Biat etmek ne demek? Aladdin Çakıcı diyoya elleri kelepceli adliye cikisi kullandigi söz “Bu dunyada “Allahtan baska kimseye biat etmen Rabbime biat ederim...” Yani tam olarak ne demek anlatin bi.
Eşek gibi bir kişiye bağlanmak ve dediğini sorgulamadan yapmak demek... Yani bir nevi köle gibi olmak.
0
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Himm anladim, itaat etmek gibi bise ikiside ayni hatta biat-itaat iste aradigim cevap anlayacagim sekilde yazmissiniz sag olun tahmin etmistim de yinede soruyim dedim😊
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Eşek gibi bir kişiye bağlanmak ve dediğini sorgulamadan yapmak demek... Yani bir nevi köle gibi olmak.
Himm anladim, itaat etmek gibi bise ikiside ayni hatta biat-itaat iste aradigim cevap anlayacagim sekilde yazmissiniz sag olun tahmin etmistim de yinede soruyim dedim😊
İteat bir görevde ast üste olan bağlılığıdır karıştırma.. Görev icabi iteat olur.
İkisi ayni degilmi biat kole itaat saygi mi oluyo hemen hemen ikiside asiri saygi duymak degilmi kolelige kadar gider
Hayır yaslara ve toplum kurallarına iteat edilir..
Arasindaki fark ne? Mesela deki biat şu şu şu itaat şu şu şu ogretmen hoca gibi anlat ogrenciye anlatir gibi kusura bakmayin cok soru sordum
Biatta sorgulama asla olmaz asla.. Şu anda sarıklı şeyutanlara kulların tutumu biattır şeyh ne derse odur.
Himm tamam
Süleyman Çakır geldi aklıma 😅 yani kabul etmek o kişinin işte makamını konumunu önemli bir kişi olduğunu kabul etmek gibi bişey böyle açıklayabildim
Himm eyvallah 😊
🙂
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!