Solağım. Küçükken babam sol elle yemek yediğim için masadan kaldırırdı beni. O zamandan beri hep bir baskı uygulanıyor. Solak olduğumu görenler aayyy sen solakmısııın diye acayip acayip tiplere giriyolar. Sanki uzaydan gelmisim gibi. Çatal bıçak kullanırken yanlış kullanıyosun diye dalga geciyolar herkese tek tek anlatmaktan sıkıldım ya. Mesela tek kişilik sıralar hep sağlaklara gore dizayn ediliyo bizi neden hiç düşünmüyolar biz insan degilmiyiz. Neden diger insanlar bunu aşağılıyor ya da garipsiyorlar anlamıyorum neden bunun iyi taraflarını gòrmüyorlar. Mesela yazım cizimim cok iyidir bunları görmek yerine solak oldugum icin garipsemek, bu nasıl bir gerikafalılıktır? Benim durumumda olan var mı?
Cevabın nedir?
+1 yılSen şimdi bunu bu kadar niye taktın ki? Sağlaklara sağlak oldukları için madalya mı takıyorlar? :D Herkes her şeyi konuşur soru şu sen bunlardan hangisini dikkate alacaksın? Bir insanın sağlak ya da solak olması senin için önemli mi? Değil diyeceğini biliyorum o halde neden senin için önemli olmayan bir şeyi bu kadar takıyorsun? Elbette hak veriyorum sana olumsuzlukların sayısı çoğalırsa insanın düşüncelerini yıldırabilirler olumsuz düşünceleri umursamaya iterler ancak neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyorsun bildiğin şeylerin değişmesine izin verme. Hatta sen onlarla solak olmak ayrıcalıktır diye dalga geç :D Büyük ihtimal bunu ciddiye alıp bir şeyler açıklamaya çalışacaklar ama sen ne söylerlerse söylesinler bu konuyla ilgili söylediklerini dinlemeyeceksin. Şöyle düşündüğünde her 10 insandan 2 si mi solak ya da 1 mi bundan şu anlaşılıyor solak olmak ayrıcalıktır :)) Ne yazık ki ben bu ayrıcalığa erişemedim standart insanım :D Yaşasın Sağlaklar :D
11 Yorumla- +1 yıl
Hahahaha :D
En İyi Cevaplar
Solak doğabilirsin bu senin elinde değil tabiki ama sağını kullanman gerekir. Dinde bu iş böyledir yani. Sağ elini kullanmaya alışmalısın.
05 Yorumla- +1 yıl
Yanlışıkla seni seçtim pikaçu :D
- +1 yıl
Buyur sende katıl squirtle :D
- +1 yıl
osbir çekerkende sol el kullanılmalı kanımca yemek yediğin el ile osbir çekilmezz.. ^_^
Diğer konusunda 13b cevap paylaştı. Bende solagim ama senin olay cok dramatiklesmis. Kimse o kadar yadirgamiyor. Bana sag elini kullan diyen bir iki kisi oluyor arada; bende siz sol elinizle yemek yiyip yazi yazin bende yapicam diyorum gulup geciyoruz.
00 Yorumla
Ailem tarafından öyle saçma sapan bir muameleye maruz kalmadım ama etrafımda bu kafada çok insan vardı.www.kizlarsoruyor.com/.../q1394532-sol-elle-yemek-yemek-gunahsa-insanlar-neden-solak-yaratiliyorlar
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
40Cevap
Olayı fazlasıyla dramatize etmişsin. Ben bu güne kadar solak diye hor görülen dışlanan kimseyi görmedim.
Babanın yaptığı işe gelirsek, insanlar tuvalet ihtiyacını giderdikten sonra temizlenirken sol elini kullanır. Bu nedenle sol elle yemek yemek uygun değildir. Bu tamamen hijyenik sebeplerden kaynaklanmaktadır. Önemli olan hangi elinle yemek yediğin değil tuvaletten sonra hangi elinle temizlendiğindir. Sen tuvaletten sonra sağ elinle temizleniyorsan gayet tabi sol elinlede yemek yiyebilirsin...02 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle bende bunu anlatamıyorum yine bisey cıkartıyolar sağ elle temizlenmekte çok gunahmış
+1 yılsolaklığı dine baglamak nasıl bir cehalettir. dogduğun beyninnin vucuduna hükmetme biçimini nasıl değiştirebilir insan? her b. ku dine baglayan arkadaslar bırakın bu saçma sapan düşünceleri biraz kafanızı açın dünyada şekle bu kadar takan bir bizim milletimiz var farklı olandan korkmak dışlamak adetimiz olmuş, sol el kullanan bir çok tanınmış isim var hepsinin de yetenekleri tartışılamaz. Albert Einstein, Mozart, Beethoven, Napoleon, Leonardo da Vinci, Maradona, Michelangelo, Isaac Newton, Picasso , Muhammed Ali Clay, Marlyn Monroe, Jim Hendrix, Aristo... bu liste uzar gider bu insanların hepsi solaktılar.. biz sağmı kötü sol mu kötü tartışması yapa yapa 1500 senedir aynı yerde sayıyoruz...
01 Yorumla- +1 yıl
Helal sana :*
Diğer konusunda 424 cevap paylaştı. Sanırım bende de aynı sorun vardı.
Ama hatırlayamayacağım kadar küçükken sanırım sol eli kullanmayı unutturdular. Bunu sağ kolum alçıdayken farkettim. Çünkü sol elimi de çok ama çok rahat kullanabiliyorum.
Bunun nedeni biraz dini ve toplumsal.
İyi olan her şeyi sağ elle, kötü ve kirli olan her şeyi sol elle yaparsın. İnançlara göre sol elle hiçbir şey üretilmez, bereketi olmaz. Yemek yapılmaz, yazı yazılmaz, yemek yenmez, vb.
Hala etkisinden kurtulamamışlar.22 Yorumla- +1 yıl
Daha iyisini söyleyeyim. Askerde--en azından TC ordusunda--silahlar da hep sağ el için yapılır. Yakın zamanlarda yabancı ordular hem sağ hem de sol elle kullanılabilecek silahlar satın aldılar.
Eski Mısır dönemindeki fresklere baktığında her 7 okçudan 4'ünün solak olduğunu görürsün. Ancak dinlerin ortaya çıkışından sonra solaklık oldukça bastırıldı ve halkın çok küçük bir kesrine indi.
senin durumnda eğilim kardeşim ama empati kurarsak bu gerçekten çok kötü bir şey. solak olmak suç değil çünkü sen doğuştan öylesin bir kere ama boş ver sen takma onları seni anlayabiliyorum ne kadar aldırmamaya çalışsanda yine de sinirin bozuluyor. sol elle yemkte günahtır dinimizce kardeşim..
04 Yorumla- +1 yıl
Madem günah ben neden böyle bir günahla yaratıldım?
- +1 yıl
Neden solak doğdum demek istedim ben
Bende solagim ya o aile baskisi bendede vardi artik her sofraya oturdugumda tum gozler bndeydi yine sol ellemi yiyecel die zor zar sag elle yemeye alistim ama iskence gibi abartmiyorum yemek yerken elim titriyo kasiktakilein yarisi yere dusyodu solla yazyodum sag ele alistim smdi 2 elimlede yaziyorum millet hayranlikla bakiyo ama comarastirma yaptim solak insanlar daha zeki hareketli ve basarili oluyo =) bnce fsrkli olmak bir ayricaliktir birak tadini cikar =))
00 Yorumla
+1 yılBen de öyleyim :) boşver onları ya kick boksta solak olduğum için ters gardım. Öyle bir faydası oluyor ki :D
14 Yorumla- +1 yıl
Oooo aynen o çok fena :) bir hikaye okumuştum bununla ilgili abi boksör sağ kolunu kaybediyordu sporu bırakacakken hocası onu hep sola calıstırmaya başlamış ve adam ondan sonra eskisinden daha iyi sonuçlar almış müsabakalarda :)
- +1 yıl
Ya bak sen de farkındasın. Asıl günah sevabı sağ elle yemek veya ezan okununca ayagı indirmek müziği kapatmak sanan bir toplumdayız canım. Asıl sevap sağ elle yemek değil helal yemek besmeleyle yemek. Asıl sevap ezan okunurken ayaüı indirmek değil namaza hazırlanmak. Bu arada Muhammed Ali Clayde solaktı diye biliyorum :D
- +1 yıl
Bu adam on numara :D yanlışıkla eice basmayaydım seni secerdim yine +1kurtarır belki :D
- +1 yıl
Düşünmen yeterde artar bile :D
- Diğer konusunda 12,8b cevap paylaştı.
+1 yılBende solaktım ama yemek ve yazı yazma işini baskı ile SALAK laştırdılar... Hayatta ne yemeği ne de yazıyı SOL ile yazamıyorum Sağ ile yazıyorum geriye ne kaldı? Askerde tüfek sıkmak mı? SOL bir ağırlık kaldırmak mı SOL taş fırlatmak mı? SOL Bilek güreşi yapmak mı? SOL Aklına ne geliyorsa SOL yapıyorum hala Telefonla görüşmek mi? SOL hep sol sol kulağım gözüm hep sol sol sol sadece ve sadece bişey yiyip içmek ve yazı yazmak SAĞ
00 Yorumla
+1 yılBende solaktım, sırf ilkokulda baskı gördüğüm için sağ elimi ve sağ ayağımı geliştirdim. Şimdi her ikisini de aynı derecede kullanabiliyorum. Sağlak, solak farketmez bence herkes zayıf olduğu yönünü geliştirmeli.
04 Yorumla- +1 yıl
Sağ elimi de kullanabiliyorum fakat sağ elimi hızlı kullanamam sadece ağırlık verebiliyorum güce dayalı işler yapabiliyorum
- +1 yıl
Daha da geliştir, ben sol elimle yazmaktan yorulursam, sağ elimle devam ediyorum mesela. Hiçbir aksama, yavaşlama da olmuyor. Şimdiki hedefim ise, aynı anda iki elimle yazı yazabilmek. Kullanamadığınız ya da zayıf olarak kullandığınız uzuvlarınızı kullanmak beyin faaliyetlerini hızlandırdığı da bilimsel bir gerçektir.
- +1 yıl
Sağla yazmaya çok uğraştım ama çok çirkin yazıyorum :) vazgeçtim :D
- +1 yıl
Vazgeçersen baştan kaybedersin :D. Ayrıca, hiç kimsenin hurafelerine aldırma, yok şeytan çağrıştırırmış yok başına kötü iş gelirmiş, hurafe bunlar. İnsanların istediği gibi değil olduğun gibi yaratıldığın gibi yaşa.
solağım ve solak olmakla gurur duyuyorum ! hiç değilse sağ tarafı kullananlar için sağlak gibi malca bir şey denmiyor :D ( ki biz sollak demiyorz aslında salak olmalı ama işte ) :D
00 YorumlaHayır ya neden problem oluştursun, insanlar dediğin gibi dışlar gibi, yeme düzenine tek kişilik sandalyeleri vs. hep sağlaklara göre yapmışlar ama bence sen şanslısın, yerinde olmak isterdim :(
00 YorumlaFazla takma solak insanlarin sportif alanlarda daha başarılı oldugunu düşünüyorum ayrica dunyada solak oranini daha az olduğunu dusunursek ozel birisin
00 Yorumlaya hiç sorma ya ilkokulda salak el kaldırsın solaklar el kaldırsın derlerdi bir ben kaldırırdım herkes gülerdi ya. Dünyanın sadece % 10 u solakmış :D
01 Yorumla- +1 yıl
Bu bana özel bişey gibi geliyor ama insanların ve dinin bu kadar kucumsemesini anlayamıyorum
+1 yılBaban biraz gerikafalıymış illa sağlamı yemesi lazım insanın yoksa açlıktan ölsün mü. Arkadaşların aptalmiş kendilerinden olmayanı dışlamayı küçüksemeyi bir halt sanıyorlarmış.
00 Yorumlavalla sergende solak cok ıyı fırıkık vuruyordu ne dıyım sımdı :D
10 YorumlaNe münasebet yahu, o onların cehaleti. Bu da sensin, hiç takmamalısın lan.
00 Yorumla
+1 yıldegil bende solagım solaklar daha zekı olurmus harbıde ole kım sol ellını kullanan tanıdıysam hepsi zeki çıktı işte kıskanıyolar dogal :)
02 Yorumla- +1 yıl
Dimi ya çekemiyolar bizi :D millet köpek gibi sınavlara çalışır ben kitabın kapağını bile acmam sınavda full cekerim :))
- +1 yıl
zekı olmak bole bısey ele vurmus oda :)
+1 yılOnu sadece din açısından garipsediklerini düşünüyorum
02 Yorumla- +1 yıl
Onu biliyorum fakat yemek yediğim elle temizlenmiyorum ki
- +1 yıl
Ya sen kimseye açıklama yapmak zorunda değilsinki istediğin şekilde yaşarsın boş ver insanların garıp garıp bakışlarını istersem ayağımla yerim yemegımıde sen hiç birini duyma bence
Bende solagim hic te takmiyorum onlar saglak biz solak :) hem solaklar zeki olur takma canim ya bosver
00 YorumlaSolak olsaydim kesin beni tvlerde izlerdiniz super solak lakabi ile ama sağlak oldugum icin futbolum fazla begenilmiyor en fazla bal ligine kadar gelebildim ne yazikki.
00 Yorumla
+1 yılmerhaba, soru payşlasamıyorum +1 veya en ıyı cevap vermenızı rica ediyorum. teşekkürler :(
10 Yorumla
+1 yılHer zaman farklılık iyidir, insanların ne dediğini önemseme. Ama solaklar hızlı yazamıyor galiba.
04 Yorumla- +1 yıl
Yoo yazabiliyorum :)
- +1 yıl
O zaman sen hiçbir vakit solak olamamışsın.
- +1 yıl
Allahallah :D belki de hızlı ama güzel yazamıyor olabilir onun aslı :)
- +1 yıl
Biçime değil içeriğe önem verenlerin yazısı kötüdür zaten. Kendimden biliyorum.
Solak olman güzel bir şey aslındada yemek yerken sağ ile yemen senin açından güzel olur
00 Yorumla
+1 yılbende aynı durumdayım :) doğuştan gelen veya çok küçük yaşlarda kazanılan bir durum bu bunda senin bir suçun felan olamaz bence böyle diyenleri duymamazlıktan gel ve kaale alma derim
00 YorumlaSolak olmak büyük avantajdır bak messiyle robbene çatır çutur adam geçiyorlar.
00 Yorumla
+1 yılO zaman ben daha garibim her iki elimide nerdeyse eşit derecede kullanabiliyorum.
00 YorumlaSaçmalamışlar.
Gerikafalı insanlar çok..
Boşver canım. Takma kafana.00 Yorumla
+1 yılAyyy sende salaksın dersin :) Bırak bu bağnaz düşünceli yobaz insanları...
00 Yorumlabende solagim kucukken öyle alismisim kimseyi de takmiyorum sende aldırma
00 Yorumlatam tersi solak olanların kafası daha iyi çalışır diyo kimisi.
00 YorumlaDiğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Suc degil ama sol elle yemek yenmez,. Sagla yemege calis
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende solağım. Ailemden hiç bir zaman solağım diye baskı görmedim baskı uygulamadılar.
00 Yorumla
+1 yılSanatçı olmalısın solak olduğuna göre
02 Yorumla- +1 yıl
Sesim güzel yarışmalarda 1. ligim var :) ayrıca resim yapıyorum kitap yazıyorum. Sanat konusunda bir çok şeyle ilgileniyorum :)
- +1 yıl
tek yapman gereken şey geçmişi unutmak boşver ne diyolarsa desinler
Bazılarının gözünde bir kadını çekici yapar..
00 Yorumla
+1 yılBence baya cool bisi:D
00 Yorumla
+1 yıllan bende solağım banada oluyor öyle
00 Yorumla
+1 yılsalak olmandan ıyıdır sol ol mal olma :D
00 Yorumla- Diğer konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılsalak olmak suç ama solak olmak değil.. ^_^
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsolakları sevmem sinsi olurlar genelde, yılan dilli çatal dilli olurlar kem gözlü olurlar solaklar çok tehlikeli kenafir gözlüüüüüüüüüüüü
04 Yorumla- +1 yıl
Aaaa bu nasıl bir önyargıdır ya :/
Cevap sahibi+1 yılbakma bana yere bak konuşurken bakma bana nazar edecen bakma
Cevap sahibi+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=4vuCL1UcmLE
sarımsağa bak- +1 yıl
Cok ayıp :S
Solaksın çünkü salak olamayacak kadar zekisin :)
00 Yorumlagaripsenecek birşey yok bence
00 Yorumlasalak olmaktan iyidir boşver:D
00 Yorumla
+1 yılsalak olmaktan iyidir kanks.
00 YorumlaDiğer konusunda 9,5b cevap paylaştı. Solak olup mutsuz olan ilk seni gördüm kardeş
11 Yorumla- +1 yıl
Yoo mutsuz değilim sadece insanların elestirileri rahatsız ediyor beni
+1 yılHayır tabiyki bu kadar abartılıcak bişey yok relax
00 Yorumlasolak olmak ayrıcalıktır
00 Yorumla
+1 yılsolak kızlar daha zeki ve daha çekicidirler..
00 YorumlaSorun değil güElim sol elinlede elleyebilirsin
00 Yorumla
+1 yılbnde solağım :D
10 Yorumla
+1 yılEntresan :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsolak mısın?
18 Yorumla- +1 yıl
Soruyu okuduysan neden solak mısın diye soruyorsun?
Cevap sahibi+1 yılşaşırdım çünkü
- +1 yıl
Sebep?
Cevap sahibi+1 yılayyy sen solak mısın :D
- +1 yıl
Aaaa sen salak mısın peki? :D
Cevap sahibi+1 yılembesillikte var birazcıkk bende, ama kendimle barışığım..
harbi ya sen solak mısın ciddi ciddi soruyorum..- +1 yıl
Kendini bilmen ne kadar güzel :D aynen öyleyim
Cevap sahibi+1 yılmesajı aldıysan okeydirr
Diğer konusunda 5,2b cevap paylaştı. Bunu umursama :))
00 Yorumla- Diğer konusunda 14,3b cevap paylaştı.
+1 yılsuç değil
00 Yorumla
Devamını Gör(37)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih