Verilen işlemin cevabı "9" olacaktır.
Matematik sorularında bazen iç içe birden fazla işlem yapmamız gerekebilir. Bu soru da onlardan bir tanesi.
İşlemleri yaparken sonucu doğru bulmak adına işlem önceliğine dikkat etmemiz gerekir. İşlem önceliğinde;
Parantez içindeki işlem
Çarpma veya bölme işlemi
Toplama veya çıkartma işlemi
sırası takip edilmelidir.
Bu soruda işlem önceliğinde ilk olarak parantez içindeki işlemi yaparız.
6 : 2 . 3 işlemini elde ettik. Şimdi görüyoruz ki bu işlemde artık çarpma ve bölme işlemleri kalmış durumda. İşlem önceliğine göre öncelikle bir işlem bulunmamakta. O halde soldan başlayarak sırasıyla işlemleri tek tek yaparız. İlk işlemimiz 6 : 2 = 3
3 . 3 işlemi geriye kaldı. Bu işlemin sonucu da "9" olacaktır.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bakın arkadaşlar 6/2.(2+1) parantez içi 3 orda bir sıkıntı yok ilk olarak bölmeyide yapabilirsiniz çarmayıda bölmeyi yapalım ilk önce 6/2=3 3*3 = 9 diğer seçenek 6/2 .3 veya 6/2.(3) değişen bişey yokki 3 ile2 yi çarpamayız o aslında 1/2 dir 6.1/2 .3 değişen bişey var mı tabiki yok 3 ü çarptıgında 6 ile çarpıcaksın çünkü 2 payda 6 pay yani kısaca 6/2.3 ya da 6/2(3) parantezin bir işlevi yok orda 18/2 oda yine 9 yapar ya daha nasıl izah edeyim 9 9 9 aga ulan 4 7 bulan bile var (bu soru yüzünden kayıt oldum )
00 Yorumla
1 diyenların yaptığı aynen şu :) payı paydaya bölmek yerine kalkıp parantez içi işlemin sonucuyla çarpmak. bu yanlış bir işlem çünkü eğer pay paydaya bölünüuyorsa önce o işlemi yaparsın. burada sana 6 da 2 kaçtır diye sorarken sen payda ile parantez sonucunu çarparsan hatalı işlem olur. pay ve payda ancak tam olarak bölünemediğinde yandaki sayının altına 1 koyarak işleme devam edersin. yani 6 2 ye bölünemezseydi tam sayı olarak o zaman parantez içi işlem sonucunun altına 1 koyar çarpma işlemine geçerdin. ama bu işlemde kesinlikle 6 2 ye tam olarak bölünebiliyor. ayrıca da parantez içi işlemi yaptıktan sonra parantez kaldırıldıysa ve işlemler çarpma ve bölme ise ki burada pay ve paydanın tam bölünebilmesi işlem önceliğini alır o yüzden sağdan başlanır ve cevap 9 dur...
116 Yorumla- +1 yıl
ayrıca payda ile yani 2 ile 3 ü çarparsan 6 bölü 2 sorusunu manasız kılarsın yani adam çıkça 6 da 2 kaçtır diye sormuş sen kalkıp 2 yi bu işlemden koparamazsın bu kendi içinde bir sorudur. türkçesi bu sorunun 6 da 2 kaçtır ve 2 artı bir kaçtır çıkan sonuçların çarpimi kaçtır...
- +1 yıl
Yanlış açıklaman için bir vatandaş olarak sana çooook teşekkür etmiyorum. Matematikte işlem sırası diye bir şey var. O sırayı da zamanında birileri öyle işine geliyor diye koymadı. Sonucun doğru çıkması için ortaya koyulmuş bir sistem. Ve işlem sırası diyor ki önce parantezin içini çöz. Sonra varsa çarpma işlemini. Sonra varsa bölme işlemini yap diyor. Sonuç da bir çıkıyor. Yoksa biz de biliriz önce altıyı ikiye bölüp işleme devam etmeyi.
- +1 yıl
Allahıııım ergen olsalar diyecem ki zamanın çökük öğretim sistemine maruz kalmışlar. Ama benimle yaşıt bir sürü cahil nasıl bir araya gelmiş. O matematik dersinde hep mi uyudunuz beee.
elbetteki 9 dur, cunku:
6 rakkami 2ye bolundugunde--> 6:2=3
parantezin icindekileri de topladigimizda 2+1=3
burdan yola cikarak : 3 ilk islemden 3ile sonraki iselameden cikan 3u carptimizda--> 3x3=9 (dokuz)00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
+1 yılÖncelikle matematikte de yazım hatası oluyor ve bu soruda da yazım hatası vardır. 6/2(1+2) bu yazım yanlıştır. Çünkü burada 2'i içeriye dağıtma olasılığımız da var. Mesela yani şöyle bir durum 6/[2(1+2)] köşeli parantez de olabilir. Bunun sonucunda cevap şöyle oluyor: 3.2=6 veya şöyle de yapılabilir 2'i içeriye dağıtalım 2+4=6 yani köşeli parantezin içi 6 oluyor böyle bir durumda sonra ise 6/6 oluyor böyle olursa cevap 1 olur bu 1. durum olsun. 2. DURUM da şudur: 6/2(1+2) işlemi şöyle de olabilir (6/2)*(1+2) böyle olursa cevap şöyle oluyor 3.3=9 yani 2. durum da 6/2(1+2) şöyle 6/2*3 böyle olunca işlem önceliği soldan başlar eğer bölme ve çarpma yan yana gelirse işlem soldan başlar böylelikle cevap yine 9 olur. YANİ DEMEM O Kİ BU SORUDA YAZIM YANLIŞI VARDIR. 2 türlü durumu vardır.
A- 6/[2(1+2)] = ?
B- (6÷2)(1+2) = ?
Bu iki yazım tarzı her türlü tartışmayı bitirir. Birincisinin sonucu 1, ikincisinin sonucu ise 9’dur ve tartışılacak bir şey de yoktur.00 Yorumlaneye dayanarak 1 diyorsun ya? hakkaten matematiği katlettin..
aç maple kitabını veya link bunu oku ne olduğunu..özellikle örnek 3 e bak...resmen bana hakaret bu soru.cevap 1 değil , 9 dur.010 Yorumla- +1 yıl
Parantez yoksa soldan sağa doğru aşağıdaki sıralamaya göre işlemler yapılır.Burada parantezi dağıtma işlemi var ama...
- +1 yıl
parantez yoksa derken şundan bahsediyo...
6/(2.(2+1)) bu işlemin sonucu 1 dir...ama senin sorunda zaten parantez kalmıyor şöyle ki ;
6/2.(2+1) de parantez içini yapıyorsun baştan öncelik budur..
6/2.3 oldu değil mi? he şimdi ortada parantez falan kalmadı bu demek oluyor ki çarpma ve bölme işlemleri aynı önceliğe sahip olduğu için soldan sağa doğru işlemi yapacaksın..sonuç bu
+1 yılbende hep düşünüodum şu toplaalı çıkarmalı soru vardıya 2010 ygsde kaç bin kişi yapamamıştı nasıl yaa heralde sınav stresi diodum yok cidden stres olmadanda aynılarmış :D
34 Yorumla- +1 yıl
hayır yanılmadım 1 eminim matematik hocasına bile sinirden gösderdim
çarpma ve bölmenin birbirine göre önceliği sanılanın aksine yoktur, hangisi önce geliyorsa o yapılır.
6/2 x (2+1)=9 dur cevabı.
cevabın 1 olması için şöyle olması gerek:
6/[2.(2+1)] o zaman öncelik parantez içine gider.20 YorumlaYalnız 1 dk soru hatalı.
Paydada parantez çarpımı varsa ayrı çıkar.
Ama parantez pay veya paydada değilse ayrı çıkar.
Açık yazılmalı.39 Yorumla- +1 yıl
buna gerek yoktur tauron...
işlem öncelikleri şöyledir ;
1) Parantez içi ,
2)Üs alma ,
3)Çarpma ve Bölme ,
4)Toplama ve Çıkarma...
şöyle ibare vardır..aynı önceliğe sahip ( yani çarpma-bölme ve toplama-çıkarma gibi ) işlemlerin hangisi önce yapılırsa yapılsın sonuç değişmez fakat önce soldaki işlemin yapıldığı kabul edilir...
9..
ilk önce parantez içi yapılır daha sonra çarpma ile bölme eşdeğerde olduğu için işleme soldan başlanılarak devam edilir...kural bu19 Yorumla- +1 yıl
eee önce paranrtez yap 2 ile biri topla 3 yanındakı 2 ile çarp 6 ve 6 ya böl 1 nasıl dokuz buluon anştayn
- +1 yıl
yanlış :D))
yav yapmayın cevap 9 cep telefonu mutlaka yanınızdadır hesap makinasını ordan açın bakın kaçmış diye
00 Yorumlacevap 9 çünkü öncelikli işlemler (ki burada parantez var) yapıldıktan sonra soldan başlanır.
00 Yorumla
+1 yılBombayı patlatıyım bari kımse 6 dememiş 6 dıyorum sayısalım ne kadar berbat olsada :)
00 Yorumlaılk once parantz ıcı sonra carpma sonra bolme ve 1 cıkıyor cevap and then the oscar goess toooo marıaaa:)
10 Yorumla
+1 yıl6/2(2+1)= ilk önce parantez yapılır ve 3 çıkar sonra bölme ve çarpma ikiside aynı öncelikte olduğu için soldan başlanır ve 3 çıkar ve en sonda soru şu hali alır 3 3 arada işlem yoksa çarpma işlemi oluyor ve sonuçta 3.3 den 9 dur
00 YorumlaSalam aleykum
6:2 x (1 + 2) = 9
2 x ( 1 + 2 ) = 6 : 9, düzgün olmadı
. . .
6:2 x (1 + 2) = 1
2 x (1 + 2) = 6 : 1
Bu qədər sadə :) Mən özüm də ilk olaraq bölmə olduğunu düşünürdüm, bu əməllərdən sonra vurma olduğu qərarına gəldim :)10 Yorumla
+1 yılNerede öğrendiniz matematiği? Yazık ya hocalarınız da bir baltaya sap sanıyordur şimdi sizi.
01 YorumlaDiğer konusunda 1b cevap paylaştı. 9 gibi duruyo ama bilemedim matematiğim kötü zaten yea =)
00 YorumlaÇarpma bölme toplama çıkarma
İşlem öncelik sırası budur.
Cevap 1 dir.15 Yorumla- +1 yıl
dört işlem Q.C passed.
yanlış sectim 9 olcak
ilk parantez içi 3 çıkıyo
sonra carpma bölme oda 3 çıkıyo
sonra 3.3ten dokuz00 Yorumla
+1 yılönce parantez içeri yapılırrr ardından çarpma sonra bölme yapılır ilk okulda öğrenilen bi bilgidir ama kafan karıştı sanırım
26 Yorumla- +1 yıl
Yoo kafam karışmadı..Cevabı biliyorum. Anketten anlaşıldığı gibi farklı cevaplar da çıkabiliyor.Bu bilgi de ilkokul bilgisi değil ukalalığın lüzumu yok...
- +1 yıl
ukalalık değil bende zamanında karıştırmıştım ayrıca cevap 9 da olamaz
- +1 yıl
Senin teorine göre 9 diyenler ilkokul eğitimi almamış o zaman.:)) Kızdığım nokta oydu.Fakat şuan en fazla yanıt 9 'da. Orda ince bi ayrıntı var. Cevabına yanlış demiyorum dikkat edersen...
- +1 yıl
farkındayım demediğinin ukala değilim ilk okul bilgisi doğru ama bende zaman zaman karıştırdım diyorum ukalalık olsa ben hep doğru yaparım modunda olurum açıklamamıda yaptım parantez içi çarpım bölmee diye
- +1 yıl
Çarpmanın önceliği yok.Böyle bi eşitlikte bunu parantezi dağıtan işlem belirler.Cevabın doğru ancak açıklaman yanlış...
- +1 yıl
ben başında olduğu için bu soruya göre yorum yapmıştım
6
-- X (2+1) =9
2
Artizlik yapmayın la :))48 Yorumla
+1 yıliyice önce parantez içi yapılmazmı sonuc 1?
10 Yorumla9 cevap 2+1=3 6/2=3 3x3=9✔
00 Yorumla9 ya bunu blemiosam ölim
00 YorumlaDiğer konusunda 3,8b cevap paylaştı. Dokuuuuz ; değil mi ya ? Niye anket yaptın ?
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılo halde 1 ama olaya nerden baktığına bağlı
02 Yorumla- +1 yıl
matematikte tek bir cevap vardır hocam :))) yorumlayamazsın soruları... Ama cevap 1 evet... :))
1
20 Yorumla9.
10 Yorumla1
21 Yorumla
+1 yıle) hiçbiri -_-
21 Yorumla- +1 yıl
en iyi cevabı veriyorum tınlayan yok.
Soruda bilgi eksikliği var
00 Yorumla
+1 yılbunu bilemeyen mallar var mı cidden aramızda :(
01 Yorumla1?
20 Yorumla
+1 yılBir sanırım
00 Yorumla9
06 Yorumla- +1 yıl
sen bence git bunu bi hocana sorr 9 olamaz ihtimal de yok ilk önce parantez ve artından parantezin önünde çarpma olduğu için öncelik onundur ardından bölme sen bi işlemin yarısını sağdan yarısını soldan mı yapıosun
sana puanım 9 panpa
10 Yorumla9 tabiki :D
00 Yorumla
+1 yıl9
00 Yorumla- Diğer konusunda 582 cevap paylaştı.
+1 yılBirdir
10 Yorumla 1 dıyorum emınım ben
12 Yorumla- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yıl9
11 Yorumla Cevap %1000 9'dur.
00 Yorumlainadına 40
21 Yorumla9
00 Yorumla3.3=9
00 Yorumla1.
10 Yorumla
+1 yıl0 değil mi?
00 Yorumlasonuç 1
02 Yorumla9
00 Yorumla9.
00 Yorumla1 sanırım