Ey iman edenler! (aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz- Maide 90. ayet
Sakınanlara vaat olunan cennetin durumu şöyledir: Orada, bozulmayan sudan ırmaklar, tadı bozulmayan sütten nehirler, içenlere lezzet sunan ŞARAPTAN nehirler, süzme bir baldan oluşan nehirler vardır. Ve orada kendileri için her türlü meyvenin yanında, Rablerinden bir de bağışlanma vardır- Muhammed 14-15. ayet
Yani işte çok saçma bir din bu. Alkol bile yasaklanmış ama cennette verilecekmiş, abi madem şeytan işi neden cennette veriyorsun? Siz çocuk musunuz ki ödül-ceza ile hayatınıza devam edesiniz?12 Yorumla- +1 yıl
O bir kere şarap değil şerbet adı farklı
En İyi Cevaplar
+1 yılsikmişim günahını hayatını yasa
340 Yorumla- +1 yıl
Ayıp ayıp
- +1 yıl
birilerine zarar vermediği sürece hiçbir şeyin ayıbı yok bana göre cünkü kendi hayatım ben yaşıyorum kime ne
- +1 yıl
günaha da girme bence
- +1 yıl
günahtan kastın mesela? nasıl günahlar
- +1 yıl
helal haram gibi
- +1 yıl
dediğim gibi kimseye bir zararı dokunmadığı sürece kimse yaptığına karışamaz ister içki içersin ister zina yaparsın senin hayatın
- +1 yıl
içki günah zina da
- +1 yıl
14 yaşındayım ikisini de yapıyorum
- +1 yıl
ciddi olamazsın
- +1 yıl
nie
- +1 yıl
yaşın dan dolayı olayi
- +1 yıl
tamam
- +1 yıl
Seni doğuran anne babada suç sen de degil
- +1 yıl
en azından aklım sürekli cinselliğe gidiyor libidom çok yüksek ne yapmalıyım diye tavsiye istemiyorum😆🤙🏿
- +1 yıl
öyle olanlar da var doğru
- +1 yıl
yaşayarak yapıyorum de
- +1 yıl
ne diyon olm
- +1 yıl
Ben kadar oğlun var mı
- +1 yıl
canımın istediği gibi hitap ettim hayatım
- +1 yıl
biraz önce oğlun dum şimdi hayatın mı oldum
- +1 yıl
14 yasinda bir çocuğun cocuk demiyorum sana velet diyorum boyle bu tür işlerle ugrasmasi bu tür şeyler yapması hadsizlik cehalet annenin babanın kotu bir ebeveyn oluşunun tescilli kanıtı
- +1 yıl
ve bu seni ilgilendirmiyor yakışıklı ve farklı
- +1 yıl
senden daha fazla aile terbiyesi aldığıma eminim libidosu yüksek yaratık
- +1 yıl
Libidom yüksek evet bu seni rahatsız mi etti?
- +1 yıl
hayır umrumda bile değil ama içki sigara içmem zina yapmam seni baya rahatsız etmiş
- +1 yıl
o ne kız
- +1 yıl
anlamak için fazla yaşlısın
- +1 yıl
14 yasinda oldugun icin kotu ebeveynlerine sitem ettim skimde degilsin sen kimsin ki rahatsiz olayım
- +1 yıl
bakayım ebeveynlerime sitem etmem benim skimde miymiş aaa ne yazıkki değil
- +1 yıl
Sorun da orda ya zaten
- +1 yıl
sorun adımı hayatımı yaşantımı bile bilmeyen birinin aile ilişkilerime laf etmesi bence
- +1 yıl
Ulan velet 14 yaşındasın yaptıklarının elle tutulur tarafi mi var da böyle konuşuyorsun neyseki hesabin kapanacak 10 dk ya konusamayacaksin
- +1 yıl
sen lise 1 ken velet miydin hiç sanmıyorum
- +1 yıl
Evet geri donusu olmayan tüm hatalarimi o dönemlerde yaptim
- +1 yıl
ee aynı şeyleri sende yaptıysan ne millete bok atıyorsun
- +1 yıl
Ayni şeyleri yapmadım ama sana ne desem anlamayacak bir yaştasın
- +1 yıl
sanal üzerinden ebeveynlerime laf eden birinin sözlerini dikkate almayacak bir olgunluktayım teşekkürler
- +1 yıl
😂😂
İnsan öldürmek günah
Hırsızlık yapmak günah
Kendine zarar vermek günah
Evlenmeden seks yapmak günah
Alkol ve uyuşturucu kullanmak günah.
Oto b*ka günah dendiği yok insanlar cahl ve laik düzeni anlamıyorlar. Laik düzende içki seven içkisini içecek Müslüman olan saygı gösterecek. Bunu anlamayınca insanlar özgürlüğü arzuluyor. Ama fazla özgürlüğü yaşamış bir insan buna doyup muhafazakarlaşıyor. Serbestsin seni kısıtlayan yok içebilirsin sevişebilirsin ama en sonunda düzenin ve kuralların değerini anlarsın13 Yorumla- +1 yıl
Her şey günah değildir helallerin yanında haramlar çok azdır mesela sen kızsın ya sana hiçbir kıyafet haram değil sadece başörtü takman emredilmiş öbür dünyada içilecek içeceğin adı şaraptan nehirler denildiği halde o şarap değil şarap gibi tadı olan şerbet ben de Müslüman değilim ama biliyorum yani saygılıyım benim çıkmamın sebebim beni azarlamaları İslam'dan dolayı
Ne alaka yaa
118 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
bu ülkede herkes müslüman değil buna bi kafaları bassa zaten işler çözülecekte müslüman geçinenlerin %90 ı kuran okumamıştır eminim
beslemenin anlamını bilmez 5 vakit namaz kılıyorum diye övünür
kul hakkı yer haramdan bahseder
bir tane fakir din alimi görmedim ben hepsinin villası jipi var ama sana fakirliği öğütler şükret der istediğin gibi yaşa bırakın bu işleri dinin temeli ahlaktır sen ahlaklıysan gerisi gelir14 Yorumla- +1 yıl
Kızın sorduğu soruyla senin cevabın arasında uçurum farkı var. İslamiyete neden herşey günah diye soruyo. Sen başladın artık bilmem herkes Müslüman değil, bilmem ne bilmem ne. Abi ne duyar kasıyonuz be.
- +1 yıl
@herşeygüzelolacak95 duyar kasmıyorum herşey günah felan değil açın kuran okuyun bi diyorum herkes sallamış o günah bu günah bilende yazmış bilmeyende
- +1 yıl
Bak bu konuda sana katılıyorum. O günah bu günah diye diye herkesi dinden soğutuyolar. Halbuki cevabı çok basit aç kurana bak zor değil. Ve abarttılar kadarda herşey günah değil. Farkında olmadan tonlarca sevap alıyorlar ama onları görmezler kendi zevkleri olan bir şey günah olunca hemen itiraz etmeye başlarlar.
- +1 yıl
@herşeygüzelolacak95 aynen öyle dinden soğuttular milleti
- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılKime günah? Genelde dinler erkekleri her türlü mutlu edip kadınları sindirmeye yöneliktir
11 Yorumla
+1 yılBunu söylemen o günah dediğin şeyleri her gün yapmaktan daha günah bile olabilir. Cahillik ve ayarsızlık zor şey. Topluma ve insana zarar veren her şey günah. Birazcık beynini kullanırsan anlayabilirsin.
01 YorumlaDiğer konusunda 2,4b cevap paylaştı. Eğer Din'i insanlardan öğrenirseniz her şey günahtır.
Eğer Din'i, Kur'an'ı okuyup öğrenirseniz her şeyin günah olmadığını görürsünüz.21 Yorumla
+1 yılsimdi bu mesajı atmamda günah oldu sofilere göre öyle.
20 YorumlaDiğer konusunda 2,4b cevap paylaştı. Şimdi bunu sorup sorguladığın için de günaha girdin :D :D :D
20 Yorumla
+1 yılGünah denilen şeyler gerçekten b*ktan olduğu için. B*k da pisliktir değil mi? Bu yüzden uzak durmamız gerekiyor. Sen gereksiz buluyorsan uygulamazsın bu kadar.
07 Yorumla- +1 yıl
Evet birikti ama ben günahlarımın farkındayım. Müslüman değilsen takma bu kadar, keyfine bak.
- +1 yıl
Çevrendekilerden dolayı bir dinin kurallarına böyle şeyler dememelisin.
- +1 yıl
Tamam, iyi günler.
Zaten cennet yüzü göremicem olm en azından cehennemi hak etmeye çalışıyorum 😭😭
10 YorumlaDini sizin keyfinize göre mi ayarlayacağız :D bir harfini bile eksiltirsen iman falan kalmaz uyan uyar uymayan uymaz.
02 Yorumla
+1 yılEn ufak seyler bile gunah değil ki insana zarar veren bir cok sey gunah
16 Yorumla- +1 yıl
Zararlı , insanlarin birbirine olan saygılarını yitirmelerine sebep oluyor
- +1 yıl
yani sen hiç küfür etmedin ha öyle mi
- +1 yıl
Ettim her bku yedim sadece görüşümü yaptim olani soyledim , yırtık dondan fırlayan sey gibi ne atliyorsun?
- +1 yıl
burası eleştiri platformu?
- +1 yıl
Tamam
+1 yılHerşey günah değil insanlar bu durumu abartıyor sadece.
110 Yorumla- +1 yıl
Bence siz baya abartıyorsunuz. Mesele günah olan en ufak bir şey söyle.
- +1 yıl
İçki içmek haram ve zararlı bir şeyin içmesini durdurmanın en iyi yöntemi bence, nazar boncuğu bizim bildiğimiz gibi nazarı yok etme /azaltma gibi bir özelliğe sahip değil, insanların hatıl inançlarından biri, İslam dini kadınların örtünmesi gerektiğini söyler bu duruma sadece kapanmak olarak değilde sağlık açısından da bakabiliriz örneğin saç derdimizin uzun süre güneşte maruz kalmamız durumunda sağlığımıza zararı var. Siz herşeye günah gözüyle bakıyorsunuz. Acaba günah olmasının nedeni ne diye hiç araştırmıyorsunuz
- +1 yıl
Batıl*
- +1 yıl
Al işte bu at gözlüklerinizi Bi çıkarmadınız. Zararsız şeyler dediğin sana göre değişen bişey ama bana göre belki zararlı. San veya bana göre hareket etmiyoruz. Allahın emirlerine göre hareket ediyoruz
- +1 yıl
Bunu ilk defa senden duydum. Nerden öğreniyorsunuz böyle bilgileri çok merak ediyorum
- +1 yıl
Kıpkırmızı ve safran sarısı giyilmesi uygun değil diyor. Tam olarak günah denmiyor. Bazı ailmlerde mehruh olarak görmüş. Günah değil ama giyilmemesi daha hoş olur.
ozaman seni dün paylaştığım ankete davete ediyorum, neyi işaretlediğini de söyle merak ettim :)
01 Yorumla
+1 yılBen bazi eklemeler olduğunu düşünüyorum. Yoksa neden günah resim çekmek falan saçma bence
00 Yorumla
+1 yılHer şey günah derken neleri kastettin bilmiyorum daha açık yazarsan iyi olur
00 YorumlaDiğer konusunda 582 cevap paylaştı. Kıvılcımlar koca ormanı kül edebilir sonuçta. Günahları ve nedenlerini doğru öğrenmek lazım.
00 Yorumla
+1 yılAntalya'da Cami imamı esrar ile Yakalanıyor Mahkemeye çıkıyor imam ifadesinde şunları söylüyor Hakime Ottur Günahı Yoktur
10 YorumlaMichelle, sen cehennemden gelen bir canavarsın. Senden vazgeçmek için senin canavar olduğuna inanmalıyım. Çünkü biliyorsun, canavarlardan korkarım.
10 YorumlaHerşey günah sormakta günah 😂
12 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGünahtan bahseden kişiler kızlara kadınlara gelince sevap işliyor sanıyorlar herhalde mesajlar kapalı olmadığında neler yazıyorlar
00 Yorumlabişi diyim mi aynı şeyi bende düşünüyorum. hadi bacak falan anlarım. hadi kolda günah olsun da SAÇ NE ALAKAAA
00 YorumlaHayır ot bok günah değil 😏
10 Yorumla
+1 yılBilemiyorum Altan bilemiyorum
10 Yorumla
+1 yılguzel olan hersey gunah
10 YorumlaÇünkü sdni zehirliyi seni farklı bir insan yapıyor...
00 Yorumla
+1 yılSorman çok günah
12 Yorumla- +1 yıl
Sus benide günaha sokuyorsun
+1 yılÇünkü günah...
14 Yorumla- +1 yıl
Ne demek, günah erkeklerle gonuşma...
- +1 yıl
Amin...
+1 yılHersey günah değil knk bazı şeyler günah.
20 YorumlaSoruyu neden şikayet edemiyoruz ! KS bu nedir
02 Yorumla
+1 yılzararlı olan şeyler günah
01 Yorumla
+1 yılYinede öyle deme ya
40 YorumlaSoru sorma seklin ergence cevaplamicam
00 Yorumla
+1 yılUymak zorun dayız kuralla
00 Yorumla- Diğer konusunda 58b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanları kategorize etmek için
10 Yorumla
+1 yılHer şey günah değil mesela helalin gibi
10 Yorumla
+1 yılHelal dairesi genistir
20 Yorumla
+1 yılgünah işte :D
10 Yorumla
+1 yılBilemeyiz
10 Yorumla
+1 yılGün aslında ah diyorsun sonra günah oluyor 😀😀
10 Yorumla
+1 yılYobazlıktan dolayı.
10 Yorumla
+1 yılşimdi o bi de kitabına bağlı
10 Yorumla
+1 yılYooo
01 Yorumla- Diğer konusunda 880 cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü günahhhh 🤦🏼
01 Yorumla
+1 yılKuranı Kerim’de ne yazarsa o günahtır
02 Yorumla- +1 yıl
Peki ok çu 😂😂
+1 yılmesela?
04 Yorumla- +1 yıl
calgiya gore degisir bu
- +1 yıl
ruhunu kaptirirsan ve bu manen sana zarar veriyorsa gunah! senle mukatap olanda kabahat ne halin varda gor!!
Dayanamıyoruz
10 Yorumla
+1 yılSakin ol şampiyon
01 Yorumla
+1 yılAtaitsmsn
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem