AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
afrika kendisi neden su kuyusu acmaktan aciz
ilkel donemde bile insanlar su kuyusu aciyordu
medeniyette ileri olan insanlar diğerlerine ışık olmalıdır tanrının sopası değil.. entelektüellik onu gerektirir
olaylar disaridan goruldugu gibi degil ki afrikada
bugun tum ulkeler parasinin hepsini afrikaya bagislasa yine de aclik ve susuzluk sorununu cozemezsin mesela cunku mesele para ya da kaynak degil
cok basit bir ornek dunyanin ucuncu en buyuk petrol rezervine sahipler ancak ayni zamanda afrikanin en fakir ulkesi... neden?
afrikanin sorunu su; nufusun yuzde biri asiri zengin. ucaklari var sabah kahvaltisina yurtdisina gidiyorlar vs vs o derece yasiyorlar. geri kalan acliktan oluyor. avrupa da bir insani orgut para bagisladi afrikaya direk bu zenginlerin cebine indi halka gitmedi.
neden boyle dersen aralarindaki nefretten kaynaklaniyor. bu zenginler zamaninda halkini avrupaya kole olarak satan adamlar. halk onlardan nefret ediyor dogal olarak onlarda halktan nefret ediyor. ulkede devlet, hukuk vs vs her sey bu zenginlerin elinde.
sen git afrikaya su kuyusu ac. sen gittikten sonra bu zenginler o kuyuyu coker. toprak bana ait su de benim satarim derler 😅😂
yani disaridan mudahale ile cozulemez afrikanin sorunu. cunku uluslararasi hukuku gore zengin olan adam hakli. tapusu var adamin satin almis o topragi.
o zenginleri onların basına getirenler kimler? batılılar çünkü afrikayı sömürmek için işbirlikçilerine ihtiyac var.. ama demek istediğim mantık daha dünyada yapmamız gereken en basit bir seyi bile yapamazken marsa gitsek nolur? marsta koloni kursan nolur adına medeniyet desen nolur? ayrıca insanlar hic bir zaman medeni değildir her zaman vahsidir çıkarı peşindedirler..
senin dedigin mantigi anladim zaten ben
ancak anlatmak istedigim olay su medeniyeti alip bir baska ulkeye goturemezsin. bugun medeni ya da gelismis olarak saydigin her halk bunun icin savasti. savasmadan ozgurluk, hak, adalet kazanan bir halk var mi?
bugun amerika dedigin ulke daha gecmiste avrupanin somurgesi degil miydi? savastilar kazandilar ve dunyanin en gelismis ulkesi oldurlar.
medeni bir ulke olunca baskalari adina ozgurluk savasi veremezsin. versen bile bu iraga demokrasi tasima hikayesine donusur.
afrika gelismis bir ulke olmak istiyor ise bunun icin savasmasi gerekiyor bu savasi onlarin yerine baskasi veremez.
marsa koloni kurmaya gelince marsa koloni kurmanin amaci oraya medeniyet tasimak falan degil ki yani. dunyanin bir siniri var her sey gibi. yakinda insan nufusu buyuk sorun olacak. su sorun olacak, yemek sorun olacak vs vs.
kisaca adamlarin mars icin dusuncesi 1-2 yillik bir plan degil 50-100 yil sonrasi icin yapilan bir plan. dunyada su kaynaklari insan nufusuna yetmediginde onlar marstan , aydan vs su yollayacaklar dunyaya ve hic sorun yasamayacaklar. uzayda ekstra tarim istasyonlari kuracaklar.
50-100 yil sonra uzayda hic calismasi olmayan ulkeler bugunun afrikasi gibi olacak iste. muhtemelen o gun geldiginde o ulkelerde amerikada ve avrupada vs yemek ve su var neden dunya ile paylasmiyor diye soylenecekler. ancak adamin yaptigi calismaya bakarsan gercekten kizabilir misin yani bu konuda peki onlara
Afrika'daki insanların mutluluğu mu daha önemli yoksa yeraltı kaynakları mı?
su kuyusunun kaynağı ne olacak
Gerçekten haklisin
Çok doğru
Malesef haklısın.