Gusülden önce tuvalete gittim tuvalette zaten küçük abdestini yaparken yapışkan küçük bir sıvı aktı sonra gusül aldım gusülden sonrada bir ıslaklık vardı baktığımda su gibi bir sey akmıştı yardim edin be napayım
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Şüphe bile abdesti götürür. Son gelen nasıl bir akıntı nasıl bir sıvı bu önemli. Vedi veya mezi gibi bu. Kokulu mu?
İçerde kalan çıktıysa , şehvetsiz dâhi olsa gusül gerekir.
Kokusuz renksiz sulu şeffaf bir sıvı anladığım kadarıyla bu üşütme suyu gibi düşünün.
Normalde gerektirmez ama şu durumda gerektirir.
beyaz su gibi yani yapışkan değildi zaten gusülden önce küçük abdeste içeride kalan döl çıktı
Kardesim kendinlemi çalışıyorsun bi gerekir diyorsun bir gerekmez
Tamam da su ve rahatlamanın etkisiyle duş ve gusl sonrası bir su gelmiş. Bu bayanda olsa riski yok ama erkekte riski var.
Bence , abdest şart.
Normal zamanda böyle bir durum yaşasanız gusl gerekmez ama şu durumda guslü tâzelemek gerek. Takıntı başka şüphe başka. İçerisi temizlendi sayın ve abdest alın.
Bu kadar açık yazmak hoşuma gitmiyor ancak Allâh rızâsı için bilgilendirmek amaç
Saçmalama ya yazdıklarımı oku bi anlamıyor sanki alla allah
Diyorum ki normal zamanda şehvetsiz gelse , namaz abdesti de gerekmez sadece için rahat etsin diye abdest alırsın. Kıyafet değiştirilir.
Normal zamanda bilinçli veya bilinçsiz az da olsa etki altında gelse, namaz abdesti gerekir.
Ancak siz gusüllük iken abdest sonrası gelmiş. Bu durumda yeniden gusl gerekir.
Vedi - Mezi mevzûsu bu.
Şimdi ben tuvaletimi yaparken meninin (spermin) bir parçası geldi daha sonra otururken şeffaf kokusu olmayan su gibi bir sey akmış (azıcık)
Dilerseniz, netten de araştırabilirsiniz
Ya bende sehvat falan bir sey yoktu aklımın ucundean bile geçmedi belki de su kalıntısıdır
Sorunuzun tamâmına ve son yazdığınız yoruma istinâden söylüyorum bu durumda gusl şart.
Bir şeyi bildiğini sanıyorsunuz kusura bakmayın ama
Niye şart ya hiç bir b. k anlamadim
O sıvı genel olarsk mezydir
Bak güzel kardeşim hüküm şudur ;
Hanımlarda gusl sonrası bu tarz bir akıntı olsa gusl şart olmaz.
Ancak erkekte gusl sonrası meni de gelse mezi de gelse vedi de gelse sağlama almak için gusl gerekir. Zîrâ içerde son kalan suyun verdiği rahatlamanın etkisiyle dışarı çıkar. Burada şehvet var mı yok mu sorgulanmaksızın güsledilir.
Normal zamanda meni gelmese mezi gelse namaz abdesti gerekir. Şüphe duyarsan gusl gerekir.
Normal zamanda vedi gelse ve etkilenme olmasa namaz abdesti de şart değildir ancak namaz abdesti almak evlâ olur. Şüphe varsa yine gusl gerektirir.
@Maarojna yanii
*içerde son kalan şey, duş aldığınız suyun ve rahatlamanın etkisiyle
Neyse banane ya baslarim şimdi almıyorum gusül falan olmazsada kaderden sayalim
Bu işleri çok zorlaştırır. Çünkü genelde idrarda yapsak tapışkan bir sıvı geliyor genelde. Ama kardeş. Araştırma derim araştırırsan bulursun
Normalde destûr çekmem gerekirken konuyu uzattım ve detaylandırdım bunu da Allâh için yardım niyetiyle yaptım.
Daha fazla uzatmayacağım. Dilerseniz, araştırabilirsiniz. Fetvâlar farklı verilse de aslolan, budur.
Takıntı , vesvese olursa dinimiz kolaylık dinidir abdest gerekmez. Bazı durumlarda ise özür sayılır.
Ancak burada farklı bir durum söz konusu. O sebeble gusl , şarttır.
Bence sorun yok ama gönlün rahat etmiyorsa yeniden alırsın.
Teşekkürler kardeşim
Rica ederim
İmkanın varsa tazele. Hiçbir zararı olmaz hatta daha da temizlenir ve emin olursun
Şimdi alamam ama sabah alirim
En temizi hocam hayırlı akşamlar
Tesekkur ederim
gusülden önce tuvalete gitmek meselenin en iyi çözümüdür gerisini takma kafana
Gittim dostum ya gittim ama
gerisine karışma. O kuruntudur. takılma.
Gusül alman gerekmez ki
Bence de
Bak şimdi, kimse doğrusunu yazmamış burda, sana bi iyilik yapayım
Vedi ve mezi den gusül gerekmez
Sadece meni den gusül gerekir
Meni mezi ve vedi yi nası ayırt edebileceğini burdan söyleyemem ama istersen yazarsın
Sadece meni gusül gerektirir
Vedi ve mezi gusül gerektirmez ancak vedi ve mezi gusül gerektirmese bile Namaz abdestini bozar, ve akıntı kesildikten sonra sadece cinsel bölgeni yıka, ve o kıyafetlerle namaz kılma bu kadar
Sağol kardeşim ya zaten her namazda ayrı abdest alıyorum
Her namazda gusül değil demi 🙄🙄
onun adı menidir
meni gusulü bozmaz
Sağol dostum ya cevap bu kadar basitken neden uzatıyorlar anlamıyorum peki bu normal katı olan şey mezi mi
mezi nedir?
Dostum mezi demek istedin galiba
isimleri farklı olabilir ama aynı şeyden bahsediyoruz galiba
Galiba