Yorumla- +1 yıl
Gusül abdestin olmadan gezersen, bastığın toprak sana lanet okurmuş. Onun verdiği örneği söyliyim. Biz evliyiz babamlar bir kaç haftalığına bize geldi herkes uyuduktan sonra biz ilişkiye giriyoruz ve o ara babam rahatsızlandı ve ya annem acilen hastaneye gitmemiz gerekiyor. Abdest alacak vaktim yok ne olacak?
- +1 yıl
zaruretler karşısında bir sıkıntı yoktur. İmkanın oldugu halde yapmıyosan sıkıntı
- +1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
rica edrim
- +1 yıl
dinde herşeyin açıklaması vardır unutma sadece biz bilmiyoruz
- +1 yıl
Evet, tekrar teşekkür ederim
sevgılın deist ama ben ateıstım benı edebılırsen onuda edebılırsın :)
03 Yorumla- +1 yıl
Demek öyle :)
- +1 yıl
Aklına ne geldi, neyi sorgulayarak ateist oldun? Bunu çok merak ediyorum. Mesajdan da anlatabilirsin buradan da.
- Diğer konusunda 474 cevap paylaştı.
+1 yılDurzunun fabrika ayarlarina geri don, reset falan at.
00 Yorumla
+1 yılBir ateisti müslüman yapamazsın lakin bir müslümanı ateist yapabilirsin :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevgilin doğru yolu bulmuş onu tebrik ediyorum :) Bir ateisti asla ve asla dine geri döndüremessiniz.
06 Yorumla- +1 yıl
Müslüman arkadaşlarıma sordum, sana değil.
Cevap sahibi+1 yılNeden hor görülüyorum? Neden ateistleri şeytan gibi görüyorsunuz? Oysaki gerçek dostunuz sadece iyilik isteyen ateistlerdir?
- +1 yıl
Hor görmüyorum, başka ateistler de yorum yaptı ama sizin gibi değil. Peki sen neden benim dinime saygı duymuyorsun da erkek arkadaşımın doğru yolu bulduğunu söyleyip tebrik ediyorsun? Ben onu Müslüman etmek istiyorum ve nasıl yapacağım diye sordum, doğru yolu bulup bulmadığını sormadım. Başta ateistleri hor görüyor olsaydım sevdiğim kişi ateist olmazdı.
Cevap sahibi+1 yılBelkide parası için sevdin ve sonradan öğrendin ateist olduğunu? :D
- +1 yıl
Abartılacak derece de bir durumu yok
Cevap sahibi+1 yılAhh kızlar :D Damazlarınızda dolaşan kanı bilirim ben
Kanka endeki çocukla yürümez sizin iş yol yakınken vazgeç ende sevgiden 😉
04 Yorumla- +1 yıl
Doğru söylüyorsun yapmam gereken de bu ama ben şansımı denemek istiyorum
- +1 yıl
Peki teşekkür ederim
dikkat et o seni çevirmesin çünkü senden bilgili olduğunu biliyorum
00 Yorumla
+1 yılDiyanet işlerini ara sor 188 di galiba pardon bu cenaze hizmetleriydi 147 olmasi lazim
00 Yorumla
+1 yılsaçma sapan örnekler verip dinden iyice uzaklaştırma yeterli.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSEN MÜSLÜMANSAN NEDEN İNANÇSIZLA SEVGİLİ OLUYORSUN LAN?
04 Yorumla- +1 yıl
Başta bilmiyordum yeni öğrendim ve ona kendimi fazlasıyla kaptırmış bulunuyorum. Başta bilseydim böyle bir ilişkiye başlamazdım.
Cevap sahibi+1 yılBaşta bilmen gerekirdi adam senide dinden soğutur senide kafir yapar böyle işlerde !
Dini sormadıysan o zaman dini önemsemiyorsun demektir o halde müslüman yapmana gerek yok zaten önemsemiyorsun- +1 yıl
Önemsememek değil, daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadım. Çevrem hep Müslüman.
Cevap sahibi+1 yılAdam Allah ile melek ile dalga geçiyor sen hala ona kaptırdım kendimi diyorsun !
İğrenç bir çelişki !
melo yağmuru durdur ne demek l*n !
ağzını yüzünü yer değiştiririm onun ben
+1 yılben denedim. olmadı yaa :/
01 Yorumla- +1 yıl
durum vahim :/
ayrıl gitsin o malaktan.
07 Yorumla- +1 yıl
ayrılamıyorsun işte ha deyince
- +1 yıl
Sözlüyüz önümüzde ki yaza nişan var ne yapacağımı bilmiyorum ve bu durumu ben yeni öğreniyorum.
- +1 yıl
Anneme bahsettim başta yardımcı olmak yerine hemen ayrılacaksın dedi sonra şaka yaptım falan değiştirdim konuyu. Deneyeceğim bir şeyler olmazsa sözü atmak zorundayım.
