Ben şahsen karbon bazlı akıllı yaşam formu olduğunu düşünm. üyorum. varsa da amonyak bazlı böcek veya balık türü canlılar olabilir. Siz ne düşünüyorsunuz?
Bence uzayda hayat var ama bazı canlıların insan gibi düşünebildiğini ve gelişip kendi kendilerini yok ettiklerini düşünüyorum bence insanlarda 500 yıla kalmadan kendi kendilerinin sonunu getirecekler yıllar geçtikçe izleride silinicekmiş ve dünyayıda yaşanılamaz bir yer yapacaklarmış gibi geliyor
Yaşamın olmadığı bazı gezegenlerinde geçmişte helak olan kavimler olduğunu düşünüyorum.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
70.000 alemden bahsedilir islamda. Ama Kuran'da sadece dünyada yaşayanlar anlatılmıştır. Allah da zaten her şeyi insanlara söylemek zorunda değil bence
Aynen bende. Varsa bile asla iletişim kuramayız. Belki de her galakside bi tane vardır. İletişim kurmak için ışık hızına çıksak bile yıllar alacak. İnsan ömrü yetmez. Işık hızına ulaşmak için de antimaddenin keşfedilmesi gerek. Bunun için de uzaylılardan yardım almamız lazım. Kısırdöngü yani 😄
hmm. uzaylılar dediğimiz canlıların teknolojisi olduğu ne malum. sonuçta uzaylı demek, uzayda yaşayan demek. bunlar bakteri de olabilir; köpek, kedi, inek gibi canlılar da olabilir. yani evet ışık hızına yakın bir teknoloji lazım sonuçta galaksiler arası ışık hızından bahsediyoruz...
Açıklamada da yazdım zaten. Akıllı yaşam formu çokk zor. İhtimal dahilinde ama imkansız değil. Zaten evrimin kanıtı için mikroorganizmalar bile keşfedilse yeterli
Canlının bulunduğu gezegendeki elementlerden oluşup oluşmadığı tespit edilirse çok iyi açıklanır. Misal dünyadaki canlılar karbon bazlı. Dünyada amonyak azot ve karbon bulunuyor. Karbon ağır bastığı için karbon bazlı canlılar daha fazla evrilmiş. Mesela amonyak ağırlıklı bir gezegende amonyak bazlı bir canlının evrilmesi çok olağan. Artık bu ne zaman keşfedilir bilmem ama keşfedildiğinde nasıl evrimi açıklar o zaman görürüz. Kimse bilimadamı değil. Açıklayabildiğim kadarıyla açıkladım.
Sen dinozorların var olduğunu bıraktığı eserlerden biliyorsun mimar Sinanı görmedin ama yaptığı eserlerden biliyorsun işte ALLAH'I da yarattığı eserlerden var olduğunu bilmelisin
Ben de imam hatip mezunuyum ama dinden çıkacak bi gerekçe bulamadım. Tüm kutsal kitapları okudum. Tefsir okudum arapça biliyorum. Çok araştırdım ama en mantıklısı yine islam. Ateizm ve deizme karşı da öyle. Bu kadar düzen tesadüfen oluşmuş olamaz. Big bang kendiliğinden olamaz. Bi hareket başlatıcı mutlaka olmalı.
Evet yaratıcı bence de vardır yani bir ışık bile olabilir tesadüf eseri olan bir oluşum da olabilir çok büyük kumar bu ölünce hepimiz ne olucak görürüz belki de göremeyiz
Yarıtıcıyı yarattıkları varlıkların özelliklerine bakarak tasfir edebiliriz. Gören konuşan akıl eden bir varlık yaratabilmişse mantıken bu özelliklere sahip bir yaratıcıdır. Işık vs olduğunu sanmam. Ha dersin ki uzaylı üst bir medaniyet de olabilir o zaman şu soruyu sorarım onları kim yarattı. Yani eninde sonunda tek tanrıya geliyor konu. Bunun kaçarı yok. Öyle evrimle vs bulmem neyle açıklanacak bişey değil. Akla mantığa uymuyor tanrıyı reddetmek.
Zamandan ve mekandan bağımsız bir varlığın başlangıcını sorgulamak çok saçma. Eğer onu da bir yaratan varsa bu sonsuza kadar gider elbette. Bunu ona ulaşarak sormaktan başka çaremiz yok.
Ulaşmak istemiyor değil. Ulaştı zaten ve insanları yarattığı günden beri elçiler gönderiyor. İnanan inanıyor mucizeler var günümüzde bile bırak eskiyi. Sadece benim yaşadıklarım bile benim inanmama yeterli. Şekli ve sesi olan bir varlığın zaten tanrı olması biraz saçma olurdu. Maddesel evrende maddeden oluşan bir tanrı çok tuhaf. Bir şekli varsa da bu ancak sonsuz enerji olabilir. Tüm evreni kaplayan bir enerji. Evrenin dışı için ne söylenebilir bilemiyorum. Bir mekana ve zaman sığdırmak belli bir maddesel yapılaşmaya sığdırmak çok saçma.
Allah hesabını kitabını bitirdi zaten. Biz şu an zamana tabi olduğumuz için şu an olanları şimdiki zamanmış gibi görüyoruz. Aslında her şey bitti. Sadece o hesap gününe delil olsun diye yaşıyoruz. Yani yaşamadan hesap vermiş olsak insanlar "ben yaşasam böyle yapmazdım" demesin diye
E madem her şeyi Allah belirledi kaderimizi çizdi senaryoyu tamamladı bizde onun istediği gibi hareket eden kuklalar olmuyor muyuz hep söz ettiği Allahın irade ortadan kalkmış oluyor böylelikle din baştan hatalı
Zamanı ve mekanı yanlış algıladığın için böyle düşünüyorsun. İnsan beyniyle sana bu durumun mantıksız gelmesi gayet normal. Ben sadece kısaca özetledim. Bunu sana ayrıntılı anlatırım ama günler sürebilir. Benim sırf bunu anlamam zaten 3 tane kitap bitirererek oldu. İki dakikada bu konuyu açmam mümkün değil
Kafan mı guzel çarpıldın mi... Allahin var olduğunu biliyor inanıyor ve sorguluyorsun inanmadığın birseyi umursamaz sotgulamazsin... şeytana sirke düşme. Tövbe ett şehadet et git abdest al iki rekat namaz kil.. Dua et kalbinden birsey gecerse inanırsan hisse dersen Allahı hissedersin hissedeceksin.. İnanc din allah iman bunlar bir bütün inanç inmak zaten Allahin varlığını kanıtlıyor... Tüm dinler cansız birseyeler tapmis olanlarda hareket ve insan akli olabilcek şeyler değildir kendilerinden daha basit varlıklara inanmış tapmislar biz bizden kat kat üstün biz yaratmış birseyin varlığına inanıyoruz bu gücümüz ssnde yolundan sapitma tövbe et ateist olmak sana ne kazandırdi kazandırcak bunu sorgula
Tövbe haşa Allahi sorgulamak senin nenim bizim haddimize değil merak ediyorsan minicik aklinla sorgulamayı bırak kurani oku ordan birseyeler çıkartmaya yorumlamaya çalış. En doğru kaynak inşallah dogru yolu bulursun bunun şakası bilenolsa beni üzer o insan için... Şeytanim var olduguma inanıyor san eger sen şeytanın kuklasısin şu an o snei oyuncak etti tövbe et güzel kardeşim benim boyle şeyleri düşünme iman etmek Allaha inanmak sana birsey kaybettirmedeyecek kazandıracaktır bircok sey
ALLAH'I kimse yaratmadı şimdi sen eline su döksen elini kim ıslattı deseler su dersin su kıyafetine dökülse yine kim ıslattı deseler su dersin peki suyu kim ıslattı deseler çok saçma olur bu işte bu olay da böyle
O okula ailem gönderdi o zamanlar Allah'a inancım vardı tabi zamanla büyüdükçe 18 yaşımda bu tür şeyleri fazla düşününce irdeleyince dinlerin tuhaf olduğunu farkettim ama ateistlikte saçma geldi. Çünkü yaratıcı var mı yok mu emin değildim kesin cevap veremediğim için agnostiğim zaten
Al işte dini sorgularsan şeytan aklini çeler. Kizlar erkeklere göre daha düşünceli daha sorgulayici oldugu icin kizlari saptirmak erkeklere gore daha basit.
yani gerçek değil bana göre ve çok film izledim amerikan olsun felan bunlar hatta amarikalılar hep bir amarika kurtmar cabalarındalar yıllardır filmler olsun diziler olsun ne olursa olsun hep amarikayı kurtarıyorlar :D yok uzaylılar basıyor yok zombiler basıyor yani bunlar sacma
Koca evrende yalnız olmak da saçma geliyor yaaa. Yani bunlar uydurma olsa bile uzayda hayat olduğu gerçeğini değiştirmez bence. Delil olmasa bile ben şahsen inanıyorum. Ayrıca bazı gezegenlerde su bulundu. Mantıken su varsa hayat da vardır. Akıllı yaşam olmasa bile belki bi kaç hayvan türü bile işimizi görür