Merhaba, öğrenmek istediğim kulağa deldirilen delik kapanır mı erkekler için? Ben 2010 yılında sağ tarafa 2 sol tarafa 1 delik deldirmiştim ama son 1 yıldır takmıyorum pişmanım :) kulağımda nokta gibi işaretler var ayrıca ellediğim zaman sertlik var kulak mememde. Ne kadar sürede kapanır veya kapanmış mıdır?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kulak Deliği Kapanır mı?
Kulaklarına küpe takmak için deldirenler bir dönem sonra sıkılıp çıkartmak isteyebiliyor. Bu durumda da kulak deliğinin kapanıp kapanmaması sıkça sorulan bir soru olarak karşımıza çıkıyor. Kulak deliği küpe takılmayan sürecin uzamasına bağlı olarak kapanabilir.
Kulak Deliği Ne Kadar Sürede Kapanır?
Kulak deliği küpe takılmadığı süre zarfında kapanabilir. Kullanıcılar kulaklarındaki deliğin ne kadar süre geçince kapanacağını merak eder. Kulak delindikten sonra iyileşmek için belli bir süre gerekir. İyileşme döneminde takı, yeni doku yenilenirken cildi belirli bir şekilde tutmak için bir sınır olur. Bu kişiden kişiye göre 1-2 hafta olabileceği gibi bir ayda sürebilir. Kulağınızı deldirdikten sonra en az 2 hafta boyunca küpeyi çıkartmamalısınız. İlk travmadan sonra çıkarttığınız durumda 1-2 gün içinde kulak deliği kapanır. Uzun dönemli küpe kullanımından sonra deliğin kapanması için 3-4 ay belki de daha fazla süre geçmesi gerekmektedir.

Kulak Deliği Nasıl Kapanır?
Kulak deliği kişilerin küpe kullanımına bağlı olarak kapanmaktadır. Kulağınızı deldirdikten sonra düzenli küpe takmamanız halinde kulak deliği bir süre sonra kendiliğinden kapanacaktır.
Kulak Deliği Kapanmaması İçin Ne Yapılmalıdır?
Vücut daima kendini onarmaya çalışır ve kulak deliğinize küpe takmadığınızda orayı onaracak böylece delik kapanmaya başlayacaktır. Deliğin kapanmasını önlemek için kulağınıza bir küpe takın ve krem bir ürün kullanarak düzenli olarak döndürerek kapanmasını engelleyin.
Kulak Deliği Kapandıktan Sonra Tekrar Açılır mı?
Kulak deliğiniz kapandıktan sonra tekrar açılır mı yoksa tekrar deldirmek mi gerekir diye oldukça sorulmaktadır. Kısmen kapalı olan kulak deliğini tekrar açmak mümkündür. Krem yardımı ile yumuşattığınız deliğe doğru küpeyi çevirerek tekrar açmanız olasıdır. Bu durumda küpeyi takamıyor ve canınız acıyor ise deliğinizi bu şelide açmaya çalışmamalısınız. Deliğinizin kapanmış ve yaralı bir durumdadır. Yine delmek, cildi yaralamanızı gerektirir ve vücudunuzun orijinal delme işlemiyle ne kadar travmatize olduğuna bağlı olarak, deliği yeniden delebilirsiniz.
22 Yorumla- +1 yıl
Kapanır.
Kapanmaması için küpe takmıyorsan bir süre çıt çıtlı iki ucu yuvarlak küçücük şeylerden takabilirsin
En İyi Cevaplar
+1 yılBen 4. Deliği şimdi çıkartsam 1 haftaya kapanır 2 yıl önce deldirmiş olmama rağmen, ama deriden deriye değişir, 2 yıl önce deldirdiğinde ne kadar süre kullandığınada bağlı 1-2 ay kullanıp çıkarttıysan sanmam delik falan kalmamıştır orda ama daha uzun bir süre taktıysan zorlarsan açılabilir dene derim ama çok canını acıtma, kanatma kulağını
81 Yorumla
Soran+1 yılÇok uzun bir süre takmadım mesela dört gün takarsam bir hafta takmazdım. Ama son on ikio üç aydır hiç takmadım. Kulak memeisi elledigim zaman serrlik geliyor bir de noktalar gözüküyor. O zaman bu delik oyle böyle kapanır yarın denicem giriyor mu diye umarım kapanmıştır.
+1 yılben neredeyse iki yıldır küpe takmıyorum ve hala kapanmadılar çok şükür...2005 de deldirmiştim hemde
65 Yorumla
Soran+1 yılŞimdi kimisi kapanır diyor kimisi kapanmaz? Kapatmak için ne yapa bilirim acaba. s
- +1 yıl
bilemiyorum kapananda var tabi ama senin az süre geçmiş kapanabilir ben yıllarca küpe taktım sürekli ondan kapanmadı
Soran+1 yılPei teşekkür ederim.
- +1 yıl
Eğer yeni delinmisse birkaç hafta sonra kapanır zaten, daha eskiyse uzun süre beklemen lazım
- +1 yıl
Benim arkadasim sevdigi kizin adini. Koluna kocaman bdovme yaptirmisti.. simdi sevdigi onu terketti oda onu hatirlatan. dovmesi ile kaldim cikarmak icin yer ariyor senin sorunun ona gore Daha basit kaliyor.. boş ver birak kapanir..
Küpe deliği hala tazeyken kolaylıkla kapanır. Ancak bu süre 3 ayı doldurmalıdır aksi halde küpe çıkarıldıktan sonra kapanır. Küpe deliğinin kapanma süresi 1 ayla 3 ay arasında değişir. O bölgedeki sertlik nekroz ya da enfeksiyondan dolayı olabilir. Nekroz oradaki dokunun elastikiyetini kaybetmesi ve sertlik oluşturmasıdır. Kalıcı bir durumdur düzelmez. Enfeksiyon nedeniyle doku şişip sertleşebilir. Haftalar içerisinde düzelir ve sertlik gider!
33 Yorumla
Soran+1 yılValla dostum delik taze değildi. 3 yıldır takmıyorum kapandı mı kapanmadı mı bilmiyorum. kulağımı dokunduğumda sertlik var.
- +1 yıl
Bende küpe takıyodum geçen sene, tam olarak kapanmıyo malesef, küpeyi takmaya çalıştığın an tekrar açılır.
24 Yorumla
Soran+1 yılYapma ya peki nasıl kapanmasını sağlarız ki
Soran+1 yılAnladım o kadarda olsun artık :) vakit ayrdgn için teşekkür ederim.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
58
Cevap
18Cevap
Kulak deliği kaç günde kapanır?
Kulak deliklerinin kapanma süresi gerçekten kişiden kişiye fark edebiliyor, buna kendi tecrübemden de şahidim. Mesela, yeni delinmiş bir kulak deliği bazen sadece birkaç saat içinde bile kapanabiliyor. Ama eğer kulak deliği yıllardır açıksa, kapanması daha uzun sürebilir, hatta bazen hiç kapanmıyor. Mesela ben 2-3 yıldır küpe takmıyorum ama kulak deliklerim kapanmadı.
İnsanların cilt yenilenme hızları da bu süreçte etkili oluyor. Gençlerde ve hızlı cilt yenilenmesine sahip kişilerde kulak delikleri daha çabuk kapanabiliyor. Bir de tabii, kulak deliğinin bakımı ve temizliği de önemli. Eğer delik iyi bakılmazsa veya enfekte olursa, iyileşmesi daha uzun sürebilir.
Kısacası, kulak deliğinin kapanma süresi ne kadar süredir açık olduğuna ve kişisel faktörlere göre değişiklik gösteriyor. Eğer bir deliğin kapanmasını istiyorsan, takıyı çıkarıp doğal iyileşme sürecine bırakmak en iyi yol. Ama kulak deliğinin tamamen kapanıp kapanmayacağı ya da ne kadar sürede kapanacağı konusunda kesin bir şey söylemek zor. Herkesin vücudu farklı tepkiler verebiliyor.
02 Yorumla- +1 yıl
Benimki kapandı 6 7 yıl oluyor ama izi kalıyor
Uzun süre küpe kullanılmadığında bu delik kapanır. Başarılı bir şekilde açık tutmanın tek yolu sürekli olarak geçici bir destek veya küpe takmaktır. Ayrıca bu durum alerjilerle de ilgili olabilir. Aslnda bu durum insanlara bağlıdır :D Bazı insanlar, kulaklarını deldirdikten yıllar sonra bile, küpe takmadan bir hafta sonra takılarını tekrar takmakta zorluk çekerler. Diğerleri için deliklerin doldurulması için birkaç ay beklemek gerekecektir... ;)
00 Yorumla1 ay içinde kapanır aldanma delik gibi gözükmesine o izi sadece
23 Yorumla
Soran+1 yılEllediğim zaman seertlik geliyor acaba yara mı yoksa kirden mi? Kapandıysa eğer
Soran+1 yıliyi
Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. Değişir o benim 7-8 ay takmadığım olmuştu kapanmamıştı.
13 Yorumla
Soran+1 yılHmm sıl taraftakini denediğimde çok az giriyor ilerisine gitmiyor. Diğerlerini denemedim kapanmamışsa diye korkuyorum. İki yılda üç yılda illaki kapanır değil mi ben ince küpe takıyordum. Ama süreklide takmadm hiç bir zaman.
Soran+1 yılTeşekkür ederim. :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen 3 ay küpe takmadm diye kapandı ama kğcüklğten kalanlar kapanmıyo.. seninkiler kapanmıştır bence ama cok bastrmdn küpe ykmayı dene ancak öyle emin olablrsn
11 Yorumla
Soran+1 yılDeneyeceğim inş kapanmıştır.
Ben küçükken çok küpe takar geri kaybederdim. Çok kaybettiğim için artık annem takmıyordu. Aradan rahat 4 sene geçmiştir belki ben tekrar takmak istedim ama kapandı diye düşündüm. Bir tane küpe aldım geçirebileceğimi düşünmezdim ama evet girdi hala kapanmamıştı.
00 YorumlaKüçükken deldirmiştim kulağımı, küpe kaybolunca bir daha küpe takamadım aradan 7-8 yıl geçti tekrar takmak istedim yeniden deldirdim. Akşam küpe takmaya çalışırken küpe girmeyince zorladım 1 dakika sonra fark ettim ki eski deldirdiğim yeri açmışım tekrardan. Yani belki de kişiden kişiye değişen bir durumdur ama kolay kolay kapanmıyor biraz uğraşınca kendin açabilirsin tekrardan
00 Yorumla
+1 yılBelli bir süre gümüş takarsan ya da altın altın haram gerçi kapanmaz çok zor kendimden biliyorum
00 Yorumla
+1 yılbir süre sonra delik kulakta yer ediyor ve kapanması imkansız hale geliyor maalesef seni rahatsız ediyorsa bilemem ama çok kötü durduğunu sanmıyorum
00 YorumlaBelli bir yaştan sonra kapanmaz
37 Yorumla
Soran+1 yıl21 yaşımda deldirmiştim şu an 24üm. 1 senedir de takmıyorum.
Soran+1 yılAçıkcası kapanıp kapanmaması pek umrumda değil sorun gusül geçer mi? :) Yani sonuçta delik ya su girmezse?
Soran+1 yılbende kapanması için küpe takmadım. Kapanacağıda yok gibi.
- +1 yıl
Abi küpe takmamayla alakası yok bence ben 3-4 yıl kadar küpe takmadım ama kapanmadı ondan öncesinde 1 yıl kadar takmıştım.
Uzun süre küpe falan takmazsan çoğunlukla kapanıyor bir süre sonra.
00 Yorumla
+1 yılUzun süre küpe takmazsan kapanır, gerçi bende çok küpe takmıyorum ama kapanmadı.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılbünyeyle alakalı benım annem 2 yıl sureklı takmıs 20 yıldır kapanmadı benımkıler 4 ay taktım cıkardıktan 2 gun sonra kapandı tekrar deldırdım 3 hafta taktım 1 gun takmadım kapandı
00 YorumlaKüpeyi tak bak girecekmi bazen tamamen kapanmamış oluyor ve hafifçe icttirisen küpe girer
00 Yorumla
+1 yılKapanır ama ne kadar süre taktın ve senin derinin tamir olayı ne durumda ona göre süre değişir
10 Yorumla
+1 yılEvet küpe kullanmadığımız zaman kapanır açtıracağınız zaman ilk açıldığı kadar acı hissetmezsiniz
00 Yorumla
+1 yılEvt herkesi küpe takmadiginda biraz kapanir ama actirabilirsin
00 YorumlaEn fzla 2 ayda bilemedin 3 ayda kapanir yahu 1 yilda kapanmamasi munkun değil
11 Yorumla
Soran+1 yıl:) Gusül alırken insan tereddütte kalıyor ovalıyorum ama umarım kapanmıştır.
Kapanmis hadi gecmiiis olsuuun
13 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkir ederim. Peki kapandıysa sertlik neden olabilir?
Soran+1 yılTamam zorlamicam :) cevabın için teşeklür ederim.
+1 yılNokta gibi görüntü yillar geçse de kalır. Uzun süre kullandiysan kapanmamış olabilir ama kısa süre küpeli takildiysan taze olduğu için çabuk kapanır. Küpe takmayı dene.
10 Yorumlakişiye göre değişiyor ama illaki o nokta izi kalır bende 13 14 yıl önce deldirmiştim yaklaşık 5 senedir sol kulağıma küpe takmıyorum ama hala deliğe küpe taksam bile rahatlıkla giriyor.
00 Yorumla
+1 yılCanım benim eczanede kremler satılıyor benim kulağımı da yamuk delmişlerdi senelerce küpe takmadım kapanmadı krem aldım sonunda kapandı tekrar deldirdiim 🤗
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKS profilinin ara bölümün sag tarafında yer alıyor ama herkes de var mı bilmiyorum...
00 Yorumla
+1 yıluzun süre küpe takmazssan kapanır diye biliyorum ama zaten gusul apdesti alırken her ay küpe kullanılıyor yani kapanmaz ya. ama birkaç ay hiç dokunmazsan kapanabilir. izi kalır ama
00 Yorumlaküpeyi tak biraz acıyacak ama düzelir
12 Yorumla
Soran+1 yılAmacım kapanması :) delikler kapanır mı onu soruyorum.
Ben neredeyse 10 yıldır küpe takmıyorum hala kapanmamıs. Kulaktan kulağa fark ediyor
30 YorumlaBenim kulağımı mesela 2 yaşındayken mi ne küçükken deldirmişlerdi sağ kapandı sol hala duruyor
00 Yorumla
+1 yılben yılbaşı gecesi cok sarhoştum küpemi kaybetmiştim sabaha uyandığımda delik kapanmıştı sen düşün
00 YorumlaYani kontrol etmelisin ben kapanmaz diye biliyorum kapalı gibi duruyo ama içi pislik dolu oluyo genelde iğne veya bi küpeyle dene
10 Yorumla
+1 yılKapanır gibi küçülür ama tekrar küpe geçirirsen sorun olmaz. ben yıllardır küpe takmadım ve kapanmadı deliği
10 Yorumla
+1 yılevet kapanir iyilesmesini beklerken kupe cikarilmamali. o hissettiginiz sey yara izi (scar dokusu) bi daha deldirebilirsiniz bi sorun olmaz
10 YorumlaBende takmayi dusunuyorum ne yapmaliyim onerirmisiniz
01 Yorumla
Soran+1 yılPişman olacağın şeyler yapma. 2 kez düşün sonra ne yapacağına karar ver.
+1 yılBenim kapanmadı hala küpe takmıyorum artık açık şu an
10 YorumlaKapanıyor benim kapandı ama birkaç yıla anca
00 Yorumla
+1 yılValla benim Tunnel piercing var 14 mm den 6 kapndiysa normal küpe tabiki
00 YorumlaBelki öylesine baktı. Sen sevdiğin için onun her hareketine anlam yüklemiş olabilir misin
00 YorumlaKapanmıyor iğne vs birşeyle tekrar açabilirsin
00 Yorumla
+1 yılKapanmaz canım maalesef, işlem yaptırman gerek
00 Yorumla
+1 yılBaya batırarak küpeyi açabilirsin deliği ama canın acır açarken
00 YorumlaKulak deliğinin izinden kökten kurtulmak isteyen varsa 05378860381 nodan ulaşın lütfen
01 YorumlaDiğer konusunda 3,3b cevap paylaştı. Kolay kapanmıyor.
11 Yorumla
Soran+1 yıl:(( valla kapanmasını istiyorum. Peki ne kadar sürede kapanır
+1 yılTamamen kapanmaz öyle kalir
00 Yorumla
+1 yılBenim bi kaç ay takmasam da kapanmaz
00 Yorumla- Diğer konusunda 875 cevap paylaştı.
+1 yıl1 sene hiç takmadıysan kapanmıştır
00 Yorumla
+1 yılKapanmaz o izler
00 Yorumla- Diğer konusunda 390 cevap paylaştı.
+1 yılKapanıyo bildiğim kadarıyla
00 Yorumla Benim 2 hadta max kapanıyo
00 Yorumlatakmasan kapanır kolayca merak etme
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbir 2 hafta gibi kısa sureyse kapanabilir
00 Yorumla
+1 yılKapanır diye biliyorum
00 Yorumla
+1 yılBüyük ihtimal hayır
00 YorumlaEvet zamanla kapanır.
00 Yorumlakapanmış gibi 1 yıl uzun bir sure
00 Yorumlazor kapanır bence