İki seçeneğin de hissiyat anlamında karşı tarafa verdiği enerji farklı olur. Mesaj ile kutlamak belki sıradan ve değersiz hissettirebilir, keza yazıların duygusu ve hissiyatı yoktur çünkü. Günümüzde bazı değerlerin yeri kaybolduğu için herkes toplu mesaj yoluyla kutlama yapıyor. Bu da karşı tarafta "beni de herkes gibi görüyor" imaji oluşturabilir. Ki bana göre de samimiyet içermez mesaj ile kutlanan bayram.
Sms
İlişkinizin seviyesi ne durumda bilmiyorum, ama bazı levellerden sonra daha samimi ve saygın olmak adına aramak daha uygun olabilir. Kendini nasıl daha net ve akıcı şekilde ifade ediyorsan o seçeneği kullanmak daha uygun.
Neden Aramalısın?
Arayıp hal hatır sorarak ve kişiyi değerli hissettirerek bayram kutlaması yapmak çok daha güzel olur. En azından sevgilinin annesi önemsendiğini ve saygı duyulduğunu hisseder. Hem kaynaşmak adına hem de daha samimi bir iletişim kurmak adına aramak daha uygun bir seçenek.
Ararsam heyecan yaparım diyorsan, kendini kasmaya ve germeye gerek yok. Gayet sakin ve sıcak bir şekilde, kısa öz ve anlaşılır bir dil kullanarak sesli konuşabilirsin. Süreyi uzun tutmana ve farklı konulara girmeye de gerek yok. Hâl hatır ve bayramını mübarek edip konuşmayı sonlandırabilirsin. Dediğim gibi yazıların duygusu olmadığı için, mesaj yoluyla kutlamak doğru bir seçenek değil.
Aranmalı
Hatta bana kalırsa direkt olarak ziyarete gitmek çok daha şık bir hareket olur. Çünkü her seçeneğin verdiği duygu durumu farklı olur. Aslında bu senin ilişkinde ne kadar ciddi olduğuna bağlı, ya da sevgilin ile aranızdaki ilişkinin ciddiyetine bağlı. İleriye dönük bir ilişki yaşıyorsanız, mutlaka ama mutlaka ya aranarak ya da direkt ziyaret edilerek bayram kutlaması yapılmalı. O yüzden ilişkinin seviyesine göre durumunu belirleyebilirsin.
Ziyaret
Tamamen senin insiyatifine kalmış bir durum, ilişkinin boyutuna göre karar vermelisin. Bol şans!
Sevgili annesiyle iletişim nasıl olmalı bayramlarda?İlişkinizin seyrine göre iletişimde olmalısınız. İlişkiniz çok çok yeni ise ve tanışma yoksa; arama ve mesaj işine girmeyin. Sevgili ailesiyle hemen içli dışlı olmak yersiz. İlişkiyi yıpratır. Bunun farkına bile varamazsınız.
Yeni bir ilişkide, annesiyle tanışma yeni oldu ise sadece mesaj atın.
Yeni ilişki ise mesaj atın.
İlişkiniz uzun süren bir ilişki ve gelecek vaad ediyorsa, aramaktan başka çareniz yok. Aramazsanız erkek arkadaşınız bu duruma bozulacaktır. Annesi ki aynı şekilde dolduraşa getirir ise o sizin ilişkinizde gelecek görmediğinizi düşünüp ilişkinin kaderinin olmadığını düşünecektir. Bazı erkekler annelerinden etkilenirler. Bunu sakın unutmayın.
İstisna bir durum ise uzun bir ilişkiniz varsa ve çok nadir görüşüyorsanız ve sevgiliniz mesafe koyuyor ise mesaj atın. En kötü onun fikrini alın.
Aileler tanışmış ve ilişki boyut atlayacağı artık net şekilde belli ise aramamazlık karşı tarafları küstürebilir. Böyle durumlarda bence facetime gibi görüntülü aramalar yapıp en kesin vaade de konuşma faslı yapılmalı. Hem mesajdan daha etkili hem daha pratik. Bir nevi bayram ziyareti olacaktır.
Sevgilinizin Annesine Bayram Mesajı Mı Atmalısınız Yoksa Aramalı mısınız?
Evet, bayram çok yaklaştı ve bu soru siz ile beraber sevgilisi olan dostlarımızın aklını bir hayli karıştırıyor. Sevgilinizin annesinin bayramını kesinlikle kutlamalısınız. Güzel bir karar vermişsiniz. Sevmiyor olabilirsiniz hatta ufak sorunlar bile yaşamış olabilirsiniz. Gelin bu bayram kırgınlıklarımızı unutalım ilişkilermizi güçlendirelim😊. Ben aramanızı tavsiye ediyorum. Hem hâl hatır sormuş olursunuz hem de bayramını kutlamış olursunuz ama eğer ki hiç içimden gelmiyor diyorsanız elbette aramak zorunda değilsiniz.
Sevgilinizin Annesine Atacağınız Bayram Mesajı Nasıl Olmalı?
Düşünüp taşındınız ve karar verdiniz. Sevgilinizin annesine bayram mesajı atmak için telefonu elinize aldınız. Ne yazmalısınız?
Toplu mesaj atarcasına "Bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım."vb yazmamalısınız.
Mesajı sevgilinizin annesine özel olarak attığınızı belli etmelisiniz. Bunu, mesajda sevgilinizin annesinin ismini geçirerek belli edebilirsiniz.
Mesajınızın çok uzun olmamasına dikkat etmelisiniz.
Bayramda aramak mı mesaj atmak daha uygun olur buna annenin yaşı ve kültürü karar verir aslında. Örneğin yıllardır sevgili iseniz kadın Anadolu kadınıysa git direkt bayramda elini öp daha çok hoşuna gider. 38-45 yaş aralığındaysa ve ilişkiniz birkaç aylıksa mesaj atman yeterli olur. Kadının yaşı büyük ama ağır, oturaklı bir kadınsa mesaj atmak yerine araman daha münasip olur. Elit bir aileyse de telefon mesaj hepsi olur ama çikolatanı kapıp sevgilinle bayram ziyaretine gitsen bunu da sıcakkanlılık ve girişken yapı olarak algılayacaklarından bundan da hoşlanırlar.
Aramak daha yerinde olur.Hem, bayram mesajını ciddiye almaz oldu şimde. toplu mesaj gibi herkese gönderen kişilerin bayram kutlamasını, kutlama diye sayamıyorum ben. Kişiye özel olmalı. Eski bayramlar eskide kaldı gerçekten.
Bayram araması uzun süren bir şey değil zaten. Çok tutuyor ise karşıda ki kişi, yerinde bir bahane ile konuşmayı kısa sürdürmek mümkün. Kendi zilinize basarsınız; - Çok özür diliyorum, misafirler geldi de başka zaman devam etsek olur mu? Gibisinden bir mazeret ile karşı tarafı gönülleyerek kapatmış oluruz.
En mantıklısı yüz yüze görüşüp, elini öpüp alnına koyup bayramını kutlamak. Devir teknoloji devri olsa da onlara gelenek ve göreneklerimizi hala ayakta tuttuğumuz izlenimini vermek için süregelen alışkanlıklarımızdan vazgeçmemeli hem de bunları yaparken onları önemsediğimizi belli ederek takdirlerini kazanabiliriz. Eğer ona onun için önemli olduğunu hissettirmek istiyorsanız her zaman yüz yüze görüşüp gerekenleri yerine getirmek daha makul ve değerli olacaktır ki bu davranış sizi de onun gözünde değerli kılacaktır fikrimce.
Eğer sevgilini seviyorsan gelecek görüyorsan, Mutlaka aramalısın şöyle düşün, sen annene mesaj mı çekersin? Yoksa arar mısın? Senin annenden bir farkı olmaması lazım. Ben anneme bir şey alırken mutlaka kız arkadaşımın annesinede alıyorum. Oda benim annem sonuç olarak. Evet beni doğurmamış ama benim sevdiğim kızı doğurmuş. Herşeyin dışında oda bir anne. O yüzden bence mutlaka aramalısın.
Unutmayın ki sizinde evlatlarınız var sizde kaynana kayınbaba olacaksınız. Bugün ne yaşatır iseniz iyi kötü Yarın onu biçersiniz. Ona göre davranın derim. Senin yaptığını kaynanana senin gelinin sana yapsa hoşuna gider mi birde onu düşün öyle karar ver Güzelim...😏
Bence aramalısın sonuçta tanıştığına göre ilişkiniz ciddiye gidiyor, illa mesaj atacaksan kayınvalidenin hoşuna gidebilecek samimi ve içten bir mesaj yazmalısın. Ör: X teyzecim bayramınız kutlu olsun. Birlikte geçireceğimiz nice güzel, sağlıklı bayramlarımız olsun. X amcamın ve senin ellerinden öpüyorum. İyi bayramlar tekrardan
Bence sevgilide olsa başka biride olsa bayram mesajı daha makbul.
Çünkü genel itibariyle insanlar zaten misafirlerle meşkul olacağından, veya aile akraba ziyaretleri olacağından dolayı telefonla arandığı vakit alel acele bir görüşme olacaktır ve oda çok verimli bir bayramlaşma olmaz. Adam mesela oturup dinlenirken okusun telefonuna gelen mesajlarını oh mis.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Mesaj atarsan biraz yapmacık ve sıradan olur, hem herkes mesajı kopyala yapıştır yaparak önüne gelene atıyor. Bu hareket samimiyetsiz görünür, bana soracak olursan sevgilinin annesini ara ama yapabilirsen görüntülü ara bir güzel sohbet et hatta konuşun, karşılıklı bi kahve için hem bu sayede belki kaynaşırsınız ve sevmeye başlarsın bu da ilişkinize olumlu etki verir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Mesaj atma bence arayabilirsin daha iyi olur. Büyüklerimiz bayramda aranmak isterler çünkü ayrıca en azından sen tanımışsın sevmesen bile. Ben daha tanismadim bile ben ne yapacağım bilmiyorum. Sevgilim benim annemle tanıştı ama ben onun annesiyle tanışamadım.
Kesinlikle buna sen karar verirsin illa araman gerekmiyor çünkü ortada ciddi bir durum yok sadece sevgilisiniz eğer sevgilin ve ailesi sana sıcak davranıyor ve sende onun ailesine sıcak bakiyorsan arayabilirsin
daha önce arayıp konuştuysan veya tanıştıysan aramalısın fakat yalnızca ismini biliyorsa ve yüz yüze ya da telefondan tanışmadıysanız mesaj atman uygun olur kendini açıklaman açısından da iyi olur bence
Kesinlikle ara bu sadece 5 dakika ya da 10 dakika sürecek ama olsun bunu yapmalısın. Özellikle erkek arkadaşın buna çok sevinir. o yüzden mutlaka aramalısın. Ulaşamazsan mesaj atma yine ara bu senin ne kadar edepli olduğunu gösterir.
Ne ekersen onu biçersin ve bir soz daha var. Sen dogru dur egri kendini belli etsin. Bayramlasmak, gonul almak, selam vermek, bir nasilsiniz demek. Bazen bir insan için dünyanın en guzel hediyesidir.
ara rol yaparak kutla agzina laf vermemis ol. ben de sevgilimin annesini hic sevmem ama bende de ayni soru isaretleri var muhtemelen ben aramam ama. aylar once kadinlar gununde aramadim diye laf yapmisti enteresan teyzeler bu kaynanalar
Akıllı bir kadın kaynanasını sevmediğini belli etmez hata tam tersi kendini sevdirmeye çalışır. Sevmediğini belli edersen kendine potansiyel düşman oluşturursun bu da aptallıktır
Tanışıklığın varmış. Gelin adayısın. Mesaj olmaz ara. Hatta hediye gönder o da mahçup olsun. Bak kız bana hediye aldı ben düşünemedim ayıp oldu der belkii.
Bunu yaparken hangi sıfatla yaptığın önemli gelin adayı olduğun aile tarafından bilinen bir durum ise araman uygun olur değilse bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü misali bir durum olur
Ara tabiki tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler, güzelce bayramını kutla halini hatrını sor bir ihtiyacı isteği var mıymış sor, son olarak güzel dileklerini dile getir bu kadaar👏👏
Ben araman taraftarıyım ararsan artı puan kazanırsın ama sevmedim demişsin mesaj atarsan da 'Böyle güzel bir evlat dünyaya getirdiğiniz için teşekkür ederim bayramınız mübarek olsun naif ellerinizden öperim ' diyebilirsin
Sesini duymak istemediğin kişiye mesaj atarsın mesela aramak görmek samimiyettir görüntülü ara derim ben zjxjs
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Tabiki aramalısın. Hem bu erkek arkadaşının da hoşuna gider bence. İster sev, ister sevme o kadın erkek arkadaşının annesi. Sevmesen bile saygı göstermelisin
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Neden sevgilinin annesini arayasın ki nişanlın mı da arayasın ya da mesaj atasın? Saçmalama bence hiç gerek yok. Oğluna almak isteyen kendi mesaj atar.
Mesaj atsan yolar seni... Yaşlı başlı kadın. Ne anlar mesajdan. Ara tabi diycemm de ses tonundan anlar zaten onu sevmediğini. Yani ben anlardım😁. Kaynanan o kadar zekiyse dumanla falan haberleşin. Yok eğer değilse ara şekerim.
Tabiki sevmedim diye bir şey olamaz o senin erkek arkadaşının annesi. Bayram mesajı atmalisin. Ben sevmiyor dahi olsam benim aileme saygısı olması için, ben büyüklerime saygılı olduğum için muhakkak atardım öyle bir durumda.
Bayramda büyüklerimizle aramızda ne olursa olsun sadece bir telefon la bayramın kutlu denilirse çok sevinirler onlar size karşi hata ypmişlarsa dahi aranmali bence
Ara bence dostum sonuçta korkanın çocuğu olmaz ara de ki efendim bayramınız kutlu olsun ya da bişey kur işte kafanda onu söyle en güvenlisi. Korkanın Çocuğu Olmaz.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bende telefonda konuşabilen bir insan değilim ama sevgilinin annesini araman en mantıklı hareket.