Teşekkürler trebuchet ağrı olmaz dedi doktorum ama tedirginim :(
Bilginiz var mı?( Spiral )?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben evli değilim kullanmadım ama yakın kız arkadaşım var evli onda var sıralar ama doğum yaptı o memnun ama bilemiyorum gene de çok iyi araştır tüpleri yıkama riski var sanırım o açıdan doğum yapmamış kişilere fazla önerilmiyor sanırım
yarın randevum var doktorum kontrol etti spiral taktırmamda sakınca yok ama acısından korkuyorum
tesekkurler yinede
doğum yapmamış kişilere takılmadığını biliyorum canım... ama sen sağlık ocağına bir git istersen.
ben doktoruma danıstım zaten yarında spiral takımı icin randevum var ama acısından cok korkuyorum
spiralin olumlu yanları olduğu kadar olumsuz yanlarıda var. takıldığı an etkisi başlar istenildiği an çıkartılır fakat uzman tarafından. + takıldıktan sonra belli bir süre ağrı yapar. yalnız çok etkili bir çözüm yoludur
ya takılırken agrı olur mu diye merak ediyorum
evet olur
of :(
aylık veya 3 aylık iğneler var alternatif olarak. kadın prezervatifi var. ama solaya şöyle bak. evlilik dışı hamile kalıp kürtaj yaptırmak zorunda kalırsan hem psikolojik hemde fiziksel olarak daha çok yıpranırsın...
evet bu yüzden spiral düsündüm bende ama acısı korkutuyor
kürtajın acısından iyidir...
haklısın
bazı durumlarda takılması, bazı durumlarda da takılmaması mantıklı oluyor diye bir şeyler duymuştum. iyi araştır. google'dan değil. doktoruna sor.
Cevap
4Cevap
Yaaa kusura bakmayın çok ciddiyim, bu spiral nedir? Neden takilir? Ne ise yarar? çıklar misiniz rica etsem harbinden bilmiyorum.
Mekanik korunma yöntemlerinden biri olan spiral, 2-3 cm boyutunda, T şeklinde bir rahim içi aracıdır. T’nin uçlarında ve sapında çok ince bakır teller sarılıdır ve bu teller korunmanın önemli bir kısmını temin eder. Hormonlu spirallerde ise hem hormonal hem de mekanik yöntem beraber kullanılır. Spiral, hormon salgılayarak, rahim içini embriyonun tutunmasını etkisiz hale getirir. Spiraller genel olarak rahim ağzının geçirgenliğini azaltır ya da o bölgeye erişmiş spermlerin büyük bir kısmını öldürür. Bu öldürme işini de bakır elementi yapar.
evli degilim
hamile kalmamak icin tabi ki
hayır olmuyor
herseyin riski var denicen gorcen, olmadı cıkarırsın
taktırdıktan sonrası degıl o andan bahsedıyorum ben
evet takılırken. dogum yapmıs bayanlarda agrı olmaz dıyorlar o yuzden tedirginim
Niye ki seks mi yapiyon yoksa :P
Takke ;-)
hayır olmuyor
korku oluyor yinede icimde
dogrudur oyle zaten ama kesın bı cozum bulmam lazımdı bunu onerdıler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar