Baskül tartıda lb st yazıyor. lb nedir? lb anlamı nedir? tartıda st nedir? baskülü olan var mı benimki blue house diye bi marka dijital ama bu birimleri anlayamadım fikri olan varsa söylerse sevinirim.LB ve ST ne demek?
Tartıda LB, ST ne demek? LBS nedir, anlamları neler?
"LB ne demek" diye merak ediyorsanız, LB emperyal sistemde kullanılan bir ağırlık ölçüsüdür ve adı pounddur. Kısaltma olarak lb denir. ABD, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda, BK'da dünya çapında kullanılmaktadır. 1 birim pound, resmi olarak 453,59237 gram olarak tanımlanır. Ortalama 2.2 pound 1 kilograma eşit gelir. Bu duruma bakarsak, 100 kilo bir insan ben 220 poundum diyebilir.
Tartıda ST ne demek?
st stone nedir?
ST, Stone kelimesinin kısaltması olarak kullanılır ve bizde taş olarak geçer. Stone, bir ağırlık ölçüsüdür. Birleşik Krallık ve İrlanda'da gayriresmi olarak kullanılır. Stone, İngiliz tartı sisteminde 14 pound'a denk gelir. Yani bizde de bir birim stone, 6.35029 kilograma denk gelir.
Stone ağırlık birimi, çoğu ülke metrik sistemi benimsemeden önce Avrupa'da 19. yüzyıla kadar ticari amaçlar ile kullanılmıştır ama stonenin gerçek ağırlığı ülkeye, bölgeye, neyin tartıldığına veya satıldığına göre değişmiştir.
Lbs nedir?
lbs ne demek?
Eğer lbs adını da görürseniz şaşırmayın çünkü buna da tartıda denk gelebilirsiniz. LBS, pound ağırlık biriminin başka bir adıdır. Kısacası LB kısaltması yerine LBS'de kullanılmaktadır.
biz kg kullandığımuz için sen kg.ye ayarla ve devam et. Diğerlerini boşver. O ürün farklı ülkelere pazarlanıyordur. Aynı ürünü amerikaya satıyorsan o amca lb moduna alıp kullanır. O hesap yani. Veya gidip ingiliz sömürgesi bir ülkeye satıyorlarsa o amca lb yada st modunda kullanır. Senle ilgili birşey değil. Kg moduna al, keyfini çıkar. Hayırlı olsun
ya sonuçta hepsi aynı şey misal ağırlığın 60 kilogram ama lb'de farklı bir değer çıkar st'de farklı bir değer çıkar. ama bunların farklı olması senin ağırlığını değiştirmez.sen sadece kaç kg olduğuna bak gerisi önemli değil:))
En İyi Cevaplar