başı kapalı altı taytlı bunlar neden başını kapatıyor sizce
?
?
aşleleri zorluyo efenimm
gecen gün bir butikte kabindeyim yandada bir kız var sesten 18-19 gibi algıladım yüzünü görmedim..
-Anne herşeyim bol bu da dar olsun diyodu..
-Annesi baban kızar baş örtünede uyuyo al dedi
-Hayır babam kızarsa kızsın ben dar olanı beğendim dedi..
Bırakın şu kızları rahat ya sonra kocaya kaçıyolla
Tesetturun ne anlama geldigini bilmedikleri icin, bilselerde nefislerine yenik dustukleri icin
Su ahir zamanda kimsenin kimseye soz soylecek kadar temiz oldugunu dusunmuyorum.
Sezen Aksunun dedigi gibi
"Eller gunahkar diller gunahkar bir cag yangini mi bu.. Dunya gunahkar. Masum degiliz.. Hicbirimiz"
sanane , kimene , bize ne?
bırakın şu insanların kıyafetlerini inançlarını siyasi görüşlerini tartışmayı önce gotunuzü toparlayın m. k
Baş örtüsüne ne gözle bakıyosun sen
Üstü minare altı ker. ane diye bişey demişler ya. Aynen o muhabbet işte.
Cevap
5Cevap
Günümüzde kapanmak moda oldu bu yüzden. Amaç tesettür değil. Zaten gerçekten kapalı olsalar öyle topuz yapmazlardı. Kapanmanın amacı dikkat çekmemek ama onların amacı dikkat çekmek? O şekilde giyinerek dikkat çekiyorlar ama kendilerini basitleştiriyorlar.
Bu aralar kapali kadinlar revonsta artik tesertturu modaya cevirdiler amac dikkat cekmemek iken simdi nasil dikkat cekerim olmus kirmizi ruj surup topuklularla ve taytla gezenlerin amaci tamamen gosteris ondan sonra da aciklara laf atiyolar sanki eksik kalir yanlari var.
Basortu taktigin anda yuzun daha guzel ortaya cikiyormus. Yuzum daha guzel ciksin diye takan bir insandan vucudunun diger yanini dinimiz icin kapatmasini bekleyemezsin.
aile baskısı yüzünden kapanıyolar ve zamanla içlerindeki asıl kişilik dışa vurmak istiyo onlarda üstü kapatıp altı açıyo mecburen
başımı da kapattım bunlar nereme bakacak şimdi ya en iyisi tayt giyim ben :o düzgünce kapananlara saygım sonsuz annem de kapalı ama o cinslere bende sinir oluyorum :/
özeniyolardır. Beni çok da ilgilendirmiyor. İsteyen istediği gibi giyinsin.
Tesetturu tam manasiyla kavrayamamislar. Ne icin orttuklerini bilmeden sirf anne baba istiyo diye sevmeden orterlerse olacagi o.
Tarz yapıyorşardır din için değilde farklılık içn giyiniyorlardır. d sevmem ama saygı duyarım.
İlginç kapalımısın sen
Değilim.
Geleneklerden aile zorlamasndan kapanmas insanlar onlar gerçekten Allahin rizasini kazanmak icin kapanms insan oyle giyinmez
Bazısı aile zoruyla oldugu için özeniyor bazısının ruhunda var.
Zor görünürüm ama aslında kolay lokmayım mesajı veriyorlar :)
Aksesuar olarak kullanıyorlar. Sence gerçekten istedikleri için mi? Sadece yakıştığı için
Onlar yuzunden milletin islama bakışı değişti onların ki islamı yansıtmıyor lutfen dikkat edelim
Altları daha öne çıksın
Nedenki
Onu onlara sormak lazım.
Tesettürlü, tunik felan giyene söz yok, ama başları kapalı kızların aşırı makyaj ve ya dar tayt giyindiğini görende anlıyorum ki, bunların eşarpla, kapanmakla işleri yok, sadece yetişdikleri çevre onları öyle yapmaya, kapanmaya mecbur bırakıyor. Onlar hem süslü ve gençliklerini yaşamak istiyor, hemde Korku var canlarında. Yanlış anlatılmış korku
Hım kapalımısın sen
Hım ilginç nerelisin aslem hangi millettensin?
Ayrıca neden özelden mesaj gönderemiyorun sana
İlgilen benle ozaman yazayım
Azerimisin yani iş güç nedir
Reklam derken yani
Fesimden yazarm sın
Bilmem istemiyimmiki
Bilmem bir neden aramammı gerekirki
Ordamısın? isminide aöylersen sevinirim
Heralde arkadaş başka ne ola bilir
Yazıyonmu festen
Ok yani
Sadettinduman105@hotmail. com