Ben 2 senedir kendime zarar veriyorum, ilk başta tırnaklama ile başladım. Bundan sonra araya kesici aletler girdi, gerçekten kendime ozguvenim yoktu, ailemle neredeyse evde hiç oturup konuşmuyorduk. annem işten saat12de geliyordu, kardeşim her gun kavga ediyordu, annemle tartışıyorlardı hep. babamla ayrıydılar, ve bunları hep duşundukçe daha çok zarar veriyordum, bunları gostermemek için yazın kazak dahi giyiyordum. çunku annem üzülecekti. Bir sure sonra geçen yıl, annemin başına bir olay geldi ve ben sonradan öğrendim. Anneannemle tartıştık büyük bir tartışma ve ben öğrendim, annem yaşayacakmı dahi bilmiyordum, bunun için bıkmıştım ve bir kutu dolusu ilaç yutup uyumuştum, içimden küfürler ediyordum, geberin nefret ediyorum şimdi napacaksınız diye. Uyandığımda yaşıyordum, ölmemiştim. İlaç röntgen çekimleri içinmış, neyse bir süre sonra babamla bir tartışma yaşadık evde, ve ben sinir krizi geçirmiştim. Kendimi öldürüceğimi söyleyip kollarımı ailemin önünde kesmiştim. İlk o zaman o kadar kan akmıştı, annemdeki kaybetmek korkusu, abimdeki korkuyu gördüm. Babamla konuştuk sonra en sonunda da ona sarılmak istediğimi söyledim. Annem benimle konuşmadı, sonra gelip ağladı. " canın yanıyor değil mi? Ama benim ciğerimi bir görsen bu 3 oldu. Oldurucem dediğin bir daha olursa asla affetmem bunu bana yaşatmaya hakkın yok" dedi. O günden sonra bir daha kendime zarar vermemeye çalıştım, önceden kendinden korkuyordum. Çünkü sinirlendiğimde yalnız oluyordum ve sürekli zararlar veriyordum kendime. Öldürmekten korkuyordum, hatta bunu anneme soylicektim ama dinlemedi. Bende çekinip söylemedim. Şimdi korkuyorum. Kendime yaptıklarımdan, bunların cezası büyük olur mu sizce? Namazımı kılıyorum, orucumu tutuyorum, Allah inancım, Allaha olan aşkım gerçekten çok büyük. Anneme olanlardan sonra dinine dahada sarıldım. Sizce Allah affeder mi? Sizce bunu anneme anlatmalıyım? Bilmiyor, sadece önünde kolumu kestiğimi zannediyor. ( hiç kimse bilmiyor)
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılHikmet ehli zatlar buyuruyor ki:
Allahü teâlâ tevbe istiğfar edeni muhakkak affeder. Kim istiğfar ederse, muhakkak kabul olur. Nasr suresinde mealen, (Rabbine istiğfar et, o muhakkak tevbeleri çok kabul edendir) buyuruyor.
Tekrar günah işlerim korkusu ile tevbeden vazgeçmemelidir! Günahkâr bir kul, tevbe edince, Cenab-ı Hak, hem o kulunun günahlarını affeder, hem de kulu tevbe ettiği için sevinir.
İman varsa, her şey var demektir; iman yoksa hiç bir şey yoktur.
Namaz, Müslümanın sermayesidir. Bunun hesabı verildi mi, gerisi kolay olur.
Bugünkü insanlar için, tevbe kapısı her zaman açıktır. Son nefese kadar tevbeler kabul edilir. Can boğaza gelmeden iman etmek şarttır. Ölürken, ahiret hallerini gördükten sonra kâfirin imanı muteber olmaz. Fakat o anda da, Müslümanın günahlardan tevbesi kabul olur.
(Tevbe kapısı açıktır. Güneş garbdan doğuncaya kadar kapanmaz.) [Taberani]
Cenab-ı Hak, tevbe edilen her günahı affeder. Bir kâfir, küfrüne tevbe ederse, mümin olur, bütün günahları affolur. Bir mümin de Allah’a şirk koşsa, sonra pişman olup tevbe etse Allahü teâlâ affeder.
(Tevbe eden, günah işlememiş gibi olur.) [İbni Mace]
Tevbe, haram işledikten sonra, pişman olup, Allahü teâlâdan korkmak, bir daha yapmamaya azmetmek, karar vermektir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Tevbe, günahtan sonra o günahı bir daha yapmamaktır.) [İ. Ahmed]
Günahtan hemen sonra tevbe etmek farzdır. Tevbeyi geciktirmek de büyük günahtır. Bunun için de, ayrıca tevbe etmek gerekir.
İstiğfar, günahın çirkinliğini görüp, ondan yüz çevirdikten sonra, mağfiret talep etmektir. Yapılan günahları her hatırlayışta istiğfar etmelidir! Günahları hatırladıkça istiğfara devam edilirse, geçmiş günahlar affolur.
Tevbe-istiğfar edin, annenize de açıklamayın. Açıklamanıza gerek yoktur. Açıklarsanız annenizi üzmüş olursunuz.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılALLAH buyuruyor ki ;
Bismillah
"Ey iman edenler, mallarınızı aranızda karşılıklı rıza ile gerçekleştirdiğiniz ticaret yolu hariç, batıl yollarla yemeyin. Ve kendinizi öldürmeyin. Şüphesiz Allah size karşı çok merhametlidir" (en-Nisa', 4/29)
Peygamber s. a. v. diyor ki ;
"Kendini boğarak öldüren kimse, Cehennem için boğmuş olur. Kendini vuran kimse, Cehennem için vurmuş olur." (Buhârî, Cenâiz 84)
"Her kim intihar ederse, kıyamet gününde cehennem ateşinde devamlı olarak aynı şekilde azap görür."(buhari. Tıb,56)02 Yorumla
Soran+1 yılBen kalkıştım, ama hala yaşıyorum
- +1 yıl
Bir daha kalkışma o zaman.
https://www.youtube.com/watch?v=HVXc5SQN1n4
Al bunu dinle rahatla bir ondan sonra besmele çek güzelce her şeyin düzelmesi için dua et...
+1 yılAnnene anlatabilirsin bence.. Allah'ın affedip affedemeyeceğini de ancak Allah bilir yani biz ne desek boş.. ama tövbe et bir daha yapmayacağına dair ve yapma bir daha.. sonuçta vücudun da Allah'ın bir emaneti yani sadece ailenden nefret ediyorsun diye kendini öldürmeye kalkmamalısın.. namazına orucuna devam et Allah kabul etsin :)
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim:)
Allah en büyüktür , affedendir. O isterse her şey olur. Yaptığın hataymış şeytana uymuşsun. Ama namazların oruçların Allah'a imanın öyle bir sevap verir ki sana... Allah'ım affetsin İnşallah kardeşim yaşadıkların kolay değil. Ama elbet sana yardımcı olacaktır ♥ Allah'ım ♥ ... İnşaallah affeder. :(
11 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah kardeşim. Teşekkür ederim..
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
28Cevap
+1 yılAnlar be guzelim tasiyamassin ki bilirim ben de tasidim bir zamanlar ama geregini yaptim gerci bir arkadasti konu bende. Ne yaparsan yap.. Bana da oluyor seytan diyor ki yas yirmi yedi git ankaraya iki litre benzin al bir de cakmak issizlik sevgilisizlik ilan et cayir cayir kendini yak numune ederim bu ulkeyi namusuzluk ben de mi bilmiyorum ama o kadar universite bitti bostayim hala da okuuyorum her sene kpss girmektwn biktim onu birak artik kadina taptigimi dusunuyorum allaha karsi isledigim sirkten dolayi bazen olum kurtulus goruyorummm
03 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim! Bu sözlerin beni derinden etkiledi. Seni çok iyi anladığımı düşünüyorum. Sana akıl verecek değilim çünkü kendini iyi analiz etmiş, anlamış biri olarak yapmak istediklerinin yanlışlığını da idrak edebilecek birisin. Benim söyleyeceklerim sadece bir hatırlatma mahiyetindedir.
İntihar etmek Allah-ü Teala'ya isyandır. İsyan içerisinde can verenin ölüm acısı ise pek şiddetli olur. Daha can çekişirken büyük pişmanlık yaşarsın ki bundan geri dönüş de mümkün olmayabilir. Bu tattığın acı öldükten sonra çekeceğin azabın yanında ise hiç kalır. - +1 yıl
"kadina taptigimi dusunuyorum allaha karsi isledigim sirkten dolayi bazen olum kurtulus goruyorum" diyorsun.
İslam alimleri buyuruyor ki:
Cenab-ı Hak, tevbe edilen her günahı affeder. Bir kâfir, küfrüne tevbe ederse, mümin olur, bütün günahları affolur. Bir mümin de Allah’a şirk koşsa, sonra pişman olup tevbe etse Allahü teâlâ affeder.
Şirk affedilmez buyurulması şirk üzere ölen affedilmez demektir. Bir kişi tevbe etmeden de ölse ahirette affa, şefaate kavuşabilir. Ama şirk üzere olan bunlara kavuşamaz.
Lütfen aklını başına devşir. - +1 yıl
Ustat Allaha es kosmak kadar buyuk gunah var mi allahi ne ile karsilastirbilirsin imkansiz ama ben veya bazilari boyle yapiyuoruz ve Allah her seyin birgun ceZasni verecekkk
+1 yılFazla açıklama yapmaya gerek yok zararın neresinden göndersen kardır
Allah'ın isimleri olan doksandokuz Esma-i Hüsna*sından biri. Çok affeden, günahları silen, tevbe edeni bağışlayan, suç işleyene ceza uygulamayan anlamındadır
Önemli olan hatanı anlaman ve onun için Dua etmendir kardeşim00 Yorumla
+1 yılYaşadıklarının tek suçlusu sen değilsin hem ailen neler oldu bilmem ama seni seviyorlar Allah sana şans vermiş hemde kaç kere bu şansını iyi değerlendir intihar ettiği için ölen kişilerin öbür tarafta pek durumları iyi olmaz ama burdaysan bunu hala düzeltebilirsin Allaha dua et içtenlikle konuşarak ona içini dòkebilir tövbe edebilirsin hiç kimse dört dötlük değil herkesin sorunları var kolay yolu seçmekte bir seçenek ama savaşmak olanlarla daha önemli
00 YorumlaAllah affedıcıdır. onemlı olan bır daha yapmaman. şöyle düşün, bunlar sana ne kazandırdı? kollarını kesmen kendıne zarar vermen hem vucudunda hemde ruhunda derın yaralar bırakmak dısında sana ne sagladı? neyı duzelttı? gucsuz olma. her sey ınsanlar ıcın. her zaman her seyle basetmeyı bıl. kendıne zarar vermek yapacagın en son sey bıle olmasın.
00 Yorumla
+1 yılÖnce tövbe niyetiyle bir gusul al, ardından da tövbe niyetiyle abdest, tövbe niyetiylede 2 rekat namaz kıl, arkasından güzelce tövbe istiğfar ve dua et duana başlamadan önce Hz. yunusunun tövbesini oku mutlaka.
Allah c. c hatasını anlayıp pişman olanların tövbesini, kabul eder ve tövbe eden kulunu daha çok sever... Allah dualarını kabul ve pişmanlıklarınıda affeder inşallah...04 Yorumla- +1 yıl
adam 8 şartın 2 sini okudu lan :D
- +1 yıl
=) Her yol menzile çıkıyo galiba =)
- +1 yıl
özele ger kardo sen :D
- +1 yıl
XP 1 özel sözel olmuyor kurban =)
+1 yılAllah affedicidir, ne hata yaparsan yap tövbe et, yapmamaya gayret göster
Allahın verdiği cana zarar verme, emanetiz hepimiz heleki kendini öldürmenin günahı büyüktür.01 Yorumla
Soran+1 yılBazen ölmemenin bir işaret olduğunu dahi düşünüyorum, başka ilacı alıp ölebilirdim de. Elime geleni aldım, belki de Allah bu büyük günaha girmemi istemediği için hala daha yaşıyorum. İnşallah Allah'ım affeder..
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah'ın merhametinin büyüklüğünü sorgulama bile arkadaşım, O her şeyi ama her şeyi affeder, bir anne evladını ateşe nasıl atmak istemezse yaradan o anneden bile daha fazla istemez ki kulunu ateşe koysun. Bol bol dua et, tövbe et, O'na sığın.
03 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah kabul eder, inşallah
Cevap sahibi+1 yılburada seni yargılayacak, ahkam kesecek insanlara da KULAK ASMA! her şeyi bilen, hüküm verme yetkisi olan yalnızca Allah'tır. bir sokak kadınını susuz köpeğe su verdi diye bağışlayan da Allah'tı unutma. İnşallah hepimizi affetsin ne kusurlarımız var
Soran+1 yılİnşallah kardeşim
+1 yılneden affetmesin şirk ve kul hakkı dışındaki her günah affedilir. ama bir daha yapma gerekirse yardım al
04 Yorumla
Soran+1 yılDüşünüyorum ama bu önlerinde olandan sonra babam psikopat olduğumu düşündü. Ve bundan utanıyorum, yani insanlar benim zararlı olduğumu düşünürse? Bunun için istemiyorum
- +1 yıl
insanların ne düşündüğünü umursamayı keser misin? kendin için bunu yap. aklı başında bir kızsın sadece ufak bir yardıma ihtiyacın var. babanı salla
Soran+1 yılBu çok üzüyor ama
- +1 yıl
annele konuş. sana verdiğim sözü tutmaya çalışıyorum ama desteğe ihtiyacım var de
Allahtan merhametlisi yoktur O kullarına heo merhametlidir. Yeter ki kulları kalpten olsun. Kalpten af dile o zaten affeder seni. Bir daha yapmamaya yemin et.
03 Yorumla
Soran+1 yılEttim, her seferinde
Soran+1 yılİnşallah kardeşim
+1 yılALLAH affedicidir, affetmeyi sever ve affeder yeter ki tevbe et sen elbette affeder merhameti gazabından daha büyük emin ol
00 YorumlaÜzülme allah büyük en merhametli o seni de affeder tövbe etmek mühim olan
03 Yorumla
Soran+1 yılValla her gün dua ediyorum, her namazın sonunda. İnşallah kabul eder Allahım
Soran+1 yılİnşallah, inşallah
allah affedicidr. sen kendine guven. dua et. sknti zmnlarnda elem nesreh leke die dua var oku. allaha sgn
01 Yorumla- +1 yıl
İnşirah Süresi o kardeşim, inşirah süresi kalpteki kötülükleri silmek için okunur... Elbette herşeyin en iyisini Allah c. c bilir.
Bu dediklerini bir daha yapmazsan buna niyet edersen ve içten bir dua ile allaha yalvarırsan allah affeder. Allah annelerden daha merhametlidir.
00 YorumlaKimse bilmesin Allah la aranda kalsın sır şair olmasınki Allah affetsin bize söledin ama sayılmaz herhalde bilmiyoz kim oldunu. d tövbe et af dile affeder
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah..
+1 yılŞüphesiz Allah, bağışlayandır, yumuşak olandır. (Al-i İmran Suresi, 155) :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılniyetin halis olsun. Allah inşallah günahlarını affeder. geçmiş olsun. dünya dertleri hiç bitmiyor her zorlukta yanlışa düşmemek lazım
03 Yorumla
Soran+1 yılArtık yapmamaya çalışıyorum
Cevap sahibi+1 yılAllah sabrını versin. Her zorlukta Allah'a sığın isyan etme
Soran+1 yılteşekkür ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende zehirlenmiştim ve o korkuyu görünce yani anne ve babamın o korkusunu bir daha intiharı düşünmedim
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet, sen beni en iyi anlayanlardansındır o zaman. O çaresizliği görmek çok büyük bir acıydı
Cevap sahibi+1 yılben intihar etmedim fakat ara ara ergenliğinde etkisiyle düşündüğüm oluyordu ama o olaydan sonra ağzıma bile almadım o kelimeyi,,,, gerçekten yaşayan anlar, yarı baygın haldeydim ve beni hastaneye götürüyorlardı o anki çaresizlik korku çok kötüydü ve babam evde bana sarılıp ağlamaya başlamıştı, ya sana bir şey olsaydı ben ne yapardım demişti o zaman gerçekten anlamıştım bir anne baba için evladı ne demek olduğunu. Rabbim evlat acısıyla sınamasın kimseyi gerçekten çok zor :((
Soran+1 yılAllah kimseye vermesin..
Biliyordur da söylemiyordur belki zaten bilmesin de sen Allah'a yakın ol merhameti sonsuzdur inşallah affeder
03 Yorumla
Soran+1 yılBildiğini zannetmiyorum, anneannem ilaçlarının eksikliğinden anladıysa belki. Çünkü bir kere zarar verdiğimi biliyor. Ondan sonra iyi davranmaya başladı, hatta çok iyi
Soran+1 yılİnşallah bir daha o psikolojiye tekrar dönmem, inşallah
Sen af dile ümitsizliğe kapilma ama annemi üzme içini yakarsan alan cikarir unutma.
00 Yorumla
+1 yılsen gerçekten pişmansan yaptıkların yüzünden vicdan azabı çekiyosan allah tabikide affeder :)
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah kardeşim, inşallah..
+1 yılannenle dertleşmelisin bu ikiniz içinde iyi olacaktır
01 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum sadece korkuyorum, üzülecek.
Bunu yine Allah bilir ama O merhametlilerin en merhametlisi unutma bunu!
02 Yorumla
Soran+1 yılya gücüne gittiyse diye korkuyorum
evet seni kurtaracak harika ayetler var onalrı oku sana vereyim ama tam bilmiyorum
06 Yorumla
Soran+1 yılBende araştırıyorum ama, bildiğim tüm sureler, ayetleri okumaya çalışıyorum.. İnşallah Allahım kabul eder.
Soran+1 yılnasıl atacağımı bilmiyorum ki
Soran+1 yılsen buraya atsan olur mu?
+1 yılpaşa gönlün ne der bilmem ama tevbe al sen bir mübarekten
00 Yorumla
+1 yılbilemem allah affeder mi yaradanla kul arasına girmek bana teeers
00 YorumlaTövbe et bir daha böyle şeyler yapma affeder Allah.
00 Yorumla
+1 yılAllah affedicidir. Yeterki tövbe et allah affetsin..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTövbe edip tekrar yapmadiktan sonra affedilmeyecek günah yoktur. Allah yardimcin olsun.
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
+1 yılhiç kimse sadece kendinden mesul değildir ama yinede yaptığın en büyük kendine dostum.
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılPsikolojin bozukmuş isteyerek yapmamışsındırki :(
01 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum ki, ya affetmezse
1 yılTövbe edeni Allah affeder
10 Yorumla
+1 yıldilerim Rabbimiz affeder.
00 Yorumla
+1 yılAl bir snickers ye...
10 Yorumla
+1 yılTanrıyla konuşurum ben. Hallederiz, canını sıkma.
00 YorumlaAllah yardımcın olsun kardeşim bence anlatma
00 Yorumla
+1 yılTovbe et biral allah affedicidir
00 Yorumlaaffeder. o herseyı goren ve bılendır..
00 Yorumla
+1 yılben ne bileyim Allahmıyım?
01 Yorumla- +1 yıl
Yorumun şirk benzetmesine giriyor. Lütfen daha dikkatli ol kardeşim.
Tevbe kapisi aciktir herzaman
Tevbe et kabul olur00 Yorumlasen neymişsin be abi
00 Yorumla
Devamını Gör(25)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri