Menzil cemaat grubu kimdir? Burada bir Evliya varmış? Bu konu hakkında bilgisi olan varmıdır?
Adıyaman - Menzil Tarikatı nedir?

Menzil cemaat grubu kimdir? Burada bir Evliya varmış? Bu konu hakkında bilgisi olan varmıdır?
Selam,
Cemaat grubu arasında Menzil, oldukça popüler isimlerden biri. Menzil cemaat grubu kimdir diye sorarsan kısaca İslam'ın Sünni-Hanefi mezhebine bağlı bir tarikat ve cemaat grubu olarak biliniyor. Her cemaatin bir lideri olduğu gibi bu toplulukta bir lider bulunuyor.
Her cemaatin bir lideri bulunuyor, bu lidere de farklı unvanlar veriliyor. Menzil Gavs terimi, Menzil Cemaati liderine verilen bir unvan. Bu unvandaki kişi manevi lider olarak müritler üzerinde rehberlik rolüne sahiptir. Şu anki Menzil şeyhi kimdir diye sorarsan en son liderleri Abdulbaki Erol’du. Ancak şeyhin vefatıyla cemaatin yeni bir lider ihtiyacı ortaya çıktı.
Menzil, Adıyaman ilimizde bulunan bir belde. Ayrıca bu belde, Menzil Cemaati'nin merkezi olarak biliniyor.
bildiğim kadarıyla türkiyenin en büyük tarikatlarından. semerkand ile bağlantılı galiba. ben 1 2 kez bizim buradaki bağlantılarıyla görüşmüştüm. tevbe falan ettirmişlerdi. menzilede götüreceklerdi. abül gavsi gani bunun gibi bir ismi vardı şeyhin. demişlerdiki. son nefesini verirken şeytan seni imandan çıkarmak isterken bu şeyh sana görünüyormuş ve şeytan imanını alamıyormuş. neyse. adamlar hakkında bişey diyemem. tanımam etmem. ama ben dinimi islamımı inancımı ibadetimi duamı Allahımla başbaşa yaşamak isterim. birde asıl ibadetin çalışmak yeryüzünde helal kazanç nimet için uğraşmak olduğuna inanan birisiyim.(bu arada hepeydir işsizimdir buda ayrı bir olay) birde atatürkün bir sözü vardı. türkiye şeyler bilmem neler ülkesi olamaz. diye. çok güzel bir söz netten bul. yani beni sarmadı pek. içlerinide bilmiyorum. ama buraya üye olmak istiyorsan önce kuranı oku az çok bişeyler öğren. ondan sonra katıl. biraz kendi düşüncelerin olsun.
Anladım , saol :)
sen neden bu soruyu sordun. gitmekmi istiyorsun? netten menzil in videolarını izledinmi.
Hayır izleyim birazdan
şunu iye bilirim tövbe herşeyin bir adabı vardır...
ttövbenin de usulu vardır ki nasıl edersen edebilirsin ama adabı evla olnadır...
bunlar mübarek insanlar olduğundan tövbe etmene yardım ederler...
ibadette eksiğine yanlışına güzelleştirici yardım eder islam ile bilgi edinmede çok fazla yardımcı olurlar...
öyleki orda restorantların kiminde hesap gelmezmiş... aç olan yer kalkarmış imkanı olansa gönlünden geçtiğince bırakırmış... zenginler yardım edip sadakasını verir bu da hayır niyetine ihtiyaç sahiperine dağıtılırmış...
Malum dünya da kalbin atacağı sayıda alınacak nefes de belli...
Dilde zikir eksik olmamalı... hamd edilmeli Esmaül Hüsna bilinmeli... bu konularda da yardımcı olurlar... bildiğim hatırladığım duyduğum budur...
Çok Teşekkür ederim Allah Razı olsun , ne güzel şeyler bunlar :)
Inşallah nasip olur
İyi geceler :D
Anlatmaya ne kelimeler ne de ben yeterli değilim. Bambaşka. Dil değil hal ilmi lazım anlamaya da anlatmaya da. Nasibin varsa kim ne derse desin o kapının çorbasını içersin inşallahta anlarsın. Fırsatın varsa Ramazan da gitmelisin. Tv ekranında Semerkand tv ye bakarak tanıyabilirsin. Ayrıca Serdar Tuncer ve D. Ali Erzincanlı siması ekranda çok bilinen sofi abilerdir. Serdar Tuncer i dinlemeni şiddetle tavsiye ederim. Türkiyenin neredeyse tamamında Semerkand İletişim Merkezleri mevcut. Daha anlatacak çok şey var. Bunlar sadece ulaşmak içindi. Asıl mesele bunlar ne için? sorusunda saklı. Bir kere tutarsan ipin ucundan öğrenirsin a dan z ye.. nette de birçok sayfa mevcut.
