Ben şahsen yüzmeyi bilmiyorum bir keresinde benden yaşça büyük abla vardı o göstermeye çalışmıştı ama birden beni bırakınca denizin dibini boyladım boğuluyodum resmen ogünden beri korkarım denizden...
Cevabın nedir?
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılMaske hava hortumlu , onu takınca derinlerde yüzdüm öncesi anlatılanları yaparak. maske olmayınca, heyecan gittiğin yeri görmeme derinlik riskide var nefes alıp verirken ağzına su gelmes tuzlu gözü açsan yanar :) yüzmeyi maskesizde öğrendim ama bu seferde orta kulak iltihabı sebebiyle ameliyat oldum kesinlikle sol kulak içine 1-2 damla olsada su girmeyecek dedi doktorum güldeniz hanım. bende tamam dedim bir şartla su girebilir kulağıma dedim : oda ölünce imam yıkarken su kaçıracak o kadarda olsun içimde uhte kalmasın ameliyat sonrası su kaçmadan kabre girdi demesinler diye :) yüzme maskesi al gözlüklü ve hava hortumlu su berrak ve taşlı olmasın tabanı göbek deliği izanda yüz inan çok kolay oluyor sonrasına aynı seviyede yanında biri varken maskesiz yüz alışıcan ama ne olursa olsun derine gitme kıramp girer telaşa kapılırsın kalbinde ağrı hissedersin telaşlanır ve heyecan olur yüzmeni etkiler.
8 yaşımda, dizime kadar suya girdim kafamı suya soktum su yuttum kafayıda kaldıramadım :) zorla kalktım gözümü açtım yandı ara sıra açtım gözü karaya gittim elimi attım yumuşak bir yer elledim 4-5 kez ve sıktım meraktan ara sıra gözümüde açtım kız beni uyanık rol yapıp taciz ediyor sandı 13-14 yaşlarındaydı galiba tokat attı :) ah şu ön yargılı kız.02 Yorumla
Soran+1 yılHmm teşekkürler umarım öğrenirim
- +1 yıl
Niyet sermayedir, tedbirle ve gecikmeden gereğini yap deniz suyu soğuktur yürüyerek alışarak suya dalmak 4-5 dakka alır ama bir anda daldınmı 3-4 saniyede iş tamam öteki türlü 5 dakkanın 2-3 dakkası soğuk etkileyecek suya yürüdükçe o zaman korkunun ecele faydası yok. cevab içinde sağol. akdegul hanım.
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. İnsan vucudu asla batmaz, su ile doğru orantılı. Sadece nefesini tutman, ve panik yapmaman gerekiyor. Örnek olarak bebekler gösterilebilir.
5 yaşındayken denizde yılan sokmuştu beni. 12 yaşına kadar bidaha denize giremedim, korkum vardı. 12 yaşındayken küçük kardeşim fazla açılmış denizde, baya gitmiş. annem felan yüzmeyi bilmiyordu o panikle nasıl olduysa koşarak gittim yüzemeyen ben girdim aldım kardeşimi çıktım :D Yüzmeyi hiç bilmiyorken ve deniz korkum varken.. Limiti koyan zihinmiş ben o gün anladım :)01 Yorumla
Soran+1 yılO an cesaret gelmiş sana
Gizli Üye(30-35)+1 yılPanik yaparsan batarsın. Çırpındıkça su yutarsın. Suya kendini bıraksan zaten sırt üstü yattığında batmıyosun bile. Suya güvenmen lazım korkarsan olmaz. Yüzmeyi ben de geç öğrendim 15 yaşındaydım, denize adımımı atmıştım dalga gelmişti dengemi kaybedip düşmüştüm ve nerdeyse kalçama kadar gelmeyen suda boğuluyodum. Ama korkmadım, bu sünger gibi bişey var adını tam bilmiyorum makarna diyolar sanırım, onu önümde tutarak ve ayaklarımı çırparak yüzmeyi öğrendim, kulaç atamıyodum en başta kurbağalama gidebiliyodum sadece, sonra yıllar geçtikçe kulaç atmayı, dalmayı vs öğrendim şimdi çok güzel yüzüyorum. Ama dediğim gibi korkarsan, paniklersen, çırpınırsan batarsın.
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklısın teşekkürler umarım öğrenirim cesaret edip
+1 yıl12 yaşındaydım Akçay'da kıyıda yüzmeye çalışıyordum yüzemiyordum tabi sonra halamın arkadaş geldi attı beni boğuluyordum o an yüzmeyi öğrendim demeyi çok isterdim ama öyle olmadı cidden boğuluyodum çıkamadım sonra o kadın çıkarmış cidden hatırlamıyorum yüzme hocası tuttular öyle öğrendim
15 Yorumla
Soran+1 yılGeçmiş olsun ucuz atlatmışın birden atınca tedirgin olmuşundur. Umarım bende öğrenirim
- +1 yıl
teşekkür ederim 4 günde öğrendim öğrenilmeyecek bir şy yok öğreten kişiye güvenmen lazım sadece umarım hemen öğrenirsin :)))
Soran+1 yılUmarım sağol :))
- +1 yıl
teşekkür ederim :)
Soran+1 yılRica ederim :))
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
73Cevap
yüzmeni birkaç kuralı vardır...
İlk önce kormayacaksın.. korktuğunda otamatikmen yenilirsin. normalde bir insanın nefesini tuttuğunda boğulması imkansızdır... Önemli olan doğru nefes alabilmek.. denize gittiğinizde şunu yapın su seviyesinin göğüsünüze gelecek bir yere gidin. nefesinizi alın verin ve nefesinizi tutup kendinizi suya bırakın 3-4 saniye suya batacaksınız ama 5-6 saniye kadarsu sizi yukarı kaldıracaktır çünkü suyun kaldırma kuvveti vardır... Yüzmeyi bilmeyenler hep şu hatayı yapar ellerini yukarı kaldırır ellerini kafanızdan yukarıya kaldırdığınızda deniz seviyesi elinizin kalktığı seviyeye kadar sizi suya batıracaktır... Suyun üzerinde kafanız olması lazım eliniz değilll. Unutmayın suda boğulmanın en büyük sebebi heyecan dır sakin olun kendinizi suya bırakın rahat relaxxx olun suyun üzerine kendinizi paralel olara atın ve sadece süzülün;)01 Yorumla
Soran+1 yılUmarım yaparım sağolun
+1 yılBenim de bogulma korkum vardi kucukken yuzmeyi ogretmeye calisana bile guvenim olmazdi bir anda birakip aaa bak yuzuyon iste diyecekler diye yanasmazdim falan. Daha sonra noldu ne etti 7 yasinda ogrendim oyle
11 Yorumla
Soran+1 yılEn azından öğrendin ya ona bak umarım bende öğrenirim:)
+1 yılbigün bende sarıyer den atladım sozde arkadslar tutucktyı benı atla ulan tutucaz dedıler ya Allah bısmıllah dedım bı daldım az daha adli tıp kurumundan cıkıyodum.
Adiler tutmadılar oluyodum az kalsın ya sonra karaya cıkınca kafalarını kırdım tabı orası ayrı.11 Yorumla
Soran+1 yılBu iyiydi aslında öğrenmek lazım
ben de bilmiyorum ama yüzmeyi çok seviyorum, boyumu geçen yerlerde kolluk takıyorum. Bu şekilde saatlerce denizin keyfini çıkarabiliyorum sana da yetişkinler için olan kolluklardan almanı öneririm inan bana sudan çok keyif alıcaksın suyun üstünde batmadan durabilmek inanılmaz güzel bir duygu.
05 Yorumla
Soran+1 yılAynn :))
Soran+1 yılEvet denedim ama ben yiğenimin kolluğunu geçirip suda duruyodum :)
Soran+1 yılTm teşekkür
+1 yılyıllar önce henüz çocukken gidilen tatilde denizde yalnızken yanına teyze diyebileceğin yaşta bir kadın gelir ve sana yüzme bilmiyor musun hadi gel öğreteyim der ve sende gidersin :D Sonu kötü bitmiyor merak etmeyin hakikaten bir günde kadının anlatışıyla başladım denemelere öyle stilli yüzerim vs diyemesem de hemen kesilsem de epey açılırım. Asıl olay panik olmamakta yatıyor öncelikle korkunla yüzleşip yenmelisin sonrasında yüzmeyi öğrenmek inan hiç de zor değil.
04 Yorumla
Soran+1 yılAyy umarım dediğin gibi olur sağolasın :) denize girenleri görünce bende istiyorum ama bilmediğim için giremiyorum :(
- +1 yıl
taktikten biraz bahsedeyim elimden geldiğince (bir yüzme kursuna gitmeni tavsiye etmek ya da bunu çoktan yaptığını düşünüyorum bir şekilde... )
suda dizlerinin üstüne çök ellerinle illa kulaç atmanda lazım değil birleştirip açarak kurbağalama denilen stilde (belki youtube da bulursun videosunu) açmaya başla dizlerinin yerle temasını kes korku oluşması pek mümkün değil çünkü ellerini biraz zorlarsan die değersin zaten. Ama dediğim gibi panik en önemlisi soğuk kanlı olursan açıkta kramp bile girse su yutmadan dahi kıyıya geri dönebilirsin her zman. umarım atlatırsın korkunu ;)
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim :)
- +1 yıl
rica ederim :D
+1 yılBen yüzerim, suyun üstünde yatarım ama olduğum yerde 10 saniyeden fazla duramam. Olay sudan korkmamak. sana tek diyeceğim denize gittiğinde kendini güvenli bir yerde yanında tanıdık varken suyun üstüne yatmak için bırakman. Vücudun X şeklinde olsun bacaklarını ve kollarını kırma ve asıl mesele normal yatakta kendini ne kadar rahat bırakıyorsan o kadar rahat bir şekilde bırakman. Nefes almaya normal devam et. Su üstünde yattığını görünce sudan korkmazsın artık pek. Sonrası sende artık :)
03 Yorumla
Soran+1 yılUmarım başarırım
- +1 yıl
Dediğimi yap başarırsın bence
Soran+1 yılUmarım sağol
+1 yılBende bilmiyordum 23 yaşıma geldim korkumdan hiç öğrenememiştim ama bu yaz sevgilim öğretti çok zevkli :)
11 Yorumla
Soran+1 yılÇok şanslısın ben 22 yaşındayım hala öğrenemedim
azcık biliyorum onu da yüzmeyi bilmeyen anneciğimin çabaları ile öğrendim sevmiyorum pek suyu
14 Yorumla
Soran+1 yılBende pek sevmiyorum ama tatile gidince yüzenleri görünce ister istemez öğrenmek istiyorum
Soran+1 yılUmarım sağol
+1 yılhatırlamıyorum ama küçükken ekndi kendime öğrendim sanırım :/
11 Yorumla
Soran+1 yılİyimiş
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılkendini rahat bırakmazsan batarsın çok zor bir şey değil yani kendi kendine bile öğrenirsin
13 Yorumla
Soran+1 yılAma nasıl yapıcam biraz desene
- +1 yıl
önce ayağının bastığı yerde dur çokta alçak olmasın ama durduğun yer orada biraz yüzmeye çalış kulaç at hem ayaklarınıda aşağı yukarı doğru at bir süre sonra yüzersin zaten kendiğliğinden sonra yanında biriyle boyunu aşan bir yere git dene
Soran+1 yılTeşekkür ederim sağol
yüzme öyle sağdan soldan göstermeyle olmaz, kurs şart, ben yüzmeyi havuzda kurstan öğrendim 2 yıl gittim, her tür stilde profosyonel olarak yüzerim, formumda olayım İstanbul boğazınıda geçerim, tekne olsun atlas okyanusunda 2 saat kulaç atarım Allahın izniyle
05 Yorumla
Soran+1 yılGidicem kursa bende
Soran+1 yılHmm :/
Tatlı kızların cesaretiyle öğrendim arkadaş yüzme biliyordu 2 si iskeleden atladılar dedim zaten adamlar eğitimini aldı birşey olursa kurtarırlar o cesaret bu cesaret derken atladım ayaklarla kollarla kendimi ileriye itrek su yüzüne çıktım o günden beri iyidir
07 Yorumla
Soran+1 yılHmm iyi
Soran+1 yılO nerden çıktı ajansa neden başvurcam bana gelene kadar birsürü kız var hem ben işimden memnunum :)
- +1 yıl
Size gelene kadar birsürü kız varda sizin yüz tipide kimsede yok yalnız garanti ediyorum bakın tanıdıklardan var ajans işiyle uğraşan Türkiye'de zor bulunur uğraşamam demeyin ciddi söylüyorum deneyin derim tabi yinede sizin kararınız yeni yüz tipleri için yapmadıkları şey yok görüyorsunuz cem yılmazın yeni çekiceği filmde de goradan bir sahne vermişler millet oynuyor :)
Soran+1 yılSen öyle diyince gidip aynaya baktım bian dedim neyim farklı diye:) teşekkürler ama almazlar beni ajansa ya
- +1 yıl
:)) Herkes "nerem farklı benim almazlar yahu" diyerek gidiyor zaten kilo boy yaşa göre normalsa tamam yüz tipi zaten var sende Hollywood'a gitmiyorsun sonuçta o kadarda büyük bakma bir reklamda oynasan bile 200 lira alırsınz en az oturdugunuz yerden siz bilirsiniz ben önerimi attım ve gayet hoş ve farklı bir yüz tipiniz var amerikalı kızlara benzer onlar 2binden çalışırsa sen binden çalışırsınız paracık paracıktır :))
Soran+1 yılKendim sağlıklıçıyım insan yoruluyo baya ama mesleğimide seviyorum gene :) aslında dediğinde iyi fikir
Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. 7 yasimda öğrendim. Ist. Okmydani cemal kamacida aldim egitimimi ilk gittigimde 14 yas grubundakilerle takildim yanlislikla. d direk egitime ortadan baslamisim snra yanlis yerde oldugumu anladm kendi yasitlarimin yanina en alt seviyelerin oraya gittim snrasnda denize havuza gide gele ogrendm
01 Yorumla
Soran+1 yılHmm
- Diğer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yıl11 Yaşında falandım öğrendiğimde , erkek kardeşim 7 yaşındaydı. Babam ikimizede gösterdi hala nasıl öğrendim ya da nasıl öğretilir bilmiyorum ama korkacak hiçbişeyin olmadığını biraz öğrendikten sonra anlıyo insan , denizde batmak zor iştir nasıl dibe inebildin bilmiyorum. Havuzdada denizdede nefesinizi kaçırmadığınız ve paniklemediğiniz sürece kolay kolay batmıyosunuz. İlk başta biraz cesaret gösterdikten sonra gerçekten eğlenceli bişey olabiliyo
03 Yorumla
Soran+1 yılİşte bende o cesaret yok
- +1 yıl
Yanında birisi varken öğrenmeye çalış. Denizde daha kolay olduğunu söylüyolar hep ama bence havuzda daha kolay , boğulmasan bile o tuzlu su heryerini yakıyo insanın
Soran+1 yılEvet ya tuzlu insanın genizini yakıyo resmen
Universitenin spor merkezine gidip kursuna yazilacam. Bende rahat giremiyom denize kalp atislarim hizlaniyo. Bide gittigim deniz surekli dalgali oldugundan hizlanma katsayisi yukseliyo. Kucukken bogulma riski yasayinca bilincaltimdan silemedim bu korkuyu
04 Yorumla- +1 yıl
Yüzmeyi öğrenmek istiyosan bir kulübe yazılacaksın. ben profesyonel yüzücüyüm bana güvenebilirsin. saçma sapan havuzların saçma sapan antrenörlerinden saçma sapan eğitim alırsın paran boşa gider. iyice araştır kendine basit bir kulüp bul yüz. eğer bulamıyosan kursu iyice araştır. en az 5-6 ay eğitim görmen lazım
Soran+1 yılEvet ya insan bikere korkunca cesaret edemiyor umarım öğreniriz
Soran+1 yılEvet ya aslında araştırmak lazım
+1 yılBen de 26 yaşındayım hala düzgün yüzmeyi bilmiyorum hatta bilmiyorum desem yeri var. Suyun altında palet ve gözlükle çok az yüzebiliyorum suyun üstünde yüzemiyorum ;)
Öyle ya da böyle öğreneceğim ;)01 Yorumla
Soran+1 yılUmarım öğrenirsin
+1 yılohoo panpiş anılarımı canlandırdın hiç hoş değil hiçç :D
11 Yorumla
Soran+1 yıl:D:D
+1 yılben de bilmiyorum, ama yuzermis gibi yapiyorum goguslerime kadar giriyorum suya ondan sonra ellerimi cirpiyorum ayni yuzme hareketler sergiliyorum hem kendimi kandiriyorum hem kumda bana bakan varsa onlari,, sende oyle yap.
00 Yorumlaistanbbulda isen eğer ibb nin hazvuzları var ücretsiz ve oldukca sağlıklı... hocaları yüzmede öretiyorlar.. herşey ücretsiz. mutlaka gitmeni taqvsiye ederim.
04 Yorumla
Soran+1 yılSorun o değil korkuyorum ne bilim denize gittiğim zaman yanımda biri olmadan asla denize giremem
Soran+1 yılAynn öğrenmem gerek
4-5 yaşında öğrendim, denize çok küçük yaştan sokardı beni annemler :)
10 YorumlaDiğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bana çocukken Antalyaya tatile gittiğimizde İngiliz bir turist öğretmişti.
10 Yorumlaben yüzmeyi 1 cümleyle öğrendim :D, 7 yasımda eniştemle gittiydik denize dedi sen gelemiyon mu acığa , yok dedim , sadece şunu dedi : "kurbağa gibi dur, elini sağa sola it" bi' baktım harbiden işe yaramıştı.
00 Yorumlawalla herseyi bilirimde o yuzmeyi beceremedim gitti:) dunyanin yarisini dolastim, 5 dil konusmayi ögrendim o kadar denize göle gittim bir turlu ögrenemedim su yuzmeyi:)))
05 Yorumla
Soran+1 yılBende öğrenemedim
Soran+1 yılAslında birazda cesaret işi :)
- +1 yıl
walla yabanci yerli dinlemem 5 kisinin arasina tek basima dalarim:) en karanlik en issiz yerde tek basima sanki sehrin ortasindaymis gibi yururum, ne bilim arabayla 180 190 km hizli giderim, ama sudan korkarim arkadas ben:)) ne yumruk isler ne pence:)) bogazimi tuttugu gibi al asagi ediyor beni namussuz:))))
Soran+1 yılHmm:)))
+1 yılkendi kendime öğrendim bata çıka su yuta yuta öğrendim cesaret etmen gerekiyor panik yapmadıgın sürece su seni zaten üzerinde tutuyor heyacan yapma
03 Yorumla
Soran+1 yılİşte ben hemen heyecanlanıyorum
- +1 yıl
heyacanlanma sakin ol panik ypma ozaman yüzmeyi ogrenemezsin. batmazsın korkma su seni çıkarır çırpınmadığın sürece
Soran+1 yılAynn ama ben böyle biraz heyecan yapıyorum
+1 yılİyi yüzerim. Tamamen kendim ögrendim. Gide gele derler ya öyle işte. Yalnız benbilmediğim dönemi hatırlamıyorum yani hafızayı zorluyorum ama yok yani. Sanki doğuştan gelen bişey gibi tabi böyle bişey mümkün değil.
04 Yorumla
Soran+1 yılBende istiyorum öğrenmek
- +1 yıl
Nefes kontrolünü iyi ayarla. Hazır hissettiğinde derin bir nefes al. Kendini suya bırak. Panik yapma. Boğulanların %90 ı panikten boğulur nefessiz kalsanda sakinliğini koru. Ellerini ve ayaklarını palet gibi kullan. Suya itme kuvveti uygulaman lazım.
Soran+1 yılTm sağolasın
- +1 yıl
Rica ederim bunları uygularsan çok geçmeden ögrenirsin..
Abim ogretti. sana yaptığı gibi aniden derinde birakti. Heh smdi gel geri dedi. Toto zoruyla geri geldik tabi. Iyikide ogretmis smdi cok da guzel yuzuyorum kondisyon ge kas. gucu de var cok seviyorum yuzmeyi :)
05 Yorumla
Soran+1 yılBende istiyorum ama cesaret edemiyorum sadece gülcen belki ama tek kolumda kollukla biraz cesaret edip ileriye gidebiliyorum ondada yanımda birileri varsa yoksa gidemem
Soran+1 yılEvet ama kimisi kıyıda öğren diyo ayaklarını yere değersin felan gibisinden :)
Soran+1 yılTm :))
+1 yıl:) geçen sene öğrendim açıkçası denizde kendi kendime 5 senedir yüzen arakadaşımdan daha hızlı yüzüyorum şaşırıyorlar :)
03 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel başarmışın bide ben yapabilsem
- +1 yıl
Korkma denizin içinde gözünü mutlaka aç öyle yüz korkma deniz suyu gözlerine zarar vermez.
Soran+1 yılHmm denerim sağol
Ben yüzmeyi bilmiyorum şahsen bana küçükken yapılan bir şaka sonucu deniz ile arama büyük bir duvar örmüş vaziyetteyim.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen birazda çekiniyorum gene boğulurum felan diye
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen kursta ögrenmistim kendini kastgn icin su seni kaldırmıyor
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet olabilir
ilk 7 yaşında mersinde okuldan kaçıp ırmak'a gitmiştim. arkadaşlar 4. ü sınafa gidiyorlardı benden buyuklerdi akıntılı suya atlayıp çıkıyolardı. orda bende atladım ilk boğulma tehlikesi oldu kurtuldum ama sonra yüzdüm de yüzdüm :)
02 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel
+1 yılBen yuzmyi bilmiyorum n zamn bir su kenarina gitsek 1 adet tas kesin goturrum.. kemal sunal gibi.. :)
01 Yorumla
Soran+1 yılHahaha iyimiş:))
Ben hala bilmiyorum. Hem deniz kültürüm yok ve kasmıyorum öğrenmek adına.
01 Yorumla
Soran+1 yılBende bilmiyorum ama öğrenmem lazım
+1 yılBen fıratın kenarında büyüdüm bizim ev ile arası 25 metre idi kendimi bildim bileli yüzme biliyorum ve tatlı suda öğrendim yüzmeyi deniz de de artık gözümün görebildiğinden yere kadar yüzerim
09 Yorumla
Soran+1 yılBide ben öğrenebilsem
- +1 yıl
Çok basit antreman yap ama deri yerde yap ayağın yerden kesilsin sal kendini korkma
Soran+1 yılCesaret edemiyorum
- +1 yıl
Başlarda korkarsın evet ne yap biliyon mu can simidi giy cesaretini topla ve atla p kadar zaten üstte kalırsın batmazsın sonra kendiliğinden gelir gerisş
Soran+1 yılYa aslında kollukla biraz cesaret edip ileri gidiyorum
- +1 yıl
Ama üstte duramıyorsun yorulup ayaklarını yere salıyorsun demi
- +1 yıl
Kolluk değil de yelek giy batmazsın en azından ayağını yerden kesersen bile
Soran+1 yılDenerim sağolun
- +1 yıl
Bişey değil umarım yardımcı olmuşum dur
Diğer konusunda 832 cevap paylaştı. babam öğretmişti küçükken benş havaya kaldırdı ellerini ve ayaklarını oynat falan dedi heralde sonra saldı beni öğrendim, ama şu an hala prof yüzemiyorum batamıyorum falan filan
03 Yorumla
Soran+1 yılÖylede bikere boğulma tehlikesi geçirince korktum
Soran+1 yılUmarım dediğin gibidir ama cesaret edemiyorum
Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. beni denize attılar, ölmemek için öğrendim yüzmeyi, 20 yıldır yüzebiliyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılUmarım bende öğrenirim
boyunun geçmeyeceği yerde kulaç atmaya calış her 3 kulaçta ayagını yere bas böyle devam et kollar alışınca zaten suyun üstünde duruyorsun yavaş yavaş birde nefesini tutmayı dene daha çok su üzerinde kalırsın :)
02 Yorumla
Soran+1 yılUmarım olur sağolun
Diğer konusunda 324 cevap paylaştı. Kursları var Halk Eğitimlerde Araştır
Paralı Kurs Al
Yani Öğretme Kapastesine Bağlı
bide senin cesaretine ben yaparım dersen yaparsın03 Yorumla
Soran+1 yılDeniyorum ama olmuyor
- +1 yıl
yanında yüzme bilen kişiler olsun
önce havuzda başlayın öğrenmeye
aslında yapmanız gereken çok basit
videoları izleyip yapman gerekeni gör ve güvendiğin yüzme bilen birisiyle havuza git
sadace ayaklarını çırpıcaksın ve kollarını sağ sola atıcaksın
yüzmeyi kaptıktan sonra güvenin gelceği için korkmadan diğer herşeyi denersin
gerçekten çok basit bişey hiç bir yetenek gerektirmiyor
bence başarırsınız yeterki korkmayın havuzda deneyin
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Diğer konusunda 3,7b cevap paylaştı. hayatımda bir kez denize gittim. oda bartın amasraya. orda öğrenmiştim. biliyorum az çok.
THE END...00 Yorumla
+1 yılIlk defa 2008 ağustos ayı mersin anamur. Akp nin kapatma davası sonucunun açıklandığı gündü. Akdenizin tuzlu suyunda cok kolay ogrenmistim. Cirpinmadiktan sonra su seni kaldiriyor zaten. Batmiyordum.
00 Yorumla- Diğer konusunda 486 cevap paylaştı.
+1 yılYüzmek kolay, suyun üstünde kalmak için kendini rahat bırak yeter. Ancak asıl sorun dibe bakmak oluyor sonra :))
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet o kötü işte
- +1 yıl
Batmak olacaktı.. Sırt üstü yatmayı dene daha çabuk kavrarsın..
babam öğretmişti küçükken ama pek sevmiyorum yüzmeyi
10 YorumlaBabam bodrumda iskeleden atmıştı teknik olarak öğrenemesem de dediklerini yapınca sakin ol vsvs suda durmayı öğrenebilmiştim gerisi oldu zaten
01 Yorumla
Soran+1 yılŞanslıymışsn
panpa ben de dalgıçlık eğitimi sırasında suyun 20 metre aşağısında boğulayazdım o gün bu gün karetta karetta gibi kıyılarda takılıyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılAynn kardeşim
+1 yılhaha bende bılmıyorum ama arkadaşlar yüksekten atınca benı bogulmuyorumda nefesımı tutup kendımı kurtaracak kadar yüzüyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılHm :(((
- +1 yıl
ne oldu :) ben yine kendimi kurtarıyorum yani. sen hiç bilmiyon
- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBabam annem falan ögretmisti
13 Yorumla
Soran+1 yılBenim abimler felan biliyolar ama göstermezler
- +1 yıl
Banada gir cirpin dediler zaten kendim ogrendim. sayilir
Soran+1 yıl:)))
Korkunu yenmelisin ve derin kısımlarda biri eşliğinde yüzmeyi denemelisin. Kıyıda öğrenemezsin
00 YorumlaBen de yüzme bilmiyorum. Öğrenemediğim bir şey lanet olasıca. Havuzda öğrenmeye çalışmıştım fakat aynı şekilde derin yerde dibe batıyorum. :)
00 Yorumla5-6 yaşlarımda attılar denize öğrendim. Akdeniz çocuğuyum.
03 Yorumla
Soran+1 yılİyimiş :((
Soran+1 yılSanırım :(
+1 yıl22 yaşındayım hala bilmiyorum bu gidişle de öğrenemem.
01 Yorumla
Soran+1 yılBende
Ben biliyom :D :D derecelerim var :P Çocukken 3 metre denize atmışlardı :P Ağlaya ağlaya can havliyle suyun üstünde kalmıştım :D
00 YorumlaYüzmeyi babamdan öğrendim kandıra kefkende korkunu yenmek için yüksekten atsınlar bak nasıl yüzüyorsun sen bile şaşırirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılAman atmaaınlar zaten bikere yüzeyim derken boğuluyodum
Gizli Üye(30-35)+1 yılYuzme kurslarina gittim yillarca hic bisey ogrenemedim :D sonra kuzenim havuza atti oyle ogrendim. yanliz olumden dondum simdi yarislara bile katiliyorum :D
01 Yorumla
Soran+1 yılHmm tebrikler iyimiş ya :))
Bes yasindayken suya atliyom demisim ve atlamisim olmek uzereyken anneannem kurtarmis o gun bugun sudan cikmam hep atlarim
00 Yorumla
+1 yılSudan çok korkuyorum bilmiyorum nedenini bir sn bile altında kalmak tedirgin ediyor ama ateşdende hiç korkmam :D
00 YorumlaDenizde, valla profosyonelim diyene fark atarim gelsin burada
01 Yorumla
Soran+1 yılHmm
+1 yılben kendim öğrendim denizcilik lisesindede geliştirdim istediğim insanada öğretirim bu işi
01 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel ben yapamıyorum
5 yaşında grup derslerle başladım sonradan hocadan 1-1 ders aldım şimdi spor merkezlerındekı yüzme hocalarını geçiyorum
00 Yorumla
+1 yılNasil batiyosun ya. Suda panik yapma kafani yukarda tutmaya calis su kaldiriyo zaten
08 Yorumla
Soran+1 yılYa boğuluyodum zaten banada gösteriyodu biri eliyle belimden tutup ben farkında olmadan bırakmaya çalıştı biraz gittim ama sonra destek olmadığını anlayınca panik yaptım
- +1 yıl
Ayağının degdigi yerlerde yüzmeye çalış panik yaptigin anda yere bas :)
Soran+1 yılHmm anladım sağol umarım cesaret edip denerim aslında tek kolumda kollukla biraz cesaret edip ileri gidiyom ama yanımda birileri olcak illa
- +1 yıl
Hahahaahha kaç yaşindasin kolluk takiyosun
Soran+1 yılniye gülüyon 22 yaşındayım hem tek koluma taktım nabim ya anca öyle ileriye gidebiliyorum :((
Soran+1 yılOldu zaten yüzme bilmiyorum destek almadan gidersem artık boğulurum
- +1 yıl
:) dedigi yap ayaginim degdigi yerlerde.. bide 22 gostermiyosun daha kücuk 19 gibi duruyosun ;)
Soran+1 yılTm denerim sağol
Çok uzun zaman oldu yüzmeyeli unutmuş olabilirim :D
00 YorumlaDiğer konusunda 357 cevap paylaştı. Kendi kendime öğrendim cesaret isi aslında biraz
11 Yorumla
Soran+1 yılAynn
- Devamını Gör (34)
Devamını Gör(79)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri