İlk olarak şunu belirtmeliyim ki Allah'ın bizim namazımıza ihtiyacı yoktur.. ama neden kılıyoruz biz bu namazı?
Namaz kılmaya bizim ihtiyacımız vardır, çünkü bunu şöyle özetlemek istiyorum.
Namaz tüm kötülüklerden alıkoyar cümlesi şunun içindir, biz nefsen zayıf olduğumuzdan dolayı her an aklımız kayabiliyor, namaz bizi sürekli diri tutuyor, uyanık kalmamızı ve dünya ile ilgili kötülüklere meyil etmemizi engel oluyor.
Yani Allah bizi düşündüğü için namaz sistemi getirmiş. sizin nefsinizi ancak namaz yenebilir diye..
Emri olsada bu senin cennete girmeni sağlamak için emredilmiş bir ibadet biçimi.
İstersen kılmama hakkına sahipsin ama kılmadığın içinde sorumluda tutulacaksın unutma..
namaz kılmayan insan bunalıma giriyor, psikolojisi bozuluyor, kendisini amaçsız hissediyor, dünya zevklerinde arayış içinde oluyor ama doymuyor..
ruhu hiç tatmin olmuyor..
erkekler kızlarda çare arıyor, kızlarda erkeklerle.. yeri geliyor o da yetmiyor ve sapıklığa kadar yükseliyor nesfin şehveti.
Bunun sonu yok.. nefs asla doymaz...
onun için Allah'a yönelip namazımızı kılalım ve ahireti kazanalım.
namaz yenilenmedir, namaz motivasyonu sağlamaktır..
boşuna dememişler namaz dinin direğidir..
Namaz kılmaya bizim ihtiyacımız vardır, çünkü bunu şöyle özetlemek istiyorum.
Namaz tüm kötülüklerden alıkoyar cümlesi şunun içindir, biz nefsen zayıf olduğumuzdan dolayı her an aklımız kayabiliyor, namaz bizi sürekli diri tutuyor, uyanık kalmamızı ve dünya ile ilgili kötülüklere meyil etmemizi engel oluyor.
Yani Allah bizi düşündüğü için namaz sistemi getirmiş. sizin nefsinizi ancak namaz yenebilir diye..
Emri olsada bu senin cennete girmeni sağlamak için emredilmiş bir ibadet biçimi.
İstersen kılmama hakkına sahipsin ama kılmadığın içinde sorumluda tutulacaksın unutma..
namaz kılmayan insan bunalıma giriyor, psikolojisi bozuluyor, kendisini amaçsız hissediyor, dünya zevklerinde arayış içinde oluyor ama doymuyor..
ruhu hiç tatmin olmuyor..
erkekler kızlarda çare arıyor, kızlarda erkeklerle.. yeri geliyor o da yetmiyor ve sapıklığa kadar yükseliyor nesfin şehveti.
Bunun sonu yok.. nefs asla doymaz...
onun için Allah'a yönelip namazımızı kılalım ve ahireti kazanalım.
namaz yenilenmedir, namaz motivasyonu sağlamaktır..
boşuna dememişler namaz dinin direğidir..
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer