+1 yılBen merak ederim farklı düşüncede ki insanları. Din hakkında illa konuşurum belki bi konuyu tartışmaya da başlayabilirim ama konuşmamın sonu hiç kötü bitmemiştir yine saygı duyarım.
026 Yorumla- +1 yıl
saygı duymak derken nasıl birşey bu saygı duymak
- +1 yıl
Onun dini kendisine mantıklı gelmiş benimki bana mantıklı gelmiş der ve bişey demem. Saygı duymak nasıl açıklanır ki?
- +1 yıl
senin dinine göre müslüman olmayanlar hayvandan daha aşağı bunu kuran söylüyor araf suresi 179da ne düşünüyorsun bu ayet müslüman olmayan herkese hakaret ediyor
- +1 yıl
–konumuz olan âyet-i kerîmede de belirtildiği gibi– Allah insanlara gerçekleri, iyilik ve güzellikleri görme, işitme, anlayıp kavrama yeteneklerini vermiş olmasına rağmen öyleleri vardır ki onlar bu yeteneklerini yaratılış amacına uygun bir şekilde ve doğru olarak kullanmazlar; bu sebeple de cehenneme atılmaları sonucunu doğuracak olan yanlış inançlara sapar, kötü işler yaparlar. Âyet birinci derecede Hz. Peygamber’in ilk muhatapları olan müşrikleri tehdit etmekle birlikte evrensel anlam ve uyarılar da içermektedir.
Bunu bi tefsirden kopyaladım. Burda yazıldığında göre ahlaklı bi şekilde kendi düşüncesine uymayan ve sürekli islamiyete veya başka dinlere çamur atan haysiyetsizlerden bahsediyor. Karşımızda ki saygılı bi gayrimüslimse bizde ona karşı öyleyiz. Bu konuda peygamberimizi örnek alıyoruz. Gayrimüslimlerin emanetlerine sahip çıkar onlara kötülük yapmazdı. He islamı kötüleyen vardır herkesin kafasını karıştırmaya çalışan dinden döndürmeye çalışan bi insan vardır. Bize zarar verene teşekkür edecek değiliz. Ben böyle düşünüyorum teşekkürler okuduysan. - +1 yıl
bir müslümanın özgürce insanları kendi dinine davet etmesi neden doğru görülüyorken başka bir dinden olan insanların müslümanları kendi dinine davet etmesi kötü sayılıyor? madem din özgürlüğü var ifade özgürlüğü var herkes istediği konu hakkında hakaret etmeden istediği eleştiriyi yapabilir
- +1 yıl
ayetin tefsirinde de araf 179u yalanlayan birşeye rastlamadık yani sana göre müslüman olmayan herkes hayvandan daha aşağı öyle mi ne bu kin nefret düşmanlık?
- +1 yıl
Cümleleri alıp evirip çevirip kendine göre geri sunuyosun. Yanlış bakıç açısı bence.
Ben herkesin hayvan olmasından veya herkesi kendi dinine çağırmasının hayvanca olacağından bahsetmedim.
Müslümanların içinde de büyül günahlar dinden çıkmaya sebep olacak fiiller vardır. Sadece islamiyete saygısızlık yapmak mesela kuran yakmak
Küfretmek
Ya da sen müslümansın diye gördüğü yerde müslümanları öldürmek. Ki bunu dünyanın etrafında görüyoruz müslümanlara neler yapılıyo.
He dersin ki şimdi e sizde ateistlere laf söylüyorsunuz filan. Valla ben hepsini araştırmaya çalıştım saygım var. Bi ateiste tutup 'aa salak Allah yok diyo' demedim. Herkes araştırıp kendine göre algılamış ve bir seçim yapmıştır. Bizim inancımızda ahirette bunun cezası var Allah cezayı verecekse bu bizi alakadar etmez he biz iyilik olsun diye konuşuruz ki ben konuşmuştum neden islamı reddettin ateist oldun diye. Gayet saygı çerçevesinde konuştuğum agnostikler filan oldu he tamam anladım diyorum konuyu kapatıp
Normal muhabbete geçiyoruz. Böyle yani biraz uzun yazdım kusuruma bakma 😂 - +1 yıl
peki sence insanlar sırf müslüman değiller diye cehennemde işkence görmeyi hak ediyorlar mı?
- +1 yıl
Hiç düşünmedim. Bu pek çok inançta var. Belki hristiyan olup hayatını çok iyi yaşamış insanda cennete gidebilir bi fikrim yok. Ama dünyaya kötülük için doğmuş bi insana merhamet etmek istemezdim heralde. Herkes iyi olsaydı dünya çok güzel bi yer olurdu.
- +1 yıl
insanlar ne kadar iyi kalpli yardımsever de olsa islama inanmadığı sürece cennete giremez cehennemi hak eder bu konuda onlarca ayet var hatta allah müslüman olmayanların bütün iyiliklerinin boşa gideceğini söylüyor ben böyle bir allaha inanmam çok saçma sırf inancı yüzünden insanların cehenneme gitmesi
- +1 yıl
Allahın merhametini hiç birimiz bilemeyiz. Belki bize aşılanan bilgilerden çok farklı bi varlıktır. İslamiyette eksik görüyosan bunun suçlusu islamiyet değil onu yaşayan ve yanlış iletenlerdir diye düşünüyorum. Benimde kafam karışık cevap arıyorum bazı sorularıma cevap buldum umarım geri kalanlara da bulurum. Sana tavsiyem dinleri insanlardan dinleme kendin araştır 😊
- +1 yıl
ben sana islamı bize yanlış iletenlerden bahsetmedim hiç direk kurandaki ayetleri gösterdim sen müslüman olmayanların cehenneme gitmesini işkence görmesini istemezsin bunu adaletli bulmazsın demek ki sen aslında allahtan daha adil ve merhametlisin
- +1 yıl
Kuranı Türkçeye çevirip bize iletenler insanlar. Kuran ayetlerinde kendime göre yanlış gelen çelişkiler buldum ve farklı bi yorumuna rastladıktan sonra o daha mantıklı geldi. Ben sadece meal okumam asla. Sana da tavsiye ederim.
- +1 yıl
şimdi mealler hatalı demen neden saçma biliyor musun 25 küsür farklı insan tarafından yazılmış mealler var ve bu mealleri yazanların hepsi arapça bilen insanlar ve bütün mealler aynı şimdi mealler hatalı demen ne kadar saçma bir de buradan bak koskoca diyanet atatürkün bizzat güvendiği elmalılı hamdi yazır yanlış mı çevirdi?
- +1 yıl
kuranda yanlış gelen onlarca çelişki vardır bu yüzden kuran allahın sözü olamaz ancak arapların uydurması olabilir
- +1 yıl
Meal yüzlerce var. Hepsinin aynı olduğunu nerden çıkardın 😊. Uydurma olup olmadığını, tanrının olup olmadığını ve başka çeşit bilinmez şeyleri öldükten sonra anlarız. Bizde buna inanaraktan iman ediyoruz umarız İslamiyet doğrudur. Bilinmezliğe kafa tutamayız herkes bir taraf seçti ve bekliyor. Ben sana hangi insan doğru hangi insan yanlış diyemem. Kimin içi düşüncesi nasıldır sen de ben de bilemeyiz. Her insanın hatası olabilir. Ben kendim arapça öğrenip çeviri yapmak istiyorum. Belki ben yanılıyorumdur. Belki de sen. Bakalım ☺️
- +1 yıl
doğrunun bu kadar değişken olduğu bir din doğru din olabilir mi? bu kadar yanlış anlaşılmaya müsait bir din herşeyi yaratan yaratıcının dini olabilir mi?
- +1 yıl
Bardağın hep boş tarafına bakma. Bende bakmıştım sonradan dolu tarafına bakmayı öğrendim. Kafa yakıyo ama pes ettirmiyo. Bence sen de yapmalısın.
- +1 yıl
bardağın dolu tarafına bak diyorsun da şunu atlıyorsun madem yaratıcı bir din göndermiş kesinlikle hata olamaz yani ben bardağın boş tarafından ne kadar bakmaya çalışırsam çalışayım hata bulamamam gerekir ancak hata bulabiliyorum bu da islam dininin yaratıcıdan gelmediğini arapların uydurduğunu açıkca gösterir kuranda onlarca hata var 1 tane yok ki
- +1 yıl
Bende diyorum ki belkide Türkçeye çevirirken bilerek yapılmıştır. Direk Türkçeye çevirirken yanlış anlaşılabiliyor. Neden arapçada ki tek kelimenin kaç ayrı manaya geldiğini araştırmıyosun?
- +1 yıl
20 farklı insan hepsi de kelimeyi aynı çeviriyor hepsi yanlış sen mi doğrusun? bu çevirenlerin hepsi de arapça bilen insanlar yani bir arap da bu kuranı okusa sen mealde ne anlıyorsan onu anlıyor arabın kendi dilindeki bir kitabı yanlış anladığını iddia ediyorsun şu an
- +1 yıl
Bak bazı mealler sayfası var bi ayetin yüzlerce mealini koymuş ve bazıları benzer bazıları apayrı çeviriler yapmış bi bak bence herkes aynı çevirmiyor.
- +1 yıl
bu kadar farklı manaya gelen ve anlaşılması bu kadar zor olan bir kitabın allahın kitabı olacağına ihtimal bile vermem
- +1 yıl
Anlaşılıyo fakat herkes farklı anlıyor. Allahın kitabı çok basit olsa bu kadar basit kitabı da kesin insanlar yazmıştır diyen olurdu eminim. Herkesi memnun etmek mümkün değil.
- +1 yıl
kuranın apaçık ve anlaşılsın diye arapça indirildiği yazar kuranda yani bu ayetlere göre allah kuranın anlaşılmasını istiyor sen diyorsun ki arapçada 1 kelime 10 manaya gelir böyle birşey yok bu tamamen ayetler işine gelmeyince kıvıran insanların bahanesi bu kelimelerin farklı manaya geldiği manalar bile birbiri ile neredeyse aynıdır
- +1 yıl
Anlaşılmazlık burdan çıkıyo zaten bi alim bu manaya gelir diyo başka bi alim hayır kuranın başka bi yerinde şöyle yazmıştır o yüzden bu manaya gelir diyo. Ama ne desem ikna olmayacaksın sanırım. Bi sonuca ulaşmayacaksa tartışmayı sonlandıralım istersen.
En İyi Cevaplar
Benim herkese karşı her inanca karşı saygım sonsuz... ama benim dinimi yanlış anlayan ve ayetleri araştırmadan islam dini ama böyle ama şöyle diyenlere saygım yok. Bilmeden konuşmayacaklar. Sen senin dinini yaşa derim ama benim dinimede saygı göster. Ve anlamadığım şuki neden hep inancı olmayanlar islam dinini kötülüyor başka dini kötülemiyor. 🤷♀️ Onu ben anlamıyorum hani :)
07 Yorumla- +1 yıl
islam dini dinden çıkanları öldürmek istediği için olabilir mi? islam dini 9 yaşında kızlarla evlenmeyi gayet normal birşey olarak gördüğü için olabilir mi? ya da islam dini müslüman olmayan herkesin ne kadar yardımsever iyi kalpli olursa olsun cehennemde işkence çekmesini istediği için olabilir mi? bu yazdıklarımı kuranda ve hadislerden ispatlayabilirim ayetleri asıl araştırmayan yanlış anlayan daha doğrusu araştırmadığı için ayet ve hadisleri hiç bilmeyenler sizlersiniz
- +1 yıl
hayırdır kedi kesip bize cuma hutbesimi vereceksin
- +1 yıl
ayetleri zaten tam okuyoruz niçin öyle yazdığının ne önemi var sonuçta öyle yazıyor biz ateistler kitap yazsak müslüman olan ateistlerin hepsi ölmelidir müslümanlarla savaşılmalıdır kıyameti koparırsınız aynısı sizin kitabınızda yazıyor biz tepki verince suçlu oluyoruz kuran allahtan falan geldiği yok arapların uydurduğu bir kitap işte arapça bilgime gelirsek az çok biraz biliyorum arapça ama hiç bilmesem bile 20 tane meal var internette bunları yazanların hepsi arapça bilen insanlar hepsi yanlış meal çevirmiş bir tek sen mi doğrusun?
- +1 yıl
Teşekkür ederim... işte tam bunu demek istedim TRde bi ateistle konuş hemen saldırır Almanyada bir ateistle konuş saygı ile dinler, sohbet eder... bu arada ateist ALMAN arkadaşım bile var... siz farkında değilsiniz ama içiniz o kadar boşki, biliyorumki her gün beyninizde o sorular yüz bin tane sorular o boşluk... ne yaparsan var... size diim cevabı İslam 😉
- +1 yıl
ateist arkadaşım var diyorsun ancak kuranda yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin der bu ateistle dost olabilirsiniz demek değildir müslüman olmayan herkese islam dini düşman gözüyle bakar senin islam dinine uymak işine gelmiyor allahın sana ayak uydurmasını bekliyorsun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Kendi inanmadığı için başka dinlere laf atıyorsa görüşmem. Eğer saygılı biriyse düşüncelerini empoze etmeye çalışmıyorsa ben de ona saygılı olurum.
Müslümanım kendi söküğümü dikemezken başkalarına nasıl laf edeyim.00 Yorumla
+1 yılSaygı duyarım okuldan arkadaşların hepsi farkli dinden ztn
10 YorumlaFarklı dinlerden insanlarla sohbet etmek olabilirdi meraktan acaba nasıl inanıyolar diye onun dışında müslüman olmayanda her hakka sahiptir olanda tek fark Allah diğer tarafta o hakkı sadece müslümana verecek
00 Yorumla
+1 yılBir inanca sahip olmadıkları için açlık çekiyorlar..
01 Yorumla- +1 yıl
ne açlığı
- Diğer konusunda 428 cevap paylaştı.
+1 yılhttps://www.youtube.com/embed/Vfcqd03F0l8diyecek bişi yok
06 Yorumla- +1 yıl
aynısını müslümanlara yap müslümanlar da kuranı inkar eder :D
- +1 yıl
islamiyeti bilmiyorsun dtünden huy çıkarıyorsun..
- +1 yıl
islamiyeti bilmediğimi nerden biliyorsun bilip bilmeden boş boş sallarsınız sizin işiniz bu cahil müslümanlar
- +1 yıl
yav he he senin agnostliğinin isim babası oxford senin kilon bilim olsa ne olur olmazsa ne olur..
- +1 yıl
kuranı al budizm kitabıymış gibi kapla sonra insanlığa aykırı olan yerleri işaretle insanlara göster budizm ne kadar saçma derler sonra aslında bu kurandı de allahın bir bildiği vardır derler :D
- +1 yıl
o zaman senle niye konuşuyorum ki ben ( bence yazma ) :)
+1 yılAgnostizme ilgi duyuyorum👍👍 şu son zamanlarda kendimi hicbir dine bagimli hisdedemiyorum islam dini sadece kimlikte yaziyor
21 Yorumla- +1 yıl
Aynen benim için de
Bunun müslümanla alakası yok bunun inancının bilincide olmakla alakadı var.
011 Yorumla- +1 yıl
inancın bilincinde olan insan nasıl bakar peki?
- +1 yıl
hem insan olarak değerlendirir diyorsun hyem de dost edinmez diyorsun sence de çelişkili değil mi? hem islam dininde müslüman olmayanlara hayvandan daha aşağı olarak bakıldığını biliyorum kurandan ayet de var araf 179
- +1 yıl
bu ayetin şartı şurtu yok müslüman olmayanlar hayvandan daha aşğıdır der açıkca sen işine gelmediği için ayeti eğip bükmeye çalışıyorsun sen kurana uyacağın yerde kuranı kendine uydurmaya çalışıyosun
- +1 yıl
Alakası yok. Sen jiç Rasulullah ın hırıstiyana pislik muamelesi yaptıpına dair bir duyum aldınmı. Ona kalsa müslüman olanlar için de gazap ayetleri var. İnkarcı veya öüşrikleri Allah azsp eder evet. Ama onu Allah bilir. Onu ilgilendirir. Ve o şekilde oraya gidenler için evet öyle de yapacak. Bu anlamda hukuku çok iyi ayırt etmek gerrk
- +1 yıl
tevbe suresi 29 der ki haraç verinceye ve müslüman olmayanlar küçülene kadar onlarla savaşın hıristiyanlar müslümanlara haracını ödediyse onlara karışmaz müslümanlar
- +1 yıl
tefsire bakınca da o tefsiri kim yazmış nasıl yazmış o tefsir yanlış diyorsunuz :D hep işinize geldiği gibi kıvırıyorsunuz sen baktın mı tefsire söyle bakalım ne diyor tefsirde? ayet gayet acık müslüman olmayanlarla haraç verinceye kadar savaşın işine gelmiyor tefsir diyorsun tefsirde de aynısı yazacak bu kez de işine gelen başka bir tefsir arayacaksın kıvırmak için
- +1 yıl
kuran ayetlerinde yazanı söylüyorum bunlar benim fikirlerim değil bizzat allahın fikirleri
+1 yılbir gün bir mucizeyle karşılaşırlarsa iman edebilir, onu Allah bilir, bizim işimiz değil yargılamak.
00 Yorumla
+1 yılBen Müslüman değilim ama saygı şart tabii
05 Yorumla- +1 yıl
islam sana göre saygıyı hak eden bir din yani öyle mi? hz. muhammedin 9 yaşında evlenmesi evlatlığının karısıyla evlenmesi dinden çıkanın cezasının ölüm olması bunlara da saygı duyuyor musun
- +1 yıl
Ya valla bak müslim falan değilim kimseyle de din kavgası yapamam
- +1 yıl
yine de saygı duyulmaması gerektiğini düşünüyorum islama
- +1 yıl
E napacağız bunlarlarla ve bu müslüman ülkesindeki geri kafalı insanlarla üfff neyse ya
- +1 yıl
Cümle bozukluğu yaptım farkındayım
Leküm diniküm ve liyedin!
00 Yorumla
+1 yılHicbisii düşünmüyorum
00 Yorumla
+1 yılSevmezler bizi
20 Yorumla
+1 yılSaygı duyarım kimsenin dini beni ilgilendirmez
11 Yorumla- +1 yıl
saygı duymak derken örneğin nasıl saygı duyarsın ne yaparak ya da yapmayarak?
+1 yılMallar bence
00 YorumlaSaygım sonsuz
020 Yorumla- +1 yıl
saygı duymaktan kasıt nedir örnek verebilir misin?
- +1 yıl
araf suresi 179da müslüman olmayanların hayvandan daha aşağı olduğu söyleniyor buna ne diyorsun
- +1 yıl
yani kuranı allahı takmam benim görüşlerim allahın düşüncesinden daha doğrudur diyorsun anladım
- +1 yıl
müslüman isen neden kurandaki görüşe katılmıyorsun çelişkili değil mi
- +1 yıl
peki sence müslüman olmayanların öldükten sonra cehenneme gitmesi adaletli mi ne kadar iyiliksever iyi kalpli yardımsever de olsa
- +1 yıl
kuranda müslüman olmayanların cehenneme gideceğine dair onlarca farklı yerlerde ayetler var ya kabul et ya da reddet böyle bir din olamaz islam yalan de
- +1 yıl
islamı uyduran araplardır allah peygamber falan göndermedi gönderseydi böyle olmazdı
- +1 yıl
islama inanmıyorum
- +1 yıl
agnostiğim yani tanrının varlığı veya yokluğu bilinemez diyorum bir yaratan varsa bile nasıl birşey olduğu bilinemez
- +1 yıl
benim dinim yok
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne