Gizli Üye(30-35)+1 yılSual: Bir arkadaş, “Dövme yaptırmanın günah olduğu söyleniyor. Ben meal okudum. Kur’anda böyle bir şey göremedim” diyor. Dövme yapmak günah değil mi?
CEVAP
Evet günahtır. Her şeyi Kur’anda bulmak zordur. Sahih-i Müslim'de bildiriliyor ki:
İbni Mesud hazretleri, (Dövme yapan ve yaptıran, peruk takan ve taktıranlara lanet olsun) mealindeki hadis-i şerifi rivayet edince, Ümmü Yakub adında ihtiyar bir kadın itiraz edip, "Ben Kur'anın hepsini okudum, ama böyle bir lanet yok” dedi. İbni Mesud hazretleri, "Dikkatli okusaydın mutlaka görürdün” diyerek şu mealdeki âyet-i kerimeyi okudu:
(Resulullahın size verdiklerini alın, yasakladıklarından sakının!) [Haşr 7]
Sual: Dövme yaptırmanın caiz olmadığını bildiren hadis var mı?
CEVAP
Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Kaşlarını incelten ve dövme yaptıran lanetlenmiştir.) [Ebu Davud] Buda mehruh diyen arkadaşlar için. Karar senin15 Yorumla
Soran+1 yılSağolun yorumunuz için
Cevap sahibi+1 yılEksi veren arkadaşım burada sevap deseydım mutlu mu olucaktınız. Ben doğru ne ise onu yazdım. Karar sizin bu arada bana göre yapmamanız en iyisi iyi günler :)
Soran+1 yılBir bak istersen arkadaşım, ben sana +1 verdim.
Cevap sahibi+1 yılYeniyim arkadaşım sayesinde üye oldum. Hakkınızı helal edin yanlış anlaşılma oldu
Soran+1 yılSorun değil :)
En İyi Cevaplar
İlk once bu konuyu ciddiye alip iyice dusunmelisin neticede omur boyu vicudunda kalicak degil mi :) gecici dovme asla ve asla onermiyorum cunku kalici dovme gecici dovmeden daha saglikli. Gecici dovme sadece derinin uzerini kaplatan bir kina. Yaptiricaksan kalici en iyisi ;) Birdee kolunda kucuk ucusan suru halinde kuslarin dovmesini yaptira bilirsin gayet hos duruyo bende omuzuma yaptirdim gayette memnunum :) burdaki yorumlar kafani epeyy bir karistirmis olmali bide ailenle ya da arkadaslarinla konus istersen :)
12 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle öyle. Geçici yaptır diyolar genelde
+1 yılİslamiyet'de dinden kovulma gibi bir durum yoktur. kendi kendine dinden çıkarsın.
örnek:Allah'a veya peygamberlerinde veya indirdiği kitaplardaki 1 ayete inanmıyorum.
dersen dinden çıkmış olursun.
birde ince bir ayrıntı. haram olan birşeyi haram değilmiş gibi sözler kullanmak ve savunmak dinden çıkma sebebidir.
örnek:ben alkol kullanıyorum ama günah olduğuna inanmıyorum. birşey olmaz. alkol içmek faydalıymış islamda yanlış geçiyor bu...
dediğinde dinden çıkarsın.
dövme konusuna gelince;
dövme tehlikeli birşey. hastalık kapma ihtimalin var. pişman olma ihtimalinde var. he bende çok istiyorum dövme yaptırmayı. baya özeniyorum o şeye. ama haram olduğu için yapmıyorum. haram olmasa acımam yani :) fakat dinde haramdır ve nalet edilirsin. abdest tutar. tövbede edebilirsin. fakat "nasıl olsa tövbe ederim yaptırayım gitsin" düşüncesi ile tövbe nasıl kabul olur onu bilemem.28 Yorumla
Soran+1 yılBen dinine bağlı bir insanım ama cidden çok istiyorum tek sorunum bir gün sıkılırsam
- +1 yıl
hayırlı bir sevda değil. sildirmesi milyarlar götüren bir illetmiş. çağrı abi dövmeciydi. adam "bir tane yaptıran ikiyi üçü de yaptırıyor. bir pişman oluyor 15 milyara sildiriyor" demişti.
Soran+1 yılYa ben Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasını yaptırmak istiyorum öldürsen sildirmem
- +1 yıl
-.- kalemle yap.
Soran+1 yılBenim için ömrümce taşıycağım kadar değerli
- +1 yıl
-.- plastik levhayı K. Atatürk olarak şekillendir. sülaleni toprağa gömer. bilmem kaç bin yıl yok olmuyormuş.
Soran+1 yılPeki
- +1 yıl
Söylediklerine kısmen katılıyorum yorumcu ancak kısmen
Dövmenin hram olduğuna dair kesin delil yoktur
Birşeye Haram diyebilmek için kesin kaynak delik ve bu kaynakla delile şahitlik edecek biri gereklidir
Misal. alkolü. örnek vermişsin eline sağlık tek. kelime eklemem peygamberimize (şarap) çok içince. sarhoş ediyor o yüzden haram tamam ama az içenedemi. haram denildiğinde şişesi (o zaman küp'ü) haram olanın damlasıda haramdır buyurmuştur mesela
Dövme konusunda da peygamberimiz s. a. v lanetlemiştir ona bişey demiyorum
Caiz değildir onada bişey demiyorum
Abdest konusuna girmeyecem bile geçirmez. diye uyduran kimse vebali boynuna
Ama. kesin bir dilla haram demem diyemem diyenede itimat etmem yanlış anlama dini inancıma edemem
(Tabiri. caiz ise) Yalan fetva haramdır ama !
insanları kaynaksız ve kesin olmayan yanlış. bilgilerle yönlendiren o insanların bu yanlış bilgiyle yapacağı her yanlıştan mes'ul dür
Selametle
+1 yılbence insan dövme ile vücudunu kirletiyor, çok afedersin ama etiketli mal gibi oluyor, çok özentin varsa bu hint kınası ile yapılanlar var kına gibi bir süre sonra siliniyor kalıcı olmuyor o tarz birşey yaptır hem hevesini almış olursun hemde biri silindikçe başka bir yerine başkasını yine aynı şekilde yaptırabilirsin.
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen aynen bende geçici yaptırmayı düşünüyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
84Cevap
Sanilanin aksine kalici degil gecici dovme yani hint kinasi su gecirmez. Benim sol koprucuk kemigimin altinda kanatli peace isareti var mesela. Severek tasiyorum :)
Ama tavsiyem buradan aldigin seyleri degil de senin icin anlami olan bir sey (sembol, tarih, en sevdigin hayvan vs.) Ileride pişman olma ihtimalin azalir. Cunku dovmesi olan insanlarin en buyuk problemi ileride sıkılmalari. Birinde bir sey gorup yaptirirsin gorseli hostur ama sonuçta olene kadar seninle, bunu dusunerek yaptir13 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler yorum için, geçici hakkında ne düşünüyorsunuz?
Kadın/erkek farketmez dövmeli birini gördün mü dövmesini inceliyorum.. Çok tatlı dövmeler var.. Kadınlara ise bazı dövmeler çok yakışıyor ve onları çok tatlı gösteriyor. Dinen caiz olduğunu söyleyen hocalar var.. Dövmeli bir kızla evlenmeyi düşünmüyorum.. Sevgili olunur ve sevişilir.. Hepsi bu..
26 Yorumla
Soran+1 yılKızın dövmesi var diye evlenmemek ne demek nesin sen?
Soran+1 yılSevgili olunur sevişilir gibi bir acımasızca yorumunuzdan sonra gösteriyorum bu tavrı
- +1 yıl
Birlikte olduğum kişi isen bu tavrı anlarım.. Yollarımızı ayırırız.. Fikrimiz uyuşmuyor deriz.. Bana göre öyle işine gelen varsa sıkıntı yok.. İşine gelmiyorsa yolu açık olsun.. Kimseyi zorlamıyorum kimse de beni zorlayamaz.. Karşılıklı memnuniyet varsa seni ilgilendiren tarafı ne?
Soran+1 yılBurada genelleme yapıyorsunuz ve ben bu genellemeye tepki gösteriyorum sizin ilişkinizden bahseden olmadı
- +1 yıl
Bu genelleme değil özelleştirmedir; çünkü bana özel bir düşüncedir. Tüm erkekler adına konuşmuş olsam genelleme olur. Ben bu cümleyi bir de şöyle söyleyeyim:"Dövmeli bir kızla sevgili olurum ama evlenmeyi düşünmem." Burada bir acımasızlık yok.. Sonuçta birini kandırmıyorum, bir şeylere zorlamıyorum, kimseye hakaret etmiyorum; şahsi fikrim bu.. Sana uymaz orası başka.. Sonuçta fikirlerimiz uyuşmuyor diye ne sen bana göre kötüsün ne de ben sana göre.. Bu kadar basit.. Sen düşüncemizi sordun ben de söyledim..
Hocanın biride söyledi herhangi bir sorun yok diye gusül tutuyomuş. Ayak bileğindeki ve kol bileğindeki dövmelere ayriyetten boyunda kulağın hemen aşağısındakilerine inanılmaz derecede bayılıyorum. Böyle dövmeli bir sevgilim olsaydı muhteşem olurdu.
18 Yorumla
Soran+1 yılBende yaptırıcam belki bakıcaz
Soran+1 yılHaha belki de yaparım belli olmaz :D
Soran+1 yılYani :D
Soran+1 yılBilmem :D
Kimi çok yakışır yazmış kimi o* gibi görürüm yazmış ne alaka kardeşim yahu nedir bu dar kafalılık sizde ki ya? İlla dövme yaptıranlara namus gözüylemi bakıcaksınız? Sizene dövme yaptırıyorsa yaptırır siz kimsiniz ki ! Herkes işine baksın bence burada kimsenin kimseye namus bekçiliği yapmasına gerek yok!
31 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle haklısınız
Biraz uzun yazıyo olabilirim okumaya da bilirsin ama yine de fikrimi söyleyim :) Benim bir akrabam yaptırdı. Dinsel olarak sadece vücuduna verdiğin zararın günahı varmış. Ayrıca deri altına yapıldığı için de abdest tutmama gibi bir durum da yokmuş. Yalnız şunu söylemek isterim. Sakın ama sakın burdan bir fikir alıp da onun dövmesini yaptırma. Sen o şekli veya yazıyı bir ömür teninde bulunduracaksın. Sıkılırsın, istemezsin, pişman olursun. Yaptıracağın şeyi seçerken de titizlikle seç derim.
14 Yorumla
Soran+1 yılGeçici hakkında ne düşùnüyorsunuz?
Soran+1 yılSağolun
Caiz olmadığı kesin. Deriye işleyen bir boya neticesinde. Su o dövmenin altına işlemiyor ve boy abdestin kabul olmuyor. Dövme yaptırmam yaptıranada birşey demem sadece başta yazdıklarım dışında (: Kız her haliyle güzeldir ama. Sen ne kdr güzelsin bilmiyorum ama az da olsa güzelsindir (:
110 Yorumla
Soran+1 yılGizlide olduğum için bilemezsiniz onu :D
Soran+1 yılHaha merak iyidir :D
Soran+1 yılKafam baya karıştı geçici de olabilir
Soran+1 yılHer ikiside
Soran+1 yılGeçici nasıl yapılıyor?
+1 yılAynı durumdayız :) benim konuma bir gözat istersen.
www.kizlarsoruyor.com/.../q1492026-bir-erkekte-dovme-en-cok-nereye-yakisiyor15 Yorumla
Soran+1 yılNe olucak bizim bu halimiz :)
- +1 yıl
İstanbul'da yaşıyorsan, süper bir dövmeci tavsiye edebilirim. 1 aydır araştırdığım içinde sana seve seve fikir verebilirim, hepsi ve daha fazlası için bana mesaj at :)))
Soran+1 yılİzmirdeyim ben
- +1 yıl
İzmirliyim bende :) orada da var biri onuda tavsiye edebilirim. Alsancakta.
Soran+1 yılOo yakın bana baya
+1 yılaaa o güzel vücuda niye iğrenç saçma siyah şeyi zorla yaptırtacaksın ki yaptıranlarda müslümandır diyorsunda alkol alan biz zina yapan biz kötü konuşan küfreden biz her türlü pisliği yapan biz ama (amasıda var sadece ADIMIZ MÜSLÜMAN ) olay bu yani sadece isim olarak müslüman geri kalan herşey için tamamen başka dinden insanların yaşantısına ayak uydurma ritüeli bizimkisi (son olarak o narin vücudunuza o iğrenç şeyi yaptırmak çok üzüntü verici) ...
23 Yorumla- +1 yıl
Düşüncelerime saygı duymayı çok istedim sabırla son cümlene kadar okudum ama insanların düşünce/istek/yaşamlarını yargılayarak ne kadar müslüman biri olduğunu görünce vazgeçtim...
İnan bana ömrünü ibadetle geçirmiş ahiret din kitap ibadetten başka hiç birşey düşünmeyen bir insan dahi bu cümleleri bu derece rezil şekilde sarfetmez...
Müslümanlık hoşgörü dinidir
Müalüman yargılamaz
Müslüman hayıflanmaz
Müslüman aşağılamaz
Müslüman hor görmez
Müslüman doğru yolu bilir ve bilmeyene güzellikle gösterir
Müslüman hayt huyt etmez zorlamaz diretmez
Müslümanın temel görevlerinden biri dinini tanıtmak ve hak yola, doğruluğa davet etmektir
Müslümanın temel görevlerinden biri yanlışı gördüğünde/duyduğunda uyarmak ve doğru olanı göstermek/öğretmektir
Gösterdiğin tavır ADI müslümana bile yakışmaz... - +1 yıl
peki yazdığını okudumda kelimelerindeki aşağılayıcı ifadeleri görünce acıdım gerçekten sana söylediklerimde saçma bir beyanat olduğunu veyahut ona benzer bir şey olduğunu nerden çıkardın oldukça merakta kaldım gerçekleri duymak bu kadar zoruna gidiyorsa güle güle yolun açık olsun dikkatlide okumamışsın (yazdıklarımda biz geçiyor kendimide içine katarak söyledimki dört dörtlük bir mümin değilim olmaya uğraşıyorum yaşamlarını yargılamak demişsin insanlara doğruyu söylemek öğretmek sünnettir kimseyi aşağılamışlığım yoktur olamaz kimseyide rezil etme gibi bir gayret içerisinde değilim başkada yorum yazmasan memnun olurum kendi şahsıma konuyu bilmiyenle tartışmak saçmalıktan başka birşey değildir SAYGILARIMLA SANA
- +1 yıl
müslanım diyen adama bak sen hele, yazmış oraya yargılamaz diye gelip burada insanları mal yerine koyan bir aptal yazık, acıdım haline extrame.
+1 yılDövme yapılan yerin altına su geçer , yani abdestin geçerli olmaz falan zırvalık.. çünkü derinin altına zecek ediliyor , derinin üstünde tabaka halinde durmuyo... yani ibadete engel olmaz.. ama bence Dövme yaptırmak istiyorum demek le olmaz... vücuduna kazıcak kadar değerli, anlamlı olmalı senin için. güzel gözüküyor diye yaptırma derim. Belli bir yaştan sonra keşke yapmasaydım diyebilir insan. çünkü zevkler 30 yaşına kadar değişebilir.
10 YorumlaEn problemsiz yerine yaptir mesela bel bolgende sorun varsa kilo alip verirsen sekli bozula bilir omuz boyun en mantikli yerler gibi geldi bana. Boyun icin ya dairesel ya da dikey bir sekil hos duruyo omuzda da yatay dovmeler guzel gozukuyo
15 Yorumla
Soran+1 yılGöğsümün üstü?
Soran+1 yılNeden? Kilo verme alma konusu mu?
Soran+1 yılHerkes lanetlenirsin diyo ya korktum :D
Diğer konusunda 325 cevap paylaştı. Mehkruh arkadasim. Ne demek bu gunah ya da degil tam kesin bir cizgi yok. Ama bu kumar gibi biraz öldün diyelim inanclida birisin oldu ki bu meger yapilmamasi gereken biseymis o zaman bittin demek iste. Yani gunah degil ama tam olarak dogru da degil günaha daha yakin demek mekruh
10 YorumlaDiğer konusunda 528 cevap paylaştı. Müslümansın.
Abdest geçiyor evet yalnız derine saniyede binlerce iğnenin giriş çıkışı seni ve derini deli gibi etkileyeceği için ve acı çekeceğin için kendi etine verdiğin zarar dolayı haram.
Bende düşünüyordum ama yaptıranların birçoğu da pişman.
Öneri veremicem çünkü yaptırmanı istemiyorum.10 Yorumla
+1 yılKuranda yazmiyo dovme gunahtir diye sadece zarar verdigi icin dogru bulmuyorlar yaptirmak istiyosan anlamli ozel bise yaptirmalisin bilegine kulak arkana yaptirabilirsin ya da omuzuna secim senin :))
11 Yorumla
Soran+1 yılSağolun :)
canım ilk dovmense ufak birsey yaptirmani oneririm pisman olma olasiligina karsi ve gorunmeyen biryee olsun bence bende 3 tanw var ilkini kelebek sirtima yaptirmistim zaten derleeki 1. yaptirinca diğerleride gelirmis :)
12 Yorumla
Soran+1 yılPişman olmamak için geçici deniycem ilk olarak
kulağı deldirmekte günah diyolardı dövmem var ve gayet mutluyum yaptıracaksan senin için anısı olan bişey yaptır ve fazla görmeyeceğin bir yer olsun yoksa bakmaktan sıkılırsın
11 Yorumla
Soran+1 yılBenim de kulağım delik, geçici düşünüyorum sıkılabilirim diye. Güncellemeye de yazdım bileğime Life Goes On düşünüyorum
+1 yılİslam'da dövmenin günah olduğuyla ilgili Kur-an'da herhangi bir şey yazılmamıştır. Ancak Peygamber efendimizin yaşadığı dönemde insanlar, diğer insanlardan üstün olduğunu göstermek için dövme yaparlardı. Bu nedenle Peygamber Efendimiz de dövme yapılmamasını önermiştir. Yani dövme günah değil, mekruhtur (günah değil ama yapılmaması tavsiye edilen). :)
20 YorumlaDiğer konusunda 3,6b cevap paylaştı. 3 dovmem var. parmagımda.. bileğimde.. ve koprucuk kemiğimin altında... abdest tutuyor caiz yani. sıkıntı yok. tutmaz dıyen çakma müslümanlarada inanma derim.
17 Yorumla
Soran+1 yılNerden duydunuz mu gerçekten caizse yaptırıcam beni tutan tek etken din çünkü
Soran+1 yılErkeklerin yorumuna da bakın çoğu lanetlenirsin diyolar
Soran+1 yılOna bakarsak açık olduğumuz için de lanetliyiz, biz baya bir lanetliyiz :D
Soran+1 yılKafam baya karıştı ya
+1 yılsphotos-b.ak.fbcdn.net/.../...202460_1627389_n.jpg
benim gibi yap29 Yorumla
Soran+1 yılFobim var benim şimdiden kaşıntı bastı :D
- +1 yıl
dimi siz anca kelebek falan filan çizdiriyorsunuz:d
Soran+1 yılYok ben Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasını düşünüyordum
- +1 yıl
çok klasik
Soran+1 yılAma anlamlı, hayatımda vücuduma kazıyabileceğim başka bir şey gelmiyor aklıma
- +1 yıl
çıkıyor bir süre sonra :d
Soran+1 yılSanmıyorum :D
- +1 yıl
görürsün
+1 yılSaçma kesinlikle yaptırma. Bazı müslümanlar var ki onları kâfirden ayıran tek şey kelime-i şehadet. O yüzden dövme caiz falan değil. Herkes yapıyor diye sen yapacak değilsin. Dövmeden tiksindiğim gibi dövmeli bir kızdan da tiksinirim elbet. Kimse kusura kalmasın.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldövmeli kızların daha özgür olduğunu düşünüyorum,
ve çevreyi umursamadan kafasına göre sevişebilecekleri aklıma geliyo,
buda iyi bişeymi aslında pek emin değilim,
ama daha cool olma çabaları içindeysen bir dövme daha fazla hava katmaz emin ol.
hatta hoş durmassa kezban dövme yapmış bile diğebilirler,
karar senin.11 Yorumla
Soran+1 yılO yüzden geçici düşünüyorum bende, çevremde öyle şeyler diyebilicek insanlar yok
Senin icin anlamli bir sey olmali kesinlikle. Bir yazi ucuna da kus felan yapabilirsin, bilekte yildizlar da hos olabilir:)
11 Yorumla
Soran+1 yılOnlar çok klasik geliyor ya
Kim ne diyosa desin git yaptır senin hayatın senin kararların! diyorum bunu bağırarak söylüyorum evet öneri olarakta bileğin oraya yabancı bir yazı sol omuzun sağ kısmına doğru olabilir fakat en ideal bileğe yabancı yazıdır bence
131 Yorumla
Soran+1 yılBende bileğime Life Goes On yazdırmayı düşünüyorum geçici olarak
Soran+1 yılKötü durmaktan kastınız?
Soran+1 yılAnladım sağolun, gittiğim spor salonunda dövme yapıyolar oraya da bir sorucam bugün
Soran+1 yılhttps://www.uzmantv.com/gecici-dovme-nasil-yapilir
Geçici hoşuma gitti
Soran+1 yılİzmirde güzel bir yer bulursam yaptırıcam bakalım
Soran+1 yılHaha aynen bakalım umarım bulurum
Soran+1 yıls3.amazonaws.com/.../...662986_christina-perri.jpg
Bu kıza bayılıyorum, zaten tipim biraz andırıyor. Dövmeleri çok güzel.
Soran+1 yıl99tattoodesigns.net/.../Life-goes-on-tattoo.jpg
Bu nasıl olur?
Soran+1 yılAma bileğime düşünüyorum öyle düşünün
Soran+1 yılAnladım önerebileceğiniz dövmeler varsa gönderir misiniz bugün konuştum, yarın tekrar gidicem konuşucam modeliyle ilgili
- +1 yıl
www.resimbul.com/.../...dovme-modelleri-8ce467.jpg - Bu ya da özgürlük işaretinin renklendirilmiş şekli olabilir www.freewebs.com/.../...Y%2022%20%202011%20178.JPG - salihtunca.com/wp-content/uploads/222222222.jpg
Soran+1 yılİlk gönderdiğinizi özellikle beğendim. Var mı başka?
Soran+1 yılTabiki
- +1 yıl
encrypted-tbn1.gstatic.com/images - impfashion.com/.../diamond-tattoos-31.jpg - www.tattoostime.com/.../...blue-diamond-tattoo.jpg bileğe yapılıcak şekilde olabilir
- +1 yıl
www.modamekani.com/.../bilek-dovmesi-19.jpg - en sevdiklerim arasında
Soran+1 yılBu en son gönderdiğinizin anlamı nedir?
Soran+1 yılİçime sinen bir şey olsa yarın gidip yaptırıcam kesin
Soran+1 yılİlk olucağı için heyecanlıyım :)
Soran+1 yılBiliyorum şimdiden 2 tane mi yapsam acaba diye düşünüyorum
benim 2 tane dövmem var ve hayatımın pişmanlıklarıdır dövmelerim.. dinimizde Allahın verdiği doğal şekli bozduğu için haramdır ve son olarak dövmeli kızları güzel buluyorum hoşuma gidiyor ama şeytan haramı güzel kıldığı için ;)
19 Yorumla
Soran+1 yılBir kız üye arkadaşlarımızdan biri haram değil diyor, hocalara falan sormuş ciddi ciddi doğrudur bence
Soran+1 yılBilmediğimden soruyorum o zamanlar dövme var mıymış
- +1 yıl
Dövme çok eski çağlardan beri vardı tabi şimdiki gibi tattoo gibi değil sembol işaret şeklinde
Peugamberimiz s. a. v alahın emaneti olan vücuda hiyanet ederek o vücudu acıtarak şeklini değiştirene lanet etmiştir denir
Abdestle gusülle hiç. bir alakası yoktur çünkü deri altına yapılır ve abdeste engel olmaz
Kuranda yeri var mı tam hatırlamıyorum ama fetva hattı da dahil kime sorarsan sor hepsi farklı bilgiler versede genel kanı doğru birşey olmamasıdır
Caiz :kelime anlamıyla "doğru" demektir
Yani caiz değil demek doğru değil demektir.
Caizdir. demek doğrudur demektir
Haram olduğu yönünde kesin hüküm. vermem veremem (yalan fetva haramdır ve yalan fetvayala yanlış yapan her. kulun işleyeceği günahın vebali o yalan fetvayı verenin üzerindedir) ama dediğim. gibi
Abdeste engel olmaz
Peygamberimiz s. a. v allahın yarattığı güzelliğin şeklini değiştirdiği için yapanıda yaptıranıda lanetlemiştir
Soran+1 yılBilmiyodum
- +1 yıl
Haram olduğu açık ve net şekilde Kuran da belirtilmiştir, bunu Nihat Hoca dile getirmiştir. Lanetlendin mi bir kere lekesi üzerinden çıkmaz.
+1 yılDövme yapan lanetlenmiştir Allah ın verdiğini kalıcı olark değiştirdiği için. bir durumda caiz kılınmıştır rahatsız edici görüntüleri kapatma. eğer bölgedeki leke insanları rahatsız ediyorsa ya da bakılamayacak kadar kötüyse bu durumda caizdir.. abdesti engellmez deri altında olduğundan
11 Yorumla- +1 yıl
Caizdir derken?
kaynak ve dayanağı nedir bu fetvanın?
yargılamıyorum ciddi. anlamda öğrenmek için soruyorum
Lanetlenmeden bilgim vardır ama o caiz olma olayını bilmiyordum
Bu fetvanın kaynağını öğrenebilirmiyim...
Benim görüşümce müslümanlığa aykırı bir durum yok. Dövme yaptıranların abdesti kabul olmaz diye birşeye de inanmıyorum. Neymiş efendim su değmiyor, hava almıyormuş dövme yaptırdığın yer. Biri de çıkıp demiyor ki neden çürümüyor bu et burada :D
27 Yorumla
Soran+1 yılHaha aynen :D Ve bedeninden bir parça oluyor sonuçta
Soran+1 yılBildiklerini paylaşıyor kötü bişey değil
- +1 yıl
Güzel olan duyduğu şeyleri her önüne gelene aktarmak değildir ki sonuçta milyarlarca insan milyarlarca farklı fikir var ve sen bunlardan farkı farklı şeyler duyabilirsin din zaten bu yüzden var Kitabına uydurmak değil Kitaba utmak asıldır der din.. yani dostum senin benim onun dediği değil Dinin dediği..
- +1 yıl
Benim görüşümce demen olayı çok farklı yöne çekiyor yani bodozlama bu yorumu yapsan taşa tutardım. seni açıkcası :)))
Ama. madem bu sana göre böyle
O zaman seni uyarmak bir müslüman olarak beniö görevim
İster katılırsın ister katılmazsın ister. inanırsın ister. inanmazsın sana kalmış bir durum bir müslüman olarak benim görevim yalnızca yanlış bilineni uyarıp doğruya yöneltmektir
Müslümanlığa aykırı bir. durum var kardeşim
Peygamberimiz s. a. v dövme yapanıda yaptıranıda lanetlemiştir. Öyleki sahabeleri buna çok şaşırmıştır
bir. peygamber müslüman olan ümmetine dahi nasıl lanet eder diye peygamber bunu açıklar
Vücutlarınız sizin mallrınız değildir
Allah vücutlarınızı ruhunuza bir kılıf olarak takdir ettiği güzrlliklikte yaratmış ve kuluna emanet etmiştir
dövme yaptıranlar o emanete hıyanet ederek allahın yarattığını beğenmeyerek şeklini değiştitmekte dövmecide buna yardımcı olmaktadır diyerek tekrar lanetlemiştir
dövmede abdest geçmemesi yanlış bir bilgi yaptırılması günah eskiden günah olan seyler yapılmasın diye uydurulan seylerden karanlıkta tırnak kesilmez seytan gelir gibi düşün eskiden lamba olmadıgı icin saga sola sıcrar diye denilen bisey ayrıca sana tavsiyem sürekli görecegin yerine yaptırma zamanla insan sıkılıyor
10 YorumlaSakın yaptırma senin ölçün sokaktaki insanlar değil inandığın dinin kriterleri olsun ayrıca dövmeli bir bayan asla iyi bir izlenim vermez
17 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
Soran+1 yılKendisi içinde olabilir illa cezbetmek amaçlı olmaz
- +1 yıl
Ne desem. bilemedim...
bir yanda küt yargılayıcı ve hatta aşağılayıcı bir düşünce
Diğer. yanda mantıklı koruyucu sahiplenici öven bir düşünce
Şu sitede ilk kez bir üyenin yorumu beni bu kadar ikilemde bıraktı
Tebrik ederim bir sosyoloğa beyin @mcıklatması yaşattığın için :)))) - +1 yıl
Sosyolog olmakla fıkıh bilimci olmak çok ayrı bir şey :D Gelip burada insanın dini sorumluluklarını yargılarken 2. kere düşüneceksin kendini zeki sanan bilmiş. Ayrıca lanet hükmü verilen bir kişi hayatı boyunca onu taşır ve yaptığı kişi dövmeden sıkıntı görmediği için tövbe etmez. Bu da onu bir hayli günahkar yapar. burada dövmecinin islamlığından bahsetme ey sosyolog. Önce kendini sonra başkasını yargıla.
dövme yaptırınca abdest geçmiyor hiç bir türlü ama gecici yaptırırsan sıkıntı yok. benim kolumda var mesela ama gecici.
13 Yorumla
Soran+1 yılGeçiciyi nasıl yapıyorlar? Ne kadar kalıyor?
Soran+1 yılKalıcı yapar gibi iğneyle mi oluyor?
dövme caiz değil. İnsanlar öyle dövmeli mövmeli insanlara iyi göz le bakmıyolar söuliyim. Hele bayanlara hiç iyi g9zle bakmiyolar evde kalirsin söyliyim ;)
12 Yorumla
Soran+1 yılDövmeli bir kız evlenemez. Bu mu zihniyet?
+1 yılDövmeye caiz değil diyenin aklına okuyam :D
Gusül abdesti bedenine işlemez ve cenabet gezersin. Attığın her adım cehennemlik sayılır. O kadar diyim sana.113 Yorumla
Soran+1 yılAbdest alınabiliyormuş, bedeninin bir parçası olduğundan
- +1 yıl
Abdest alıyorsunda boşa alıyorsun dövmeyi derine işlettiğin için su geçmiyor ve bu yüzdende günah işlemiş oluyorsun, hatta ayet bile var.
- +1 yıl
https://www.sahihhadisler.com/?pid=p&id=1857 burada ayetler gerekçesi ile belirtilmiştir anlarsın zaten.
Soran+1 yılDiğer yorumlarada bir bakın aksini savunanlar var
- +1 yıl
Düz okuyup ters anlayan arkadaşım benim
Dövme deri. altına yapılır abdest ise deri üzerinden alınır
Günah kısmına gelirsek evet günahtır
Peygamberimiz lanetlemiştir
Caiz değildir ama abdest. geçirir ve abdest açısından hiç ama hiç bir sakoncası yoktur
Anlayabileceğin en basit şekliyle anlattım umarım kapasiten yeter
Soran+1 yılNe bu iğneleme? İnsanları aşağılamaktan zevk alıyorsunuz herhalde. Kapasiteniz bu kadar.
- +1 yıl
Açıkçası arkadaş sadece bana değil, başkalarına yazmış. Herhalde dokunan bir şeyler var kendisine ondan karın acısı çekiyor, ayrıca lanetlemenin ne anlama geldiğini öğrensin öyle gelsin. Kapasitemi yargılayacak statüde biri olmadığı için fazla konuşmaya gerek yok.
Soran+1 yılKapasiteniz yüksek olsa insanları aşağılayıp, dalga geçmezsiniz sadece bildiklerinizi yazarsınız. Düşüncenize saygım var ama insanlarla dalga geçemezsiniz. Madem kapasiteniz bu kadar yüksek, bunu biliyor olmalısınız.
- +1 yıl
Benim kimseyle dalga geçtiğim yok, herkes haddini bilecek, bilmeyen defolup gider bu kadar basit.
Açık ve Net.
Soran+1 yılUmarım kapasiten yeter derken bir kanatlarınız eksikti zaten. Herkes haddini bilecekse sizde haddinizi bilin. Açık ve net.
- +1 yıl
Gizlicim umarım kapasiten yeteri kim demiş bir bak istersen :) Gece gece kör musun? Şaşırdın herhalde yolunu
Soran+1 yılAhahaha oruç başıma vurmuş :D Kusura bakmayın ahahaha
- +1 yıl
Önemli değil :)
+1 yıl110 Yorumla
Soran+1 yılOha çok güzeel :)
- +1 yıl
Aynen
Soran+1 yıl99tattoodesigns.net/.../Life-goes-on-tattoo.jpg
Bir de bu var hoşuma giden- +1 yıl
Güzelmiş. Bu da çok güzel
www.google.com.tr/search - +1 yıl
Soran+1 yılGüzeller ama çok klasik gelmeye başladılar kuşlu dövmeler
- +1 yıl
Bir de bu var ben cok begendim
www.google.com.tr/search
Soran+1 yılVaaay güzelmiş ama ben daha farklı bişeyler istiyorum pek fazla insanda bulamıyacağımız
- +1 yıl
Soran+1 yılGörüntü sonuçları çıktı ama içlerinde hoş şeyler var :)
+1 yılabdest geçiriyor sadece şekil değiştirmeye girdiği için fena bir günah ama bir süre sonra fena bıktırıyor kolunda çıkmayan bir iz düşün daha güzel hayal ederdim hep sildirmekte daha acılı ve kötü baştan vazgeç derim
10 Yorumla
+1 yılBaşkasından sanane. İstiyorsan yaptır, günahsa bunu sen ödeyeceksin onlar değil. Tabi yapanada yaptırana da lanet olsun deniliyor ama -.-
13 Yorumla
Soran+1 yılİnsanların düşüncelerini önemsiyorum
- +1 yıl
Mutlu olmanın ilk adımı :)
Soran+1 yılVücuduma kazıtıcak kadar değerli Atatürk'ten başka bişey yok. Asla silmiyceğim bir imza :)
+1 yılDövme yakışıyor kızlara bence ama böyle seni sevdim falan yazdırmasın ya komik duruyor :D kalp fılan :D düşünceni beğendim bu arada iki bileğinede tek bir cümlede yazabılırsın oda guzel oluyor :)
19 Yorumla
Soran+1 yılAa evet bunu da bir düşüneyim :)
- +1 yıl
Güzel bir yazı tarzı olsun ama :)
Soran+1 yılPekte bulamıyorum ya tavsiye lazım
- +1 yıl
1-www.melekkadinlar.com/.../...mesi-modelleri-10.jpg
2-www.kadinweb.net/.../...d%C3%B6vme-modelleri-5.jpg
3-img838.imageshack.us/.../...daselyazmasdovmece.jpg
4-www.resimbul.com/.../dovme-bilek-a51311.jpg
Bu yazı tarzları güzel ben beğendim şahsen senın kararına kalmıs gerisi :)
Soran+1 yılİlk gönderdiğiniz özellikle çok hoş anlamı nedir?
- +1 yıl
Bilmiyorum yazı tarzına göre seçtim petit lapin yazıyor ispanyolca galiba bir bakim
Soran+1 yılBekliyorum sağolun şimdiden
- +1 yıl
Fransızca tavşan demekmiş
Soran+1 yılAnladım sağolun
bence sırtına veya beline basenine olabilir ya da koluna bu dövmeyi düşünürsen cok cekici olursun
http :// upload. wikimedia . org /wikipedia/commons/thumb/f/f0/Gendersign. png/220px-Gendersign. png
boşlukları sil12 Yorumla
Soran+1 yılmalesef hata veriyor boşlukları silmeme rağmen
Dovme abdest gecirmiyo hic bir abdestin kabul olmuyo o yuzden muslumanlik acisindan hic iyi bir sey degil hep abdestsiz olursun neden gecirmiyo dersen dovme yapildigi yer suyu gecirmiyo tene gusul abdestindede islanmayan yerin kalmiycandan dovmeli yerde islanmadigi icin gusul ve hic bir abdestin kabul olmuyo
10 Yorumlasaçların koyu renkse omzuna yaptır ve dövmeli kızlar çekici duruyorlar
12 Yorumla
Soran+1 yılevet saçlarım siyah aralarına kızıl attırdım
+1 yılDövme caiz olsa imamda yaptırır, yani adam eline koluna bismillah yazdırır dimi? Yapılmaması uygun görülmüştür..
216 Yorumla
Soran+1 yılNiye caiz değil?
- +1 yıl
Dövme (veşm) yaptırmak vücutta kalıcı iz bırakır ve dövme, artık vücudun bir parçası haline gelir. Burada dikkat edilmesi gereken husus şudur: Dövme yapmak ve yaptırmak aşağıda da gösterileceği gibi, peygamberimiz tarafından lanetlenmiştir.
