Bir türlü yapamıyorum. Hayattan kopma seviyesine geldim. Hepimiz bilmediğimiz bir anda ölüp sonsuza kadar yok olacaksak yaşamak ve bir şeyler için çaba göstermenin ne anlamı kalıyor? Ben profesör olsam da ölecegim çöpçü olsam da. Mezarı olan yüzbinlerce insan çoğu unutulmuş, kemikleri bile çürümüş... Hepsi birbirinden farklı hayatlar yaşıyordu ama hepsi aynı sona mahkum oldu. İşin kötü yanı biz de olacağız. Ama böyle olacaksa nasıl hayata tutunuyoruz? Ben mesela 24 yaşındayım, yarın sabah ölsem beni en fazla 1 yıl hatırlarlar, ve adımı hatırlayan son kişi öldüğünde ben hiç doğmamış olurum. Geriye sadece üstümdeki toprak yığını ve çürümüş bedenim kalır. Çok büyük bir boşluk içindeyim...
İslam hristiyanlık ve yahudilik inancına göre ölümden sonra sonsuz bir hayat vardır ve bir cennet ve cehennem ikilemi de aynı şekilde saydığım 3 dinin de 3 kitabına göre var olarak gösteriliyor burada bir çeşit sınav da olduğumuz ve hayatımızda yaşadığımız her an dan sorumlu olarak hesap vereceğimiz şeklinde açıklamalar barındırıyor. Yani ben bilmiyorum inancınız nedir yahut deist ya da ateist misiniz fakat insanlık için tek gerçek ölüm ama burada atlanmaması gereken şey şudur ki: İnsanlar hiç ölmeyecekmiş gibi yaşarlar ve her zaman ölecekmiş gibi hazır olurlar ki hiç kimse ne kadar yaşarsa yaşasın ölüm dediğin zaman ödü kopar lakin dünya hayatının da gerçeği budur herkes için mutlak son ölüm olacaktır
Ara ara banada oluyor hayatı sorguluyorum nedeni çok basit aslında bizler dünyaya gelmeden önce birer ruhuz taki anne rahmine düşene kadar sonrası malüm asıl mesele hayatı nasıl yaşadığını ve nasıl sonlandigi şimdi önünde 2 seçenek var ya kurallara göre yaşayacaksın ve ödülün olan cennette gidiceksin ya da kötü yaşayıp cenneme gidiceksin buradaki inci çizgide su bu dünya her ne yaptıysan onların bedelini ödemeden ölmeyeceksin ölüm döşeğinde cekiceksin diyorlar
Birde şöyle birşey var bu dünyada bir çok din var hristiyan Budizm Katolik müslüman ve işin kötü tarafıda şu sen müslüman olarak doğdun sana diyorlar ki şu şu emirleri yerine getireceksin ve aynı şekilde hristiyan vb dinlerde aynı şimdi asıl soru şu ben müslüman olarak doğdum ve öyle ölüceğim peki ya diğerleri onlarda kendi dinlerine mensup bir şekilde yaşayıp ölecekler peki cennet cehennem son kitap falan
BU düşünceler seni daha da mutsuz, umutsuz yapar az biraz kendine odaklan yeni hedefler yeni hobiler edinmeye çalış. Evet herkes ölümü tadacak ama o ana kadar kendi ruhunu doyurmaya çalış derim.
Ölüm var evet ama en azından bu dünyada rahat yaşamak hakkımız bi ara intiharı falan düşünüyordum ama şu an ölümden korkuyorum sonu belli olmayan bi hiçlik korkutucu
Kabullensen de kabullenmsen de hakikat bu ben de çok düşünüyorum ama çok düşünürsen kafayı yersin iyi değil. Kalan zamanını doyasıya yaşa ve mutlu ol yapmak istediğin şeyleri yap en azından boşa yaşamamış olursun
Bu yüzden İslam'a inanıyoruz. Ölünce her şey bitmiyor aslında yeniden başlıyor. Sonsuz bir hayat. Ayrıca tut ki adını yüzyıllarca konuşsalar ne değişir ki! Sen öldükten sonra varsın konuşmasınlar.
@luftmensch12345 Ben de zaten soran kişiye biz bu yüzden İslam'a inanıyoruz dedim. Onun da inandığını söylemedim. Ya da illa gel Müslüman ol demedim. Herkes düşüncesinde hürdür. Zaten dinde zorlama olmaz.
bana da bu hayat boş geliyor ne için çabalayayım ki nasıl olsa ölcez diye düşünüyorum. İnsanların sürekli mükemmel olmaya görünmeye çalışması sürekli birşeyler için koşturması o kadar saçma anlamsız geliyor ki. Saldım kendimi öylesine yaşıyorum günü kurtarıyorum sadece
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
2-3 saatlik bir uni sinavina girdigini dusun.. Orda hepsini bos biraksanda sinav bitecek. Hepsini dogru yapsanda sinav bitecek hepsini yanlis yapsanda sinav bitecek. Ama o sinavda yaptiklarin tum hayati i etkileyecek. Hayatta bir sinavdir sinavi inkar etmekle degismiyor. Oyuzden sinavda hayallere dalmaktansa mumkun oldugunca dogru yapmaya bak
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Her son bir başlangıçtır ölümden sonraki ahiret hayatını düşün dünyaya bunun için gönderildik burası imtihan yeri. Hiçbişey boşa değil bunca meyve hava su hepsi bizler için yaratıldı hiç boşa olur mu?