Bir Ateistle konuşurken Bunları Yapıyor muydunuz?

Bir ateistle Konuşmadan önce Şunları bilmelisiniz
• Sakın Youtube ' den izlediğiniz videolardaki cevapları ooo bu cevap güzelmiş şunu bir yere not Alayım bana sorduğunda şak cevabı yapıştırırım demeyin peki bu cevapla ilgili başka bir soru sorarsa ona cevap veremediğinizden ateistliğin doğrulunu size ispatlama çalışacak belki asla müslüman olmayacak ve sizin imanınızı alacaktır. Kim bilir? Ona cehennem bileti verirsiniz.

•Bir ateistle konuşurken güzel görünün yani yüz güzelliği değil. Elbiselerinizi ütüleyin , saçınızı başınızı düzeltin Kısacası en güzel şekilde olun bu ne işinize yarar diye sorarsanız? Bu karşınızdaki kişi bu adam mı haklı olacak sokakta yatıp kalkan adamdan farkı yok ben bundan mı öğüt alacağım bu mu haklı olacak düşüncesin ortaya çıkmasına vesile olma ihtimalini ortadan kaldıracak hem böylece sizi daha dikkatli dinlemesine vesile olacaksınız

• Sakın aranızda birbirinizi yenme düşüncesi olmasın bu ilerledikçe küfre dönüşür. Bunu ikinizde bilmelisiniz ancak sadece bilmek yetmez uygulamalısınız birbirinize söz verin asla karşı taraftaki kişiyi yenmeye çalışmayın dediğim gibi bu ilerledikçe küfür olur ve dinleyen kişi dinde soğuyabilir :)

•Konuşmaya başlarken ilk önce ateistlikten vazgeçirmeye çalışın ona mantıklı açıklamalar sunun atıyorum diyor ki ''Allah'In adaleti'' ya kardeşler adam tartışmaya başlar başlama bu soruyu sorarsa cevap vermeyin ilk önce ona tanrının varlığını kabul ettirin. Ona göre Allah yok olmayan bir şeyin adaleti olur mu? İlk önce tanrını varlığı sonra akıldaki sorulara cevap.

•Karşınızdaki kişiye tanrının varlığını kabul ettirmeye çalısırken '' arkadaşım- harika vb. diyip sen nasıl hala inanmassın diyip kendi hayretinizi ona aktarmak işe yaramaz ona mantıklı sebebler sunun güneş dünya diğer gezegenler bir yörüngede bunları burda sabit kılan biri olmasa bu yöründen çıkar o zaman biri var oda tanrıdır vb. gibi gerekçeler sunun

neyse ben sadece yazdım fakat bu önerileri son liman video olarak yapmıştır.

Ben size videonun başlını buraya bırakıyorum sizde isterseniz başka maddeleri inceleyibilir daha detaylı öğrenebilirsiniz başlık bu
BURAK TOKUR’DAN ATEİSTLERLE KONUŞMA TAKTİKLERİ “BUNU ASLA YAPMAYIN”

Sorum kaldırılmasın soru sorayim bari :) Bunları yapıyor muydunuz? Hayatınızda uygulayacak mısınız? Bunları biliyor muydunuz? #ateist #ateizm #islam
Güncellemeler
+1 yıl
Unutmuşum bir madde daha ilk kendi inancınızı sağlamlaştırın.
Bazı tefsir vb gibi Kur'an'ı filan okuyun yani alim olun sonra sokaklardaki abiler gibi sizde yapın ama ben yinede fazla önermem kendi imanınız gidebilir okuduğunuz için teşekkürler :)
Bir Ateistle konuşurken Bunları Yapıyor muydunuz?