+1 yılUğraşma bir bakarsın nerden nereye
01 Yorumla- +1 yıl
orası da öyle
Diğer konusunda 840 cevap paylaştı. senin öyle biriyle olman bikere baştan hata
03 Yorumla- +1 yıl
biliyorum ama seviyorum işte bende bunu başında bilmiyordum ki sonradan öğrendim ve öğrendiğim de zaten ona kendimi kaptırmıştım
- +1 yıl
İnşallah, teşekkür ederim
O seni ateist yapar sen onu müslüman yapamazsın
11 Yorumla- +1 yıl
Hahahaha aynen :)
oda snin sevgilin mi:))))
00 Yorumla
+1 yılHiç üstüne gitme hem senden hemde dinden sogur
03 Yorumla- +1 yıl
üstüne gitmiyorum 1 gün içerisinde onu bir yerlere götürüp bir şeyler anlatabilirim. bu şekilde güzel bir gün geçirirsek ikna olacağını düşünüyorum ama nereye götürüp ne anlatacağımı bilmyiorum
- +1 yıl
Sağlam bir ateistse hiç satasma derim ya konusarak halledemezsin cevabı olmayan sorular fılan var ınancaksa içten olmalı bu ama güzel şeylerden bahset ona cokda ustune gıtme
- +1 yıl
Öyle yapıcam teşekkür ederim
+1 yılVe sen hâlâ buna sevgilim diyorsun.
01 Yorumla- +1 yıl
dememem gerekiyor biliyorum
+1 yılzor ancak ölüme yaklaştıgı zaman
05 Yorumla- +1 yıl
O zaman da çok geç..
- +1 yıl
hayır ölümle burun buruna geldiğinde bir muziceyle kurtulursa
- +1 yıl
kurtulup kurtulamayacağını nereden bileceğim? peki ya kurtulamayıp ölürse?
- +1 yıl
zaten dene demiyorum ama korkutma olabilirmi bilmem içtiğim bira değil tuz ruhu de yusuflasın :DD yani işin zor inanmayan biriyle nikahda düşmez biliyosun sanırım
- +1 yıl
Biliyorum
Sen kendine gore haklisin oda kendine gore hakli
01 Yorumla- +1 yıl
Orası öyle
Ne soruyor mesela? Çok merak ettim.
04 Yorumla- +1 yıl
Gusül abdestin olmadan gezersen, bastığın toprak sana lanet okurmuş. Onun verdiği örneği söyliyim. Biz evliyiz babamlar bir kaç haftalığına bize geldi herkes uyuduktan sonra biz ilişkiye giriyoruz ve o ara babam rahatsızlandı ve ya annem acilen hastaneye gitmemiz gerekiyor. Abdest alacak vaktim yok ne olacak? Ve erkekler neden ayakta işer gibi saçma bir soru sağlıkla ilgili olduğunu da söyledim ama dinle ne ilgisi var diye sorguluyor. Ya biz öldükten sonra cennet cehennem diye bir şeyler karşılaşmayacaksak dünya da yapamadığımız her şey kursağımız da kalacak diyor.
- +1 yıl
İslamiyet dininin kolaylıklarından bahset. Evet güsul abdesti alınmak zorunda. Ama imkanın varsa bunu yapman gerekir. imkanın yoksa bundan sorumlu değilsin. imkanlar dahilinde değerlendirmek gerek. ayakta işemek doğru birşey değil ki. bir kere her yere sıçrama ihtimali yüksek. ayrıca ayakta işediğin zaman tam bir idrar boşalması meydana gelmiyor. tuvaletten çıktıktan sonra da eksik kalan boşalma devam eder. sızıntı yapar. bu da temiz bir durum değil.
- +1 yıl
Teşekkür ederim söylediklerinizi ona anlatacağım
Gizli Üye(30-35)+1 yılMerhaba sevgilini ikna edebildin mi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılElle tutulur bir kanıt göster.
04 Yorumla- +1 yıl
ne gösterebilirim peki?
Cevap sahibi+1 yılkanıt görebilsem başta ben imana gelirim
- +1 yıl
Pardon da ben bu soruyu sizin cevaplamanız için yazmadım. Farklı dinden insanlar da yazdı buraya ama sizin gibi değil. Lütfen yardımcı olmayacaksanız yorum falan yapmayın.
Cevap sahibi+1 yılsen gerçekten müslüman olduğundan emin misin?
O seni ateist yapabilir
00 Yorumla
+1 yılazalarak bitin
10 Yorumla
+1 yılzike zike edersin
03 Yorumla- +1 yıl
üstüne gitmek istemiyorum
- +1 yıl
sorunu okumadım çok uzun ama üstüne gitsende fayda etmez sadece medaj ver kulağına kar suyu kaçırmak varya bırak o kendi hesaplaşsın ancak kendi döner
- +1 yıl
teşekkür ederim
ımkansız
01 Yorumla- +1 yıl
imkansız gözüyle bakmıyorum
Devamını Gör(44)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!