20 yasindayim ve kalabalik ortamdan korkuyorum calismiyorum okumuyorum evdeyim?

Ya cok korkuyorum böyle asla kalabalik ortamda sesli konusamiyorum sohbet edemiyorum ne dicegimi bilmuyorum hep en sessiz benim 10 yasindaki cocuk bile konusuyo acik göz cocuk ve ben öyle ezik gibi kenarda oturmusun ne diycegimi ne sohbet edicegimi bilmiyorum rezil olurum diye korkuyorum yillardir boyleyim hep kactim ortamlardan bayram ziyaretlerne bile gitmiyorum. ya da sofrayi kurarken bir misafir varsa ve bana bakiyosa cok utaniyorum ayni sekilde misafirlikde yardim ediyosam ve bakiyolarsa. Neyden utandigimi bilmiyorum ama herseywen cekiniyorum ve bu sekikde napicam nasil evlenicem bir sevdigim olursa ailesiyle nasil sohbet edicem hic bilmiyorum hic sohbet etmeyi bilmiyorum yillaridr misafirlik gitmiyorum arkadasim yok sevgilim yok nasil duzeltebilieim bu durumu? Bunun icin dualar var midir? Artik dayanamiyorum gencecik yasimda eve kapanmakdan cürüdüm. Cirkinde deglm guzel bi kizim ama herkesden herseyden utaniyorum hemde cok ne olur tavsiye verin ne konuscam bilmiyorum sesli asla konusamuyorum ne calisiyorum ne okula gidiyorum. Bir ekre calisdim ondada kovuldum asla iletiaim kuramadim kinseyle. Sadece isimi yapip oturdum. Sohbetlere katilmadim.
20 yasindayim ve kalabalik ortamdan korkuyorum calismiyorum okumuyorum evdeyim?