uzun süren bir ilişkim var ve sevdiğim kişi askere gidicek 6 aylık bir askerlik süreci olucak sözleşmesiz düz askerlik çatışmaya girme şansı var mı kaldırıldı mı böyle bir şey bilgilendirirseniz çok sevinirim teşekkürler
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Ne çatışması. Operasyona bile çıkmıyor. Ama bulunduğu birlik ateş altına alınırsa mecbur çatışacak
Kim operasyona çıkmıyor yaa ben hakkarıdeyken benım arkadaşlarım araziya cıkıyorlardı 3 4 gün gelmiyorlardı kim demiş ya bir yere gitmiyorlar diye
@muradd013 ben diyorum. Sen ne zaman yukarıdaydın bana onu söyle
Hakkarideydin?
Şimdi sana söylesem gerçekten inancakmısın hakkari şemdinli 34. hudut tugayı 1. Mot. Piyade tabur 2. mıt piyade bölüğü gomane üs bölgesinde askerdim uçaksavarcı olarak. 1997 ye 2 gittim
@muradd013 kaç defa çatışmaya girdin? ya da girdiler. Birakin bu işleri. Ben 15 ay askerlik yaptım güneydoğuda. Profesyonelaskerlik çıktığından beri askerler çok rahat askerlik yapıyor
Ben çatısmaya girmedim ama 2 kez canlı şahit oldum cevre üs bölgelerne taciz ateşlerine ama bizden uzak oldukları için müdahele edemiyprduk
@muradd013 ohooo sende diyorsun ki. Birligede ateş edilse bile hiç birşey yapmasınlar. Öyle bir dünya yok işte. Yorumumdada kastettim karakolu/birligi ateş altına alınırsa öyle boşuboşuna beklemeyecek. Sunuda söyleyim benim zamanımda uzak müdahale etmeyiz karismayiz olayı yoktu. Ki zaten onlarada gezici birlikler profesyonel ordudakiler duruma el koymuşlardır
Ben dagın zirvesınde oldugum için benden 20 kö ötedeki karakolu nikon dürbünlerle seyrettığımız için kalkıp 20 km ötedeki dagın zırvesındekı karakola yardıma gitmeyeceğimize göre hacadan destek gelirdi bilmem anlatabildimmi
@muradd013 iyide benim söylediğimin dışında birşey söylemiyorsun.20 km öteyi bırak profesyonel ordu olmadığı zaman mecbur gidiyordun.
Sen benim. yorumumdan ateş edilse bile geçin yayın siz karışmayın mı diyeceklerini anladın?
Ya sen nerde askerlık yaptın ben cok merak edıyom ben dıyorum konya sen dıyorsun malatya pardında bana mantıklı acıklamasını yapsana bı ben 20 km ötedeki tacız olayına nasıl müdahele edebilirim yanı pardon bizim karakol nasıl yardıma gıdebılır not bızım karakol yüksklıgı 2071 m
@muradd013 canım 15 ay askerlik yaptım. Operasyonlara katıldım. Manisa kırkağaç acemi birliğin ordan refüze olarak erzincana gittim. Usta birliğim Ardahan. Ardahandaydik ama gezi biriktik. Orda gozukuyorduk fakat tim olarak tuncelide ikamet edip operasyonlara katiliyorduk. Iki nobettuttun iki üç taciz atışına şahit olmussun mikimsonik mikimsonik konuşuyorsun. Geriizekalı benim yaptığım zaman yapsaydın 20 değil 40 km bile olsa mike mike giderdin. Dünkü çocuk bana askerlik ve operasyon dan konusuyor.
Kelimelerine dikkat et ml ml konusma 1. 2 cisi farkındaysan ben gezici tim ddeğildim hem hakkaride gezici tim yok anladın 15 ay yapmıs kalkmıs burda boa nuhabbet yapıyorsun bende 12 ay yaptım ne olmus benı 6 ay yapanlarla karıstıyorsun galıba aen
@muradd013 güzel güzel anlatıyorum anlamiyorsun. Birde insani yalancılıkla sucluyorsun nerde askerlik yaptım diyorsun. Ulan git 2000 senelerinde askerlik yapanlara sor. Daha dün askerlik yapmışsın birde insanları yalancılıkla sucluyorsun. Git sor soruştur akşam akşam adamın asabıni bozuyorsun
sigara izmariti spor amelelik getir götür içi nöbet temizlik başka bir bk yapmaz korkma
En fazla soğan patates soyar şimdikiler şanslı bizim gibi 19 ay yapmiyorlar
artık profesyonel ordu düzenine geçildi, 6 aylık düz askerler geri hizmet işlerinde görev alırlar, barut kokusu bile almazlar
he hatta savaş ucakları kullanıp belirlenen lazerli yerlere ateş ediyor.
Doğuda yaparsa sıkıntı
Hayır sadece sınırda en fazla nöbet tutarlar
Girmiyorlar merak etme
Erkeklerin klasik acindirma yalani
En fazla nobet tutar
Eskidendi onlar en fazla patates sogan soyar
Bide nöbet
Sen nerden biliyorsun? Kaç ay doğuda dağlarda yaptın?
12 ay yaptım kardes şırnak kevane üs tepesini bilirmisin orda ki nöbeti
Akcayda komando tugayındaydım
Merak ettim harbi nerde yaptın askerligi yaptın mı ya da
Hakkâri şemdinli 34 hudut tugayı gomane tepe üs bölgesinde yaptım ama bizde arkadaslarıö araziye cıkıyorkardı ben çıkmıyordun uçaksavarcı oldugım için
Biz full nöbet ve arazi vardı baya karışıktı benim gittigim zamanlar 15 temmuz olayı oldu birde o zaman sıkı yönetim olmuştu nöbetler artırıldı diger ilcelere askerler yollandı nobetler fazlalaşmıştı ah o dağların dili olsa da bir konuşsa
Bizde oyle degıldı nöbet tıtmaya asker bulamıyorduk araziye cılan askerden dolayı bı keresınde 17 saat nöbet tutmuslugım vardı
Bizim o zaman değildi 8 saat aralıklarlaydı uyuyup araziye gidip gelip tekrar uyuyup sonra tekrar nöbete sürekli böyleydi
Bizde bambaşkaydı
Zannetmiyorum da askerlik bu kolay değil
Yok be
Hyr yok