Özetle söyleyeyim.. Evin babası kalp krizi vs kaza bir şekilde vefat ediyor. Emekli olmamış sonuçta 50 yaşlarında diyelim.. Eşine ve evli olmayan çocuğuna aylık maaş bağlanır mı? Şartı falan var mı bilgisi olan?
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
7Cevap
Emekli ise bağlanır karisi yafa kızı kocasından boşanmış ya da ölmüş öyle bağlar devlet.
04 Yorumla- Soran+1 yıl
Emekliyse emekli maaşı kalıyor zaten onu biliyorum. Dedem vefat ettiğinde emekliydi anneanneme ve evli olmayan teyzeme maaş kalmıştı. Benim sorduğum emekli olmayan çalışan ama vefat eden adam ölümünde aynı şey oluyor mu
- Soran+1 yıl
E maaş alıyorlar kocası öldü kadının. Ölen adam emekli değildi. Kadınla kızı maaş alıyor
- +1 yıl00 Yorumla
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Karısına ya da çocuklarına bağlanıyor diye biliyorum. Dul ve yetim aylığı diye bir şey vardı.
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Aynen o sanırım. Teşekkürler
- Cevap sahibi+1 yıl
Rica ederim.
- +1 yıl
Evet bağlanıyor. Hem çocuklarına hem de eşine (karısına) bağlanıyor.
Görümcemin eşi kanserden vefat etti hem eşine hemde 4 çocuğuna maaş bağlandı.01 Yorumla- Soran+1 yıl
Teşekkürler
- +1 yıl
SGK li olanlarlar emekli oluyor
04 Yorumla- Soran+1 yıl
Vefat eden sigortalı çalışıyor ise mi ölüm anında emekli oluyor?
- +1 yıl
Evet kız çocuk evlenesiye kadar erkek çocuğu eğitim hayatı bitince kesilir karısı ise bir daha evlenir ise
- Soran+1 yıl
Tamamdır teşekkürler
- +1 yıl
Ne demek
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. dul ve yetim maaşı var
00 YorumlaBağlanmaz
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Bağlanmaz
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Maaş alıyorlar ama
- Cevap sahibi+1 yıl
bir botumuz eksikti ınına kıyım
Bağlanıyor
00 Yorumla- +1 yıl
bağlanır evet
00 Yorumla Bilmiyom
00 Yorumla
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Ölüm aylığı şartları nelerdir?
Bağlanmış bulunan malullük veya yaşlılık aylığı, sigortalı olarak çalışmaya başlamaları sebebiyle kesilmiş durumda iken ölen sigortalının hak sahiplerine yazılı istekte bulunmaları halinde ölüm aylığı bağlanır.
Tüm şartlara ek olarak ölen sigortalının genel sağlık sigortası primi dahil kendi sigortalılığından dolayı prim ve her türlü borcunun olmaması şarttır.
Ölüm aylığı kimlere bağlanır? (Şartlar)
Ölüm aylığı ölen kişinin eşine, çocuklarına, anne ve babasına bağlanır.
Eşe bağlanan ölüm aylığının şartları
Ölen kişinin eşine aylık bağlanabilmesi için, ölüm tarihinde sigortalının eşi ile yasal evlilik bağı bulunmalıdır. Sigortalının dul eşine yüzde 50’si, aylık bağlanmış çocuğu bulunmayan dul eşine ise yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmaması veya kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olması halinde ise yüzde 75’ine aylık bağlanır.
Çocuklara bağlanan ölüm aylığı şartları
Erkek çocuklarda; evli olup olmadıklarına bakılmaksızın, erkek çocukların yükseköğrenim görmeleri halinde 25 yaşını doldurmamış, ortaöğrenim görmeleri halinde 20 yaşını doldurmamış, herhangi bir eğitim kurumunda öğrenim görmemeleri halinde ise 18 yaşını doldurmamış olmaları gereklidir. Yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmıyor olmaları ve kendi sigortalılıkları nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olması aranır.
Kız çocuklarda; yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmıyor olmaları, Kendi sigortalılıkları nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olması, evli olmamaları veya evli olmakla birlikte sonradan boşanmış veya dul kalmış olmaları aranır.
Kız çocuklarına ölüm aylığı bağlanabilmesi için herhangi bir yaş ya da öğrenim durumu şartı bulunmamaktadır.