1- İnsanı dedim. Müslümanı değil, inancı yazılamaz. Tanrıya inanmayan Ateistlerde bir insan sonuçta.
2- İnsan olması gibi çocukça cevaplar verecek biri yoktur umarım.
2- İnsan olması gibi çocukça cevaplar verecek biri yoktur umarım.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Pek bir fark yok aslında, Şeytan ebediyen cehenneme gidecek kurutuluşu yok ama İnsan Cennet'e gidebilir kurtulma şansı var. Şeytan'da olan tüm duygular bizde var. Nefis vb her şey var.
Not : Fazla dini konuya girmek istemedim zira uzar gider o yüzden basitçe geçtim.
Şeytan aldatan, insan aldatılandır. Şeytan kıyamete kadar (son kez güneş battığında) görevli insanı aldatmak için. Bir de insan sevip sevip suöu şeytana atar:))))) umarım son cümlem anlaşılmıştır...
Anladım bu güzeldi :)) Şeytan'da ben sadece fısıldadım der her zaman savunmak için
Daha karar vermedim :)
Rica ederim :)
Şeytan insana düşman, her şeyiyle.
İnsan ise şeytana düşman değil. Olması gerek ama olmuyor.
Peki ya Şeytan'ın insanlardan olan dostları?
“Bu şeytandır, ancak kendi dostlarını korkutur. Eğer gerçek mü’minler iseniz, onlardan korkmayın, Benden korkun.” (Âl-i İmrân: 175)
Gerçekten şeytanlar, sizinle mücadele etmeleri için, kendi dostlarına telkinde bulunurlar. (En’âm: 121)
Kalpleri mühürlenmiş insanlar diye düşünüyorum. Artık sadece kötü şeyler yapan...
Kötülük yapan insanlar bizim için bir çeşit şeytan oluyorlar sanırım.
Biraz cahilce bir yorum oldu :)
Yok bence güzel bir yorumlama :) Ayette ona hitaben indirilmiş zaten. Şeytandan farkı kalmayan, hatta inkarda onu bile aşan insanlara. Mühürlenmiş veya lanetlenmiş bir halk mesela yahudiler var. İslama girmeleri diğerlerinin hepsinden daha zor.
şeytan görnmez varlık işini kmseye görnmeden yapıyo diğeri görülür bir şeklde bu kadar basit
Buda iyiydi
Cevap
7Cevap
Insan esref-i mahluktur
Yani yaratilisi itibariyle yaratilmislarin en sereflisi seviyesine cikabilme kapasitesi vardir
Ayni sekilde
Esfel-i safilin
yani yaratilmislarin en sefili olma kapasitesi de vardir
Diger yaratilmislar icin ise bu durumdan bahsedildigini duymadik..
İnsanı Eşref-i Mahlukat yapan nedir? İnsan kuşlar gibi uçamıyor. Balık kadar iyi yüzemiyor. Yani aslında çok aciz. Onu yaratılmışların en yücesi yapan nedir?
Allah insana o payeye ulasmasi icin izin vermistir Yani insani buna uygun bir fitratta yaratmistir
Peygamber efendimiz (SAV) miraca ciktiginda Allah CC onu bizzat muhatab almistir -onun nezdinde butun insanligin
Yani insan inanc ve manevi bag acisindan yani kalben kendini gelistirmeye calistikca Allah onu kendine yakinlastirir ve onu sever netice itibariyle bu sekilde Allahin gozunde en serefli mahluk olmaya kadar varir..
Eşref-i mahlukattan kasıt inanç, Allah'ın sevgisi ve duygular o halde.
Simdi Allah'i dusun
Ve onun yarattigi herseyi dusun bizim bildigimiz bilmedigimiz
72000 alemden bahsediliyor
bunlar bize bildirilenler bilmediklerimiz de illa ki vardir
Ve butun bu yaratilmis olan herseyin icinde insani dusun
koskoca sahildeki bir kum tanesi kadar miniminnacik birsey durumundayiz
ve Allah bize bu kadar iltifat edip bizi butun o yaratilmislarin en sereflisi -en sevdigi sevecegi olma serefi veriyor ;)
Cennetin kapisina Allah CC adinin yanina Habibinin yani Peygamberimiz SAV ismini yaziyor yani bir insanin
Anlatabildim mi? umarim aciklayici olmustur
Gayet açıklayıcı. Bizden en şerefli ve yüce olan peygamberimiz. Allah onun üzerinden bizede gönderme yapıyor çoğu şeyde. Cennetin kapısında bizden birinin isminin yazılması gibi.
Aynen oyle
Cebrail AS Peygamberimize SAV miraca cikarken eslik eder ve bir noktadan sonra der ki ben burdan oteye gidersem yanarim sen yalniz devam edeceksin
burada Melek ve insan olmak uzere iki yaratilmisin Allah katindaki varabilecekleri cizgi belirtilmistir..
Hani saraylarda bazi konular sarayin kapisindan alinmaz, bazilari misafir odasinda bazilari kabul odasindan bazilari ise has odaya kadar girebilir ya bu da ona benzer..
Konuya ve sadede gelirsek. Size göre fark, insanın Eşref-i Mahlukat olması. Dimi?
En onemli fark bu
Bunun disinda biri atesten biri topraktan yaratilmistir
Ve Allah Hz. Adem'i yaratacagi zaman meleklere "Yeryuzunde bir halife yaratacagim" demistir
"Ben muhakkak çamurdan bir insan yaratacağım. Artık onu düzenleyerek (hilkatını) tamamlayıp ona da rûhumdan üfürdüğüm zaman kendisi için derhal (bana) secdeye kapanın.' Bunun üzerine İblis' ten başka bütün melekler secde etmişlerdi. O (İblis) büyüklük taslamış ve kâfirlerden olmuştu. Allah: 'Ey İblis iki elimle (bizzat kudretimle) yarattığıma secde etmekten seni alıkoyan nedir? Kibirlenmek mi istedin? Yoksa yücelerden mi oldun?' buyurdu. İblis dedi: 'Ben ondan hayırlıyım. Beni ateşten onu ise çamurdan yarattın."
Alintidir
Tamamdır :) Cevap için teşekkürler.
İnsan topraktan, şeytan ise ateşten yaratılmıştır.
İnsan Allah'ı görmemiş, şeytan ise huzurundan lanetlenip kovulmadan önce Allah'ı görmüştür.
İnsan ne Cenneti bilir, ne Cehennemi ama şeytan ikisinde de yaşamıştır.
İnsan da irade vardır, seçim yapar, şeytan ise hep kendini düşünür.
İnsan şeytanı göremez ama şeytan insana musallat olabilir.
...
Bu listeyi uzatabilirim ama uykum geldi. Bence yeterli.
2- Peygamberimiz de bir insan, ama Allah'ı görmüştür.
3- Peygamber ikisinide görmüştür.
5- Şeytanın gözüktüğü insanlar olmuştur. Şeytanın kambur biri şeklinde peygamberin huzuruna geldiği ve sahabelerin sorusuna cevap verdiği sahih bir hadistir.
İyi geceler.
Seytan bir melekti onceleri tum melekler insana secde ettiler seytan kibirlendi etmedi lanetlendi insan ise yaratilmislarin en sereflisi hasr edildi. Tabi seytanin sol bacagi olan insanlar bu katagoriye girmiyor.
Kardeş sen nasıl bir kafada bunu yazdin merak ediyorum. Şeytan cinlerdendir. Saf ateşten yaratılmışdır. Meleklerin neyden yaratıldığını öğren bir an önce. Yani temeli öğren Sonra cevap yaz istersen
Meleklerin genel anlamda başı başı yoktur. Sadece 4 büyük melek diye bildiğimiz meleklerin, Allaha ve insanlara yakınlığı ve daha fazladır. Cennet meleklerinin başı vardır; Rıdvan. Cehennem Zebanilerinin başı vardır Malik.
Fikir almak ve görüş öğrenmek. Soru sadece bilgi için değildir.
Net cevabı aramak değil, herkesin kendi görüşünü öğrenmem amaç. Sen çok yanlış gelmişsin.
Insan topraktan seytan atesten.
Insanda ilahi nuru muhammediye var..
Seytanda yalın ateş.
Yeterli bence
Tek fark yaratılışında yani.
Bu tek fark zaten en büyük fark dostum..
Bak dostum rab insanın icindedir. bu büyuk bir sırdır.. bu anlasilmasin diye nefs perdesi ile örtülmüstür.. nefsini bilen rabbini bilir diye müthiş bir kudsi hadis vardır.. ölmeden önce ölmek sırrına erenler bunu bilir.. seytanın mücadelesi bunun bilinmesini engellemektir.
Yani olay klasik cennet cehenennem olayından cok ötedir..
Tek veya en büyük farkı değil, herkesin görüşünü arıyorum bende bu soruda. Cevap için teşekkürler
Onları herkes göremiyor insanları herkes görüyor.
Kimse yazsaydın peygamber gördü hatta konuştu bile. Demek ki bu bir fark derdim. İyi seçim.
*Fark değil
Görenler var ama herkes göremiyor işte.
insan ne yaparsa yapsın şeytan sorumludur:D
Ben sadece fısıldadım.(Şeytan)
Iyilik yapmasi
Adaletli olması
Şeytan'da kötülük konusunda adaletli değil mi? Herkese eşit vesvese veriyor. Birine zinayı vesvese verip diğerine vermemezlik yapmıyor. Bence çok adil, kötülük adına olsa da.
Hayır. Her katile "öldür" vesvesesini veriyor. "Boşver yaşasın, günah" diyeceğini sanmıyorum şeytanın kimseye
Insanin" hakkaniyet ölçüsünde " adaletli davranmasini kast etmiştim mesela fabrika sahibinin calisanlarina paralarini maas gununde vermesi gibi. Ogretmenin sinav sonuclarini adaletli okumasi gibi. Sende şeytanın kötülük anlamindaki adaletinden bahsettin. Iyi olabilme potansiyelindeki insan ( insani seytandan ayiran ) ve kotu olabilme potansiyelin deki insan ( insani seytanlastiran ) iki fark var ortada.
Konuya ve sadede gelirsek. Size göre İyi olmak İnsanı şeytandan ayıran Fark, kötü olmak ise ondan farksız kılan şeydir. Dimi? Yanlış anlamamışımdır umarım.
Peki. Cevap için teşekkürler
insan, şeytanın beden bulmuş hali
Şeytanın bir bedeni yokmudur yani? Cinleri görmemek onların bedeni olmadığını kanıtlamaz.
Hz. Süleyman'ın hayatını araştır. Cinlerden bir ordusu olduğunu, hatta inşaat işlerinde çalıştığını öğrenebilirsin. Bedenleri olduğunun ispatı. Görünmeselerde. Birde ateşten yaratılmalarî tabi insan gibi toprak yerine
Fark bu diyebilirsin işte. Beden yapısı ve şekli farklı
Hiçbirşeyi unutmaması bence zeki olduğunun göstergesidir şeytanın. Ama bildiği ile amel etmeyecek kadar da ahmak. Tanrının onu yarattığını bilip, ona karşı gelmesi gibi. Okumuş ama boşuna okumuş öğrenci misali
Biri görünür diğeri görünmez ;)
İnsanlar İki Yüzlüdür. Şeytanın Amacı Belli...
Şeytan'da Tanrıyı inkar ederek ikiyüzlü olmuştur?
Şeytan Tanrıya İki Yüzlülük Yapmadı. Ben Kötüler İçin Çalışıyorum. Kabul Et Ya Da Etme.! Dedi. Ve Yerini Belli Etti. Sen Gn İçerisinde Söyedigin Yalanları Sayısını Hatırlıyor Musun?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar