Gizli Üye(25-29)+1 yılİslam dininin kanıtını sorduğumda kutsal kitaplarını gösteriyorlar. Diğer dinlerin de kanıtı sadece kutsal kitapları. Kitapta yazıyormuş peh. Diğer dinlerin de kitaplarında yazıyor. İslam dininin diğer dinler gibi uydurmasyon olmadığının kanıtı nedir peki? Sırf ailesi inanıyor diye kör kütük inandığı dinlerini hiç sorgulamadan araştırmadan hemen savunma mekanizmasına geçiyorlar. Kuranın arapça okunması neden daha sevap diyorlar? Böyle bir şey yazıyor mu kitapta? Hayır. Çünkü kendi dilinde anlayarak sorgulayarak okusan zaten ateist olursun. Olmadıysan da ya kapasiten yetmemiştir kadın düşmanı muhammedin uydurmasyonu olduğunu anlamaya, ya da sen de muhammed gibi kadın düşmanı egolu ukala bir erkeğin tekisindir. Kuranı arapça okumanın sevabı, dincilerin sırf ekmeğini çıkarmak için ve kendilerini kadınlardan üstün tutabilmek için uydurduğu bir yalandır. Neden kadın imam yok? Çünkü örneğin Nisa suresi 34. ayeti vaaz verdiğini düşün, ne diyecek? Hanımlar şimdi allah erkekleri mallarından harcama yaptıkları için kadınlardan üstün yaratmıştır mı diyecek? Şimdi ki kadınlar da yapmıypr mu? erkek kadın eşit değil mi bu konuda? Önceden erkekler çalışırdı sadece ama allah ileriki zamanı göremiyor muydu? Ne diyecek? allah, "baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün"diyor mu diyecek? Daha çok var da neyse üşendim yazmaya artık. Kuranı okusan dediğim gibi kadın düşmanı muhammedin yazdığını anlarsın zaten. Kimse bana yazmadı ben kendim araştırıp sorguladım. Sen de kendin araştırıp sorgula ki içinde bir kuşku kalmasın Ya varsa? diye. Şimdi dilimdekilerin hepsini şu satırlara döksem okumaya tüm günün yetmez. Kısacası kuran ı kendi anlayacağın dilde anlayacağın şekilde oku ve her bir ayetin üstünde dur düşün sorgula. Sonra da bilimi araştır derim. Hatta sana dinlerdeki. aciklar ve alfaateist sayfasını önerebilirim instagramdan takip eder aydınlanırsın biraz ama dediğim gibi önce oku, anla, sorgula, araştır, öğren.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 403 cevap paylaştı.
+1 yılDiğer dinlerin bir kısmı batıldır, insanlar zamanla uydurdu.
Hinduizm de mesela yüzlerce tanrı var.
Aşk için, sağlık için, şifa için hep değişik tanrılar var.
Putlar da çok yaygındır bu dinde.
Aynısı Budizm için de geçerli.
Hinduizmde de kast sistemi var, aynı din mensupları doğumla belli bir grubun üyesi olur.
Kast sistemde eşitlik yok.
Oysa Islam dininde her müslüman eşittir.
Aynı anda herkes müslüman olabilir, kim ise ciddi bir şekilde müslüman olmak isterse o bizim ümmette eşit bir mümin olarak karşılanıyor.
Musevilik de mesela bu böyle değildir.
Yahudi olmak için yahudi kökenli olmalısın, yanılmıyorsam en az ya annen ya da baban yahudi olması lazım.
Eğer bir insan Museviliğin gerçekten doğru yolun olduğuna inanırsa fakat kökeni yahudi değilse bu insan nasıl Yahudi olacak?
Işte burada büyük bir yanlışlık ve hata var.
Hak dinin (yani Islam'ın) kapısı bütün insanlığa açık olması lazım.
Hak dinin mensupları eşit olmaları lazım, ancak günahları ve sevapları yargılanmalıdırlar.
Anlatacağım son sebep günümüzde çok eleştiriliyor fakat bu Islam'ın hak dinin olduğunu açıkca gösterir.
Son peygamberimizin (Hz. Muhammed Mustafa s. a. v.) döneminde Kur'an oluştu.
O günden bu güne kadar Kur'an'ın kendisi ve içeriği hiç bir insandan değiştirilmedi.
Böyle o günden bu güne kadar geçerliliğini kaybetmedi.
Bazı insanlar Kur'an'ın değiştirilmemesi Islam'ın ne kadar gerici olduğunu söyler.
Fakat hangi insan Allah'ın kurallarını ve emirlerini değiştirmek için o kadar yetkilidir?
Hiç kimse !
Çünkü Islam'da dediğim gibi herkes eşittir ve herkes Allah'ın kuludur.
Hriystiyanlıkta ve Musevilikte mesela Incil'in ve Tevrat'ın içeriği bazı insanlar tarafından zamanla değiştirildi.
Değiştirmeleriyle zamanla o zaman o dinler o kadar değişti ki, eski ve doğru olan hali kalmadı.
O yüzden son din olarak Islam geldi, çünkü Musevilik ve Hristiyanlık artık doğru yolu göstermiyor.115 Yorumla- +1 yıl
Kur'an hala eski Kur'an, değişen bir şey yok.
Diğer dinler dediğim gibi ya uyduruk ya da eskiden doğru yoldu fakat değiştirmesiyle geçerliliğini kaybetti.
Islam'da kadın ve erkek eşittir, çünkü ahirette Allah sadece işlettikleri sevap ve günah ile yargılayacak, ahiret gününde cinsiyetin bir önemi yok, amel defteri önemlidir.
Şimdiki dünyada erkeklerin ve kadınların fizikleri değişik olduğu için bazı kurallar erkek ve kadın için değişikdir.
Fakat diğer dünyadaki ahirette dediğim gibi herkes sevap ve günahlarıyla yargılanacak.
Cenneti hak eden erkekler ve kadınlar cennete girecek, cehennemi hak edenler ise oraya gidecek.
Buna Allah karar verir, bunun için önemli olan amel defteridir, bu kadar basit.
Köleliğin olması doğrudur fakat kesinlikle bir müslüman esir olamaz çünkü bizim ümmette her mümin eşittir.
O yüzden zamanında peygamber efendimiz zenci olan Bilal'ı satın aldıktan sonra serbest bıraktı.
Esirlikte işkenceye uğrayan zenci Bilal ezan okuyan ilk insan oldu.
Günümüzde ABD'de zenciler hala peygamber efendimizin zamanında gibi eşit değiller mesela.
- +1 yıl
Musluman kolaeler de kadının sorumlulugu daha fazla erkege gore dunyada kuranın orıjınal nushası yok yakılmıs yanılıyorsun onu gectım durumboyleyken dıger kıtapların degıstıgını nasıl ıddıa edıyorsun onu merak edıyorum bundan nasıl emın oluyorsun he kuranda dıger kıtapları dogrulayıcı olarak gonderdık dıye ayet varken
- +1 yıl
Kölelik Islam'da da vardır elbette fakat Kur'an'da kölelere iyi davranılmasını emredilir.
Köle satın aldıktan sonra serbest bırakmak çok sevaptır.
Kölelik var ama köleleri serbest bırkmak da hoşgörülür, kölelerin zamanla hür olmaları Allah tarafından olumlu karşılanır.
Köleler zamanla sahibin sayesinde evlendirilmelidir.
Bunlardan hiç haberin varmıydı?
Islam'da köle olmak sahibi için çalışmak demektir, işkenceye ve zulüme uğramak anlamına gelmez.
Tabi ki hür değiller fakat onlara yine de iyi davranmak lazım.
Diğer dinlerde kölelik nasıl uygulandığını bilemem ama kendi dinimde böyle emredilir.
