Benim iki tane engelli kardeşim var ailem onların maaşını alarak onlara bakıyor bende çalışıyorum biraz para biriktirdim parayı bankaya yatırırsam onların maaşı kesilir mi evlenmeden başka bir eve taşınsam üstüme bir abone alsam elektrik ya da su abonesi ayrı görünürmüyüm bu şekilde onların maaşı kesilir mi
Güncellemeler
+1 yıl
Yok mu bu konuda bilgisi olan
Devlette ailenden ayrı görünmek için evli mi olmak gerekiyor?
18 yaşını gectikten sonra ailene bağlı kalmiyorsunki bakmakla yükumlü oldukları listesinden sen çıkıyorsun onlar bakıcı maaşı aliyor seninle bir alakasi yok ne istersen onu yap
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Şuanda onlarla birlikte yaşadığım için devlet onu da gelir olarak hesaplıyor
Hayır seni saymiyorlar engelli parasi aliyorlar diyorsun buda kardeslerinin yuzde kac engelli orani oldugu hesaplanır ailende onlara bakiyoruz yardim lazım diye basvurur bu paranin seninle hiçbir alakası yok
Biri %80 biri %85 engelli devlet onlara iki maaş veriyordu hem engelli maaşı hemde bakım parası sonra evdeki nufusa göre kişi başı belli bir ücretin üstünde olduğu için bende çalışıyorum benim maaşımı da onlarla birlikte yaşadığım için gelir olarak hesaolamışlar bir maaşı kestiler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
18 yaşını gectikten sonra ailene bağlı kalmiyorsunki bakmakla yükumlü oldukları listesinden sen çıkıyorsun onlar bakıcı maaşı aliyor seninle bir alakasi yok ne istersen onu yap
Şuanda onlarla birlikte yaşadığım için devlet onu da gelir olarak hesaplıyor
Hayır seni saymiyorlar engelli parasi aliyorlar diyorsun buda kardeslerinin yuzde kac engelli orani oldugu hesaplanır ailende onlara bakiyoruz yardim lazım diye basvurur bu paranin seninle hiçbir alakası yok
Biri %80 biri %85 engelli devlet onlara iki maaş veriyordu hem engelli maaşı hemde bakım parası sonra evdeki nufusa göre kişi başı belli bir ücretin üstünde olduğu için bende çalışıyorum benim maaşımı da onlarla birlikte yaşadığım için gelir olarak hesaolamışlar bir maaşı kestiler
Aileden ayrı görünmek için ayrı yaşaman gerek. Nüfus kayıt sisteminde ikamet adresin farklı olmalı ki senin gelirin aile geliri olarak sayılmasın.
Yoo ayrı eve çık
Hayır nüfustan ailene red davası acabilirsin