İnsan uyutken esner mi? Açıklamalı cevabı olan var mı
Merak ediyorum bilen var mı?
Merak ediyorum bilen var mı?
esnemenin bilimsel nedeni kanındaki hücrelerin oksijen ihtiyacını karşılama gereksinimleridir. anne karnında bile esnersin. uyurken de esnersin. uyku gelmesi ile alakası yok durumun. öyle olsa hiç uykun yokken gün içersinde de esnemezdin.
Uyku vaktimiz geldiğinde, sıkıldığımızda ve uyandığımızda hatta uykumuzda bile esneriz. Beyin düşük ısıya ihtiyaç duyar ve esnemek kan akışını hızlandırır. Kan akışı sayesinde beyin soğur, daha iyi çalışır.
Oğlum sürekli esniyor uyurken ilk başlarda numara yapıyor sandım ama değil miş çokta zeki acaba beynimi genişliyor :)
Cevap
17Cevap
Esnemez. Böyle birini görürsen anla ki henüz uyumamış.
#Bence esner sonuç olarak beyin durmuyo arka planda programlar devam ediyo gibi düşün
#Herşey aynı olacak diye bişey mi var uyurken niye nefes almayı bırakmıyorsun
ilkokulda hocam bir açlıktan bide uykusuzluktan esnenir demişti.) ordan aklımda kalmıs
Abımlerın hapsurdugunu gordum kanks ıllakı esneyende vardır
Babannem anlatırdı. Gece insan esnermiş. Böcekler ağız etrafında beklermiş ko ağza girelim. Babannem hep maskeyle uyurdu. :)
Gerçekten mi çok ilginçmiş
Köy kadınıydı işte. Hatta fareler kulakları yemek için uykuya dalmasını beklermiş falan. Biraz da paranoyakta kadıncağız. Ama zaten bilimsel olarak kanıtlanmış örümcek işi. Uyurken yutma ihtimalimiz varmış. Tabii mideye ulaşana kadar yolda ölüyor olmalı :D
hayır esnemez kesinlikle esnese o kişi hala uyumamış demektir :)
Evet esner. Oglumdan biliyorum 7 yasinda dogdugundan beri hemen hemen hergece esner.
aaa bunu hiç merak etmemiştim. çok iyi bir başlık
Teşekkürler
hayır merak ettiğin kişi ne yaptığını görmüştür.
Hayır sadece meraktan soruyorum
esnerken uyanıyorum bazen :D
Bebekler esniyor :). Onu biliyorum bir tek :)
imkansız esnemek uyumak alarımdı zaten
ola bilir sanırım bilmiyorum malesef
Hiç görmedim :)
ben gördüm esneyen
Esnemez tabiki
hiç görmedim
Hayır Esnemez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar