Esnemek şeytandan, hapşırmak Allahtan gelir diye duymuştum. Ve içinden duâ ederken, sûre okurken insanların esnediğine hep şahit oldum. Çelişkiye düştüm.. bir kaç bir şey biliyorsanız dinlerim :))
Cevabın nedir?
bildiğim kadarıyla örneğin namazda şeytan kişiyi caydırmak için çeşitli vesveseler verir en başta namazı kılmaya üşendirir başka bir yöne bakmasını ister vs bakar ki kulun dikkatini dağıtamıyor en son olarak onu esnetir derler bu yüzden esnerken ağız kapatılmalı şeytan bunla övünmesin diye.. esnemek yorgunluk uyku tembelliği çağrıştırır. hapşırmakta ise kalp saniyelerle olsun durur ve kişi tekrar nefes alır yani yaşamaya devam eder bu yüzden şükretmek amacıya hapşırdıktan sonra elhamdülillah denmeli. ben bu şekilde biliyorum=)
37 Yorumla
Soran+1 yılAçıklayıcıydı az da olsa şekillendi çok teşekkürler :))
Soran+1 yılAnladım fikir almak ve bilinen neymiş azcık öğrenmek istedim :)
Soran+1 yılAynen teşekkürler :))
Soran+1 yılRica ederim, ne demek :))
En İyi Cevaplar
+1 yılşu an esneme yazısını okuyunca bile esneme geldi. ama doğru esneme şeytandan ama günah veya haram diye bişey yok sadece peygamberimiz esnerken elinizin tersiyle ağızınızı kapatın demiştir. ve peygamberimiz hayatı boyunca birkere bile esnememiiştir.. hapşurduğunda ise elhamdülillah demen lazım çünkü o yüzden ölen insanlar bile var beyine ani basınç uygulanıyo çünkü elhamdülillah demekte yaşadığın için şükretmk anlamında demen iyi olur
17 Yorumla
Soran+1 yılAnladım. Yok ben esnemeye günah felan demedim de çelişkiye düşünce sordum teşekkür ederim :)
- +1 yıl
bak yine okuyunca esneme geldi bide psikolojik birazda genelde namazın ortasında gelir o yüzden şeytandan deniliyo zaten sebebide bu her namazda gelir çünkü
Soran+1 yılBana çok oluyor mesela esneme :/
- +1 yıl
doğaldır olabilir her insanda olur ama sen sık sık esnemeyi konuşursan hiç geçmez bak bn her okuduğımda esniyorum :D
Soran+1 yılAhhaha anen esneme üstüne esneme yaşadım :D özür dilerim :D
- +1 yıl
yok önemli değil :D
Soran+1 yılPeki :D
Doğadaki bütün memeliler ( su içinde sürekli yaşayanlar hariç ) esner ve hapşırır. Şimdi şeytan ne alaka Allah ne alaka?
Çelişkiye düşecek bir şey yok , o lafın anlamı yok ama gereği var : Esnerken ağzını su aygırı gibi açarak sergileme , elinle bari ört ki 32 dişteki çürükler görünmesin. Hapşırma zaten refleks ve ani geliştiğinden çok engel tanımaz , hatta engelleme öldürebilir de...13 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka? Değil işte.. Duyunca sorasım geldi kesin olarak inanmakta istemedim. Ama alacağım bilgileri aldım sanırım teşekkürler
- +1 yıl
Cevabımı, dini yönü de kuvvetli biri olarak verdim , bu konuda ne ayet ne de hadis var. Tamamen söylediğim anlamda halk arasında yapılandırılmış bir deyiş , din ile alakası yok ama örf ile alakası var. Namazda da esneme gelir başka zaman da , şeytanla falan alakası yok bu işlerin, rahat ol çelişme.
Soran+1 yılŞeytanla yok yani..:/ tamamdır teşekkür ederim anladım demek istediğinizi :)
Bunu okuyan duyan bilen insan belkide bunun öyle olduğuna psikolojikmen kendisini ona inandirdiği için oluyor olabilir Örnek vereyim diyelim Gusul abdesti aliyorsun sık sık ne yapman gerektiğini veya bir hareketi tam yapıp yapmadıgın hakkında çelişkiye düşebilirsin buda şeytandan gelir diye nitelendiriliyor İslam dinine göre gerçektende onun işi olabilir:) sormak lazim şeytana
13 Yorumla
Soran+1 yılHımm anladım :) sorabilsek keşke :D
Soran+1 yılAynen ya :))
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
19Cevap
+1 yılevet öyle birşey var , hatta esnediğinizde ağzınızı açarak esnemeyin tutun derler ben net açıklamasını bilmiyorum ama youtube a sözler köşkü yazarsan onların videolarının birinde açıklıyor ama hangisi onun da bilmiyorum. sözler köşkü favorimdir benim ve çoğu arkadaşımın , tavsiye ederim
17 Yorumla
Soran+1 yılSözler köşküü çoğu videosunu izledim buna denk gelmemişim kesin bakıcam teşekkür ederim :)
- +1 yıl
izlediğine sevindim rica ederim :))
Soran+1 yılSeverim Fatih ve Serkan abimizi :))
- +1 yıl
Mehmet Yıldız favorimdir :))
Soran+1 yılBen Fatih Yağcıyı çok seviyorum :)
- +1 yıl
hepsi de çok iyi Allah razı olsun onlardan:)
Soran+1 yılAynen amin :)
Diğer konusunda 563 cevap paylaştı. Hapşırmak Allah'tan gelmez.
Dua okurken esnemenin sebebi ise nefes alış verişi ile alakalı. Hatta bu soruyu Nihat Hatipoğlu'na sordular geçenlerde dua okumayla esnemenin bir alakası yokmuş.11 Yorumla
Soran+1 yılÇelişkili hep söylenenler ve bilinenler. Anladım teşekkürler :)
bu link yardımcı olur belki
www.sorularlaislamiyet.com/.../...lar-misiniz.html
birde
birinin okurken ya da ona okunurken esnenmesi de genelde üzerinde ağırlık var denir halk tabiriyle
yani nazar filan değmiştir denir ya da okunan duanın ağır geldiğinden kaynaklandığı söylenir01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler link için..
Hımm anladım :)
arkadaşlar esnemek ve hapsırmak hakkında bildiğiniz doğru ama onlarında bir yerden geldiğini unutmayın eger okursanız anlatayım bilginiz olsun bayanprof ve prıltı hanımlar :)
123 Yorumla
Soran+1 yılokurum tabi ne demek :)
- +1 yıl
hapşırmak nerden geliyor önce bunu söylim ;
allah adem as bedenine ruh verince ruhun cesede sirayet ettiği yerler canlanıp ete dönüştü. önce başına sirayet etti ve adem as aksırdı allah ona elhamdüllilah demesini ilham etti. ve aksırdıkca böyle dedi... işte hapşurmak burdan geliyor ;) - +1 yıl
şeytan ne yaptıysa cennete giremedi öyle bişey yaptı ki şeytan yılanın ağzından girip kuyruğunda cennete girmeyi başardı onun için allah yılanı kıyamete kadar sürünmesini emretti ve ayakları alındı
ne yaptı şeytan insana yaptığı gibi yaptı nasıl mı?
birisi namaza durdumu şeytan koşa koşa gelir ve o namaz kılanın BURNUNA üfler oda kendini tutamaz ve ağzını açar işte esnemek te burdan gelir.
Soran+1 yılVaay bunu ilk defa duydum :) Güzell teşekkürler :) Peki ya esnemek?
Soran+1 yılÇook çok sağolun ya çok açıklayıcı oldu eic'ye layıktı :)
Soran+1 yılYoo onun için yapıyosun demedim zaten.. En iyi cevaptı yine de :)
Soran+1 yılTamam takip edicem. Kaybetiyim :))
Soran+1 yılKaybetmiyim*
Soran+1 yılEttim bile :)
Soran+1 yılTabiki :)
Soran+1 yılİzmir
Soran+1 yılNe güzeel :)
Soran+1 yıl:))
+1 yılBir şey okurken genelde esneme yapar normal kitapta okusan aynı. :D Öyle bişey olmaz yani.
117 Yorumla
Soran+1 yılMatematikçi arkadaş :D bilemiyorum duydum bide cevaplara baksana.. Olabilirmiş tam emin değilim :/
- +1 yıl
BayanProf. :D Birde prof olucan burada böyle sorular soruyosun. :D Baktım birkaçınada esnemek bilimde de tam çözülemedi sırrı hatta piskolojik etkiside varmış biri esnedim görenlerde esniyormuş filan. Ayrıca yeni bir teoride esnemenin beynin kendini soğutma şekli olabilirmiş. :D Birde şöyle düşünürsek bilmem süpernatural izledin mi? Onda şeytanlar ağızdan girip ağızdan çıkıyordu esnerken belkide şeytan ağzımızdan görmediğimiz bir şekilde çıkıyordur bilemeyiz. Ama hapşırmakla ilgili hiç bir mantıklı teori yok. Hapşırmak hasta olduğunda toz kaçtığında burnuna yine hapşırırsın yani. Zaten bütün herşey Allahtan, Allahın yarattığı şeyler. :D
Soran+1 yılVaay bilimsel yaklaştın :D mantıklıydı.. Manevi yönünü merak ettim, çünkü toplumda bilinen buymuş sanırım. Duyunca insanların ne bildiğini öğrenmek istedim sırf merak :D
Açıklama iyiydi ;) :D- +1 yıl
Biraz bilimsel birazda böyle uçuk teorilerle yaklaştım. :D :D Mnatık göbek adım zaten. :P :D Toplumdaki zaten sıradan insanlar açıklıyamadığı şeyleri dini şeylere bağlamayı çok sever. Yok şeytanın işi yok allahın işi diye. :D Teşekkürler. :D :D
Soran+1 yılHahahahhah peki bay matematikçi :D cevaplarda biri çok güzel anlattı oku derim esnemenin ve hapşırmanın nerden geldiğini anlatıyor :) rica ederim ne demek :D
- +1 yıl
:D En iyi cevap olan mı yoksa başka birinin dediği mi? :D
Soran+1 yılBesonen* nickli olan :D
- +1 yıl
Hmm okudum. :D
Soran+1 yılTamam :D Yararlı olmuştur umarım :D
- +1 yıl
Dini mitolojik bilgi yani doğruda olabilir olmayabilirde. :D Ama kendi içinde mantıklı. :D
Soran+1 yılEvveeet matematikçi yorumladı :D peki tamamdır yorum için sağol :D
- +1 yıl
Matematikçi diyonda matematik zor yapıyoz be. :D Rica ederimde sende sağol. :D
Soran+1 yılOlsun seni öyle tanıdık sonuçta :D
- +1 yıl
Öyle olsun bakalım. :D Ama ben muhteşem prensim. :P :D :D sdsadas
Soran+1 yılHahahahah tamam iki lakap olsun bakalım :D
- +1 yıl
:P 3:) Bencede. :D
Soran+1 yıl:D :D
+1 yılAlerjim var minimum 3 maksimum 15 kere hapşırma durumu oluyor.
Eneee
Güzel sual olmuş beğendim. En iyi cevabı artiladim11 Yorumla
Soran+1 yılHımm sağol :D
+1 yılikisi de zaten Allah tandır. dua okumak uzun bir süreç olabilir. şeytan dua okuyan kişiyi caydırmak adına her türlü yolu dener. uyku getirmek de bunlardan biridir. ve esnemek uyku belirtisidir. hapşurmak zaten normal onda bişey yok. saygılar
10 YorumlaDünya da tepsi şeklinde, ayrıca Kafkasya'nın arkası boşluk, eğer geçmeye çalışırsanız düşerseniz, büyük denizlere açılırsanız poseidon'un 7 başlı yılanı daima peşinizde olur. Dediklerinin bunlardan bir farkı yok.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen öğreniceklerimi öğrendim ki..
Gizli Üye(36-45)+1 yılBak şöyle açıklayayım:Dua eden, sure okuyan insanı şeytan ibadetten uzaklaştrmak istemez mi? Ondan esnerler :))
11 Yorumla
Soran+1 yılAnladıım :)) sağol:)
+1 yılHe esneme şeytandan değildir şeytandan demek doğru olmaz. Yorgunluk, uykusuzluk gibi hallerde de sinirsel esnemeler olur.
10 YorumlaBen esnedimde uykum geldi diye Düşünürüm aksini düşünmedim :D
11 Yorumla
Soran+1 yılO da iyimiş :D
kelimei tevhidde esneme gelir genelde sanırım tam aklımda değil
10 YorumlaBilmem esnemek evet öyle. Teyzem okur okur üflerdi suratıma bende esnerdim.
Niye diye sorduğumdada içindeki günahlar pislikler atılıyor gibisinden birşeyler söylemişti03 Yorumla
Soran+1 yılBunu da yeni duydum.. Kafam karıştı ya bazıları yanlış diyor.. Bana da çok oldu senin ki gibi
Soran+1 yılAynen öyle bakıcam zaten. Bilinen neymiş öğrenmek istedim sadece :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılevet namaz kılarken hep esniyorum ben de. namazdan koparmak için şeytanın hilelerinden biridir bu. hapşırdıktan sonra da elhamdülillah denir.
03 Yorumla
Soran+1 yılBunu bekliyodum ben de. Cidden namazda çok esneme oluyor
Cevap sahibi+1 yılevet. birde tavsiye; ezan okunduktan sonra ne kadar geciktirirsen namazını bir sonraki ezanda da aynı şey oluyor çünkü ilkini çok geç kılıyorsun ve tekrar ezan okunduğunda daha yeni kılmıştım diye üşeniyorsun ve onu da geciktiriyorsun bu zincirleme böyle gidince bir sonrakini tamamen kılmıyorsun çünkü erteliyorsun ondan sonra da uykun geliyor yatıyorsun. o yüzden ezan okunduktan sonra ne kadar erken kılınırsa namaz o kadar faydalı.
Soran+1 yılEvet çok doğru aslında. Öyle olduğu zaman aslında abdesti yeni aldım tazeyken hemen kılayım da diyorum bazen :)
Hurafe bunlar ya. Insan yorgunsa uykusu varsa esner. Burnuna toz vs kactiysa hapsirir yani. Dinle ne alakasi var.
00 YorumlaBen hep hunharca hapşırırım demekki ekstra sevap kasıyorum.
10 Yorumla
+1 yılBu kadar saçma birşeye nasıl inanabilirsin? Havale mi geçiriyorsun dostum :D
04 Yorumla
Soran+1 yılCebapları okusaydın keşke arkadaşım yaa :D duymamışsan demek ki...
- +1 yıl
Ben kuran i okudum birkaç din araştırması da okudum böyle birşey görmedim arkadaşların ayrı bilgisi varsa bilemicem :D
Soran+1 yılKuranı okudum derken Türkçesini hatmettin mi? Belki hadisler ya da tefsirler de geçiyodur ama o yüzden.. :))
- +1 yıl
Okurkem gözüme rastlamadı çeviri arapça yüklüydü belki gozumdem kaçmıştır sen haklisindir
+1 yılbir an "orucu bozar mı?" sorularından biri sandım
01 Yorumla
Soran+1 yılHahah yok ya :D
Hapşırırken ölenler var ama :D
11 Yorumla
Soran+1 yılO bilimsel olarak :D benim sorduğum farklı
karanlıkta bile olsa esnerken azımı kapatırım
10 Yorumladuyduğun her şeye inanma.
03 Yorumla
Soran+1 yılAbi biraz daha rahat cevap verebilirsiniz.. Duydum ve söyledim iğnelemeyin
Soran+1 yılHayır ya o anlamda demedim. Aşağıda bir bayan arkadaş yazmış okusana yani öyle şeyler var gibi.. Merakımdan sordum
+1 yılya inanmayın böyle şeylere 😄😄
06 Yorumla
Soran+1 yılİnananlara sordum 😉
- +1 yıl
😄😄👍👍 iyi yaptın
Soran+1 yılİyi inanmıyosan işin ne 😁
- +1 yıl
hurafelere inanmayın demek istedim hemen tersleme :)
Soran+1 yılI ıh öyle değil. Kesin inandım demedim zaten.. Fikir almak amacım 😌
- +1 yıl
:))
hadisi şeriflere bakmanı öneririm
01 Yorumla
Soran+1 yılYani? Bildiğin var mı bir şeyler
+1 yılbiri esneme bile yazınca esneyesim geliyor ya :D
01 Yorumla
Soran+1 yılDün geceden beri bende esniyorum soru sayesinde :D
saçmalık.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende duymuştum doğruluğu tartışılır