Yaradanın yılana ve kadına cezası (Neden regl olduğunuza bakın)?

Havva'ya Verilen Ceza:

Rivayete göre, Havva ağaçtan kopardığı zaman ağaç kanamıştı. Allah: Bu ağacı kanattığı gibi, ben de onu her ay kana bulaştıracağım; Ben onu mükemmel ve akıllı olarak yaratmıştım. Şimdi hafif akıllı yapacağım; O iğrenerek ve istemiyerek yüklü olacak, yavrusunu zorlukla dünyaya getirecektir dedi. İbn Zeyd der ki: Havva böyle bir hata yapmamış olsa idi dünya kadınları adet görmezler, hepsi de akıllı olur, hepsi de kolaylıkla hamile oldukları gibi kolaylıkla doğum yaparlardı[71].

Yılana Verilen Ceza:

Rivayetlere göre Allah yılana: Sen mel'unu (şeytanı) içinde gizleyerek Cennet'e getirdin. Bu suçunun cezası olarak senin yiyeceğin sadece toprak olacaktır. Sen Ademoğullarınm, onlar da senin düşmanların olup, sen rast geldiğin her yerde on*ların Ökçelerine vuracaksın. Onlar da rast geldikleri her yerde senin kafanı kıracak*lardır dedi.

Başka rivayetlere göre de Allah yılana şöyle hitap etmiştir: Ey yılan! Senin ayaklarını keseceğim. Sen yüzün üzere sürünerek yürüyeceksin. [72]
Güncellemeler
+1 yıl
Cok sacma tepkiler verenler var sadece gördüğümü söylüyorum okudugumu söylüyorum ne kadar doğru tabiki bilemeyiz. Ama bana sadece inandırıcı geldi. Bu tür olaylar hep ilgimi cekmistir yaratılış konularinin cogunu okudukca kapilip gidiyorum.
Yaradanın yılana ve kadına cezası (Neden regl olduğunuza bakın)?