ALLAH c. c Her Günahı Affedermi? Nasıl Tövbe Edip Yeni bir Hayata Başlamalıyız?
şimdi bir adam varmış geçmiş zamanda çok insan öldürmüş bir gün hocanın birine demişki ben 99 tane adam öldürdüm ALLAH beni affedermi demiş asla demiş o hocayıda öldürüp kasabayı terketmiş yolda bir dervişe denk gelmiş sohbet açılmış uzamış adam yaptıklarını anlatmış ve sormuş af olunurmuyum diye tabi demiş derviş adam şaşkın şaşkın nasıl yani demiş sen nerelisin demiş derviş adam karadenizliyim demiş ben karadenizden bir kova su alsam denizdeki su azalırmı yok ya azalması belli bile olmaz demiş adam dervişte işte ALLAH'ın rahmeti o kadar çokturki sen dahil bütün günahkarlara dağıtsa yinede azalmaz. Sen yeterki samimiyetinle yaratan MEVLA'ya yalvar ümitsizlik en büyük düşmandır unutma..
Allah bin kere razı olsn.
Her günahı "isterse" affedebilir, kul hakkı hariç..
Nasıl tövbe edeceğin sana kalmış.. Ama basit olarak ellerini aç, pişmanlığını dile getir, af dile.. Sonra da ömür boyu bir daha aynı şeyi yapma..
Tövbe için uydurulan "yok köpeğe ekmek ver, yok üç kere şunu yap, yok okunmuş su iç" gibi şeylere de kulak asma.. Köpek ekmek yemez zaten.. :D
o mevzuları sacma buluyorm zaten :D tskr ederm
ne günah işlediğini bilmediğimizden bir yorum yapamayız. kul hakkı yediysen bu affedilmez bir durum bence. fakat kimseye zarar vermeden bir günah işlediysen affedilebilir
kimseye bir zararım olmadı hayatım boyunca
zinaya yakın bir şey yaptın sanırım. Allah büyüktür, affeder
Kul hakkını helallik dilemedikçe affetmez. Onun haricinde her türlü günaha gerçekten pişman olarak tevbe edersek bağışlar. Bizim Mevla'mız Gafur'ur Rahim'dir.. :)
Cevap
12Cevap
Allaha Kendini Şirk Koşmak Hariç Allah Her Türlü Günahı Bağışlar, Allahın Affedemiyeceği Büyüklükte Günah Yaradılmamaıştır (Kul Hakkı Hariç), 2 Rekat Nafile Namaz Kıl, Ellerini Aç Hatanı Belirt Pişman Olduğunu Belirt Yapmıayacağına Söz Ver Yemin Et Secdeye Kapan, Allah Şüphesizki Bağışlayıcıların En Yücesidir.
Allah razı olsun
tam anlamıyla zina nasıl oluyormuş? :)
bu arada Allah kul hakkının affını kula bırakmaz.
Allah'ın tek affetmeyeceği günah ise ŞİRK'tir yani ortak koşmaktır.
ve benim gördüğüm kadarıyla çoğu kimse bu günahı işliyor.
kimi velileri, kimi peygamberleri hala Allah'a ortak koşuyor
allah töbe kapısını ölünceye kadar acık bırakmıstır ama bu tuh pişman oldum tobe der kurtulurum canım istediginde demek degıldır allah af eden bagıslayandır aynı hataları yapmamak uzere töbe edebilirsin tabi genede allah ile kul arasındadır o herseyi bilendir
İslamda son nefese kadar tövbe vardır. Detaylar aşağıdadır.
https://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=2573
ALLAH razı olsn
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Hayatta hiçbir şey için geç değildir.
Affedilmek öyle kolay değildir. Bütün içtenliğinle tövbe etmen ve tövbende kalıcı olman gerekir. Ciddi olmayan tövbeler kabul edilmez.
Günahı işlemeden önce düşünecektin. Günah işle işle sonra da yarım ağızla Allah'ım beni affet de, oh ne ala memleket.
Kul hakkı, yetim hakkı yiyenleri affetmez tövbe etse bile. Onun dışında her günahı affeder diye biliyorum...
ALLAH affedicidir, affetmeyi sever ve affeder sen yeter ki tövbe et
Allahin tek affetmedgi gunah kul hakkidir.. onun haricinde necgunah olursa olsun pisman olup tovbe edersen o gunahlari bidaha yasamayip duzgun bir hayat surersen Allah butun gunahlari bagislar
nasuh tövbesi ile kabul olur. o gafurdur. rahim. rahmandır.
tesekkür ederim Allah razı olsun
amin ecmain
Allah her Tövbeyi kabul eder ve günahi bağışlar Tekrar ayni günahi bilerek işlememezsen tabii
kul hakkı dışında ki günahların hepsinin tevbe kapısı açıktır !!
tevbe et kabul olur
kul hakkı yok zinada yok cok sukur ama tam anlamıyla zina deiil
Kutsal suyla banyo yap.
prof resmine bakınca sasırsamda ne kutsal suyu bu :)
ara bulursun.
hristiyan degiliz kardeşim
Kul hakkı hariç her günah af olur
bunu söylemek zor ama tövbe et sen inş affolur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar