Bakımı zordur fakat seversen rahat rahat bakarsın. İki tane tavşan büyütmüşlüğüm var fakat belli bir zaman sonra bırakman gerekebilir. Arkadaşların dediği gibi evde gezicekse her yere dışkı bırakıyorlar ve idrar bırakıyorlar. Elinde mendil ile takip etmen gerekiyor. Ayrıca çoğunun bildiği gibi havuç yemezler. Yeşillik çok severler. Ben birini bozuk yeşillik yediği için kaybettim. Yeşilliklerin özenle seçilmesi ve yıkanması gerekiyor. Yoksa hayvan hastalanıp ölüyor. Söylediğin tavşan çeşidini hiç görmedim. Bence alma. Evin içinde kedi köpek balık ve papağanı aynı anda bakan birisi olarak söylüyorum en rahatı kedi. Köpeği eski sahibine geri vermek zorunda kaldık ailevi sebeplerden dolayı zaten 2 hafta kaldı. şu an papağan kedi balık üçlemesi devam ediyor. Bence kediye yönel.
022 Yorumla- +1 yıl
Valla ben benim kediyi 3-4 aylıkken yağmurda sokaktan aldım. Ölü gibi yatıyordu yağmurda. Eve aldım sıcak su torbası filan ayarladım. Amacım kışı atlattıktan sonra bırakmaktı. Normalde köpek delisiydim. O akşam gittim hemen kum ve kum kabı aldım. İlk tuvaletini kuma yaptı. Zaten eğitim değil kedininki. Onların doğası kuma yönelik.
- +1 yıl
Haha ya benimki korumacı değildir mesela. Arkadaşın vardı sahibini herkesten korumaya çalışıyordu. Allahtan sık sık ziyarete gittiğimden bana alışmıştı da yeni gelen kişilere hırlıyordu filan. İnsan gibi işte hepsinin farklı özellikleri var. Benimki çok oyuncu. 4 yaşına gelmesine rağmen beni kovalar dönünce tabanları yağlar saklanır saklambaç filan oynamaya çalışır.
- +1 yıl
Sağol alırsan umarım sana daha iyi bir kedi rastlar. Dediğim gibi alıcaksan petshoptan mı alıcaksın sokaktan mı yurtlardan mı onun kararını ver. Zaten petshoptan alırsan aşılı oluyor genelde. Aşıları çok sıkıntı değil. 3-4 ayda bir aşıları var ben yaptırmadım çünkü sokak mikropları ile ilgiliydi. Ben benimkini dışarı çıkarmadığım için sorun değil. Tüyleri ile ilgili aşı yaptırdım senelerdirde yaptırmam. Hatamı yapıyorum bilmiyorum ama zararını görmedim. İlk aşıları yaptır diğerleri sorun değil. Bu arada çoğu petshop para için aşı fazlası çıkarmaya çalışır. Bence ilk aşıları yaptır yeter. Tabi alıcaksın aklında olsun diye yazıyorum :)
En İyi Cevaplar
Merhabalar Benimde Hollanda lop Erkek Var Anlatılan gıbı heryeri kemirmiyorlar sadece kıyafetlerine dıkkat et yeterli tavşanı sevmek için aldıgında üzerindeki kıyafeti bir bakmışşın delik deşik ettmiş kumaş türü kıyafet kemirmeyi çok severler havuç çok sevmezler arada bir yerler çok havuç yedirmek zararlıdır şeker oranı yüksek oldugu gibi kuru gıdalar verebilirsiniz tavşan yemleri mevcuttur tuvalet eğitimi için işedigi yeri peçete ile silin kum kabı ayarlayın kum kabına koyunuz işedigi yeride kokulu detarjan ve sirke ile silin bundan sonra o kabın içerisine işeyecektir kaka bırakırlar kuru ve toplanması kolay oldugundan temızlemesı sorun degıl elektrikli süpürge ile hemen cekilebilir daha öğrenmek istediginiz bir sorunuz olursa pm atabılırsınız buradan
00 Yorumla
evet benim var ve cok korkak adını bir aniden söliim yerinden zıplıyo tuvalet eğitimi zor ama bn 3 ayından sonra alıştrdm bzm gbi lavaboya gdio :) bde evi kemirio halı mobilya benim ne kulaklık ne sarj aleti bişi bırakmadı illaki gezmek koşmak kemirmek istio bahçen varsa al bak ama bn evde bakıorm zor biraz ama o kadar sevimli ki
12 Yorumla
- Diğer konusunda 326 cevap paylaştı.
+1 yıltavşanlar hakkında tek bildiğim 62den yapıldığı :D
15 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim :D
- +1 yıl
aaa çok teşekkür ederim :)
- +1 yıl
:)))
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
Merhaba,
Su içmeleri aslında güzel, su tüketmemeleri onlar için daha kötü. Ama tabi ki ne kadar çok içerlerse o kadar da idrar yaparlar maalesef.
Bu bir hastalık belirtisi değildir ama dediğim gibi gibi mamalarını her gün düzenli yiyorlarsa. Mama yemede bir bozukluk var ise bir soruna işaret edebilir.
Yeşillik çok vermeyin, kuru mamadan şaşmayın hatta imkanınız varsa bu aralar kuru yonca verin tabi bulabilirseniz. Ben çok aradım fakat bulamamıştım.10 Yorumla
+1 yılSakin salam yedirme ben yedirdim öldüler. :( :D Altini cok duzenli degistirmen gerekiyor acayip pisletiyorlar en onemlisi bu bence. Buna dikkat ettigin taktirde bir problem olmaz. :)
12 Yorumla- +1 yıl
O zaman da tüyleri pislenir olmaaz. :D
+1 yılayyy nekadarda şirin :) zor olan şey yok tek sıkıntı buldukları hemen herşeyi kemirirler :D kedigibi beslenmesi klay hayvanlardır
16 Yorumla- +1 yıl
nasıl ya bakımı kolay işte neden vaz geçtinki şimdi? herşeyi kemirdigi içinmi?
- +1 yıl
biraz büyükçe bir kafes al orada besle veya bahçede
- +1 yıl
hımmm kimdemiş kafeste beslenemezmiş al bak bu linkteki boşlukları sil ve aramaya bas çıkacak video sana yardımcı olacaktır ve daha fazla detaylar sag tarafta gösteriyor
https://ww w. uzmantv. com/tavsanimiz-icin-nasil-bir-kafes-alalim
bakımı zor sayılmaz kolayda sayılmaz ama işte ir tek dışkıları kokuyo. insana da alışınca geır yanı sıkntı olmaz bende beslemek ıstyrmda bılmyrm tamam karar eremedım. karar verirsen bana da soyle belkı aynı anda alırız. besleriz
14 Yorumla
+1 yılBenimki normal beyaz bir tavsancagizdi havuc haric herseyy yiyodu serefsiz ve. Cok kotu pisliyordu kucuk yuvarlak ama bir evden cik gel 1500 tane
12 Yorumla- +1 yıl
Evet:) gecen gun gece pazarinda gordum buyuklu kucuklu tavsanlar almasi 50 lira sevmesi 1liraydi
+1 yılBakımı kolay evde mi bakacaksın kafeste mi? Ne bilgi öğrenmek istiyorsun?
Tavşanlar asla yıkanmamalıdır yoksa ölürler havuç lahana verilmemelidir 6 aylık tavşana haftada bir kere az bişey havuç verilir tavşanın aşısı gecikmemelidir soğan biber limon ve muz asla verilmemeli yemek yiyor mu su içiyor mu izlenmeli çişini yapıyor mu izlenmeli eğer soru varsa sorabilirsin👍 1.5 yıl bekledim bilgi öğrendim00 YorumlaÇoookk tatlı tipini yediğiminnnn :D Ablamlar almıştı balkonda baktılar ama her yer kemirik ne terlik kaldı ne kilim :D Allah ne verdiyse kemirdi çocuklar bende bahçeme almak istiyorum ilerde :D
11 YorumlaHolllanda cüce tavşanı bu, kulakları uzun ve aşağıda istersen hollanda lop tavşanı sana alternatif ^-^
15 YorumlaYa bakımı fazla zor değil eğitimli alırsan, çünkü etrafa işeme olasılığı çok yüksek oluyor ve tavşanların çişi çok kötü kokuyor malesef
11 Yorumla
+1 yılBirinin feci güldüğüm cevabındaki bir kelime;
Yeni üye genç bir hanım kız masumane bir soru sormuş ve malum arkadaş altına,
Beyler davşan geldi, çökün çökün, ürkmesin yazmış :)20 YorumlaDiğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. Bu tavşan değil ki, türünü bilmiyorum ama "pika" bu...
14 Yorumla
+1 yılÇatı katın veya bahçen yoksa alma. Hayvan evde durmaktan bunalır. Ayrıca evet idrarları pis kokar ama sürekli temizlerim dersen sorun olmaz. Dışkılarını kolaylıkla temizleyebilirsin fakat hayvanın midesini bozarsan yandın o zaman. Birde tüy değiştirme dönemleri oluyor o zaman evin her yeri tüy olur. Evde kemirmedik yer bırakmaz, birde erkek alırsan yandın.
01 Yorumla
+1 yılÇok sık üreyen hayvanlardir evde kafesle beslemek gerekir çünkü duvar gibi yapıları tahriş ediyorlar ama kafestede beslemek hic doğru değildir genelde geceleri aktif durumda olurlar
Işemikleri cok kotu kokar şirin hayvanlardir ancak10 Yorumla
+1 yılDaha çok Hint domuzuna benziyor bu. Ot havuç falan yer tavşanlar. Beslemesi zor değildir.
15 Yorumla- +1 yıl
yok ya öyle bir hayvan var da sevimli bişey.
- +1 yıl
Sorun değil. Aldınmı şimdi sen bunu. Resimden aynı oyuncak gibi duruyor. Ama çok tatlı bişey
+1 yılhayvanın burnu yok ne etcen bunu guena pıg ayrıca bu
111 Yorumla- +1 yıl
bak ıstersen www.rfadventures.com/.../guinea%20pig.jpg benzemıyo mu?
- +1 yıl
bak ne yazıo www.google.com.tr/search
satılık lop tavsan - +1 yıl
yukardakınden daha ıyı ama favorım bu www.hayvansitesi.com/.../guinea-pig-bakimi.jpg apache guena pig:)
- +1 yıl
alcaksan bundan al hem bunlar yenıyomusta o mıs proteın deposu:)
- +1 yıl
proteın :) tavsanda yenır
- +1 yıl
yeme zaten yaglı olur gereksız :)
+1 yılOtla besleniyo ulan ne kadar zor olabilir ki sal evde dolaşsın işte 😆
15 Yorumla- +1 yıl
Ya yanlış anlamada evin müstakil değilse hayvan almak çok saçma ya
- +1 yıl
İlerde müstakil bir ev alırsın beslersin bu kadar basit :)
+1 yılBende tavsan besledim sonra kendim kestim ama yiyemedim
23 Yorumla- +1 yıl
Yalnizdi bende kestim tavsan etini tadini merak ettim ama yiyemedim
İstediği kadar zor olsun. Bu bakılmaz mı sevilmez mi ya :)
14 Yorumlabahçede bakmıyacaksan sakın alma inanılmaz dışkılama ve idrar atımı oluyor
kokusu inanılmaz kötü oluyor10 YorumlaKafesi açık unuttum yanlışlıkla, terasa kaçıp 3. kattan atlamış a* hayvanı. Onun dışında bakması biraz zahmetli evet.
04 YorumlaTek bildiğim şey hızlı ve çok yavruladıkları ^^
13 Yorumla
+1 yılSevişmede saniyede 200 küsür çakabiliyormuş karıya
22 Yorumla- +1 yıl
aa sen tavşan mı alacaksın al al ama dikkat et çok abaza bunlar senden benden abazadır benim bir abi zincirle bağladı ama bu zinciri kopartıp karıya kaçtı söliyim.
Diğer konusunda 450 cevap paylaştı. Benim petshopta var 1 alana 1 bedava
17 Yorumlasevişgen hayvanlardır. takdir ederim.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMikkkk mikkk bune laaa bu nasil tavşan
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAhahah cok tatlida degisik bir turmus... alayimmi sana bir tane tavşiiii
Cevap sahibi+1 yılTamam cok kokuyolar yanlizz... kappp o zaman bir tospikk 🐇🐇🐇🐇🐇🐇🐇
Diğer konusunda 3,6b cevap paylaştı. Kız o keseğen :D
14 Yorumla
u +1 yılBak bakalım demek tavşan seviyorsun burada lop cinsi tavşan hayvanlar var ücretsiz
www.sahibinden.com/hayvanlar-alemi-evcil-hayvanlar-tavsan
bildiğim tek şey havuç ve yeşillikler yemesi :D
01 Yorumlarichard watterson
20 Yorumlakokuyor :/
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOyuncak gibiymiş:/
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı