• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Kültür & Sanat

Adıyaman - Menzil Tarikatı nedir?

candygirl00
candygirl00 Takip Et
Xper 2 Yaş: 33
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
11
Yapay Zekaya Sor

Menzil cemaat grubu kimdir? Burada bir Evliya varmış? Bu konu hakkında bilgisi olan varmıdır?

Adıyaman - Menzil Tarikatı nedir?
Nedir Soruları Evlilik Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
2 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Nezamanbe
    Nezamanbe Takip Et
    Xper 7 Yaş: 23 , eic 89%
    +1 yıl

Selam,

Cemaat grubu arasında Menzil, oldukça popüler isimlerden biri. Menzil cemaat grubu kimdir diye sorarsan kısaca İslam'ın Sünni-Hanefi mezhebine bağlı bir tarikat ve cemaat grubu olarak biliniyor. Her cemaatin bir lideri olduğu gibi bu toplulukta bir lider bulunuyor.

Menzil Gavs ne demek?

Her cemaatin bir lideri bulunuyor, bu lidere de farklı unvanlar veriliyor. Menzil Gavs terimi, Menzil Cemaati liderine verilen bir unvan. Bu unvandaki kişi manevi lider olarak müritler üzerinde rehberlik rolüne sahiptir. Şu anki Menzil şeyhi kimdir diye sorarsan en son liderleri Abdulbaki Erol’du. Ancak şeyhin vefatıyla cemaatin yeni bir lider ihtiyacı ortaya çıktı.

Menzil Nerede?

Menzil, Adıyaman ilimizde bulunan bir belde. Ayrıca bu belde, Menzil Cemaati'nin merkezi olarak biliniyor.

1
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• mavidolunay00
    mavidolunay00 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 40
    +1 yıl

bildiğim kadarıyla türkiyenin en büyük tarikatlarından. semerkand ile bağlantılı galiba. ben 1 2 kez bizim buradaki bağlantılarıyla görüşmüştüm. tevbe falan ettirmişlerdi. menzilede götüreceklerdi. abül gavsi gani bunun gibi bir ismi vardı şeyhin. demişlerdiki. son nefesini verirken şeytan seni imandan çıkarmak isterken bu şeyh sana görünüyormuş ve şeytan imanını alamıyormuş. neyse. adamlar hakkında bişey diyemem. tanımam etmem. ama ben dinimi islamımı inancımı ibadetimi duamı Allahımla başbaşa yaşamak isterim. birde asıl ibadetin çalışmak yeryüzünde helal kazanç nimet için uğraşmak olduğuna inanan birisiyim.(bu arada hepeydir işsizimdir buda ayrı bir olay) birde atatürkün bir sözü vardı. türkiye şeyler bilmem neler ülkesi olamaz. diye. çok güzel bir söz netten bul. yani beni sarmadı pek. içlerinide bilmiyorum. ama buraya üye olmak istiyorsan önce kuranı oku az çok bişeyler öğren. ondan sonra katıl. biraz kendi düşüncelerin olsun.

5
    3 Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Anladım , saol :)

Yorumla
    • mavidolunay00
      mavidolunay00
      +1 yıl

sen neden bu soruyu sordun. gitmekmi istiyorsun? netten menzil in videolarını izledinmi.

Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Hayır izleyim birazdan

Yorumla
  • KomiksiN
    KomiksiN Takip Et
    Xper 2 Yaş: 39 , eic 51%
    +1 yıl

şunu iye bilirim tövbe herşeyin bir adabı vardır...
    ttövbenin de usulu vardır ki nasıl edersen edebilirsin ama adabı evla olnadır...
    bunlar mübarek insanlar olduğundan tövbe etmene yardım ederler...
    ibadette eksiğine yanlışına güzelleştirici yardım eder islam ile bilgi edinmede çok fazla yardımcı olurlar...
    öyleki orda restorantların kiminde hesap gelmezmiş... aç olan yer kalkarmış imkanı olansa gönlünden geçtiğince bırakırmış... zenginler yardım edip sadakasını verir bu da hayır niyetine ihtiyaç sahiperine dağıtılırmış...
    Malum dünya da kalbin atacağı sayıda alınacak nefes de belli...
    Dilde zikir eksik olmamalı... hamd edilmeli Esmaül Hüsna bilinmeli... bu konularda da yardımcı olurlar... bildiğim hatırladığım duyduğum budur...

3
    6 Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Çok Teşekkür ederim Allah Razı olsun , ne güzel şeyler bunlar :)

Yorumla
    • KomiksiN
      KomiksiN
      +1 yıl

dahası da vardır bunlardan... git gör... herkese nasip olmaz bir dergahtan iççeri girmek kapısından...
      nasibi olan kaçsada zincirle çekilir kapısından...

Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Inşallah nasip olur

Yorumla
    • KomiksiN
      KomiksiN
      +1 yıl

amin...
      en iyi cevap seçicen mi :)

Yorumla
    • KomiksiN
      KomiksiN
      +1 yıl

demeye bile kalmadı :) ii akşamlar... :)

Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

İyi geceler :D

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Anlatmaya ne kelimeler ne de ben yeterli değilim. Bambaşka. Dil değil hal ilmi lazım anlamaya da anlatmaya da. Nasibin varsa kim ne derse desin o kapının çorbasını içersin inşallahta anlarsın. Fırsatın varsa Ramazan da gitmelisin. Tv ekranında Semerkand tv ye bakarak tanıyabilirsin. Ayrıca Serdar Tuncer ve D. Ali Erzincanlı siması ekranda çok bilinen sofi abilerdir. Serdar Tuncer i dinlemeni şiddetle tavsiye ederim. Türkiyenin neredeyse tamamında Semerkand İletişim Merkezleri mevcut. Daha anlatacak çok şey var. Bunlar sadece ulaşmak içindi. Asıl mesele bunlar ne için? sorusunda saklı. Bir kere tutarsan ipin ucundan öğrenirsin a dan z ye.. nette de birçok sayfa mevcut.

1
    3 Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Serdar abiyle yakiniz onun kiz kardeşlerini falan tanıyorum :)))) ama sofi olduğunu bilmiyodum :) Çok saol :)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Hadi canım :) şanslı seni

Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

:)))

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

adıyamandayım ve bılmıyorm grcekten boyle bırsey varsa tarıkata katılmayı cok ıstıyormm

0
    5 Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Evet varmıs ve Peygamber torunu olduğunu söylüyorlar

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

hiç bilmiyorm yaa

Yorumla
    • cinalicik
      cinalicik
      +1 yıl

Hz huseyin soyundan dir seyh abdul baki el huseyni. Gavs mertebesindedir. Daha fazla bilgi almak isterseniz ozelden sorun burada ataist olanlar da var laf ebelihine girmek istemiyorum bu kisilerle bu soruyu soran kisi ve gizli kullanici altinda cevap veren kisi her sorunuzu yanitlamaya calisicam

Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Çok Teşekkürler :)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

cinalicik bana lafmı attı anlamadm :D

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

4

Cevap

21

Cevap

• realss
    realss Takip Et
    Xper 2 Yaş: 30
    +1 yıl

Bu yaz menzil şeyh i istanbula geldiler ben gitmeye başladım yaklaşık 1 ay çıkmadı oğlundan tövbe aldım sofilerle tanıştım çok candan insanlar bu arada bir oğluda benim adımı koymuş 1 ay onu bekledim sonunda gördüm ve aşk falan geçin ilk gördüğün bir insan ı nasıl olurda böyle seversin anlatılcak şey değil bu aralar amerika beraberinde de bazı hainler menzilin kapanmasını istiyo vr üstüne oynayıp kapanmasını istiyolar ve bunun için iftiralar atıyolar ama yedirmeyiz neyse ben yine coşmadan yorumu bitiriyim sana tavsiyem bir gör zaten uzun sürmüyo herşey göz temasına bakıyo geliyosun çakıyo yolluyo bir tanıdığın deyişiyle

4
    1 Yorumla
    • realss
      realss
      +1 yıl

Eğer sorun varsa sor

Yorumla
  • SaDeCe_JuST
    SaDeCe_JuST Takip Et
    Xper 2 Yaş: 39
    +1 yıl

Bana arkadaşım anlattı, arkadaşı gitmiş uyuşturucu bagimlisiymis namazla niyazla işi yokmuş yani, gitmiş bu çorba icirmisler buna kocaman kazanda çorba kayniyormus hiç eksilmiyormus bu çorba, sonra hocanın yanına gitmiş abdest al gel demiş, alıp gelmiş hocanın karşısına oturmuş, hocaya soracağı soruları sormadan hoca cevaplamis, o günden sonra çocuk 5 vakit namaza başlamış hiçte birakmiyormus, bende gitmeyi çok istiyorum oraya, evlendikten sonra eşimle beraber gitmeyi istiyorum..

6
    2 Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Bende gitcem insallah :))

Yorumla
    • SaDeCe_JuST
      SaDeCe_JuST
      +1 yıl

4 ay sonra düğünüm var benim, düğünden sonra gitmeyi düşünüyorum ben, ALLAH herkese gitmeyi nasip etsin

Yorumla
  • AnGGaralı
    AnGGaralı Takip Et
    Xper 4 Yaş: 33
    +1 yıl

Gittim gördüm ve sofi oldum gerçekten çok güzel yol tabi nasiplenirsen sen boş gidip boş gelirsen dergaha gitmez isen hiç bir faydası olmaz burada atıp tutanlar olmuş Allaha havale ediyorum Allah ayetinde buyurmuş benim sadık kullarım ile beraber olun diye başka ayetinde ise Allaha ulaşmak için vesileler arayın diye bu yol güzel yoldur Ayrıca Bu yol Sevilenlerin ve Seçilenlerin yoludur :)

5
    0 Yorumla
  • ekrm3838
    ekrm3838 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34
    +1 yıl

evliya değilde peygamber torunu, ben gittim merk edıyordum hep çok farklı bir yer etkileyici bir havası var oraya gelen herkes sanki yıllardır tanışıyormuş gibi sohbet felan edıyorlar , bir köy ve yaşayan herkes o tarikatta, insanlar hizmete felan gidiyorlar tarım ve inşaat işlerine güzel bir yer ben sevmiştim

2
    2 Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

İnsallah bende gideriim :)

Yorumla
    • ekrm3838
      ekrm3838
      +1 yıl

inşallah

Yorumla
  • kenkooock
    kenkooock Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32
    +1 yıl

işi ehlinden öğrenmek lazım biz şubelerine gidip öğrenilebilir kendilerinin semerkand yayınları vardır temsilcilikleri vardır türkiyenin heryerinde ayrıntılı ve kesin bilgileri buradan alabilirsiniz...

0
    0 Yorumla
  • Hati123
    Hati123 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 40
    +1 yıl

Bir hastamız var iç organlarda sinir hasarı var tıbben caresi yok açıkçası. Menzile gitsek burada şifa olabilir mi sizce? Burada yaşanan keramet ilginç olaylar olduğunu duydum fikirleriniz çok kıymetli. Dalga geçebilirsiniz ama çok çaresiz durumdayız burada şifa bulan var mı?

0
    0 Yorumla
  • fireman66
    fireman66 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 36
    +1 yıl

olabildiğince tarikat cemaat den uzak dur. Fetö gider metö gelir bu ülkede böyle yerlere gitmek tehlikeli. o yüzden sen sen ol kendin git imamı gazali oku git diyanete bak ilmihalden Kuran'ı Kerim oku ibadeti ni kendin yap sorun olursa da camimi imamına sor. Böyle tarikat yok dernek dergah cemaat uzak dur. 15 Temmuz günü hepimize ders olması lazım.

1
    0 Yorumla
  • ekşilimondatlınar
    ekşilimondatlınar Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35
    +1 yıl

dolandırıcı düzenbazın teki.. şöyle ki dışardan gelen hediyeleri teknoloji ile görüp işitip oo kuzuda pek güzelmiş Allah cennetinden nasib eylesin gibi sözleri duyulan evliya varmış evet:)

6
    12 Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Sus seni doğrarım :D böyle düsünen bitek sen varsın bilemem , gidip gorücem

Yorumla
    • ekşilimondatlınar
      ekşilimondatlınar
      +1 yıl

ah şu türk milleti tuttuğuna evliya, peygamber yaftası yapıştırmaz mı? :D bırakın bu işleri yahu Allah iki el vermiş açta dua et hocayla şeyhle dolandırıcıyla kendini heba etme.

Yorumla
    • ekşilimondatlınar
      ekşilimondatlınar
      +1 yıl

https://eksisozluk.com/menzil--76687?a=nice burada çok iyi açıklamışlar :)

Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Herkez bir şey hakkında iyi düşünecek diye bişey yok , beni sevmeyenlerde var bosver be , . Durduk yere günaha girmee. Allah Bilir

Yorumla
    • ekşilimondatlınar
      ekşilimondatlınar
      +1 yıl

emin ol ben o kadar Kur'an okunan namaz kılınan bir yerdeyim.. anlatmak istediğim şu Allah'a tövbe iki avuç arasındadır hiç bir nesneye hiç bir canlıyada gerek yok.. yoksa sendemi şu dilek ağaçlarına dilek yazan insanlardansın mesela? pek benzemiyosun ama :)

Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

O insanlar peygamber torunu , buraya yazan ya meseleyi yanlıs anlamıs ya da kalbinde o Aşk yokmus. Neyse biz şöyle dua edelim , Hayırliysa buluştursun degilse uzak tutsun :)

Yorumla
    • ekşilimondatlınar
      ekşilimondatlınar
      +1 yıl

sen git gel ankaraya dönünce yaz buraya bide ankaralı :D yaz bana neler değiştiğini bizde faydalanalım. ne olursa olsun evliya benim bildiğim islamiyette kendini saklar.. reklam etmez, hediye almaz. ha şunada çok sevindim inşallah kapanırsın ve islamiyete tamamiyle erersin bir hayli niyetli ve heyecanlı gördüm seni..

Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Ben çok okuyan çok arastıran bir insanım , Tovbe etmenin çeşitli yollari oldugunu bilmeyecek kadar cahil deıilim. Benim bunu arastirmaktaki amacim oradaki insanları kötulemek degil , onlarca insan bosuna sevmiyo o İnsanı. Neyse senin duşunçen kendine

Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Tabikiii paylaşıcam :)

Yorumla
    • ekşilimondatlınar
      ekşilimondatlınar
      +1 yıl

bizde kötü bişey söylemedik.. Sadece üfürükçü çıkmasın dikkat et.. bizim milletimiz bol keseden sallamayı sever onlarca insanın hepsi doğrucu olamaz. neyse tamam ben fikrimi söyledim keyfin bilir.

Yorumla
    • ekşilimondatlınar
      ekşilimondatlınar
      +1 yıl

merakla beklicem o halde ;)

Yorumla
    • realss
      realss
      +1 yıl

Tamam ama bilmediğin şeylere yorum yapma insanların aklını bulandırma

Yorumla
  • McCCCLIII
    McCCCLIII Takip Et
    Guru Yaş: 37
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 2,5b cevap paylaştı.

Evet , Gavs-i sani seyyid abdulbaki hz , bizde ona tabiyiz dayım her zaman gider sofi dir bizde aracı vasıtasıyla töbve el aldık inş birgün yüzyüze görmek nasip olur.

0
    1 Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Gerçektenmii :) ne güzel :)

Yorumla
  • maynard
    maynard Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36
    +1 yıl

arkadaşım oradaki bir düğün için gitmişti. anlattığı ve sonradan araştırıp öğrendiğim kadarıyla peygamber torunu olan insanlar.

0
    7 Yorumla
    • kaptannatpak
      kaptannatpak
      +1 yıl

peygamberin hangi oğlunun çocukları acaba
      peygamberin soyu diye bişey yok arkadaşım hepsi savaşlarda öldü

Yorumla
    • maynard
      maynard
      +1 yıl

peygamberimizin torunlarından Hüseyin'in soyundan olanlara Seyyid, Hasan'ın soyundan olanlara Şerif denir. Menzil'dekiler bildiğim kadarıyla Seyyid. senin söylediğin durumu bilmiyorum. ben arkadaşımın anlatımı ve internetteki küçük araştırmama dayanarak bilgi verdim. söylediğin durumla ilgili bir kaynağın varsa belirtirsen sevinirim. öğrenmiş oluruz.

Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Hz huseyinin soyundan geliyolarmış ,

Yorumla
    • maynard
      maynard
      +1 yıl

aynı şeyi söyledim ben de zaten :)

Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Görmedim , Hakkinı helal et :)

Yorumla
    • maynard
      maynard
      +1 yıl

helal olsun :)

Yorumla
    • Dgggy
      Dgggy
      +1 yıl

@kaptannatpak konusmana dikkat et kardesim. Hz Hasan ve Hz. Hüseyin tarafindan devam eder peygamber efendimizin soyu. Ve hadisinde kıyamete kadar devam edecegini söylüyor. Allah muhafaza hadisi kabul edmiyor oluyorsun dinden cikabilirsin. Yanlis anlama uyarmak icin yazdm.

Yorumla
  • schweppesever
    schweppesever Takip Et
    Xper 2 Yaş: 38
    +1 yıl

adıyamanda okuyan arkadaşlarımın yanına gitmiştim bir yıl önce falan. adıyamandan daha ünlüler. bir tane şeyhleri var. adıyamanda ne kadar lüks araba varsa yoldan geçenlere menzil yolunu sorar. öyle biryerdir yani. giden az bir para bırakmaz oraya.

0
    8 Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Az bir para bırakmaz derken , benimde bir katkım olsun diyemi sevap kazanmak içinmi yani

Yorumla
    • schweppesever
      schweppesever
      +1 yıl

hayır falan ayağına tabi ama para şeyhin oğullarına gidiyor. onlar yiyor paraları. şeyh çok mütevazi bir insan. ama yanındaki oğulları falan hınzır hep.

Yorumla
    • schweppesever
      schweppesever
      +1 yıl

bindikleri araba bmw mercedes yani.

Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Hmm , duyduğum kadarıyla çok iyi insanlar , ne güzel yaa :)

Yorumla
    • cinalicik
      cinalicik
      +1 yıl

Bilmeden yaziyosun Gavs peygmber torununa iftira atiyosun dikkat et bsskasinin agzinla kufre gitme kardesim o dedigin senin bildigin gibi degil

Yorumla
    • cinalicik
      cinalicik
      +1 yıl

Buraya cevap yazsanda ben goremem bosuna yazma soruya yanit vermedim bu soruyu bidaha nerde diye arayamam ama o paralarla kulliyeler yapiliyor fakir fukaraya giden yardimlar var mescidler kuruluyor hergun yuzlrrce kisiye o dedigin yerde 3 ogun corba ikrsm ediliyor say say bitmez ve o mubarek insan cami ve evi arasinda mekik dokuyor ozel olarak yaptigi tatili yok bilmeden atip tutma kardesim gunaha girme tobe et

Yorumla
    • schweppesever
      schweppesever
      +1 yıl

ben bildiklerimi söylüyorum yanlış ise kusura bakmayın.

Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Ama o bildiklerini benimle paylastı yardımcı olmak istedi :) Oda öğrenir :)

Yorumla
  • Felsefe01
    Felsefe01 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

Canlarim Islam inanisina göre veli yani ermiş dediğimiz insanlar kimliklerini belli etmezler vesselam.

3
    4 Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Bu saçmalık :)

Yorumla
    • Felsefe01
      Felsefe01
      +1 yıl

Canim aç kurani oku, hadisleri oku vesselam

Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Hz mevlana , hacı bayramı veli , v. s ne is ozaman?
      kafan bukadar çalısmiyormu :)

Yorumla
    • Felsefe01
      Felsefe01
      +1 yıl

Tamam canim sensin. :)..

Yorumla
  • ssnnff05
    ssnnff05 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

gidip tövbe almayı isterim. ama cesaret edemiyorum. Allah bizede nasip eder inşallah.

2
    3 Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Sofi olucaam beeen :)

Yorumla
    • ssnnff05
      ssnnff05
      +1 yıl

iyi karar ver canım.

Yorumla
    • realss
      realss
      +1 yıl

Ee neyden korkuyorsunuz yardımcı olmak isterim

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

ah kuran-ı kerimi okusak anlamlarını bilsek bu gibi sorunlar kalmazda

3
    8 Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Okuyorum zaten :)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

ne güzel ozaman

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

herhangi bir cemaatemisin

Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

hayır , ama olmak istiyorum

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

tavsiye etmem kapan ya da kapanma demiyorum diyemem de buna kimse karışamaz hatta bacım la validemde kapalıdır bundan da gurur duyuyorum benim için sadece yaratan ve elçisi peygamber efendimiz (s. a. v) var

Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Bizim içinde onlar var tabiki , bu farklı bir durum :)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

bütün kutsal kitablar korunsun diye insanlara verilmisdir kuran-ı kerim hariç 11. ayette mealen kuran-ı kerimi yanlız biz koruruz ve biz anlatırız dmektedir yani insanlara Allah'la aranızda başka kişileri almayın kuran-ı anlamı ile öğrenin demektedir yani ulemaya alime hoca ihtiyaç yok sadece kuran-ı anlayarak öğren

Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Manevi haz duyuyorum o Mübarek insanlardan , Allaha ortak koşmak gibi niyeti olanlarda varsa beni baglamaz. hidayet bulma meseleşi , ama Kuranın çogu yerindede , Benim varislerimle olun diyor. tövbe edin ve tovbe edenlerle olun diyor. o mubareklere saygım sonsuz okadar

Yorumla
  • ReDCoLL
    ReDCoLL Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 41%
    +1 yıl

var azizim buyrun ne soracaktınız?

0
    8 Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Oradaki amaç ne

Yorumla
    • ReDCoLL
      ReDCoLL
      +1 yıl

daha fazla zikir yapmak azizim allah katında seviyenizi yükseltmek karşılık istemeyen bir cemaat :)) ankaralasınız sanırım nerden esti ki adıyaman da ki menzil cemaati?

Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Sürekli duyuyorum , :)

Yorumla
    • ReDCoLL
      ReDCoLL
      +1 yıl

:)) buna benzer bir cok tarikat var hani nasıl sular birikerek ilerlerse su kanalları oluşur ve o su kanalıda tek bir yere dökülür öyle bir şey her gurup sevap işlemek için biraz daha fazla çalışıyo ama hepsinin tel aacı var Allah'a laik kul olabilmek :)

Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Anladımmm nası gitcem ki oraya :(

Yorumla
    • ReDCoLL
      ReDCoLL
      +1 yıl

:)) aşti de bir adıyaman firması blup otobusle adıyama kadar yolculuk yapın sonrası gelir zaten :)) gezin biraz azizim

Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Pekalaaaa :)))

Yorumla
    • ReDCoLL
      ReDCoLL
      +1 yıl

:))

Yorumla
  • Otisabi22
    Otisabi22 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 39
    +1 yıl

Var ne ogrenmek istiyorsun?

0
    10 Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Ben oraya hep duyuyorum , ama nasıl yani hiç bir bilgim yok , ne yapıyorlar orda

Yorumla
    • Otisabi22
      Otisabi22
      +1 yıl

İbadet yapiliyor peygamber soyundan gavs ona tovbe aldirmaya gidiyor insanlar ve ayri bir gizem var orda kimse kimseyi kandirmiyo sofilerin zararsiz insanlarin oldugu biryer

Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Sofiler kim

Yorumla
    • Otisabi22
      Otisabi22
      +1 yıl

Googlede oku biraz uzun olur burada anlatmam

Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Peki

Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Oraya gitmek görmek isterdim :/

Yorumla
    • Otisabi22
      Otisabi22
      +1 yıl

Gidebilirsin herkeze acik herkezin abdesti tutmuyo herkeze sifa dagitiliyo orada kalp temizligi yapiliyo ama bazilari okadar buyuk gucu kaldiramiyo bos donuyo

Yorumla
    • Otisabi22
      Otisabi22
      +1 yıl

Semerkand tv var menzil tarikatinin kanali onlari izlersen sofileri nasil olduklarini gorursun

Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Tamam izliycem :) Çok Saol :)

Yorumla
    • Otisabi22
      Otisabi22
      +1 yıl

Sende varol hayirli geceler

Yorumla
  • JookerTurk
    JookerTurk Takip Et
    Xper 6 Yaş: 43
    +1 yıl

Hakkında ileri geri konuşmayın yeter dostlarım.

2
    3 Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Asla konuşmam haddim değil sadece merak ettim

Yorumla
    • JookerTurk
      JookerTurk
      +1 yıl

ben gaziantepteyim dolayısıyla yakınız oraya. hakkında ileri geri konuşanların başına neler geldiğini biliyorum. ben o tarikata bağlı değilim fakad hepsine sonsuz hürmetim vardır. Candır onlar iyiki varlar.

Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Anlaadımm :) Çok Teşekkürler :)

Yorumla
  • ByToRo
    ByToRo Takip Et
    Master Yaş: 34
    +1 yıl

Evet Şeyh SEYYİD ABDULBAKİ var.

2
    5 Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

İsmi ne kadar güzel :)

Yorumla
    • ByToRo
      ByToRo
      +1 yıl

Birde kokusunu görsen :)

Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Beni kabul etmezlermi aralarina :(

Yorumla
    • ByToRo
      ByToRo
      +1 yıl

Bayanlar içinde ayrı bir yer var galiba :)

Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

Peki :)

Yorumla
  • Şalınamünhasır
    Şalınamünhasır Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29
    +1 yıl

Peygamber Efendimizin torunudur.

0
    0 Yorumla
  • MoRBiDeZZa
    MoRBiDeZZa Takip Et
    Xper 7 Yaş: 37
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 512 cevap paylaştı.

orada hiç bitmeyen çorba olduğunu duymuştum

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

çok güzel insanlardır.

0
    0 Yorumla
  • ShinnyBlossom
    ShinnyBlossom Takip Et
    Xper 4 Yaş: 21
    +1 yıl

Hiç olmasalar keşke

0
    0 Yorumla
  • berkaycimen
    berkaycimen Takip Et
    Guru Yaş: 32
    +1 yıl

Gavs mı?

0
    1 Yorumla
    • candygirl00
      candygirl00
      +1 yıl

evet Gavs diyolar

Yorumla
  • blue_meth
    blue_meth Takip Et
    Guru Yaş: 33
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 6b cevap paylaştı.

evet var

0
    0 Yorumla
  • muratdarcn48k
    muratdarcn48k Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32
    +1 yıl

Vefqt Etti

0
    0 Yorumla
Devamını Gör(10)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Adıyaman - Menzil Tarikatı nedir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Öykünün enayisi/erasmus muharrem ne? 4 cevap verildi
HİÇ KİMSE SINANMADIĞI GÜNAHIN MASUMU DEĞİLDİR? 2 cevap verildi
Hacı bektaş türbesine gidenler alevi midir? 11 cevap verildi
Kayseri de dini sohbet? 10 cevap verildi
Adana'nin insanlari nasil olur? 9 cevap verildi
Adıyaman ın erkekleri nasıl olur var mı Adıyaman lı? 12 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • EN COK KİMİ ÖZLÜYORSUNUZ?
  • Asla birlikte olamayacağın birine âşık olmak hakkında bir kitap yazsaydın, son cümlesi ne olurdu?
  • Evli ablamın evine gidince kendimi misafir gibi hissetmem normal mi?
  • İstese bir şans daha verir miydin?
  • Honda Civic Fc5 1.5 VTEC turbo nasıl sizce?
  • Eski sevgilinle arkadaş kalır mısın?
  • Tav olduğunuz durumlar var mi?
  • Seni kandırmak kolay mı?
  • Ağrı kesici kullanır mısın?
  • Yeşil renk hangi ten rengine daha çok yakışıyor?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