Dolayısıyla dövme yapmak ve yaptırmak caiz değildir, fakat dövmenin kendisi abdest ve gusül almaya engel teşkil etmemektedir, çünkü o, derinin üzerinde değil, altında olup vücudun bir parçası haline gelmiştir.
Kına (henna) vücutta kalıcı iz bırakmaz, yıkandıkça temizlenir. Fakat kınayla vücuda resim çizdirmek veya yazı yazdırmak (örneğin, bir müzisyen resmi çizdirmek ya da siyasi görüş belirtmek amacıyla değişik yazılar yazdırmak gibi) ta estetik ve farklı görünüm amaçlı bir davranıştır. Bu tür tasarrufların estetik görünüm amaçlı olduğu dikkate alınmalı ve insanın yaratıldığı şekil ve sureti değiştirme maksadı güttüğü de gözden kaçırılmamalıdır.
Soran+1 yılAbdest alınıyorsa caiz olmamasının nedeni ne?
- +1 yıl
Yazıyı okuduğuna emin misin? neden tartışıosun müslüman kişiyim diosun, lanetlenmiş diyoruz, hadiste var.
Soran+1 yılLanetlenmesinin nedenini soruyorum bende
- +1 yıl
Yahu yazdık dedik hey Allah'ım sabıııırr =))
"vücuda resim çizdirmek veya yazı yazdırmak (örneğin, bir müzisyen resmi çizdirmek ya da siyasi görüş belirtmek amacıyla değişik yazılar yazdırmak gibi) ta estetik ve farklı görünüm amaçlı bir davranıştır. Bu tür tasarrufların estetik görünüm amaçlı olduğu dikkate alınmalı ve insanın yaratıldığı şekil ve sureti değiştirme maksadı güttüğü de gözden kaçırılmamalıdır. " - +1 yıl
Al Müslüman kardeşim oku:
“Resulullah sallallahu aleyhi ve selem faiz yiyeni, yedireni, ona şahitlik edenleri, onu yazanı; dövme yapanı, güzelleşmek için dövme yaptıranı, sadakaya mani olanı, hulle* yapanı ve hulle yaptırmak isteyeni lanetledi.” (Buhârî, Libâs, 82-87; Müslim, Libâs, 119)
Soran+1 yılO zaman türbanlı olup bir ton makyaj yapanları ne yapıcaz
- +1 yıl
Makyaj kalıcı değil, yıkanınca gidiyor, Eşine karşı güzelleşmek caiz'dir dini açıdan.
- +1 yıl
Birde makyaj yapan kadın, yüzüne örümcek filan yapmıyor ne bilim yılan balık vs... çizmiyor
Soran+1 yılÇoğu millete karşı bunların, bende evlenince sadece eşimin göreceği bir yere dövme yaptırayım?
- +1 yıl
Eğer eşin sana dövmeli olmassan boşarım derse yaptırırsın ;) Günahı onun boynuna olur :))
Soran+1 yılBende balık falan demedim Atatürk'ün dövmesi dedim zaten
- +1 yıl
Ne gerek var, yahu adamı seviosun gönülden sev illa eline koluna neden yazdırırsın =))
Soran+1 yılHayatımda vücuduma kazıycağım tek şey, a bir de gitarım.
- +1 yıl
Güzel =)) kazıtırsın o zaman vakti gelince napalım
müslümanı falanı filanı geçtim, dövme yaptırmak için fikir alanlar dövme yaptırmamalı bence
12 Yorumla
Soran+1 yılYani
dine göre hayatını kısıtlama balım namaz kılıyor musun? düzenli zekat veriyor musun? cevabın hayırsa dövmeden de korkma bir bayana en yakışan şeydir bende de iki tane var biri göğüslerimin arasında biri de boynumun tam arkasında
11 Yorumla
+1 yılvallaha çok iyi şeyler düşünmediğim kesin ha eğlenceğim kızda olursa olsun ama evlenceğim kadında olmaz
15 Yorumla
Soran+1 yılSaygı duyuyorum ama nedeni nedir?
- +1 yıl
bir kere orana burana dövme yaptırıyon yapan görüyor görüyor sonra yaptırdığın için açıyon orayıda millet görüyo ilerde kocana özel ne kaldı
Soran+1 yılİlla özel bir yere yapmana gerek yok ki eline, bileğine, parmağına yaptıranlarda var
- +1 yıl
iyi git yaptır sen zaten kafana koymuşun bizi niye takıyon ki
Soran+1 yılTakmamakla alakası yok dediğim yerlere yaptırılmasında millet görür diye bir düşünce saçma bence
Bence yaptirma ha illaki yapacam diyorsan da senin goremiyecegin bir yere yap mesela sırtına yap her defasinda gorup cabuk sıkılma diye yani.
12 Yorumla
Soran+1 yılAnladım sağolun
- Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılGogsunde dovme olan bir kiz ark. vardi onda guzel duruyoddu. Ne dovmesi yaptiracn? Dövmeli bayanlar dikkatimi cekemistir herzamn
122 Yorumla
Soran+1 yılMustafa Kemal Atatürk'ün imzasını yaptırmak isterim en çok
- +1 yıl
Bende bilegime yatirdim onu:) kalbinin ustune yaptir.
Soran+1 yılKoluma boylamasına nasıl olur?
- +1 yıl
Dirsekten asagisina mi yukarisinai
Soran+1 yılAşağı
- +1 yıl
Oraya genelde erkkler yapio ama yakissn kadin da var. ben biraz erkeksi buluyom.
Soran+1 yılGöğsümün üstüne?
- +1 yıl
Olabilir. ama cok acitiyomus haberin olsun:)
Soran+1 yılBen ağdalardan idmanlıyım :D
- +1 yıl
Cok mu killi sin:)))) bazı dovmeler solabiliyo. kaliteli bir yerden yaptir. solarsa hic hos durmaz.
Soran+1 yılHayır ağda yapmak için çok kıllı olmana gerek yok :D
- +1 yıl
Saka yapmistim.:) kırdysam ozur dilerim. agda konusundada kadnlara saygm vardr:) ben yanaklarimi aldriyom. acisna katlanamiyom siz tum vucudu. grrckten buyuk saygi duyuyurum :)
Soran+1 yılHaha tamam :D
- +1 yıl
Ama oyle degilmi ya:) vallamerak ediyorum nasil dayandgnizi :)))
Soran+1 yılDene ve gör :D
- +1 yıl
Dedim ya yanaklarimi aldryorum. dayanamiyorum. siz tum vucuda nasil katlaniyorsunuz.
Soran+1 yılBir süre sonra alışıyorsun
- +1 yıl
Yanma. sisme felan olmuyo mu bunun icinde baska bisey mi kullaniyonuz.
Soran+1 yılHayır
- +1 yıl
Dovmeyi nereye yaptiracgna karar verdin mi
Soran+1 yılBileğime
- +1 yıl
Ataturkun imzasindan vaz gecmissin.:) hayat devam ediyor haa. guzel bence.
Bende sormuştum bunu hocaya peygamber efendimiz (sav) lanetledi demişti o an dövme olayı bitmişti benim için
11 Yorumla
Soran+1 yılKinaye yapmak için değil bilmediğimden soruyorum şu an, o zamanlar dövme var mıymış
bence doğal güzelliğini bozma yüzük tak daha çok rahatlatır. Ama öyle bir yüzük al ki sadece sende olsun :)
10 YorumlaDovme yaptiranlar lanetlenmistir. Baska biseye gerek yok..
15 Yorumla- +1 yıl
Hz. Peygamber (s. a. s.), süslenmek maksadıyla vücuda dövme yapmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek gibi ameliyeleri, yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanların ve yaptıranların Allah’ın rahmetinde uzak olacağını bildirmiştir (Buhari, Libas, 83–87; Müslim, Libas, 33). Dolayısıyla dövme yaptırmak caiz değildir. " burdaki rahmetten uzak olma durumunu lanetlenmek kelimesiyle beyan ettim.
Soran+1 yılO zaman estetikte günah
- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılabdestin olduğunu ama peygamber efendimizin dövme yapan ve yaptıranları lanetlediği söyleniyor. yaptırma bence
10 Yorumla ateistim. eger yaniliyorsam ve tanri varsa onca günahkar varken sirf dövmesi oldugu icin insan yargilayacagini sanmiyorum.
Bayanlarda bele cok yakisir bence22 Yorumla- +1 yıl
Tercihine saygı duyuyorum kardeşim
İnanmasanda sadece (inanan biri olarak) bilmen için söylüyorum (bize ve inandığımız dine göre) ahirette herkes ama herkes zerre iyiliğininde zerre kötülüğününde karşılığını alacaktır
İşlenen her günahında her sevabında hesabı sorulacaktır
Sadece bilgin olsun diye söyledim
İyi sabahlar ;) - +1 yıl
sana da günaydin.
arkadas ya soru bambaska bir sey bu baslik altinda din tartismak biraz abes kacar ama;
emin ol senin inancin da dahil cogu dinleri arastirip okudum. Kuranda dövme ile ilgili bir ayet oldugunu sanmiyorum hadislerden örnek verirsen dikkat et hadislerin cogu insani dinden eder. Kaldi ki iyi ile kötüyü de tartismadim. Sadece bir tanri varsa söyledigin gibi `yapilan iyilik ve kötülüklere ` bakmali.
Birader konumuz din degil, böyle bir baslik altinda tartismayalim bunu
+1 yılEnseden biraz daha aşağıya yaptır orda çok güzel duruyo
11 Yorumla
Soran+1 yılDüşünücem sağolun :)
Kesinlikle yaptırma. Nedeni mi? Ilerinde yaşlanıp nine olacaksın hiç dövmesi olan nine olur mu? :))
110 Yorumla
Soran+1 yılBelki de nine olamadan ölücem belli mi :D 1 dakikanın bile garantisi yok
Soran+1 yılKurtlar Vadisinde değilim :D
- +1 yıl
Kurtlar Vadisi'nden de değil o söz :)) ee iyi canım 1 dk sonra yaşayacağımı kim bilir diye bende önüme gelenle her şeyi yapayım canımın çektiği herşeyi. Olmaz öyle sonuçta. Ama çok istiyorsan milletin göreceği bir yere yaptır. Dövmen olup olmadık yerlerde olursa her bakmak isteyenlerle tartışma :))
Soran+1 yılHaha aldım taktiği :D
Soran+1 yılMustafa Kemal Atatürk'ün imzasını düşünüyordum ben
Soran+1 yılBeni yetiştirip büyüten olmadı
Diğer konusunda 11,7b cevap paylaştı. Karar senin.. Ama emin değilsen beklemeni tavsiye ederim.
10 YorumlaKızda dövme yakışmaz, ben hoş görmüyorum. sebebini bilmiyorum ama o*rspu gözü ile bakıyorum, yani bana öyle geliyor
22 Yorumla- Diğer konusunda 321 cevap paylaştı.
+1 yıldövmeli kızların farklılaşma çabasında olan ergenler olduğunu düşünüyorum , çok ergen duruyor havalı falan da değil
20 Yorumla
+1 yılBen ilerde yaptırmayı düşünüyorum şahsen ve model olarak sırta kanat dövmesi yaptırmayı düşünüyorum ama öyle melek falan gibi klişe şeyler değil hoş duruyor bence
10 YorumlaHiç tasvip etmem günah ve ben Dövmeli kızları çok itici bulurum ilerde bir çocuğu çok seversin ve o çocuğun ailesi muhafazakâr çıkar o zaman sıkıntı yasarsin
12 Yorumla- +1 yıl
yeter a. m. k ramazandayız diye herkez o günah bu günah şu günah normalde bu site de herkez falza uçuyodu noğulud :D
Yaptirma ha sakin bende 8 adet var ve daha 24 yasinda pisman oldum :) allahtan kotu degiller
10 Yorumla
+1 yılPeygamber efendimiz dovmenin haram oldugunu soylemistir
10 Yorumla
+1 yılşiddetle önereceğim bir dövme ustası var İstanbul beyoğlunda stüdyosu inanılmaz memnun kaldım biçok ünlünün dövmesini yapmış bir usta detaylarını www.allencrack.com dan edinebilirsiniz
00 YorumlaDiğer konusunda 735 cevap paylaştı. bn pek sevmiyorum ama isteyen yapar tabi sadece dövme yapılan yeri göstermek için acma gereği duyulması biraz iğrendiriyo
10 Yorumlabak kadınlarda pek güzel durmuyo ama ayağına nfs prostreet logosu yap topuklu giyerken güzel duruyo bir filmde görmüştüm
10 Yorumla- Devamını Gör (53)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat