1 tek Kuran var neden 4-5 tane mezhep var kimi namazı ayrı kılıyor kimi farklı kılıyor kimi başka oruç tutuyor kimi başka oruç tutuyor böyle bir saçmalık olurmu?
Cevabın nedir?
- Saç Bakım konusunda 822 cevap paylaştı.
+1 yılöncelikle şunu söyleyeyim saçma demen saçma
sana izah edeyim neden var. şimdi hadisi şerifte Peygamberimizin (sav) hz. Aişe'ye dokunduğunda aynı zamanda elinin de kanadığını ve gidip abdest aldığını görüyoruz. Buradan hangisini anlayacağız eli kanadığı için mi abdest aldı yoksa kadına dokunduğu için mi işte mezhepler bu tip konulardan dolayı oluştu. müçtehit derecesine gelmiş alimlerde İmam-ı Azam hazretleri eli kanadığından dolayı abdest almıştır yönünde içtihat etmiş ve yine müçtehit alim İmam Şafii hazretleri ise kadına dokunduğu için abdest almıştır yönünde içtihat etmiştir. fark bundan kaynaklanır. şimdi müçtehitler yaptıkları hatalardan günah kazanmazlar. bizde bu sebepten birini tercih eder onun yolundan gideriz.
yalnız önemli nokta mezhepler sadece yoruma açık konularda farklılaşır.
ve ayrıca saçma olsaydı senden önce büyük alimler itiraz ederdi.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBak bir kere saçmalık dersen insanların inanslarina hakaret etmis olursun önce bir arastir sonra soru sor buraya. Mehzepler coğrafi bölgelere ve yasam tarzlarına göre degisir. Bu dinin guzelligidir. Mesela suyu bol olan yerlerde abdest almak kolaydr az olan yerlerde zor burada mezhep devreye girer her iksinde de abdest almak var ama suyun az oldugu yerde abdestin bozulma durumları daha az. Simdi bu sacmalik mi oluyor. Hepsinde namaz var ama kılınısı yine dinin esaslarına göre bunun neresi sacmalık ki
010 Yorumla
Soran+1 yılİncilden ne farkı kaldı birinde farklı birinde farklıd iyor incilde böyle degiştirildi farkındaysan
Cevap sahibi+1 yılKendinle celisiyon farkinda degilsin her mezhebin ayrı kuranı mı var hepsi ayni kuranı okuyor. Anlattıgim gibi bu dinin bir güzelliği insanlara kolaylık sağlamıs her mezhep bes vakit namaz kilar imann sartlari islamn sartlari farzları aynıdr sadece bulundukları bölgeye göre sekilde kolaylik saglar yoksa hersey aynı
Soran+1 yılAynımı alevilik mezhepinde oruç farklı namaz fakrlı ibadet farklı nasıl bir din bu?
Cevap sahibi+1 yıl4 mezhep var ve ben aleviliği onların icinde hic okumadm sen bilmedigin seyler hakknda hep böyle kafadam mı yorum yapıyorsun önce bir araştir bemce
Soran+1 yılAraştırıyorum Kuran 1 tane var alevi saz çalarak ibadet ediyo hanifi namz kılarak alevide özel günler farklı hanifide farklı biri başörtü farzdır diyo digeri degildir diyo bune saçmalık
Cevap sahibi+1 yılBak alevilik mezhep değil önce onu bir kavra ve saçmalık demekten vazgeç saygılı olmak önemli bir erdemdir.
Soran+1 yılSaygılıyım ben ama 1 Kuran var ve 3-5 farrklı yorum olmaz olamaz
Cevap sahibi+1 yılBak istersen su noktada anlasalm kuranla ilgili farkli yorumlar yok bir kere onu bil sadece uygulanıs biciminden ikisi de namaz kiliyor ama sekil itibari ile farkli nsmazda okunan dualar aynı simdi degisen ne oldu neden olsmaz ki bu mantıklı bir acıklama getir olamaz deyip durma her mezhep aynı nsmazı kılıyor bes vakit.
Soran+1 yılKardeş bugün gözümle gördüm namaz kılarken şafi mezhepli adam 2 rekat kıldı hanifi 4 rekat sordugumda ise kaza namazı vs olması gerkemi öyl birşeyler saçmaladı saçmalık degilde ne?
Cevap sahibi+1 yılTamam adam sana dogrusunu söylemis kaza namazı kılınmayan namazlarn telefisi icin kilinir hangi kazasini kiliyorsa ona göre rekatı degisir. Vakit namazı o an hamgi vakitse ona göre kılınır.
+1 yılBu uzun bir konu ama özet geçeyim, mezhep farklılıkları, hadislerin veya sünnetlerin farklı yorumlanmasından çıkmış, mesela atıyorum; peygamber efendimiz sav. bir gün giderken eli veya vücudundan herhangi bir yer kanıyor, daha sonra benzer zaman dilimi içinde eşinin elini tutuyor ve eve vardığında abdest alıyor. Hanefi mezhebi alimleri kandan dolayı abdest aldığını ve kan akmasının abdesti bozduğu hükmüne varırken, şafii mezhebi eşinin elini tuttuğu için bozulduğunu düşünüp uyguluyor. Yani yanlış birşey yok, görüş farklılıkları her dönemde olmuş, fıkhi zenginliğin bir parçası sayılmış hatta zaman zaman desteklenmiştir.
02 Yorumla- +1 yıl
Temel prensiplerde akaid ilkelerinin ortak olması gerekir
+1 yılYa haklısın, kitabımız bir. Ama mezhepler de gerekli bence. Hatta bir örnek vereyim, hanifilik mezhebine göre kan abdesti bozuyor. Şafiilige göre karşı cinsin sana dokunması. Bunların sebebi bir olayın farklı yorumlanması. İnsanlar, kendilerine hangi açıklama daha mantıklı geliyorsa o mezhebi tercih ediyor. Ama din aynı din. Herhangi bir fazla sevabi yok. Bence mezhep çokluğu iyi bir şey.
015 Yorumla
Soran+1 yılTamamda kardeşim biri namazı öyle kılıyor biri böyle kılıyor böyle saçmalık olurmu hiç Kuran 1 tane var farklı şeyler söylüyorlar?
- +1 yıl
Namaz konusinda bir şey diyemem. Namaz sadece Peygamberimizin tasvirledigi gibi kilinmali. Mezheplerin ilk oluştuğu zamanlarda namaz falan farklı değilmiş ki zaten. Bu tamamen son zamanlardaki insanların uydurması.
Soran+1 yılİşte incilden ne farkı var bu Kuranın şimdi o farklı bu farklı diyor?
- +1 yıl
Dogrubolani yapmak için açıp Kuran okumalisin. Çünkü o değiştirilmedi! Ama Incil be Tevrat birçok kez değiştirildi. Eğer gidip mezhep kitaplarını okurdan yanilman çok doğal. En doğrusu için aç meali oku.
Soran+1 yılBana şunu dermisin aleviler ibadeti farklı namazı farklı hanifinin farklı ne farkı kaldı incilden temelleri degişmiş
- +1 yıl
Milleti boşver sen. İlla mezhep seçmek zorunda değilsin ki, böyle bir mecburiyetin yok. Sen kendi kitabına ve peygamberine uygun yaşa. Çoğu insan kör cahillik yapıp yalan yanlış mezhep sacmaligina inanıyor. Önemli olan bir değil. Allah o kitabı sana niye indirmiş? Aç oku öğren diye. Dediğim gibi, sen milleti bırak. Aç mealini, aç hadisleri doğrusunu yap.
Soran+1 yılTamam ögrenelim alevilikte başörtü farz degil hanifide farz biri farklı biri farklı napacaz biz *
- +1 yıl
Ya ben sana mezhepleri bırak diyorum. Kuran'da bir bayanın nasıl giyinmesi gerektiği yazıyor. Bana ne alevi abimiz kapanmak farz değil demişse? Evet, fikir çeşitliliği açısından iyi bir şey, ama kitaba ve peygamberin sözlerinden farklı bir yere çıktığında olay biter. Ve namazin Kuran'da anlatilmadigini bende biliyorum.
Soran+1 yılTamam şunu de bana Kuran 1 tane var ve biri diyorki kan akarsa abdest bozulur biri diyorki kan bir bardak kadar akarsa abdest bozulur şimdi ben ona inansam o suclu görüyor ona inansam o suclu görüyor
- +1 yıl
En iyisi işi sağlama almak. Kan mi aktı? Got abdest al abi. 5 dakikalık şey. Bak, ben din konusunda çok bilgili biri değilim. Ama konu böyle şeyler olunca mantıklı düşünüyorum. Peygamber efendimiz ne yapmış? Abdestini tazelemis. Sen de aynısını yap. Çok mu zor?
Soran+1 yılAynen öyle ama anlamıyor adam diyorki şöyle oldu abdest bozulur biride diyorki öyle olursa abdest bozulmaz hangisine inanacaz
- +1 yıl
Herkes inanç konusunda özgür. Kime inanmak istiyorsan ınan. Ama benim tercihim, bir mezhepe koru körüne bağlanmak yerine, Kuran ve hadislerden yola çıkmak. Bazı çelişkili durumlar ve tam anlanamayan yerler var. Oralarda da iki mezhepin dediğini de yap. Yani biri abdest bozuldu diğeri bozulmadı mi diyor? Sen işini garantiye al. Yani tabii, bunlar benim düşüncem. Seni bilemem.
Soran+1 yılBende öyle düşünüyorum ama sorun şurada 1 Kuran varken herkez farklı birşey diyor
- +1 yıl
Bunu daha ilk yanitimda söylemiştim? İlk yıllarda olayların farklı yorumlanmasiyla olmuş ve bir sorun oluşturmamis. Aynı eve giden farklı yollar misali. Ama insanlar son zamanlarda ne uyduracaklarini sasirdigindan bunları değiştiriyor. Çünkü Kuran değiştirilemez ve oynayabilecekleri tek şey mezhepler. Tesettür yok da ne demek? O yüzden sen milleti boşver. Her koyun kendi bacağından asılır.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
11Cevap
+1 yılmezhepler insanların bulunduğu duruma göre çıkmışlardır meshepler islami kolaylaştırmak ve daha iyi öğretm içinidir sunni meshabenin şartları şehir yaşasına uygun ken şafi meshebenin şartları köy ve zor şartlardaki insanlara daha uygundur mezheblerin amacı kısaca islamı daha iyi öğretmek ve insanların bulundukları coğrafayada dini daha iyi yapmalarını sağlamaktır.
019 Yorumla
Soran+1 yılİncilden ne farkı kaldı bunun tek bir kitapda yazamıyormu şartlarınız suysa söyle yapın şuysa söyle yapın diye?
- +1 yıl
kuranda islamın yaşayış biçimi yazmaz kuranda islam tanıtılır Allah peygamber cennet cehennem anltılır islamı nasıl yaşıyacağımızı ise peygambeler anlatır
Soran+1 yılTamam herşeyi bir kenera bırak Kuran 1 tane fakat biri namazı farklı kılıyor biri farklı kılıyor alevilik mezhepinde oruçlar farklı gün böyle saçma şey olurmu incilden ne farkı kalıyor bu dinin o farklı yaşıyor bu farklı yaşıyorsa
- +1 yıl
kimse farklı yaşamıyor amaç aynı ama uygulama farklı bak kardeş namazda mezhbeler arası farklı namaz yok sadece 1-2 tane ilave hareket vardır bunlar da namazın bütünlüğünü bozma ve bu hareketleri yapmak o mezhbep imamların imamlarının böyle yapsaanız iyi olur demesidir yaani mezhbepler dinden farklı değiller incil 4 tane mi tam sayısnın blimiyorum kitaptan oluşur ve onların mesheplerinde bazıların ana temel inançta bile farklılıklar vardır
Soran+1 yılKardeş alevilik mezhepinde oruç farklı namaz farklı hanifide namaz oruç farklı hepsi Kuranı örnek alıyorsa bu farklılık nedir *
- +1 yıl
kardeş bak anlamadığın şu kimsede oruç farklı namaz farklı değil oruç farz ve namazz farzdır tüm mezhbelerde ama namaz ve orucun kılınış biçimlerinde insanların yaşadıkları yere göre özü değiştirmicek şekilde çok hareketlerde farklılıklar vardır :)
Soran+1 yılçok farklı kardeş :D hanifide alevide İstanbul'da oturuyo biri saz çalıyo digeri namaz kılıyo :D
- +1 yıl
bak kardeş iyi bilmiyosun araştır saz alevilerde ibadet değil sadece anma gibi düşün o biraz kültür yoksa alevilerde namaz kılıyor saz dedğin oalyı onlar din adında yapmıyor anmak için yapıyolar kerbala olayı için
Soran+1 yılTamma bana şunu de alevi başörtü farz degil diyo hanifi farzdır diyo hangisine inanalım
- +1 yıl
başörtü farz değil kapanmak farz alevilik kapanmak farz değil demez ayrıca o saçmalıkları diyenler kendini alevi saanan uç kişilerin dediği laflar
Soran+1 yılartık bilmem kardeş 1 Kuran var ve 3-5 farklı yorum olamaz
- +1 yıl
yorum değil kolaylık
Soran+1 yılKolaylıkmı bugün şafi meshepli adam 2 rekat kıldı sonra kılmadı hanifi olan 4 rekat kıldı sordugumda bilmem ne namazı olursa kılacakmış bişeyler saçmaladı
- +1 yıl
kardeş bak farzz namazları tüm mezhep ws inasn için zorunlurdur şafi sünni hanefi ws farketmez ama diğer namazlar sünnet namazlar bunlar zorunlu değildir ama peygamber efendimiz (a. s) kıldığı için bunların kılınması sünettir yani fazla sevaptır
Soran+1 yılAdamın söyledigi şu bunu biz kılmıyoruz kaza namazı olursamı öyle birşey dedi üstelik kılmadgı namazda farzdı akşam namazı
- +1 yıl
eğer namaz kılmıyorsa kendi günahı yani mezhep kolaylık gösteriyor diye namaz kılmamazlık herkes için her koşulda her durumda gühantır yani sen bir kişi yüzünden mezhbelere saçmalık diyemezsin
Soran+1 yılderim mezhebim geregi kılmıyorum derse derim Kuran 1 tanedir farklı yorumlanamaz incilden ne farklı kalıyor dgiştirilmekten
- +1 yıl
kardeş sen git en iyisi bir hocaya sor çok iyi anlatır o sana biz ne desekde anlamican olmadı internetten bak
Soran+1 yılBen bakıyorum sen anlamıyosun ya 1 Kuran var birinde adam diyorki kadına elin degerse abdest bozulur digerinde bozulmaz diyor saçmalık degilmi sence bu Kuranı degiştirmeye çalışıyorlar işte incilden ne farkı kalıyor bunun
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayır, saçmalık değil.
https://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=742
https://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=74403 Yorumla
Soran+1 yılbir mezhep 2 rekat kılıo biri 4 rekat kılıyor nesi saçma degil
Cevap sahibi+1 yılVerdiğim linkleri okursan saçma olmadığını bilakis gerekli olduğunu anlarsın.
- +1 yıl
sallama öyle mezhep herkes eşit kılar ha sen şiileri mezhepten sayıyorsan başka biz ehli sünnet mezhepleri olan hanefi şafii maliki ve hambeli mezheplerinden bahsediyoruz. hep eşit kılar bilmediğin belli.
KURANDA NAMAZIN KAÇ REKAT OLDUĞU ABDESTİN NASIL ALINACAĞI VB. YOKTUR. HADİSLERDEN ÖĞRENİLİR. HADİSLERİ KURAN LA BİRLİKTE UYGULANMASINI BİZE AKTARAN MEZHEP İMAMLARIDIR. HEPSİ PEYGAMBERİMİZİN UYGULAMASIDIR. 4 MEZHEPTE DOĞRU VE ASIRLARDIR MÜSLÜMANLARCA KABUL EDİLMİŞ BİLGİLERİ İÇERİR.
19 Yorumla
Soran+1 yıl4 mezhep dogruysa bana şunu de bir mezhep diyorki kan akarsa abdestin bozulur digeri diyorki kan bir bardak kadar akarsa abdest bozulur hangisine inanalım
Soran+1 yılTamam şunu de bugün namaz kılarken bir adam 2 rekat digeri 4 rekat kıldı biri şafi digeri hanifi idi
Soran+1 yılPeygamberimiz farklı uygulamalarm ıyaptı yani birinde kadın degerse abdest bozuluyo digerinde bozulmuyor
Soran+1 yılKardeş bir mezhepde kadına el degince bozuluyo digerinde bozulmuyo sen Peygamberimizin yptıgından eminmisin bir kere dokundum bozuldu diyip digerinde dokununca bozulmadımı demiş
- +1 yıl
Tabiki. Dünya müslümanlarınca kabul edilmiş asırlardır bilinen hadislerde bu vardır. Peygamberimiz eşinin kendisine eli değdiğinde bir keresinde namaz abdesti almıştır. Başka bir zama eşinin kendisine eli değdiğinde namaz abdesti almada n önceki abdestiyle namazı kıldırmıştır. Not: Peygamberimiz in eli kendisine haram olan hiçbir kadına değmemiştir
- Saç Bakım konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılhay ağzın bal yesin
bir de buna yorum farkı diyorlar
hepsi ancak Allah birdir diye bir araya gelir başka beraber oldukları nokta yok
ayrıca kuranda mezhepleşmeyle ilgili tek satır yok
neyin kafası bilmiyorum ama garip25 Yorumla
Soran+1 yılaynen anlamıyorlar birde ya bir Kuran var biri ibadeti farklı digeri farklı böyle saçmalkmı olur mezhepler uydurulmuş bişeydir
- +1 yıl
uydurma olsan baştacı bildiğin g. tlerinden element uydurmuşlar
Soran+1 yılAynen ya birinde namaz farklı digeride namaz farklı öyle şeymi olur kardeş. d
- +1 yıl
bonzai kafası başka bişey değil
ama hepsi müslüman
Allah deyip namaz kılanda Allah deyip kafakesende
kuranı nasıl ve ne yöntemle okumuşlar merak ediyorum
Soran+1 yılAynen ya anlamıyorum 1 Kuran varken nasıl oluyorda 3-5 yorum cıkabiliyor
Gizli Üye(30-35)+1 yıl4 temel mezhep var. Temelde hiç birinde farklılık yok. Usül olarak farklıliklar var. Yorumdan kaynaklanan birşey. Örneğin Peygamberimizin bir gün bir yeri kanıyor ona eşi yardım ediyor. Peygamberimiz abdest alıyor. İmam hanifi diyorki kan abdesti bozdu imam Şafi diyor ki eşi değdiği için abdesti bozuldu. Yoksa namaz aynı namaz oruç aynı oruç
015 Yorumla
Soran+1 yılAma incilden farkı kalmıyor o zaman degiştirlmiş oluyor
Cevap sahibi+1 yılNe degişmiş oluyor bir örnek verir misin? Mezhepler Kur'an'dan farklı birşey demiyorlar ki. Farzlar, kesin sınırlarla çizilmiş emirler hepsinde aynı. Sadece bazı olayların yorumlanışları farklı bunlarda Kur'an'a aykırı değil abdest örneğinde olduğu gibi.
Soran+1 yılAlevilige bide hanifilige bak oruç farklı namaz farklı ibadet farklı biri saz çalarak ibadet ediyo digeri namaz kılarak
Cevap sahibi+1 yılAyrıca İncil örneği doğru değil. Şu an birbirinden farklı onlarca incil varken 1400 yıldır tek bir farklı Kur'an yok.
Cevap sahibi+1 yılAlevilik sünniliği kabul etmez bu yüzden hak mezhep değildir. İslam aleviliği kabul etmiyor. İslamda, bizler sünniyiz, 4 mezhep var: Hanifilik, Şafiilik, Maliki, Hanbeli mezhepleri. Diğerleri ehli sünnet değildir. Ehli sünnet olmayan müslüman olamaz.
Soran+1 yılHangi mezhepse toprak olan yerde namaz kılmıyor biri digeri kılıyor hepsi saçma işler yapıyor
Cevap sahibi+1 yılKim uyduruyor bunu. Kulaktan duyma bilgilerle araştırmadan yargiya varıyorsun. Temiz olan herşeyin üzerinde 4 mezhebe göre de namaz kılınır. Toprakta necislik varsa 4 mezhebe göre de kılınmaz. Su olmadığı zaman toprakla abdest alınır diyen Mezhebin toprakta namaz kılinmaz demesi mümkün mü?
Soran+1 yılVallahi mümkün bugün bir adma şafi mezhebi toprakda namaz kılamam ben dedi hanifi ise kılınr toprak pisligi emer dedi şafi kılmadı şafi mezhepli adam 2 rekat namaz kıldı sonra bıraktı hanifi ise 4 rekat kıldı saçmalık
Cevap sahibi+1 yılYok öyle birşey şimdi ben Şafiyim. Desem ki zina haram değil zina Safilikte haram olmaktan çıkacak mı. Şafiliğin sınırlarını Imam Şafi çizmiş bize gore değişmez. Birinin yanlışı o şeyi değiştirmez. Ben müslümanım içki icersem müslümana içki helal mi olacak. Namaz konusuna gelirsek. Örneğin ikindi namazı 4 sünnet 4 farzdır. Sünnet namazlar iki rekatta bir selam verilerek kılınır. Biri sünneti kılmıştır diğeri farzı. Veya biri kaza nafile vs kılıyordur. Aynı namazı kıldıklarını ne biliyorsun?
Cevap sahibi+1 yılO adamın dediği kendi düşüncesidir Şafilik mezhebinin değil.
Soran+1 yılAynı anda kıldık çünkü 5-10 kişi 8 kişi namazına devam ederken şafi olan 2 kişi namazı kılmadı digerini
Cevap sahibi+1 yılAynı anda ben sunnet kılarken sen farzı kılamazsın diye bir kural mı var İslamda?
Soran+1 yılBen bilmem artık kardeş yatsı namazını kılıyoruz biri 2 rekat kılıp digeri 4 rekat kılamaz üstelik yaptıgı şey sünnetde degildi farzdı
Cevap sahibi+1 yılBelki seferidir. Bilemezsin. Yanlıs kiliyorsada bu mezhebi bağlamaz. Mezhebin dediği bellidir. Neyse vakit geç oldu sabah namazını kilip uyumam gerek. Amacın gerçekten cevap aramaksa cevaplarımın yeterli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca dedigim gibi 4 mezhepte esasta aynı şeyi der. Eğer Kur'an ve sunnetin dediğini kabul ediyorsan bizim diyecek lafımız yoktur ancak mezhep konusunda da sizin dediklerinizi koyacak yerimiz yoktur. Hayırli sabahlar. Selametle.
Sana katılıyorum mezhepçi değilim ve çok saçma din tektir oda ıslam dini mezhep dini değil şimdi herkes bizi cahil zannederler ama asıl cahiller onlar allah size anlatıyor neden dini 4 e buluyorsunuz
10 Yorumlasenin fikrin sana kalsın bence. sana göre allah yok sana göre din yok oldu mu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKanka benim cevabı çalıp soru yapmışın ama iyi yapmışın bende merak ediyordum. :)
03 Yorumla
Soran+1 yılKanka bilmiyorumda cevaplıyamıyorlar ya :D
Cevap sahibi+1 yılMillet yorum farkı demişte İncil'in bu kadar farklı çeşidinin olmasının sebebide yorum farkı diyip çıkalım o zaman böyle olmaz ki.
Soran+1 yılAynen incilde farklı bilgiler içeriyo Kuranda
Gizli Üye(30-35)+1 yılMezhepligi insan kendi uyduruyoki extra iste kurallar getiriyo kendi kafasina gore
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen herkez kafasından bişey uydurmuş
+1 yılBak mezhepler hadisleri yorumlar, ayetleri değil yani olayın Kur'an la ya da İncil le alakası yok.
00 YorumlaBuraya sorana kadar elinde internetin var aç google yi sor
00 Yorumla
+1 yılaynen o yüzden mezhepsizim kuran en birinci kaynak
30 Yorumladostum senin evine kaç farklı yoldan gidiliyor
03 Yorumla
Soran+1 yılEv le Kuranı birmi tutuyosun?
Soran+1 yılİncilden ne farkı kaldı bunun?
Oluyor malesef
01 Yorumla
Soran+1 yılSaçmalıktan başka birşey degilya 1 Kuran var 4-5 farklı mezhep var hepsi farklı brişeyler diyor
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım