Merhaba arkadaşlar. Ziraat ATM paramı yuttu. Bugün ziraat bankasında kartsız işlemlerden babamın hesabına 715 TL yatırmak için ATM ye gittim. Kartsız işlemde paramı yatırmaya çalışırken, ATM paramı aldıktan sonra işleminizi yapamıyoruz dedi, iptal etti yaptığım işlemi. Sonrada paramı geri vermedi. Bende hemen gittim içeriye, kartsız işlemden para yatırmaya çalıştığımı ancak ATM'nin paramı yuttuğunu söyledim. Kimlik fotokopimle telefon numaramı aldılar. Dilekçe yazdım. Yarın gelin paranızı alın dediler. Sizin başınıza da böyle bir şey geldi mi? Ben sonra hesap numarası verdim. Bu hesaba yatırabilir misiniz dedim. Onlarda tamam dediler. Ne zaman yatar diye sordum. Yarın öğlen 1 ya da 2 gibi yatmış olur dediler. Başınıza geldi mi böyle bir şey?Ziraat ATM paramı yuttu.
Ziraat Bankası ATM'si paramı yuttu, ne yapmalıyım?
Selam :) ATM para yuttu sorunu illa ki herkesin başına bir kere de olsa gelmiştir. Böyle bir durumda telaş yapmaya gerek yok. Her sorunun olduğu gibi bunun da bir çözümü tabi ki var. Sen Ziraat Bankası ünite hatası paramı yuttu demişsin ve olayın da nasıl çözüldüğünü yazmışsın. Hiç merak etme paran onların verdiği tarihte hesabına yatacaktır. Ben bu konu hakkında hiç fikri olmayanlara baştan çözüm sunmak istiyorum.
Ziraat ATM paramı yuttu, ne yapmalıyım?
Ziraat Bankası ünite hatası paramı yuttu
Öncelikle şunu söylemeliyim. ATM'den para çekeceğiniz zaman bankaların yanındaki ATM'leri tercih ederseniz bir sorun yaşadığınızda hemen bankaya başvurabilirsiniz. Banka olmayan yerlerdeki ATM'lerde sorunu çözmeniz biraz uzayabilir. ATM paranızı yuttuğu an hemen bankanız ile iletişime geçin. Eğer bankanın yanındaysanız içeri girin ve durumu bildirin. Banka kartı sistemin verdiği bir hata yüzünden yutar. Bu hatayı da banka yetkilileri sistemde görürler ve ATM'nin paranızı yuttuğunu kolaylıkla tespit ederler. Yeter ki onlara işlem yaptığınız saati doğru bir şekilde verin. Ardından dilekçe yazmanızı talep ederler. Dilekçe yazdıktan sonra paranız vereceğiniz İBAN numarasına yatırılır. Paranın hesabınıza yatma süresi değişebilir. Ertesi gün de yatırabilirler, birkaç gün sonra da. ATM para yuttu Ziraat Bankası ile ilgili soruya umarım cevap verebilmişimdir.
Bankamatik paramı yuttu, ne yapmalıyım?
ATM para yuttu Ziraat Bankası
Yukarıda anlattığım tüm işlemler diğer tüm bankaların bankamatikleri için de geçerli. Herhangi bir bankanın ATM'si parasını yutarsa bankaya giderek dilekçe verin. Kısa süre içerisinde paranız hesabınıza yatar.
Eğer bankanın bitişiğinde olmayan bir ATM'de böyle bir sorun yaşarsanız en yakın bankaya gidin. ATM'nin adresini verin ve durumu anlatın. ATM'nin paranızı yuttuğu saati de doğru şekilde iletin. Aynı şekilde dilekçe yazmanız istenecektir. Ve sorununuz halledilecektir.
ATM PARAMA EL KOYDU NE YAPMALI? ATM’DE PARAM KALDI, ATM’DE PARA SIKIŞTI ŞİMDİ NE OLACAK? Şube Dışı ATM Para Yutması Yahut Mesai Saatleri Haricinde ATM’de Para Kalması! https://finanstaksi. com/atm-parami-yuttu-ne-yapmaliyim-atmde-param-kaldi-atmde-para-sikisti-simdi-ne-olacak/
Başıma 1 kere benzer bir olay geldi. 150 lira kart borcu yatıracaktım X bankasına. 100 liramı yuttu 50 lirayı da yırtarak geri verdi. Mesai saati değildi banka kapanmıştı. O X bankasında çalışan akrabamı aradım. Yarın git oraya. Güvenliğe adımı ver yırtık parayı o değiştirtir. Yutulan para için de dilekçe yazdıracaklar sana dedi. Ertesi gün gittim, dediği güvenliği buldum. Yırtık parayı aldı ve bana yenisini getirdi. Yutulan para için de hangi ATM olduğu ve saat aralığı soruldu. 19:10 - 19:15 aralığındaki işlemlerin çıktısını aldılar o bankamatiğe ait. Zaten orada hatalı işlem görünüyor. Hesap numaramı filan aldılar. Gün içerisinde hesabınıza para yatırılacaktır dediler ve 2 saat gibi bir süre sonrasında hesabıma yatmıştı para.
Arkadaslar ziraat atm sine hesabima 200 tl yatirmak istedim ama yuz tl sini geri verdi ve diger yüz tl yide aldi kullanilabilir bakiye 100 tl diyor ama cekemiyorum ne yapmaliyim yardimci olun lutfen..