Bazı sorumluluk ve yetki sadece erkeklere geçerlidir, bu doğru, bu Islam'daki düzenin bir parçası.
Fakat buna benzer bir "yapı" her devlette de mevcut.
Misal memurlar daha da avantajlıdır.
Ama ben yine de Islam'da kadın ve erkek eşittir dedim, çünkü ahiretteki yargılanmaya bakarsan aslında bir fark göremezsin, herkes sadece sevaplarıyla ve günahlarıyla yargılanacak.
Bu açıdan bakarsan erkeğin ve kadının eşit olduğunu görürsün.
Zaten bahsettiğin şeyden mümin olan kadınlar bu durumdan da rahatsız da değiller, çünkü herkes bu Islam'daki bir düzen veya bir sistem gibi bir şey olduğunu bilir.
Kur'an orijinal ayetleri nereden yakılmış olduğunu duydun?
Tam olarak kimden duyduğuna dikkat etmelisin.
Eski Kur'anlara bak, peygamber efendimizin zamanındaki yazılarına bak ve şimdiki Kur'anlara bak.
Bir fark yok, aynı.
Bu dediğin meseleyi maalesef onaylayamıyorum. - +1 yıl
Hristiyanlıkta yeni ahit ve eski ahit diye bir şey var, ikisi ayrı kitap.
Incil Hyristiyanlara göre bu iki kitaptan oluşuyormuş.
Yeni ahit eski ahitten sonra meydana çıktı (zaten isminden anlaşılır).
Hyristiyanlar yeni ahit çıktıktan sonra sadece bunun onlar için geçerli olduğunu kabul eder.
Eski ahitte mesela domuz eti yasakdır fakat yeni ahitte böyle bir yasak bulamazsın, dediğim şey çok klasik bir misal, Hristiyanlar bile bunun farkında, onlar bile zamanla benim veya senin gibi sıradan olan insanlar tarafından değişiklikler uygulandığını bilir, o yüzden onlar bile Incil'in artık ne kadar doğru olup olmadığında şüphe etmektedirler.
Değişikler sadece kitaplarda değildir.
Mesela noel bayramda evlerinde süslenmiş çam ağacı bulundururlar.
Bu eylem Avrupa'daki ortaçağa kadar dayanır.
Ortaçağ'da Avrupa'da Hriystiyanlar dışında paganist (ve yahudi) de bulunurdu ve paganistler bu çam ağaçları her mevsimde yeşil oldukları için canlılığı ve uzun ömrü sembol ettiğine inanırdı.
Bu iki özelliklerden yararlanmak için çam ağaçları evlerinde bulundururlardı.
Zamanla aynı eylemi Hriystiyanlar da yapmaya başladı.
Katolik kilisesi buna çok yakın bir geçmişe kadar çok sert bir şekilde karşı çıktı, çünkü bu eylem onların dininde hiç bir yer almadığını savunurdu.
Fakat 1982 yılında papa ikinci Johannes Paul Vatikan'da ilk çam ağacı yerleştirerek bu eylemi katolik kilisesinde kabul ettirdi.
Buna benzer olaylar Islam tarihinde yer almadı, çünkü bizim aramızda hiçkimse o kadar yetkili olamaz. - +1 yıl
Halıfe ebubekır zamanında derılere yazılan yazmalar yakıldı kuranın orıjınal nushası yok kıtap halınde degıldı zaten onceden parca parcaydı bunu arastırıp bulabılırsın ıslamıyette kolelık arap toplumunda olan bır sey oldugu ıcın var kolelık kaldırılmıyor ıslam dedıgın gıbı sıtlıkcı olsaydı 4 kadın carıye falan olmazdı memur ısteyen olabılır calısırsa kole sınf degıstıremez ıstese bıle ıslam ınancına gore efendısone baglı erkeklersınırsız es alabılır bunun sakıncası yok bu bıle esıtlıge aykırı seskı turklerde kolelık dıye muessese yok
- +1 yıl
Kur'ân'ın yakılması olayı, kamu oyunda verilmek istenen imajdan çok farklı bir mâhiyet arzeder. Çünkü bu olay da Kur'ân'ın muhâfazası için alınan tedbirler halkasından birisidir. Bu hususta kaynaklarda fazla teferruatlı bir bilgi yoktur. Çünkü mes'elenin özü ve hedefi önemlidir.
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, Hz. Osman (r. a), çoğaltılan mushafları önemli İslâm merkezlerine gönderince, bunlar dışında elde bulunan özel sahife ve mushafların bir rivâyete göre yakılmasını (13), bir rivâyete göre yırtılmasını (14) veya bir rivâyete göre yıkanıp temizlenmesini yani silinmesini emretti (15).
hz osman zamanında yakılmıs kopyaları
kuran-ikerim.org/kuranin-ilk-yazilmis-nushalari-neden-ortadan-kaldirildi-kuranin-asli-yakildi-mi - +1 yıl
Hz. Ebubekir'in zamanında yemame savaşında birçok hafız şehit oldu, bu da Hz. Ömer'i endişelendirdi.
Hz. Ömer Hz. Ebubekir'i ikna ederek Zeyd b. Sabit'in dahil olduğu bir heyet oluşturuldu.
Bu heyet peygamber efendimizin zamanındaki nüsha sahibi olan müslümanları çağırdı, bütün nüshalar toplandıktan sonra iki kapak arasında bağlayarak bir kitap haline getirildi.
Toplanan nüshalar kabul edilmesi için iki şahit gerekiyordu ve sahibinden ezbere bilinmesi lazımdı, çünkü peygamber efendimize de hafızlar doğru ezber söyleyerek verilen ayetleri peygamber efendimizin sayesinde doğru öğrendiklerini ve yazdıklarını kanıtlayabiliyordu.
Her hafız aynı şekilde ezber biliyordu, ezberde bir değişiklik duyulduğu anda şüphe oluşurdu,
doğru ezber söyleyen kişinin nüshaların doğruluğu kanıtlanıyordu bu şekilde.
Ilk mushaf peygamber efendimizin vefatından sonra böyle oluştu ve Hz. Ebubekir'e teslim edildi.
Sonra müslümanlarda bulunan diğer muhtelif sure ve ayetler ileride bir KARIŞIKLIK OLMASIN diye onların onayı ile yakıldı.
Ilk mushaf Hz. Ebubekir'in vefatından sonra Hz. Ömer'e, ondan sonra Hz. Ömer'in kızından Hz. Osman'a teslim edildi.
Şimdi Islam arap yarımadasından geniş bir şekilde yayılmasıyla beraber değişik bölgelerde müslümanlar Kur'an ayetleri bazen değişik okumaya başlar.
Bunun sebebi ise değişik şivelerden kaynaklanıyor.
Bunu önlemek için Hz. Osman tarafından yine Zeyd b. Sabit'in dahil olduğu bir heyet oluşturulur.
Bu heyet Hz. Ömer'de bulunan ilk mushafı esas alarak içeriği tam aynısı olan yeni mushaflar yazar ve hepsini o dönemdeki farklı merkezlere bir öğretmen ile gönderilir.
Artık her bölgede bu gönderilen mushaflar esas alınır.
O günden bu güne kadar sadece esas alınarak Kur'an yazılır ve bu da kutsal kitabın hiç bir zaman bir insan tarafından değiştirilmediğini gösterir.
Bu da dediğim gibi Islam dinin hak din olduğunu gösteren bir tane sebepdir. - +1 yıl
Bu arada kandil gecesi diye bir şey Kur'anda geçmiyor, sadece kadir gecesinden bahsedilir.
Bu doğru.
Türkiye'de kandil gecesi kutlanması Osmanlı döneminde bir geleneğe dayanır.
Arap ülklelerde mesela kandil gecesi tanınmıyor, bu haca ve veya umrede gidenlere de söyleniliyor.
Kandil gecenin kutlanması sonradan geldi, dediğin doğru, fakat şimdi Kur'an da ona göre bir değişiklik uygulandırıldı mı?
Kur'an sen bile hala kandil gecesi diye bir şey yok dedin.
Ne olursa olsun Kur'an hala eski Kur'an, ben dinin kendisi değişmediğini söyledim.
Biz boşuna "Islam'ı müslümanlardan değil kendin araştırarak öğren" demiyoruz.
Dolaysıyla Islam dinin kendisi hala değişmedi, bir insan Kur'anı kendisi araştırarak öğrenirse o zaman doğru yolu öğrenir.
Hristiyanlıkta ve Musevilikte kitaplardan doğru yolu bulman mümkün değil çünkü onlar zamanla eklenen değişik eylemleri "resmi" olarak Incil ve Tevrat'a da yazdılar ve böylece geçerli olarak tuttular.
Biz de ise zamanla bidat dediğimiz şeyler de ortaya çıktı fakat hiçbir zaman Kur'anın öz içeriği değiştirilmedi.
Fark tam olarak budur.
Kölelikten zaten bahsetmiştim, anlamıyorsun.
Dört kadınla evlenmek için belli şartlar gerekir, bunları bilseydin böyle konuşmazdın. - +1 yıl
Kolelıkle ıscılıgı bır tutuyorsun aynı sey degıl ılk mushaflar yakılmıs yıne degısenbır sey yok bunu demek ıstıyorum bu suphe uyandırır hem nısa 11 12 de hesap hatası var kuranda mıras konusunda kuran yakılmamıs demıstın bak yakılmıs yanı degısık sıveler olayın bahanesı yıne degıstırırse yıne sıve sorunu olacak bır sey degısmıyor
- +1 yıl
Köleliği işcilikle aynı tutmuyorum, çünkü kölelerin hür olmadığını demiştim.
Fakat Kur'anda onlara iyi davranılmayı emredilir, onları da serbest bırakmak hoş karşılanır.
Istersen bunu anlatan ayetleri verebilirim, kendin de okuyabilirsin.
Bazı dinlerde böyle hakları bile yok.
Yani Islam'daki haklar köleler için hiç yoktan iyidir.
Şunu da söylemek isterim: Köle tutmak veya 4 kadınla evlenmek farz ya da zorunlu değildir.
Bunlar caizdir fakat bunlar için belli şartlar ve belli kurallar gerekir.
Böyle haklarımız var ama keyfimize ve nefsimize göre hareket edemeyiz, amaç zaten bu değildir.
Şimdiki zamanda akl-ı selim ile karar verilmelidir.
Şu an bizi köle sahibi olmak ya da 4 kadınla evlenmek için mecbur bırakan bir durum ya da olay var mı acaba?
Şu anki konumuz aslında Islam'ın hak din olmasıdır, kadın ve köle mesele ile bu ispatlamanmaz fakat bu konuyu açtığın için yine de cevap verdim. - +1 yıl
Şimdi peygamber efendimizin zamanında müslümanlarda kağıt, deri ve galiba taşa yazılmış olan nüsha ve ayetler vardı, bunlar Kur'anın birer parçalarıydı.
Peygamber efendimizin vefatından sonra Hz. Ebubekirin emri ile bunlar hepsi toplandı ve iki kapağın arasındaki bulunan sayfalara yazıldı.
Ilk mushaf böyle oluştu, mushaf kelimesi arapçadan gelir ve "iki kapak arasındaki sayfalar" anlamını taşır.
Sanırım buraya kadar beni zaten anlamıştın.
Ben de ilk mushaf yazıldıktan sonra o muhtelif kağıt veya deri üzerine yazılmış olan ayetlerin ve nüshaların ileride bir karışıklık çıkmasın diye her ihtimale karşı yakıldığını söyledim, Hz. Ebubekirde olan o ilk mushafın yakıldığını demedim.
Sonra dediğim gibi Islam arap yarımadasında yayıldı ve yeni bölgelerde uzun mesafe yüzünden bu sefer Hz. Ömerde bulunan o ilk mushaf her zaman doğru bir şekilde esas alınamadı, kendi şiveleriyle ayetler yanlış anlatılmaya başladı, o yüzden yeni bölgelerde Kur'an yanlış bile yazıldı.
Dolaysıyla bu fark edildi.
Hz. Ömerin emri ile bu sefer kendisinde bulunan o ilk mushaf esas alınarak Hz. Ebubekirin zamanındaki aynı heyet tarafından çoğaltıldı.
Bu doğru mushaflar o dönemin merkezlerine bir ÖĞRETMEN ile gönderildi, bunu kendin de söyledin.
Böylece sadece Mekke ve Medinede değil artık her yerde Hz. Ebubekirin zamanında yazılan ilk mushafın içeriği doğru bir şekilde esas alınabildi ve bu güne kadar sürdü.
Yani o ilk mushafın içeriği hiç bir değişiklik ile günümüze kadar esas alındı.
Bu sadece Islam'da böyledir, bu durum da (en başta söylediğim gibi) Islam'ın hak dini olduğunu kanıtlar.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
+1 yılBen bir insanın hiçbir zaman kesin bir şekilde dininden, inancından veya ideolojisinden emin olamayacağını düşünüyorum. Her Müslüman'ın aklından Tanrı'nın olmadığı veya doğru din bu mu gerçekten düşüncesi en az bir kez geçmiştir. Aynı şekilde ateistlerin de aklından Tanrı'nın varlığı düşüncesi geçmiştir. Yani asıl konu emin olmak değil inanmak tabi ki doğru dürüst araştırıp..
13 Yorumla- +1 yıl
Ve bence inanmak bir ihtiyaç, özellikle de bu dünyadaki adaletsizlikleri gördükçe ölümün aslında bir son değil yeni bir başlangıç olduğunu düşünmek umut veriyor bana..
+1 yılDiger dinler bir bilim adamı gibi incelenirse, islamın neden degişmemiş ve dogru bir din oldugu anlaşılır.
11 Yorumla
+1 yılo bir sürü din eninde sonunda islam dinini bulmak için var
13 Yorumla- +1 yıl
evet imam hatip okudum 4 sene her dinle alakalı bilgiyi gördüm okudum
Sorgulamadıkları için:d
21 Yorumla
+1 yılKafiiiiiiiiir sen İsa Mesihe de inanmıyorsundur!!!
116 Yorumla- +1 yıl
Ben hepsini okudum uygulaması var biliyorsun 4 kitap diye. Ama senden CeHaPe kokusu alıyorum. Hemen iman ettt!!! yoksa 155 i ararım!!!
- +1 yıl
Telefon uygulaması; içinde Eski Ahit, Yeni Ahit, Zebur ve Kuran var
- +1 yıl
Nitelik kadar nicelik de önemlidir. Tabi siz CeHaPeliler kedi kesmekle meşgul olduğunuz için anlamazsınız.
- +1 yıl
Evet eski ahitte bir bölüm olarak bulunuyor daha çok sanatsal bir şey ilahi gibi düşün. Bizim için ayrı veya birleşik anılması fark etmiyor.
- +1 yıl
Zaman bol okunur daha önemli olan kısımları öncelik haline getirmek en pratik olanı.
- +1 yıl
Eğer anlayıp idrak edebiliyorsan kesinlikle var.
- +1 yıl
Her işin belli bir zamanı var hepsini toptan okuyup anlamadığınız zaman hiçbir değeri kalmıyor. Önemli olan sistematik bir şekilde adım adım gitmek ve idrak ettikçe ilerlemek.
+1 yılHerkesin tuttuğu kendine
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbir bitmediniz
11 YorumlaOlmuyorum
12 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası