EŞİMLE BOŞANDIKTAN SONRA BARIŞMA HALİNDE TEKRAR İMAM NİKAHI KIYMANIN ŞARTLARI NELER?

Arkadaşlar eşimle boşanmayı düşünüyorum bazı sorunlar sebebiyle, eşim o süreçte kendisini düzelteceğine söz verdi, eğer gerçekten kendisini ispatlar ise düzelir ise birbirimizi özler ayrı yapamaz isek tekrar evlenme şansımın olabileceğini söyledim, oda çok mutlu oldu, aramızda şiddet ya da aldatma yok. Malum resmi olarak boşanınca dinende boşanmış olucaz, olurda tekrar birleşmek istersek ilerleyen süreçlerde öyle bir ihtimal olursa olmayadabilir, dinen tekrar evlenmenin şartları ağır dedi arkadaşım, tam bilmiyorum ama emin ol sen dedi. Ben inançlarıma biraz düşkün olduğum için soruyorum, eşimle boşandıktan sonra barışma ihtimalinde dinen tekrar aynı kişi ile evlenmenin bilindik net şartları nelerdir, Teşekkürler şimdiden cevplar için.
Güncellemeler
+1 yıl
Mahkemede boşanmak 1 talak götürüyormuş, yüz yüze boşol demek yoksa, daha sonra tekrar aynı kişi ile evlenme şartı yokmuş öğrendim arkadaşlar.:)
EŞİMLE BOŞANDIKTAN SONRA BARIŞMA HALİNDE TEKRAR İMAM NİKAHI KIYMANIN ŞARTLARI NELER?