Serdar abiyle yakiniz onun kiz kardeşlerini falan tanıyorum :)))) ama sofi olduğunu bilmiyodum :) Çok saol :)
Hadi canım :) şanslı seni
:)))
adıyamandayım ve bılmıyorm grcekten boyle bırsey varsa tarıkata katılmayı cok ıstıyormm
Evet varmıs ve Peygamber torunu olduğunu söylüyorlar
hiç bilmiyorm yaa
Hz huseyin soyundan dir seyh abdul baki el huseyni. Gavs mertebesindedir. Daha fazla bilgi almak isterseniz ozelden sorun burada ataist olanlar da var laf ebelihine girmek istemiyorum bu kisilerle bu soruyu soran kisi ve gizli kullanici altinda cevap veren kisi her sorunuzu yanitlamaya calisicam
Çok Teşekkürler :)
cinalicik bana lafmı attı anlamadm :D
Cevap
20Cevap
Bu yaz menzil şeyh i istanbula geldiler ben gitmeye başladım yaklaşık 1 ay çıkmadı oğlundan tövbe aldım sofilerle tanıştım çok candan insanlar bu arada bir oğluda benim adımı koymuş 1 ay onu bekledim sonunda gördüm ve aşk falan geçin ilk gördüğün bir insan ı nasıl olurda böyle seversin anlatılcak şey değil bu aralar amerika beraberinde de bazı hainler menzilin kapanmasını istiyo vr üstüne oynayıp kapanmasını istiyolar ve bunun için iftiralar atıyolar ama yedirmeyiz neyse ben yine coşmadan yorumu bitiriyim sana tavsiyem bir gör zaten uzun sürmüyo herşey göz temasına bakıyo geliyosun çakıyo yolluyo bir tanıdığın deyişiyle
Bana arkadaşım anlattı, arkadaşı gitmiş uyuşturucu bagimlisiymis namazla niyazla işi yokmuş yani, gitmiş bu çorba icirmisler buna kocaman kazanda çorba kayniyormus hiç eksilmiyormus bu çorba, sonra hocanın yanına gitmiş abdest al gel demiş, alıp gelmiş hocanın karşısına oturmuş, hocaya soracağı soruları sormadan hoca cevaplamis, o günden sonra çocuk 5 vakit namaza başlamış hiçte birakmiyormus, bende gitmeyi çok istiyorum oraya, evlendikten sonra eşimle beraber gitmeyi istiyorum..
Bende gitcem insallah :))
4 ay sonra düğünüm var benim, düğünden sonra gitmeyi düşünüyorum ben, ALLAH herkese gitmeyi nasip etsin
Gittim gördüm ve sofi oldum gerçekten çok güzel yol tabi nasiplenirsen sen boş gidip boş gelirsen dergaha gitmez isen hiç bir faydası olmaz burada atıp tutanlar olmuş Allaha havale ediyorum Allah ayetinde buyurmuş benim sadık kullarım ile beraber olun diye başka ayetinde ise Allaha ulaşmak için vesileler arayın diye bu yol güzel yoldur Ayrıca Bu yol Sevilenlerin ve Seçilenlerin yoludur :)
evliya değilde peygamber torunu, ben gittim merk edıyordum hep çok farklı bir yer etkileyici bir havası var oraya gelen herkes sanki yıllardır tanışıyormuş gibi sohbet felan edıyorlar , bir köy ve yaşayan herkes o tarikatta, insanlar hizmete felan gidiyorlar tarım ve inşaat işlerine güzel bir yer ben sevmiştim
İnsallah bende gideriim :)
işi ehlinden öğrenmek lazım biz şubelerine gidip öğrenilebilir kendilerinin semerkand yayınları vardır temsilcilikleri vardır türkiyenin heryerinde ayrıntılı ve kesin bilgileri buradan alabilirsiniz...
olabildiğince tarikat cemaat den uzak dur. Fetö gider metö gelir bu ülkede böyle yerlere gitmek tehlikeli. o yüzden sen sen ol kendin git imamı gazali oku git diyanete bak ilmihalden Kuran'ı Kerim oku ibadeti ni kendin yap sorun olursa da camimi imamına sor. Böyle tarikat yok dernek dergah cemaat uzak dur. 15 Temmuz günü hepimize ders olması lazım.
dolandırıcı düzenbazın teki.. şöyle ki dışardan gelen hediyeleri teknoloji ile görüp işitip oo kuzuda pek güzelmiş Allah cennetinden nasib eylesin gibi sözleri duyulan evliya varmış evet:)
Sus seni doğrarım :D böyle düsünen bitek sen varsın bilemem , gidip gorücem
ah şu türk milleti tuttuğuna evliya, peygamber yaftası yapıştırmaz mı? :D bırakın bu işleri yahu Allah iki el vermiş açta dua et hocayla şeyhle dolandırıcıyla kendini heba etme.
https://eksisozluk.com/menzil--76687?a=nice burada çok iyi açıklamışlar :)
Herkez bir şey hakkında iyi düşünecek diye bişey yok , beni sevmeyenlerde var bosver be , . Durduk yere günaha girmee. Allah Bilir
emin ol ben o kadar Kur'an okunan namaz kılınan bir yerdeyim.. anlatmak istediğim şu Allah'a tövbe iki avuç arasındadır hiç bir nesneye hiç bir canlıyada gerek yok.. yoksa sendemi şu dilek ağaçlarına dilek yazan insanlardansın mesela? pek benzemiyosun ama :)
O insanlar peygamber torunu , buraya yazan ya meseleyi yanlıs anlamıs ya da kalbinde o Aşk yokmus. Neyse biz şöyle dua edelim , Hayırliysa buluştursun degilse uzak tutsun :)
sen git gel ankaraya dönünce yaz buraya bide ankaralı :D yaz bana neler değiştiğini bizde faydalanalım. ne olursa olsun evliya benim bildiğim islamiyette kendini saklar.. reklam etmez, hediye almaz. ha şunada çok sevindim inşallah kapanırsın ve islamiyete tamamiyle erersin bir hayli niyetli ve heyecanlı gördüm seni..
Ben çok okuyan çok arastıran bir insanım , Tovbe etmenin çeşitli yollari oldugunu bilmeyecek kadar cahil deıilim. Benim bunu arastirmaktaki amacim oradaki insanları kötulemek degil , onlarca insan bosuna sevmiyo o İnsanı. Neyse senin duşunçen kendine
Tabikiii paylaşıcam :)
bizde kötü bişey söylemedik.. Sadece üfürükçü çıkmasın dikkat et.. bizim milletimiz bol keseden sallamayı sever onlarca insanın hepsi doğrucu olamaz. neyse tamam ben fikrimi söyledim keyfin bilir.
merakla beklicem o halde ;)
Evet , Gavs-i sani seyyid abdulbaki hz , bizde ona tabiyiz dayım her zaman gider sofi dir bizde aracı vasıtasıyla töbve el aldık inş birgün yüzyüze görmek nasip olur.
Gerçektenmii :) ne güzel :)
arkadaşım oradaki bir düğün için gitmişti. anlattığı ve sonradan araştırıp öğrendiğim kadarıyla peygamber torunu olan insanlar.
peygamberin hangi oğlunun çocukları acaba
peygamberin soyu diye bişey yok arkadaşım hepsi savaşlarda öldü
peygamberimizin torunlarından Hüseyin'in soyundan olanlara Seyyid, Hasan'ın soyundan olanlara Şerif denir. Menzil'dekiler bildiğim kadarıyla Seyyid. senin söylediğin durumu bilmiyorum. ben arkadaşımın anlatımı ve internetteki küçük araştırmama dayanarak bilgi verdim. söylediğin durumla ilgili bir kaynağın varsa belirtirsen sevinirim. öğrenmiş oluruz.
Hz huseyinin soyundan geliyolarmış ,
Görmedim , Hakkinı helal et :)
@kaptannatpak konusmana dikkat et kardesim. Hz Hasan ve Hz. Hüseyin tarafindan devam eder peygamber efendimizin soyu. Ve hadisinde kıyamete kadar devam edecegini söylüyor. Allah muhafaza hadisi kabul edmiyor oluyorsun dinden cikabilirsin. Yanlis anlama uyarmak icin yazdm.
adıyamanda okuyan arkadaşlarımın yanına gitmiştim bir yıl önce falan. adıyamandan daha ünlüler. bir tane şeyhleri var. adıyamanda ne kadar lüks araba varsa yoldan geçenlere menzil yolunu sorar. öyle biryerdir yani. giden az bir para bırakmaz oraya.
Az bir para bırakmaz derken , benimde bir katkım olsun diyemi sevap kazanmak içinmi yani
hayır falan ayağına tabi ama para şeyhin oğullarına gidiyor. onlar yiyor paraları. şeyh çok mütevazi bir insan. ama yanındaki oğulları falan hınzır hep.
bindikleri araba bmw mercedes yani.
Hmm , duyduğum kadarıyla çok iyi insanlar , ne güzel yaa :)
Buraya cevap yazsanda ben goremem bosuna yazma soruya yanit vermedim bu soruyu bidaha nerde diye arayamam ama o paralarla kulliyeler yapiliyor fakir fukaraya giden yardimlar var mescidler kuruluyor hergun yuzlrrce kisiye o dedigin yerde 3 ogun corba ikrsm ediliyor say say bitmez ve o mubarek insan cami ve evi arasinda mekik dokuyor ozel olarak yaptigi tatili yok bilmeden atip tutma kardesim gunaha girme tobe et
ben bildiklerimi söylüyorum yanlış ise kusura bakmayın.
Ama o bildiklerini benimle paylastı yardımcı olmak istedi :) Oda öğrenir :)
Canlarim Islam inanisina göre veli yani ermiş dediğimiz insanlar kimliklerini belli etmezler vesselam.
Bu saçmalık :)
Hz mevlana , hacı bayramı veli , v. s ne is ozaman?
kafan bukadar çalısmiyormu :)
gidip tövbe almayı isterim. ama cesaret edemiyorum. Allah bizede nasip eder inşallah.
Sofi olucaam beeen :)
ah kuran-ı kerimi okusak anlamlarını bilsek bu gibi sorunlar kalmazda
Okuyorum zaten :)
ne güzel ozaman
herhangi bir cemaatemisin
hayır , ama olmak istiyorum
tavsiye etmem kapan ya da kapanma demiyorum diyemem de buna kimse karışamaz hatta bacım la validemde kapalıdır bundan da gurur duyuyorum benim için sadece yaratan ve elçisi peygamber efendimiz (s. a. v) var
Bizim içinde onlar var tabiki , bu farklı bir durum :)
bütün kutsal kitablar korunsun diye insanlara verilmisdir kuran-ı kerim hariç 11. ayette mealen kuran-ı kerimi yanlız biz koruruz ve biz anlatırız dmektedir yani insanlara Allah'la aranızda başka kişileri almayın kuran-ı anlamı ile öğrenin demektedir yani ulemaya alime hoca ihtiyaç yok sadece kuran-ı anlayarak öğren
Manevi haz duyuyorum o Mübarek insanlardan , Allaha ortak koşmak gibi niyeti olanlarda varsa beni baglamaz. hidayet bulma meseleşi , ama Kuranın çogu yerindede , Benim varislerimle olun diyor. tövbe edin ve tovbe edenlerle olun diyor. o mubareklere saygım sonsuz okadar
var azizim buyrun ne soracaktınız?
Oradaki amaç ne
Sürekli duyuyorum , :)
Anladımmm nası gitcem ki oraya :(
Pekalaaaa :)))
Var ne ogrenmek istiyorsun?
Ben oraya hep duyuyorum , ama nasıl yani hiç bir bilgim yok , ne yapıyorlar orda
Sofiler kim
Peki
Oraya gitmek görmek isterdim :/
Tamam izliycem :) Çok Saol :)
Hakkında ileri geri konuşmayın yeter dostlarım.
Asla konuşmam haddim değil sadece merak ettim
ben gaziantepteyim dolayısıyla yakınız oraya. hakkında ileri geri konuşanların başına neler geldiğini biliyorum. ben o tarikata bağlı değilim fakad hepsine sonsuz hürmetim vardır. Candır onlar iyiki varlar.
Anlaadımm :) Çok Teşekkürler :)
Evet Şeyh SEYYİD ABDULBAKİ var.
İsmi ne kadar güzel :)
Beni kabul etmezlermi aralarina :(
Peki :)
Peygamber Efendimizin torunudur.
orada hiç bitmeyen çorba olduğunu duymuştum
çok güzel insanlardır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevap