Askerde çavuş nasıl seçiliyor?
Eğitim seviyesi dikkate alınıyor mu?
Astsubaylar üni. mezunuda çavuş veyaz uzman çavuşlar nasıl seçilir?
Eğitim seviyesi dikkate alınıyor mu?
Astsubaylar üni. mezunuda çavuş veyaz uzman çavuşlar nasıl seçilir?
Çavuş olmak için en az lise mezunu olman lazım sülüs belgende yazar ya da gittiğin birlikte yine en az lise menzunu olduğunu göz önünde bulundurarak tipine bakarak seçebilirler. uzman çavuş olmak için de yine en az lise menzunu olup ilgili kuvvete başvuru yapıp önce yazılı sınava gireceksin ardından sınavı geçersen mülakata gireceksin onu da geçersen 2 ay staj staj görüp göreve başlarsın askerde iken bir ara başvurmuştum yazılı sınavı geçmiştim ama sonra gitmedim mülakata Deniz Kuvvetleriydi
Devamlı kalmak istemiyorum sadece askerliğimi çavuş olarak yapmak istiyorum. Tip derken iri yarıları filan mı seçiyorlar
evet tip konuşma özgüvene bakarlar, ama çavuşluk öyle bir şeyki heryerde çavuşssun diye rahat edemessin ama bölük çavuşu olursan gittiğin yerde o zaman kral olursun o da hemen olmaz alt devreyi pek yapmazlar hemen askeriye tuhaf bir yer mesela ben onbaşıydım ama inzibat olduğum için çavuş mavuş dinlemez alırdım :)
iyimiş seninki o zaman bakalım ben ne olucam
Aynen tamamen şans işi ben havacıydım kütahyada yaptım acemiliği ordan da Ankara çıktı usta birliğim gittikten 3 ay sonra transit şöförü oldum akşama kadar Ankara merkezde gezerdim, aynı adamlarla aynı yerde askerlik yapacak olsam yine giderim, senin ne kadar var?
3-4 ay sonra sülüsü almaya gidicem üni terkim hayırlısı artık ne diyelim
Askerlik güzeldir ilk günler sıkıntılı olur ama iyidir zaten 12 aya indi yapar gelirsin ben askerde daha rahattım öyle söyleyeyim sana ama acemilikte öttürdüler orası ayrı
bakalım gidince görücez
Duyduğum kadadır ile
Eğitim seviyesi
Memleket
ve hatta Tipe bile bakıyorlarmış.
Eğitimi zormuş komando eğitimi veriyorlarmış ama çavuş olduktan sonra hele birde acemi birliğindeysen rahatmışsın diyolar :D
teşekkür ederim.
evet oda senin farkın olsun işte :)
niye yanlış anlaşılsın teşekkür ederiz.
Cevap
4Cevap
dostum bu sitede tüm bilgilere yer verilmiş bir göz at istersen askerde çavuş olmak
4 yıllık üni mezunu olmak şart.
çavuş olmak içinde mi
teşekkürler
Normal Çavuş olmak için lise menzunu olman yeterli
anladım sağol
en az lise mezunu ve acemiliği 75 gün yapman lazım
evet onu duymuştum teşekkürler
acemılıkde onbası olursun
usta bırlıgın de cavus
Sen havacı olarak mı yaptın
onbaşıyı nasıl seçiyorlar sınavı filan mı oluyor
anladım teşekkürler
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar