+1 yılOvvv dicek hic bisey yok cok cok gecmis olsun birkere soylim batiyi unutsun usta birligi icin guney dogudan kendinr yer begensin hakkari sirnak semdinli tunceli bitlis van siirt vs vs...:) yani 100 300 doguya gdcek orasi batiya yollamior icguvenlik taburu oldgu icin 8 km sirtinda 15 kg kumla intikal etmeye yurumeye baslar 8 gds 8 gelis aradan biraz zakan gcsn 16 km yururler daga cikarlar son intikalde aksam 8 den saba 8 kadar davraza cikarlar yururler ve 3 gun kalirlar Allah yardimcisi olsun simdiden dedigim gibi batiyi unutsun haritadan yer begensn guneydogudan kendine... her zamn en ktu yeri secsnn hayirli teskereler simdi den
15 Yorumla- +1 yıl
Pek doğuya dusmesini düşmesin. Eğitim almasın. Die ne yapacak
- +1 yıl
Eger bir rahtszligi varsa refize ettirp ispartadan gtmesi lazim ama bence kalsim dogu rahattir batida napicak hem ztn onmlo bir rahtsizligi yoksa refizr etmezler bos seylerle urasmasin gtsin yapsin askerligini
- +1 yıl
Burnu kirik nefes alamiyor. Agzindan aliyor. Birde et varmis galiba
- +1 yıl
Heee ola bilir bak refize o komutanlara kalms artik bilemicen o kadar tkmasin kafaya doguda yapnlarda ana kuzusu deilmi onlarin da nisanlsi var onlarnda karisi var... Ace mi birligi bnde ispartaydi ordandan guneydoguya gttim bak yaptim gldim Allaha sukurler olsun bidaha olsa bidaha yaparim:))) takmasin kafaya 12 ay askerllik ypck teror yok bsy yol kafaya taktigina bak biz 15 ay yptik bide terorde bitmemisti ozaman...
- +1 yıl
Tamam tskler. Yorumun icin
En İyi Cevaplar
- Gündem konusunda 763 cevap paylaştı.
+1 yıl81/4 olarak yapmıştım 40. piyade alayında:) Usta birliği hiç belli olmaz, standart bişey yok. Gidilen yer coğrafi olarak pek önemli değil, ordaki huzur önemli.
11 Yorumla- +1 yıl
Evet
+1 yılHoppalaa. Abim yapti Isparta da. E zor tabi asker ocagi kolay mi. Kendi de dahil olmaz üzere arkadaslarinin %90 i doguya gittiler...
18 Yorumla- +1 yıl
Kayseri mi
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Neresinden bende kayseri
- +1 yıl
Hmm ne güzel. Yalniz kendimi burada ifsa etmiyim ;)
- +1 yıl
Tamam canim. d ven merkez melikgsxi. d
- +1 yıl
Bende üniversitenin oldugu ilcedeyim ;)
- +1 yıl
Mhm ne guzel biz asker bekliyoruz isde. d
- +1 yıl
Rabbim sabir versin :) Allah kavustursun
Çarşı izninde Iyaşparka gider bol bol:) Avm olarak tek
06 Yorumla- +1 yıl
Nasıl olur yani anlamadım. Canım
- +1 yıl
Orda mı yaşıyorsun. . D
- +1 yıl
Him. Peki doğuya doğuya. d
- +1 yıl
Pardon. Klavye. Maduru
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
Bende aynn yerde yaptım. Zor şeyler yaşayacak. Ama geçiyor işte, bizde geçmez, bitmez dedik, bitti gitti.. Usta birliğimide Şırnakta yaptmıştım
15 Yorumla- +1 yıl
Deme ya ne olarak eğitim aldin terörs. Mı kovaladin dağlarda
- +1 yıl
Acemiliğimde MG3 çavuşuydum.. Usta birliğinde Cobra nişancısı yaptılar. Mayın arama , konvoy faaliyetleri , Askeri sevkiyatlar, ve daha bir sürü şey.. Ama herkes bizim gibi değildi tabi.. Biz yol kenarından mayın çıkarırken taburda yan gelip yatan elemanların sayısı bir hayli fazlaydı.. Yani ne görev verecekler ona bağlı biraz rahat olup olmayacağı
- +1 yıl
O olmaz dimi
- +1 yıl
bilmemki usta birliği nereye çıkacak? ne görev verilecek? Benden tavsiye istiyorsan usta birliğinde görev yerleri seçildiğinde ne görev verilirse verilsin istekli ve hırslı olsun. Komutanlara kendini sevdirirsen askerliğin rahat geçer, yok ters düşersen ızdırap olur o askerlik.
- +1 yıl
Tskler.
+1 yılYardırış bekliyor allah kolaylık versin ama biter 1 sene dediğin ne
16 Yorumla- +1 yıl
Amin. Alışkınız. Aslında. 3 ay. Şehir dışında. Çalışması. Yüzünden
- +1 yıl
Askerlik biraz daha farklıdır çalışmak gibi olmaz ama güzeldir insanı olgunlaştırır hayatı tam anlamıyla tanırsın
- +1 yıl
Yok hayir zaten bekleme suresibi diyorum kendi acimdan uc ay dayanirim gerisini allah sabir versin aglamaktan helak olurum kedin simdiden basladim dyrfuk yere aklima geliyor gozlerim doluyor. p
- +1 yıl
Alışacaksın zamanla sonuçta bu bir vatan borcu her erkek yapmak zorunda askerliğini eskiden askerlik yapmayana kız vermezlermiş sen düşün bu görevi yerine getirdiği zaman nişanlın biraz daha saygınlık kazanacak öyle düşün
- +1 yıl
Hala daha oyle biz evlencektik annem askerlik yapmadan olmaz dedi. p
- +1 yıl
Haklılar bir yerde önünde bir engel çünkü aynı zamanda :)
+1 yılAllah kavuştursun çok zorlu bir eğitimden geçecek eğer bir rahatsızlığı yoksa tim halinde doğuya gönderiyo, batı %10 ihtimal onlarda kaydırma birlik yani yaz ayını yine Doğu'da geçiriyo
14 Yorumla- +1 yıl
Ouf :-( ya doguya dusmesin guney doguya dussun
- +1 yıl
Farketmiyo aynı şey ikiside kurada, neresi çıkarsa artık.. Herhangi bir hastalığı varsa refize ederler batıya gider
- +1 yıl
Bende diyorum aslinda hastalik bahane et diye bakariz diyor seninle evleniyimde agzima s*cs*nlar razim diyor ben kiyamiyorum ama
- +1 yıl
Zorlu bir yer Allah yardımcısı olsun
Gizli Üye(36-45)+1 yılIsparta merkez 40. piyade alayı 1. bölük 2 kol olum dusuceğin ahaytında en bokdan yere dusmususn davrazı tepelerı senı bekler tersden gördun ben ce hıç gıtmaa valla bak :D dusucegın yerıde sölım en ucuz diyar bakır:D
12 Yorumla- +1 yıl
Ouf ya :-(
Cevap sahibi+1 yılöyle varucugum :)
- Gündem konusunda 442 cevap paylaştı.
+1 yılBN orda yptm arada sırada dağ a çikiodum piknik yapmaya
18 Yorumla- +1 yıl
Gerçek mı
- +1 yıl
Evt BN orda ast subaydm
- +1 yıl
Ne guzel
- +1 yıl
Saol kovana selam şöle orda adımı solesin kıyı yprlr onq
- +1 yıl
Nasil anlamadim
- +1 yıl
Askerde selamımı sölesin çok ezmezler onu
- +1 yıl
Adin ne ki abi. d birde kovan mi dedin
- +1 yıl
Ozelden yazar misin simdiden tskler
Arkadaşlarımın hepsi ordan geldi genellikle doğuya gönderiyor orası intikale falan çıkarlar dağdan dağa yürü babam yürü bu arada bende hakkari şemdinlide bir üs bölgesinde yaptım
01 Yorumla- +1 yıl
Allah yardımcı. Olsun. . P
çok ağır bir eğitim bekliyor.. örnek veriyorum 80 kilo gitse 60-65 kilo döner yani. mesela kaslı olmayan normal bir fiziği varsa bayağa bir baklava ile döner..
07 Yorumla- +1 yıl
70 80 o civarında. Piyade er.
- +1 yıl
. P korkuyorumya geri dönmez ise
- +1 yıl
Doğuya duserse. Ondan
- +1 yıl
Tamam. Tskler yorumunuz icin
Ben orda okudum emin ol çok zor durumda ve gittiğine bin pişman. s
05 Yorumla- +1 yıl
:'-(
- +1 yıl
Amin tskler. Butun askerlerimize allah sabir versin
- +1 yıl
Tskler size de
+1 yılresmen sıkı bir eğitim olacak nısanlın için.. sonrası malum direk dogu...
01 Yorumla- +1 yıl
Ouf :-(
Piyade alayıysa korkma piyadeler doğuya gitmezler. Abim Isparta Eğirdir Dağ Komando Tugayı'ında yaptı. Askerliği Hakkari-Kuzey Irak hattında yaptı doğunun en berbat yerine sürdüler. :(
05 Yorumla- +1 yıl
İnşallah olmaz abinizde sağ salim döner. İnşallah olmaz
- +1 yıl
:-( çok üzüldüm inşallah düşme z
- +1 yıl
yokyaaaaaaaaaaaaaaa...
+1 yılHayattan bezdirecekler :D bende ıspartada yaptım çok gördüm kaldırmayıp intihar edeni etmeye çalışanı eğitimi çok zor Allah yardımcısı olsun
03 Yorumla- +1 yıl
Deme ya. p ouf
- +1 yıl
gidince görür :D bir ay dayanma süresi veriyorum
- +1 yıl
:'(
Gizli Üye(36-45)+1 yılo ısparta? o. O ayvayı yemiş geçmiş olsun :) oranın içinde dağ komando, havan taburu, avcı taburu var kesinlikle doğuya gider ordan.
021 Yorumla- +1 yıl
Taburu kendi seçebiliyor mu peki sende mı ordan sın
Cevap sahibi+1 yılkendi seçemez orda seçerler, genelliklede komanda yaparlar
- +1 yıl
Boyu 184 70 kilo kendisi inşaatlarda soğuk demir ustası idi elinden her iş gelir firincida. Kendisi meslek seçimi yapıyorlAr mı peki
- +1 yıl
Doğuya dusmesini istemiyorum allah korusun. Ona bişey olursa ortada kalırım
Cevap sahibi+1 yılvalla açık söyleyeyim orası türkiyede acemilik için geçirilebilecek en berbat yerdir adamın psikolojisini alır götürür, isterse fırıncı olsun çilesi zordur oranın düşün yaklaşık 14.000 civarında acemi vardır, ulaşımı kötüdür, yemekleri berbattır, yani desteğine baya ihtiyacı olacak. meslekcileri acemilik sonunda seçerler, kendi elinde olan bir şey değil söyler ama seçimi yapamaz, ona üstler karar verir, belki olur belki olmaz.
- +1 yıl
Yapma. Ya yemek konusunda seçici kesin zayıflar. Her yemeği yemez ki sen orda mı yaptın. Abi
Cevap sahibi+1 yılyok ben istihbaratta olduğumdan il il gezerdik ordan biliyorum, kolaylık versin ne diyeyim.
- +1 yıl
Neden il il geldiniz
Cevap sahibi+1 yılgenelikle albay yanında denetlemelere giderdik il il raporlar yazılır illerdeki durumlar için, iç güvenliği tehdit eden unsurlar hakkında bilgi toplardık, orasıda iç güvenlik eğitimi verdiği için yolumuz sıkça düşerdi.
- +1 yıl
Hm birde orada neler verecek buradan götürmesi gereken bişey var mı
Cevap sahibi+1 yılherşeyi verirler zaten genelde izinde giyeceği şeyleri yanında götürsün sivil kıyafet iç çamaşır, traş takımı vs. çok fazla şey götürmesin yoksa kim vurduya gider orda.
- +1 yıl
Nasıl yani yani. goturse ne olur cep teli. Modelsiz olsa olur mu
Cevap sahibi+1 yılcebi üst devreler alır bir daha geri gelmez o tlf söyleyim, yani asker ederler cep tlf'uda, ya da astek filan görür gider o tlf, öyle şeyler götürmesin, oradan ankesörden yapar tlf, sende ararsan ilk önce taburu oradan bölüğünü söyler öyle bağlanırsın onuda tlf'na çağırırlar ama gündüz arama çünkü bulamazsın gece ara muhtemelen saat 8 ila 9 arası uygun olur.
- +1 yıl
Çok Tskler. Ya bilgilerin. İçin
Cevap sahibi+1 yılönemli değil, sağ salim dönsün sen ona bak derim allah sanada onada kolaylık versin diyeyim, asker adam yolu beklemek zordur ben 15 ay yaptım sizinkiler yine şanslı bu yönden.
- +1 yıl
Evet aliskinim aslinda 3 ay calisiyordu sehir disinda zaten 3 ayini simdiden yedim ben. d
Cevap sahibi+1 yılhayırlı yemeler o zaman :D orası adamı biraz atarlı yapar yalnız onuda hoş görürsün artık :)
- +1 yıl
Zaten atarli. d
Cevap sahibi+1 yılsen onun iki katını düşün şimdi :)
- +1 yıl
Hic cekilmez o zaman ya. d
Cevap sahibi+1 yılne yapalım onu düzeltmek sana kalıyor ondan sonra :)
Bir şey olmaz allahın izniyle bu aralar terör yok zaten
20 Yorumla
+1 yılaskerlik bu tabiki zor günler bekliyor , hele piyade olursa biter , aşçı maşçı olsun hiç olmazsa yüzgöz olmaz kimseyle yemek yapar bitek
01 Yorumla- +1 yıl
Olmaz o ahci falan inat
+1 yılÜst devreleri bekliyor mesela. Gelsinlerde nöbetleri alsınlar diye.
02 Yorumla- +1 yıl
Orada mı yaptınız
- +1 yıl
Hayır.
Piyade ise Eğirdire çıkmadığına dua etsin bide kışı orada geçmeyecekse dua etsin :D bir de %99 doğuya gider
04 Yorumla- +1 yıl
:-( ufak
- +1 yıl
Uf. Yazacaktım klavye. Maduru
+1 yılKuzenim orda yapti çoğunluğu doğuya dusuyor bizimkisi istanbula düştü sirnak beklerken :D
01 Yorumla- +1 yıl
Ne guzel keske ida kayserite dusse
yakşaşık 2.000 er ve erbaş bekliyor nişanlını :) özellikle alt devreler
014 Yorumla- +1 yıl
:D kopardın beni sabah sabah... Aynen öyle artı binbaşı tümen komutanı ve onu öpmeye çalışıcak Başcavuşlar da var tabii
- +1 yıl
Orada mı yaptınız
- +1 yıl
Of seviniyorum aslında geldiğinde düğün. Yapmaz ama korkuyorum allah korusun ya gelmezse
- +1 yıl
Nasıl olur ki. d
- +1 yıl
Zaten çok sınırlı biri kaldıramaz lafı sözü.
- +1 yıl
Ha ha ha:-) iyi mış
- +1 yıl
;-). Doğru allah askerimiz. Sabır. Versin
- +1 yıl
Him tamam
+1 yılAbi ben uzman olarak kalmak istiyorum komandolugada hevesim çok eğirdir istiyordum ama merkez çıktı sizce uzmanlığı kazanmam da etkeni nasil olur?
00 Yorumla94 3 ler gitti. f mi len. d abooow. d yakinda beni. d zorla alirlar. d
04 Yorumla- +1 yıl
Ağustos 7 teslim. d peki sen
- +1 yıl
İyi. d peki
Gizli Üye(36-45)+1 yılmeslegi ne? he bide soyle ona aç aç yapiyolar orda ona gitmesin he bide paso ot yoldururlar :))
13 Yorumla- +1 yıl
Soğuk demir ustası inşaat ta ek olarak fırıncı. Garson
Cevap sahibi+1 yılrahat eder ozaman kafana takma
- +1 yıl
İnşallah.
Askerlik işte acemi birliği zordur.
10 YorumlaGündem konusunda 24,1b cevap paylaştı. usta bırlıgı doğu olursa super
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılnişanlını aldatma o askerdeyken
01 Yorumla- +1 yıl
Sacmalama be
- Gündem konusunda 14,3b cevap paylaştı.
+1 yılısparta mahrumiyet bölgesidir bunu unutma
00 Yorumla bitmez o askerlik
011 Yorumla- +1 yıl
İnsallah biter de evleniriz. p
- +1 yıl
Tam bilmiyorum ki
- +1 yıl
Hayir lise 1 terk
- +1 yıl
Canim ozaman daha da zor benim zamanimda 15 aydi ben kisa donem gitmistim kafayi yemek uzereydim 90 gunum falan kalmisti (154 gun toplam) bitmeyecek saniordum ozamn ve cok zor geliyordu uun donem arkadaslar geldi o aralarda birtanesine kan gunun kaldi diye sordugumda 430 gun hocam demisti ve ben ozaman anladim ki benim askerligim biter.
- +1 yıl
O. Ne diyelim allah sabir versin nisanlimada asker olacak abilerimzede
- +1 yıl
Oyle ayrilmak mumkun degil aramizda ama insallah sorunsuz bitirir
Gündem konusunda 11,7b cevap paylaştı. Sabah akşam dayak...
00 YorumlaSkype adresini ver orayi anlatayim sana
00 Yorumla
+1 yılDayak bekliyor:))
02 Yorumla- +1 yıl
Nasıl yani
- +1 yıl
Bildiğin dayak.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği