Evimiz dıştan sarıtaş kaplama ve yalıtımı yok. Evimiz 2 kat. Üstümüz çatı. Alt kat sahipleri kışın kaloriferi yakmadığı için ciddi derecede ısı kaybı yaşıyoruz. Daire arası ve duvarlarda da yalıtım yok. İç cephe yalıtımı hakkında bilgisi olan var mı?Buna benzer yalıtım malzemeleri fayda sağlar mı?
İç cephe yalıtımı hakkında bilgi verebilecek olan var mı?
İç cephe yalıtımında size tavsiyelerim şunlardır.. 1- Kullanacağınız malzeme ev içinde soluyacağınız havayı doğrudan etkileyeceğinden kanser ve diğer başka olumsuz hastalık durumlarına karşı "taş yünü" gibi doğal bir malzeme ile olmalı.. 2- Yangına karşı dirençli olması için yine ilk örnekte verdiğim 600 santigrat derece ısıya kadar yanmama özelliği olan taşyünü kullanılmalı. 3-Ev içi izolasyon yaşam alanında az da olsa bir daralma sağlar. Bu yüzden hesaplarınızı doğru yapmanızı öneririm. 4- Uygun malzeme ile yapılacak ısı izolasyonu size extradan ses izolasyonu sağlar ve bugünümüzde lüks diye satılan yeni evlerin çoğunda dahi bulunmayan gerçekten büyük bir lükstür 5-Ve en önemli şeylerden birisi de uygulamayı yapanların gerekli bilgi ve beceriye sahip olmaları, kaliteli işçilik uygulamalarıdır.
Konu hakkında başka sorunuz da olursa yardımcı olmaya çalışırım.
0
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. İç yalıtım malzemesinin darbelere dayanıklı olmadığıyla ilgili olan yorumlar beni korkutuyor açıkcası. Ufak bi çarpmada delinip yıpranır diye cesaret edemiyorum
Bu konuda endişeniz olmasın. Elbette evinizdeki gibi beton bir duvarın arkasında değil , daha ince ve hafif malzemelerin arkasında oluyor bu izolasyon malzemeleri. Delinmesi hem kolay olmaz hem de olsa da sorun olmaz. Kolayca alçı ile kapatılır. Sizin doğru malzeme, doğru işçilik ve uygun fiyata odaklanmanız gerekli. Yeterli maddi imkanınız da var ise evinizin ısıtma sistemini kalorifer petekliden yerden ısıtmaya geçirmenizi de tavsiye ederim. Bu, olağanüstü bir konfor sağlar.
estğ.. Duvar kağıdı dediğiniz malzemenin detayını bilmiyorum. Ama duvar kağıdından yalıtım malzemesi olmaz bence. Taş yünü en iyi malzemedir. Bunu alacak imkanınız yok ise yoğunluğu yüksek olan nitelikli ısı yalıtım plakası almanızı öneririm. Sıradan köpük asla iş görmez. harcadığınız işçilik ve maliyete yazık olur. "EPS ve XPS'e göre ağırlığı daha fazla ve fiyatı daha pahalı bir malzeme olan taş yünü ısı yalıtım levhaları su emme açısından en düşük performansa sahiptir. Nefes alma kabiliyeti ise EPS ve XPS'e göre daha iyi, su buharı geçirgenlik değeri en iyi olan ısı yalıtım levhadır."
Çok fazla küflenme oluyor maalesef. Kuzey cephe ve alt kat yakmıyor. Yalıtım da yok. Resimdeki malzeme iç cephe yalıtım sıvası diye geçiyor. Umarım faydalı bi işlem olur Çünkü baya maliyetli
Durumunuzu anlıyorum. Çünkü ben de yaşadım ve yaşıyorum. Izolasyindan sonra silikonlu anti küf , boya kullanmak şart. Başka malzemeler de var bunun için ama malzeme özelliği arttıkça fiyatlar da yükseliyor. İmkan bulursaniz alt katın tavanıni da köpükle kaplayabilirsiniz.
yalıtım malzemesini genelde dış cephede kullanmak hani daha sağlıklı alt kat izin yerden ısıtma sistemi desek ama yine de binanın ana yapılışı ile bunlar düşünülmesi gerek apartman olması da ayrı sorun herkesle anlaşmak gerekir
İç cephe yalıtımı kesinlikle herkesin yapması gereken bir uygulama. Çoğu zaman apartman yapılırken müteahhitler masraftan kaçınmak adına yalıtımıı çok umursamıyorlar. Eğer kiracıysanız ev sahibinizle konuşmanızı öneririm. Ben çatı katında oturuyorum, gerçekten ne denesem çözemedim. Biraz da rutubet problemim vardı. Ventrawall pamuk sıva önerdiler, fiyatları çok uygun olduğu için denemek istedim. Açıkçası ne kaybederim ki diye düşündüm. Çok memnun kaldım. Hem tavana, hem de duvarlara uygulama yaptık. Malayı kullanmayı öğrendikten sonra uygulamayı çok kolay bir şekilde yapıyorsunuz. Mutlaka denemenizi öneririm.
iç cephe yalıtımı için pamuk sıva öneririm size. benim evimde de yazlaır çok sıcak kışları çok soğuk oluyordu doğalgaz yok antalyada yaşıyorum. bütün gün klima çalıştırmaktan elektrik parasına yetişemiyoduk ventrawall diye bi marka önerdiler ventrawall pamuk sıva diye geçiyor. %80 ısı yalıtımı yapıyor dedi müşteri temsilcisi. yaz başında yaptırdık çok memnunum hem duvara hem tavana yaptırdım ben de. kesinlikle öneririm