avukat işi o evet ama mesela tecavüzcü, katil vb. bunları savunarak cezasını azaltmaya çalışıyo. istediği davayı seçebilir mi avukat sen suçlusun senin davanı almak isteniyorum gibisinden
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
istediğin davayı tabii ki seçebilirsin.
ama avukat çooooookkkkk
iş azzzzzzzzz
çok da seçim şansı olmayabiliyor insanın.
ayrıca her insanın savunulmaya ihtiyacı vardır. savunma kutsaldır114 Yorumla- Soran+1 yıl
hayır yoktur
- +1 yıl
uluslararası ilkeler bunlar. sen yoktur deyince ortadan kalkmıyor :))))
- Soran+1 yıl
kanun olarak olabilir ama biraz da vicdan meselesi. küçücük bi çocuğa tecavüz edenlerin ne gibi bi savunması olabilir bunuda açıklar mısın aydınlat beni 💡
- +1 yıl
benim almadığım tek dava türü ;) bu kişisel tercihim.
bunun dışında ayrım yapmadan alıyorum. - Soran+1 yıl
hmm maaş aralığı ne peki ne kadardan başlarım
- +1 yıl
hukuk öğrencisi misin? lise misin? hiç yazma hukuk. çok gereksiz
- Soran+1 yıl
lise son hukuk düşünüyorum neden
- Soran+1 yıl
herkes o nu yazma şunu yazma bunu okuyup nolcan diyo biz ne okuyalım 🤦🏻♀️
- +1 yıl
20 yıllık avukatım. anlatması uzun. meslek çok gergin, kaygı düzeyi yüksek, sorumluluğu ağır... çok hukuk fakültesi var, çok mezun var. az iş var. sigortalı avukat piyasası düşük. ücretler düşük. hayat standardı düşük. daha ne diyeyim? serbest çalışmak için kendi piyasanı kendin yaratmalısın. o da ziyadesiyle zor.
- Soran+1 yıl
peki ne okuyim
- +1 yıl
öğretmen ol, halkla ilişkilerci ol, reklamcı ol, psikolog sosyolog ol. ne bileyim.. hukuk çok çok çok gergin. hata kaldırmaz. stresli... gereksiz yere yorucu
- Soran+1 yıl
ama onlarında maaşı az😣
- +1 yıl
avukat olunca çok para kazanacağım diye düşünüyorsan hayal kırıklığına uğrayabilirsin. çok avukat az iş... bir daha düşün... değmez verdiğin çabaya... gerçekten değmez
- Soran+1 yıl
bişe sorabilirmiyim bi tanıdıpımın arkadaşı dün tutuklandı çocuk 17 yaşında sanırım uyuşturucu dan mı ne bilmiyorum reşit dğeil nasıl tutuklanıyo acaba 🤔
En İyi Cevaplar
Burada mesele etik olmaktan çok işini iyi yapmak üzere kuruludur. Devlet atasın veya sen seçmiş ol, suçun ne olursa olsun avukatın seni aklamak için elinden geleni yapar. Eğer avukat kendi için etik bulmazsa zaten en başında davayı kabul etmez.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
11Cevap
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Hayır istedikleri davayı alıp almamakla özgürler. Belirttiğiniz gibi, örneğin bir tecavüz vakasını genelde insani ahlak ve etik duygulardan kimse savunmak ve avukatlığını yapmak istemez. (Genel olarak) bu tarz davaların bu sebebten dolayı ücreti de yüksek olabilir ve kişi parasından dolayı davayı kabul edebiliyor. Böyle bir olaya şahit olmuştum
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Eğer kamu o kişiyi (ki sanırım bunlar kamunun avukatı) avukat olarak atarsa almak zoruında onun dısında serbest calısanlar seçim yapabilir. Hiç bir avukat davayı almıyorsa , devlet birini avukat olarak atıyor
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 11,4b cevap paylaştı. Diyebilir elbette.. Ama davayı aldığında onun daha az ceza almasını sağlamak için vazifesinin gereklerini eksizksiz yapmalı.
Avukatlar gerektiğinde şeytanın avukatlığını yapacak kadar mesleğinin gereklerine hakim olmalı.00 YorumlaElbette seçebilir tabii ki.
Şimdi akla "parasıyla değil mi?" sorusu gelebilir.
Siz nasıl ki istemediğiniz işte çalışmıyorsanız o da istemediği davayı almaz.00 YorumlaIşi sonuçta... bir taraf haklı bir taraf suçlu.. yapacak birşeyleri yok
00 Yorumla- +1 yıl
Vicdanına göre davayı alır veya almaz ama alırsa savunur
00 Yorumla Tabiki eger bir baroya bağlı degilse istedigi davayı kendisi seçebilir tecavuzcuyu savunmak ta savunmamak ta kendisine kalmış
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 331 cevap paylaştı. Şerefi olan savunmuyor
20 YorumlaBazen seçim hakkı sizin elinizde olmayabilir
10 Yorumla- +1 yıl
devletse zorundadır ama kendi bürosuysa zorunda değil diye biliyorum
00 Yorumla Her haltı yiyipte savunulanları sevmem... Savunanları daha çok sevmem...
00 Yorumla- +1 yıl
evet eğer avukatıysa savunur
00 Yorumla - +1 yıl
Avukata kalmış malum paranın yüzü sıcaktır 💸💸💸
00 Yorumla - +1 yıl
e işi o değil mi 🤷🏼♀️
00 Yorumla - +1 yıl
Evet ama cezasını indirmek için yapıyor
00 Yorumla tabiki hayır
00 YorumlaEvet
00 Yorumla- +1 yıl
lucifer da bi kadın vardı
00 Yorumla evet
00 Yorumla- +1 yıl
Tabikide seçebilir
00 Yorumla
Devamını Gör(15)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Avukatlık, avukatlık kanunu uyarınca serbest bir meslektir
Avukat, istediği davayı almakta özgür olduğu gibi istemediği bir davayı da almak mecburiyetinde de değildir. Bu nedenle avukatlar suçluyu savunur algısı çok yanlış.. Avukatın burada davayı neden almadığını, gerekçeleri ile vekalet vermek isteyen kişiye açıklaması gerekir. Ayrıca avukat dilerse; sonrasında da o davadan istifa edebilir.
Avukatlık mesleği serbest bir meslek olduğu için, mesleğin özü gereği avukat müvekkil ve dava seçmek konusunda özgürdür. Avukatlara karşı bu noktada ne yazık ki önyargı var. Masumiyet karinesi uyarınca herkes mahkemece suçluluğu kesin hükümle ispatlanıncaya kadar masumdur ve masumiyet karinesi çerçevesinde hüküm giymemiş kimse, suçlu sayılamaz veya suçlu olarak gösterilemez.
Masumiyet karinesi evrenseldir ve İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nde de yer alır
Bu açıdan özellikle de suçu kanıtlanmamış, hüküm giymemiş kişiler adına o suçu işlemiş gibi haberler vermemek gerekir.