Ben zina yaptım. Çok kez ve çok pişmanım hayattayken de Allah cezamı verdi Diye düşünüyorum. Çünkü 28 yaşında hala üniv sınavına hazırlanmaya çalışıyorum. Çünkü 12 yıl önce trafik kazasi geçirdim. Elimde titreme kaldı ve eski güzelliğimden eser kalmadı. Yani bunu kazadan önce yaptım çok çok pişmanım. Bizim mahalleden birini çok sevdim. O yaşta ne sevgisi acaba ne kadar Sevgi. Daha onu severken 15 yaşındaydım liseye yeni geçmiştim. Kuznimle bile çıktı ama kuzenmle çıkarken beni bozdu. Sonra trafik kazasi geçirdim. Çok çok çok ağır bir kazaydı. O kadar ağır ki 12 senedir anca iyileştim. Bir doktorun sayesinde şimdi üniv sınavına hazırlanıyorum. Ama durun bu iyileşme sürecinde kendimi o kadar boşlukta hissettim ki. Tabi hiç Bir şekilde affı yok. Ama yalnızdım psikoljim baya bozuktu ve o yüzden insanları yalnızlıktan çok sıkıyordum. Misal mahalledeki arkadaşlarımı yanımda oldular Allah hepsinden razı olsun ama. Yani sürekli kızdıniz mi küstünüz mü bir yere gittiklerinde beni neden çağırmadiniz nasıl çağırsınlar hastayım ya. SONRA Çelik diye birisi ile tanıştım Kürttü yani tabiki de Kürtlerde bizim kardeşimiz yanlış anlaşılma lütfen olmasın. Onlarla hepimiz biriz. Ama bizimkiler Kürt olduğu için istemesi tamam arkadaş ol ama aile olmak başka Bir şey dedi. Bir de o zamanlar daha hastalığımın başında ev kuracak psikolji de değildm. Sonra kendimi yalnız boşlukta hissettim için onunla da birlikte oldum. Sonra Doğukan, Selçuk, Kaan ama isteyerek değil boşlukta olduğum için. Tamam suçsuzum demiyorm ama valla hastalıktan şimdi her sabah Allah'a dua ediyorum ve yalvarıyorum affet affet affet diye. Çok pişmanım arkadaşlar iyileştim pandemi başladı iş Yok güç Yok Ama ya bu yıl üniversite sınavına hazırlanıyorum e sanki üniv bittikten sonra 2 yıllık kazanırsam 31 4 yıllık kazanırsam 33 yaşında olacağım. Ne yapcam ben.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Arkadaşım..
Öncelikle okuduklarım cidden zor bir zamandan geçtiğini gösteriyor.
Çok geçmiş olsun.
Sorunun cevabına gelecek olursak ikisi de birbirine eş değer diyebilirim.
Fakat bu durum da dünyanın ( dolayısıyla hayatının) sonu değil.
Öncelikle bunun farkında olmak gerek!
Geçmiş yaşadıklarından başlayacak olursak sana yaptığın hatalar ve başına gelen kazayı birbirine bağlamayı unut ve tamamen aklından çıkar.
Nedenine gelecek olursak, her gün çevremizde her ikisini de yapıp,
bu duruma rağmen hayatlarına, insanlara basa basa devam eden bir çok kişinin olması diyebiliriz.
Çevremizde,
özellikle bu pandemi sürecinde " kul hakkı yemek " kavramı o kadar normal bir hal aldı ki, maalesef bunu her gün ve her alanda görmek artık bize önüne geçilemez, hatta hayatın gerçekleri olan normallerden bir durummuş gibi geliyor.
Şöyle oturup bir liste çıkarsak, yapılan zamlar işten çıkarmalar vs vs..
Şimdi dönelim seninle olan ilgisine,
Arkadaşım, burada ki ince çizgi şu ki..
Sen farkındasın, onlar değil.
Yani sen hayatını ( elinden geldiğince ) doğrular üzerine kurmak gayretindesin, onlar günü kurtarma derdinde.
Sana en büyük tavsiyem;
Geçmişini unutma, fakat asla onunla yaşama. Takılma yani..
Bugün yeniden doğmuşsun gibi varsay ve deneyimlerini katarak hayatına bir yön ver.
Bu yön için bir liste yap ve lütfen gerçekçi ol.
O listeye erişmek için de ne gerekirse yap.
Bu son cümlemi de yanlış anlamaya sebep olmasın diye açıklayayım.
Şöyle düşün,
Varsayalım ki önünde daha 60 yıl var ve sen 32 ye 34 e geldiğinde hayatının sadece 3/1 ini yaşamış olacaksın.
Biliyorum bunu bilemeyiz, ama gerçek şu ki
Hiç ölmeyecekmişsin gibi çalışıp kendine,
yarın ölecekmişsin gibi ahiretine yatırım yaptığın sürece sırtını bundan sonra kimse yere getiremez.
Ve son olarak pandemi maalesef senin benim gibi çoğumuzu vurdu, ama unutma ki nefes aldığımız sürece maç henüz bitmemiştir.
O şarkıda söylenen söz gibi..
Hayatı ucundan yakalarsan bırakma,
O seni nasıl olsa bırakır unutma!
Sevgiyle kal😊00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kebair (en büyük) günahlar arasında zina bulunmamaktadır. Kul hakkı ise daha geniş bir boyutta olduğu için kebair günahların ilki şirk koşmaktır, arkasından gelen 6 günahın hepsi kul hakkı ile ilintilidir.
Hayatınızı okudum ama siz yaşadığınız her kötü durumu bir şeye bağlanmışsınız. Bunun sizin hatalarınızdan dolayı olduğunu düşünmüşsünüz. Bu psikolojik bir rahatsızlıktır, kendini değersiz, önemsiz görme rahatsızlığı.
Zümer suresi 53'üncü ayeti okuyun.
Arkasından da Peygamber Efendimizin hadis-i şerifine kulak verin;
"Eğer siz günah işlemeyen bir topluluk olsaydınız, Yüce Allah sizi helak eder yerine günah işleyip af dileyen bir topluluğu getirirdi.'
Yani Allah'ın en sevdiği ibadet tevbedir.
Bunu farz-ı misal şöyle düşünün:
Bir çocuğunuz var, çok yaramaz. Bir gün evde oyun oynarken sizin tembihlediğiniz "salonda oyun oynama, orada kırılacak değerli eşyalar var" sözünü bilerek veya bilmeden unutup salonda oyun oynarken en pahalı vazoları kırdığını düşünün. Arkasından size gelip, mahsun, masum ve boynu bükük bir şekilde "anneciğim, çok özür dilerim, keşke benim elim kolum kırılsaydı da senin dediğini yapamasaydım, beni istersen cezalandır" dese hangi yürek ona ceza verir? Hepimiz affederdik. Eee Allah'ın merhameti insanla kıyaslanmayacak kadar büyük olduğuna göre, bunları bence siz kendinize ceza görmüşsünüz. Hâlbuki yaşadıklarınız hepsi birer imtihan, ceza değil.
Evhamlı olmayın, geniş bir boyutta düşünün.00 Yorumla
+1 yılBence zina yaptigin için değil başına gelen seyi buna baglama ve sen belki uzun ilişki insanı değilsin bundada sorun yok bazı insanlar tek eşliliğe inanır bazıları çok eşliliğe. Eğer günah isleyenlerin başına felaket gelseydi tecavculere cocuk ve kadın istismarcilarina olan olurdu yani eskiden yaptığın seyleri boşver bende benzer şekilde dibi gördüm 4 yilim boş geçti ama Şu an bende toparlamaya çalışıyorum yeniden universiteye gidicem bu süreçte yapmamız gereken en önemli şey geçmiş hatalarımızı unutmak ve sadece gelecegimiz için çalışmak
00 Yorumla
- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılGeçmiş olsun öncelikle. Bir daha işlememek üzere günahına tövbe eden hiç günah işlememiş gibidir. Allah sonsuz affedicidir. O nedenle tövbe etmeye ve bir daha günah işlememeye çalış. Üniversite konusuna gelince ise hiçbir şey için geç kalmış değilsin. Nereden nasıl bir kapı açılır onu ancak Allah bilir. O nedenle sen çabalamaya devam et. Elbet sonucunu alırsın.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
50Cevap
+1 yılZina günahı tövbeyle affedilebilir (Allah razı oldu kişiler)
ama kul hakkının tövbesı yoktur yanı ahırette kımın hakkı kımde varsa bızzat alıcaktır ondan şehitlerin bile kul hakkı dışındakı butun gunahları affedılır
burdanda anlaşıldı uzere kul hakkı cok tehlıkelıdır
bugun rahatca yoldan gecen sevmedım ınsanlar ıcın salak mal gıbı terımler kullanıyoruz
ya da sırada beklerken cakallık yapıp kaynak yapıp öne gecıyoruz
ya da bı program ındırıyoruz ınternetten korsanını yukluyoruz para verıp almıyoruz
bunlaırn hepsı bırer kul hakkıdır bu konuda bılınclı ınsanda cok az ne yazıkkı00 YorumlaZina yaptım günah vs bunları geçelim. sen hayatı rastgele yaşamışsın canının istediği gibi pek sonuç düşünmeden olsun geçti gitti. kul hakkı daha beter zina ne bir abdest iki töbe geçti gitti o kadar büyük bir sıkıntı değil bakma abartıyorlar korkutuyorlarda zinadanda geri kalmıyor bazı cübbeliler :D mevzu şu kalbine göre amel defterini açarsın yaptıklarınla o defteri yazarsın. cinsellik dünyanın en doğal şeyi zina mina diye kendini üzme. ayrıca bir insani ihtiyaç neden günah olsun zorla yapmadıktan sonra ^^
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayatin yanlışlarla dolu. Bir defa kuzeninle çıkan cocukla birlikte olman karaktersizliğin nirvanasi. Digerlerini saymıyorum onlar oldugunda kaybedecek bir şeyin kalmamış. Senin için kurt bir umutmus onuda kaybetmişsin. 33 den sonra ne yapacaksın. Genclik kalmıyor iyi is için 5 yil deneyim lazim. Hayatın hic olmus.
Ayrica sen iflah olmaz bir seks tutkusunusun. Su saatten sonra tövbe etsen tutamazsın çalışsan bir yere varamazsın senin için en iyisi vur patlasın çal oynasın yaşayıp pompaya devam etmek.08 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYaa hastalığın seksomanyaklik. Sen yar**ak hastasının. Neden birbiriyle cikan iki insan arasina girip onları ayırıp kendini becertiyorsun. Ustelik bu insan kuzenin utan la utan.
Cevap sahibi+1 yılGecirdigin trafik kazasına üzüldüm. Ama gerçekten karakter yoksunusun. Yinede saglik zor is. Sifa diliyorum
Cevap sahibi+1 yılSeni anlıyorum yapılan bir hata. Ama o gunahin o kazayla alakası yok. O kadar uzme kendini. Sana kotu davrandım diye pişman oldum. Ozur diliyorum
Cevap sahibi+1 yılHayata sıfırdan baslayabilirsin. Firsatlar sonsuza kadar vardır. Geçmişteki hataları dusunme. Okuluna odaklan. Ani yasa aska da veda etme eğlenceye de etme. Küsme okulunu oku sosyalles
Cevap sahibi+1 yılMaddi durumunuz sıkıntılı mi is bulmadan olmuyor mu
Cevap sahibi+1 yılIs hususunda yardimci olabilirim. Inceden is adami sayılabilirim
Geçmişteki hiç birşeyi değiştiremezsin. Değiştiremeyeceğin şeyleri kafaya takmak yerine.. bütün enerjini şuana ver. Herkes hata yapıyor. ki yaşadığımız sürece hatalar yapmaya devam edeceğiz.. çok kötü hatalar yaptım geçmişimde ölene kadar benimle kalacak hatalar. Ama iyiki yapmışım diyorum.. çünkü başıma gelmeseydi. Hala aynı hataları yapmaya devam edecektim. Belki hiç birşey eskisi gibi olmayacak ama. Yarınlarımda geçmişim gibi olmayacak. 70 yıllık bir hayatımız var güzellik yakışıklılık mutlaka herşey birgün bitecek. Öldükten sonra insanlar en fazla bir hafta adını anacaklar.. hayatının merkezinde kendin ol hayat pişman olmak için kısa. Bütün güzellikler seninle olsun.. güzellik önemli değil. Önemli olan içindeki güzel enerji.. mutlu ol herşey yolunda gittiği için değil herşeyi yoluna sokabilecek güce sahip olduğun için.
10 YorumlaDiğer konusunda 476 cevap paylaştı. Cook gec kalmis, hayati iskalamissin, ama yine de yaptiklarindan seni yargilamiyorum. Soruna gelince, belki de nemfomani vardi, ya da ilgi ve sevgi eksikligi, yardim aldin mi? Onu da bilmiyorum? Bence kul hakki daha buyuk gunah, umarim duzelmeye baslamissindir ve de gun gectikce daha da ii olursun, unutma her sey Allahtan. Hayat secimlerden, tercihlerden ibarettir. Ve bu hayatta herkes kendinden sorumludur. Kendine bundan sonra dikkat et, bolca tovbene, okumana devam et..!
00 YorumlaFarklı kavram
Kul hakkı kişinin kendisiyle görülecek hesap
Zinayı Allah affedebilir fakat yasak bir ilişkide hem zina hem kul hakkı olabiliyor
Hepsi bir birinden beter🤯30 Yorumla
+1 yılIkiside gunah ama af dile rabbim guzel kapilar acacaktir. Erkegin a si b si olmaz kurdu turku olmaz erkke erkektir seninle ciddi oladigi surece yaklasma. Sen kendine zarar vermissin. Topla kendini
20 Yorumla
+1 yılÖncelikle çok ama çok geçmiş olsun umarım zamanla git Gide çok daha sağlıklı olursun @masall09 bu kadar her boşlukta olduğunda niye hep birileriyle birlikte olma isteği uyandı içinde yani bir değil iki değil
Ayrıca bana göre kul hakkı en büyük günahtan zina bende de çok var02 Yorumla- +1 yıl
+1 yılCenabı mevla her şeyle karşıma gel ama kul hakkıyla gelme diyor
10 Yorumla- Diğer konusunda 879 cevap paylaştı.
+1 yılTövbe et allah her zaman tövbe edenlerin yanındadır af dile yaşını kafana takma okuluna devam et benim arkadaşımın teyzesi 38 yaşında avukat oldu insan istedikten sonra hiçbirşey imkansız değildir
00 Yorumla - Diğer konusunda 496 cevap paylaştı.
+1 yılSen zina olayından çok sebepsizce sığındığın limanlarda yağma ve talan edilmiş olmana kızgınsın gibi bu gibi
kul hakkına girersek vicdanımın kalbim buna izin vermez00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHastalıktan başını kaldıramıyor ama Doğukan selçuk kaan ohoo ilk 11 i kurmuş takıma kaptanı arıyor ya bırak yaa düzüldüğünle kal bide gelmiş duygu sömürüsü yapıyor acımıyorum size keşke ölseydiniz.
20 Yorumla
+1 yılzina diyebir şey yok varsa da günah değil küçük böcekler
02 Yorumla- +1 yıl
elbette, korunduğu sürece ne sorun olacak ama kürtaj günah ilk birkaç haftadan sonra maks 5 haftada yapılabilir
+1 yılevet zina büyük günahtır ama allahın affı daha büyüktür tövbe et. bence hala okuyabilirsin önemli olan iş bulmak
00 Yorumla
+1 yılNe anlatıyon abla sen ya? Çalış dersine kafa basıyosa yaparsın basmıyorsa yapamazsın hrp hepsi bu nerden geldin bozulma hikayene falan
00 Yorumla
+1 yılYasadigin herseye bir sebep ararsan sana nefes almak bile gunah..
10 YorumlaKul hakki Allah u teala bile karismaz kul hakkina adi ustunde KUL
00 Yorumla
+1 yılKul hakki daha buyuk gunah fakat zina da kul hakkina giriyor diyorlardi hocalar
00 YorumlaDiğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Hayatını yaşa tövbe etmekle sadece vicdanını rahatlatırsın azimle ulaşmak istediğin hedefe yürü.
00 Yorumla
+1 yılGünahın a sı b si c si yok emir olunmuş yasaklar vardır.
00 Yorumla
+1 yılZinanin affı olur belki ama Kul hakkı hakkını yediğin kişiyle helallesmedikce çok daha sıkıntılı
00 YorumlaValla yalnizliktan baya bi günaha girmişsin sende be😅
00 Yorumlaisteyerek yaptığın şeye hata diyemezsin. hep suçu hataya bağlamayın. zina yapmışsın. anlık zevk sonrası pişmansın. inceldiği yerden kopsun hesabı:d sen evliliği unut zaten böyle bi amacın varsa kocana çok sorun çıkarırsın yuva yıkarsın bb
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah herşeyi bir gün olur cezasını verir ama burda ama öbür dünyada sen bu dünya çekiyorsun ama müslümanım diye geziyorsun...
00 YorumlaSen zina yapmışsın yaşamayan da vardır yaşayanda herkesin ki kendine. Allah affeder kulunu sever. Sen vazgeçme insanlar 60 yasında üni okuyorlar sarıl hayata kendini sev gülmekten vazgeçme yeter ki. Senden bi tane daha yok unutma ☺️
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılZina 7 büyük günahın içinde.. Kul hakkını bilmiyorum
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAllah seni günahtan döndürmek için musibet vermiş olabilir. Hem de bu konuda bilinçli olduğun için günahlarına kefaret olarak vermiş olabilir bu dertleri.. Sende Allah'a yönel tövbe et.. Zina hem de dünyada hem ahirette felaket getirir başa
Kul hakkı evlenince olur kocanı aldatırsan ama bekarsan zina olur bence üni snavını bırak seni daha çok yıpratır 33 yaşından sora bilmiyorum ama baya geç olur senin için yuva kurmaya bak...
00 Yorumla- Diğer konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılValla bu yaşantıya göre değişir herkese aynı olmaz bence
00 Yorumla - Diğer konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılSen periyodik olarak zina yapıp pişman oluyorsun bunu hepimiz anladik
00 Yorumla Başına gelenlere gerçekten üzüldüm. Ama hayat devam ediyor. Bu şeyleri düşünmek yerine kendine bir yol çiz. Benim naçizane görüşüm.
00 Yorumla
+1 yılkaderinde varmıs kaza zinayı herkez yapıo hata olarak
00 YorumlaÜzüldüm ama umudunu kaybetme her şey için geç değil
01 Yorumla
+1 yılALLAHın tek affetmediği günah kul hakkı
017 Yorumla- +1 yıl
zina sıradan oldu
- +1 yıl
@barmen_1507 hayır beyefendi zina sıradan değil ama ALLAH bunu bile affediyor. bir tek kul hakkını affetmiyor dedim. zina asla sıradan değil. ben öyle bir şey söylemedim. lütfen dikkatli okuyunuz.
- +1 yıl
zina yapmayan kalmadı demek istedım bende
- +1 yıl
@barmen_1507 şahsen haklısınız. artık herkes yapıyor. şeytana uyuyorlar. ben bunu kınıyorum. ama pişman olup tevbe edenler affedilir. onlar başka. çünkü onlar yaptıkları hatanın farkına varmışlardır. hiç tevbe edenle etmeyen bir olur mu.
- +1 yıl
zina büyük günahtır. ve bunu yapanlar bedelini ödemeden ölmezler. doğru yazmış bunun bedelini ödedi.
- +1 yıl
şeytan ve sevgılı baskısı ıle yapılıo herkez psman ztn
- +1 yıl
@barmen_1507 herkes pişman olmaz. bunu şöyle ayırt edebilirsiniz. bir daha yapmaz ve utanırsa pişmandır. ama yapmaya devam ederse önceki duyduğu pişmanlık yalandır.
- +1 yıl
dogru ama yaptıktan sonra duranı gormedım ben
- +1 yıl
@barmen_1507 o zaman pişman değillerdir. hepsi yalan bu kadar basit. ben gördüm ama az gerçekten dediğin gibi
- +1 yıl
ewt az
- +1 yıl
@barmen_1507 şahsen bu kardeşimiz bence boşluktayken ne yapacağını bilememiş ve yine aynı yerden vurulup şeytana uymuş. tevbe edip yapmamalı asla ama asla
- +1 yıl
serserı ıle takılmıs kuzenı ıle bıle yatmıs cocuk baksana
- +1 yıl
@barmen_1507 bir daha asla yapmamalı inan ALLAH bunu da affediyor. bir tek kul hakkını affetmiyor
- +1 yıl
o kulun hakkını helal etmesi gerekiyor
- +1 yıl
ewet
- +1 yıl
zina içinde tövbe et ama bak bir daha asla ama asla yapma
Allahu Teala affedicidir tövbe et
00 YorumlaHer ikiside büyük günah
00 Yorumla
+1 yılkul hakkı daha büyük günah
00 Yorumla
+1 yılAllah demişki, karşıma kul halkı ile gelmeyin.
00 YorumlaDiğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Tabii ki günah diye bir şey yok
00 YorumlaKul hakki daha buyuk gunah
00 Yorumla
+1 yılZinayla kazanın ne alakası var.
00 Yorumla
+1 yılFarlı kulvarlarda ikisi de büyük
00 Yorumla
+1 yılBunu boyle düşünmemen lazım
00 Yorumla
+1 yılBence kul hakkı
32 Yorumla- +1 yıl
Üniversitenin yaşı yoktur ablacım sen pişman olduysan tövbe ettiysen gerisi önemli değil
+1 yılzina diğerinin yanında iyilik gibi kalır
03 Yorumla- +1 yıl
kul hakkı o kadar kötü yani
- +1 yıl
@oyku-dance sen nerden biliyon kız :D
Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. kul hakkı
10 Yorumla
+1 yılGünahları farklı ööö
10 Yorumla
+1 yılzina > kul hakkı
00 Yorumlaİkiside
00 YorumlaKul hakki